Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΝΑΕΙ

Τραγικά στοιχεία: Πάνω από 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας



Σε τραγικές συνθήκες ζουν τα Ελληνόπουλα, σύμφωνα με έκθεση της Unicef.



Περισσότερα από 439.000 Ελληνόπουλα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ περίπου 100.000 ανήλικα παιδιά εργάζονται! Επίσης, δεν τρέφονται σωστά, αφού καθημερινά αυξάνεται το ποσοστό των υποσιτισμένων παιδιών στην χώρα.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ

Διαβάστε το ιδιόχειρο σημείωμα του 77χρονου αυτόχειρα φαρμακοποιού, όπως δημοσιεύτηκε στο προφίλ της εφημερίδας «Το Χωνί» στο facebook.
Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα από την τραγική αυτοκτονία του 77χρονου άνδρα στο Σύνταγμα.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

4 - 4 - 12
Παράθυρα που προσφέρουν φως, ενώ μπλοκάρουν τη ζέστη

Δημοσιευμένη  εικόνα




Τζάμια που θα φιλτράρουν το ηλιακό φως και συνεπώς την... τσέπη μας, ανέπτυξαν αμερικανοί επιστήμονες. Επιτρέπουν την είσοδο του ηλιακού φωτός, αλλά απομονώνουν κατά βούλησιν την θερμική ακτινοβολία.


Παράθυρα νέας γενιάς, τα οποία θα μπορούν να διαχωρίζουν την ηλιακή ακτινοβολία σε φως και θερμότητα, θα βοηθούν ένα κτίριο να παραμένει φωτεινό και δροσερό το καλοκαίρι, επιτρέποντας να περνά στο εσωτερικό του η θερμότητα μόνο τις κρύες ημέρες. Τα νέα «έξυπνα» παράθυρα ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές του Molecular Foundry του Εργαστηρίου Berkeley.

«Αναπτύξαμε μια επικάλυψη η οποία αποτελείται από μια λεπτή στρώση νανοκρυστάλλων που επιτρέπει την εισχώρηση του ορατού φωτός και απορρίπτει την σχεδόν υπέρυθρη ακτινοβολία» εξηγεί η αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος, Ντίλια Μίλιρον.

Μπες εσύ, βγες εσύ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εισχώρηση της σχεδόν υπέρυθρης ακτινοβολίας μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια ενός μικρού ηλεκτρικού φορτίου στο «φίλτρο» των νανοκρυστάλλων.

Για παράδειγμα, μια κρύα μέρα του χειμώνα, το έξυπνο σύστημα θα επιτρέπει την είσοδο τόσο στην ορατή, όσο και στην σχεδόν υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου, προκειμένου να ζεσταθεί ο εσωτερικός χώρος του κτιρίου. Αντίθετα, μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, λίγα μόλις βολτ θα επιτρέπουν μεν την είσοδο του χρυσαφένιου ηλιακού φωτός στον χώρο, μπλοκάροντας όμως την υπερβολική του θερμότητα.

Οι έξυπνοι νανοκρύσταλλοι αποτελούνται από οξείδιο ινδίου-κασσιτέρου (indium-tin oxide, ITO). Η ειδική επικάλυψη που έφτιαξαν οι επιστήμονες είναι αδιάβροχη, με αποτέλεσμα να παραμένει αναλλοίωτη σε περίπτωση καθαρισμού της πρόσοψης του κτιρίου με νερό ή άλλα καθαριστικά προϊόντα.

«Φιλτράροντας» το ηλιακό φως και την οικονομία

Η εντυπωσιακή ιδέα των Αμερικανών, η οποία θα μπορούσε να γλιτώσει εκατομμύρια σε επιχειρήσεις που φιλοξενούνται σε γυάλινα κτίρια, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου για την Ενέργεια του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαρτίου.

tovima.gr

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

"Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου", είπε ο 77χρονος λίγο πριν αυτοκτονήσει στην πλατεία Συντάγματος! - Είχε αφήσει και σημείωμα (update)


- Εμβρόντητοι οι περαστικοί άκουσαν έναν πυροβολισμό και είδαν τον Δ.Χ. συνταξιούχο φαρμακοποιό να σωριάζεται
- 'Επεσε νεκρός μπροστά στο παρτέρι δίπλα στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ
- Τι λένε στο Newsit αυτόπτες μάρτυρες
- Ως άνθρωπο αξιοπρεπή και ευγενικό τον περιγράφουν οι γείτονές του στο Newsit
- "Ηταν μέλος του φαρμακευτικού συλλόγου έως το 1994 όταν πούλησε το φαρμακείο του. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί", λέει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής