Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Οι "υποβρύχιες" χαριστικές διαδρομές με Νόμο.

Δημοσιευμένη  εικόνα


Όταν το 2005, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των οπλικών συστημάτων και τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έφτασαν οι λογαριασμοί από τις offshore εταιρίες του Άκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε πει το αμίμητο «δεν είναι λογαριασμοί, είναι αριθμοί τηλεφώνων»...

Κάπως έτσι έκλεισε τότε η υπόθεση «Άκης». Ξανάνοιξε όταν... δύο δικογραφίες, μία από το Μόναχο που αφορούσε την προμήθεια των υποβρυχίων και μία από τη Μόσχα που αφορούσε τα συστήματα ΤΟR M1, έφτασαν στην Ελλάδα με επιβαρυντικά στοιχεία για τον Άκη και την ομάδα του.

Από τη δικογραφία του Μονάχου προέκυπτε πως η γερμανική εταιρία HDW κατάφερε να προμηθεύσει την Ελλάδα με τρία υποβρύχια S 214 και τρία S 209, εφαρμόζοντας ένα εκτεταμένο σχέδιο εξαγοράς πολιτικών προσώπων και κρατικών υπαλλήλων. Η γερμανική εταιρία, η οποία εμφανίζεται να έχει δώσει μίζες στον Τσοχατζόπουλο, δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τις τιμές των αντιπάλων κατασκευαστικών εταιριών. Έτσι το σχέδιο που εφαρμόστηκε ήταν να χρησιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι μέσω μιας ομάδας χρηματιζόμενων συνδικαλιστών. Οι συνδικαλιστές αυτοί είχαν αναλάβει να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων, οι οποίοι κινδύνευαν να χάσουν τις δουλειές τους.

Στη συνέχεια η γερμανική εταιρία εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται να αγοράσει τα Ναυπηγεία για να σωθούν οι εργαζόμενοι. Ο Τσοχατζόπουλος προέταξε τότε την πρωτοβουλία των Γερμανών ως πολύ σημαντική, γιατί θα εξασφάλιζε θέσεις εργασίας, κι έτσι η κατασκευή των υποβρυχίων δόθηκε στη γερμανική HDW. Το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε τα χρήματα, αλλά δεν παρέλαβε ποτέ υποβρύχια. Αφότου άνοιξε η δικογραφία του Μονάχου για τα υποβρύχια, το ελληνικό ΣΔΟΕ έκανε ελέγχους στα Ναυπηγεία. Διαπιστώθηκε πως τα περισσότερα από τα αντισταθμιστικά οφέλη δεν είχαν υλοποιηθεί από τους Γερμανούς. Η HDW είχε πλήθος φορολογικών παραβάσεων, εικονικά τιμολόγια, ακόμη και παραστατικά για θαλάσσιες έρευνες στη Βολιβία, όπου όμως δεν υπάρχει θάλασσα.

Οι Γερμανοί έπρεπε επίσης να πληρώσουν ρήτρες στην ελληνική πλευρά για τη μη έγκαιρη παράδοση των υποβρυχίων. Οι οφειλές των Γερμανών προς το ελληνικό δημόσιο υπολογίζονται από το ΣΔΟΕ σε 1 δις. Και τότε ανέλαβε υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Βενιζέλος. Αντί να απαιτήσει ρήτρες, παρέλαβε το υποβρύχιο «Παπανικολής», το οποίο είχε προβλήματα πλευστότητας και, παρότι δεν είχαν παραδοθεί άλλα υποβρύχια ενώ προπληρώθηκαν, έδωσε ακόμη 500 εκατομμύρια για την παραγγελία άλλων δύο υποβρυχίων.

Η συνέχεια δόθηκε και πάλι με νόμο. Με το επιχείρημα ότι κινδύνευαν οι εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά, με τροπολογία σε άσχετο με το θέμα νόμο, τον 3885/2010, «καθάρισε» τα ναυπηγεία και τους Γερμανούς από κάθε υποχρέωση. Με τον νόμο αυτό το ελληνικό δημόσιο παραιτείται από κάθε απαίτηση ρήτρας και δικαιωμάτων που απορρέουν από τις ζημιογόνες συμβάσεις. Η εταιρία αμνηστεύεται φορολογικά και τα Ναυπηγεία δίνονται στον Ισκαντάρ Σάφα. Η Ελλάδα πλήρωσε προκαταβολικά τα υπό κατασκευή υποβρύχια, αλλά οι εργαζόμενοι είναι πάλι στον δρόμο. Η υπόθεση ρύθμισης των χρεών των Γερμανών μοιάζει με την υπόθεση των Πετρελαίων Καβάλας, όπου και πάλι ο Βενιζέλος, πάλι με το επιχείρημα πως μπορεί οι εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά, πάλι με νόμο, χάρισε στην καναδική εταιρία που αποχωρούσε από την εξόρυξη του Πρίνου 700 εκατομμύρια δολάρια που έπρεπε να δώσει για αποκατάσταση των εξεδρών άντλησης. Η νέα εταιρία KAVALA OIL που ανέλαβε, άγνωστη έως τότε, προικοδοτήθηκε με 5 εκατομμύρια για να ξεκινήσει νέα άντληση. Τα έξοδα της μελλοντικής αποκατάστασης με νόμο Βενιζέλου θα τα επωμιστεί το ελληνικό κράτος.

HOT DOC 15/11/2012

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ

Εντυπωσιακές εικόνες από την ολική έκλειψη ηλίου στην Αυστραλία

Μελβούρνη, Αυστραλία
Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί, τουρίστες και αστρονόμοι παρακολούθησαν το σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο της ολικής έκλειψης του ηλίου, που ήταν ορατή μόνο στον ουρανό της βόρειας Αυστραλίας και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Κουϊνσλάνδης.

Περίπου στις 6:30 το πρωί (τοπική ώρα) ο ουρανός σκοτείνιασε για λίγα λεπτά, όταν ο δίσκος της Σελήνης μπήκε μπροστά και κάλυψε τον ηλιακό δίσκο.
Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι η θερμοκρασία έπεσε δέκα βαθμούς Κελσίου όσο διήρκεσε η έκλειψη.
Από τους 23 βαθμούς έπεσε στους 13 βαθμούς και λίγα λεπτά αργότερα επανήλθε στους 23.
 
Οι θεατές συγκεντρώθηκαν στα πιο απίθανα σημεία για να δουν το εντυπωσιακό φαινόμενο, όπως σε βάρκες, ακόμη και σε αερόστατα. Πάνω από 50.000 τουρίστες επισκέφθηκαν την πολιτεία της Κουϊνσλάνδης για να δουν την ολική έκλειψη ηλίου, ενώ οι ξενοδόχοι έτριβαν τα χέρια τους, βλέποντας τις κρατήσεις στα δωμάτια να αυξάνονται σημαντικά.
Η επόμενη ολική έκλειψη ηλίου δεν θα γίνει νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2015.

39 ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Θεσσαλονίκη: Εορτασμός για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012
Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σήμερα εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο πλαίσιο εορτασμού της 39ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Αρκετοί πολίτες βρέθηκαν το πρωί στην Πολυτεχνική Σχολή και κατέθεσαν στεφάνια ως φόρο τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους πιστεύοντας σε αξίες και ιδανικά, όπως η ελευθερία και η δικαιοσύνη, και αγωνίστηκαν για αυτά.









ΠΡΩΙΝΟ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Ιδέες για πρωινά .

9 ιδέες για πρωινά που θα σας φτιάξουν τη μέρα... (1)

Δώστε στον οργανισμό σας ένα «δυνατό» ξύπνημα για να ξεκινήσει με καλή διάθεση και ενέργεια τη μέρα.
Αν θέλετε να ξυπνήσετε με έναν αναζωογονητικό τρόπο, επιλέξτε να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής άλεσης και βιταμίνες που θα σας κρατήσουν «ζωντανούς» και δραστήριους όλη μέρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που η λαϊκή σοφία λέει «Πάρε πρωινό σαν βασιλιάς, γεύμα σαν πρίγκιπας και δείπνο σαν ζητιάνος»…
Ας δούμε όμως, μερικές ιδέες για ένα χορταστικό αλλά και δυναμωτικό πρωινό που θα σας χαρίσει ένα όμορφο ξεκίνημα, γεμάτο διάθεση και δύναμη.
9 ιδέες για πρωινά που θα σας φτιάξουν τη μέρα... (2)
  • Γιαούρτι
Το γιαούρτι γεμάτο πρωτεϊνες και μεστή γεύση, αποτελεί μια ικανοποιητική και πλούσια επιλογή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Συνδυάστε το με φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα χαμηλών λιπαρών, κομπόστα ή μέλι για επιπλέον γλυκύτητα ή με δημητριακά και μούσλι για πιο πλήρη τροφή. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και είναι εύκολο και γρήγορο για όσους δουλεύουν κι έχουν περιορισμένο χρόνο. Σας δίνει την απαραίτητη ώθηση χωρίς να σας τρώει χρόνο…
  • Ψωμί ολικής άλεσης
Μια φρυγανισμένη φέτα ψωμί για τοστ ολικής άλεσης είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα. Αλείψτε την με μια μικρή ποσότητα θρεπτικότατου φυστικοβούτυρου, με κρεμώδες τυρί ή προσθέστε μια φέτα τυρί και γαλοπούλα.
9 ιδέες για πρωινά που θα σας φτιάξουν τη μέρα... (3)
  • Αυγά
Σίγουρα το ιδανικότερο πρωινό για πολλούς περιλαμβάνει τηγανητά αυγά ή ομελέτα με μπέικον και λαχανικά. Αφήστε για λίγο στην άκρη το τηγάνι και το λάδι και δοκιμάστε να απολαύσετε τα πλούσια σε σίδηρο και πρωτεΐνες αυγά σας, ποσέ. Μοιάζουν πολύ με τα τηγανητά αλλά είναι μαγειρεμένα σε… νερό. Λιγότερες θερμίδες αλλά ίδια θρεπτικά συστατικά. Έχετε καλύτερο; Αν θέλετε, δοκιμάστε να τα κάνετε ομελέτα, σε αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με κομματάκια καπνιστής γαλοπούλας και σπανάκι για μια πιο χορταστική επιλογή.
  • Φυστικοβούτυρο
Για πολλούς το φυστικοβούτυρο αποτελεί απαγορευμένη απόλαυση, καθώς έχει συνδεθεί με πληθώρα θερμίδων. Στην πραγματικότητα, το φυστικοβούτυρο περιέχει πολλές πρωτεΐνες και ξεγελάει την πείνα σας πιο αποτελεσματικά από ότι άλλες τροφές. Αν θέλετε να κάνετε μια φέτα με φυστικοβούτυρο ακόμα πιο νόστιμη, δοκιμάστε να αλείψετε από πάνω και μια μικρή ποσότητα από μαρμελάδα ή μέλι. Θα τρελαθείτε…
9 ιδέες για πρωινά που θα σας φτιάξουν τη μέρα... (4)
  • Cottage cheese
Το cottage cheese σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα ή με μια φέτα ψωμί θα σας γεμίσει με ενέργεια και διάθεση για ένα χαρούμενο ξεκίνημα της μέρας σας. Η ποσότητα του ασβεστίου δε που θα σας προσφέρει, θα δυναμώσει και τα οστά σας. Βάλτε σε ένα πιάτο μια χορταστική ποσότητα cottage cheese μαζί με αποξηραμένα ή φρέκσα φρούτα, ελάχιστο μέλι, ανακατέψτε κι απολαύστε.
  • Μούρα
Τα μούρα είναι η νέα μόδα που ήρθε για να μείνει. Γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα φρέσκα μούρα (και τα άλλα είδη της οικογένειας) γλυκαίνουν το γιαούρτι σας, το κρεμώδες τυρί σας ή τα δημητριακά με το γάλα και σας γεμίζουν με βιταμίνες. Φρέσκα ή κατεψυγμένα θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα κάνουν το πρωινό σας νοστιμότερο και σίγουρα πιο πρωτόρυπο από το καθιερωμένο… τοστ. Αν μέσα στο μίγμα με το γιαούρτι και τα μούρα βάλετε και ελάχιστα κομματάκια σοκολάτας, θα απογειωθεί…
9 ιδέες για πρωινά που θα σας φτιάξουν τη μέρα... (5)
  • Φρέσκος χυμός φρούτων
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε φυσικά, έναν φρεσκοστιμμένο χυμό φρούτων εποχής. Είτε απλός, είτε σε μορφή smoothie μαζί με γιαούρτι ή γάλα, τα φρούτα δίνουν ενέργεια και μας φτιάχνουν τη διάθεση όλη την ημέρα. Μην τα παραλείπετε ούτε από το πρωινό σας, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. Μπορείτε καταναλώνοντάς τα, να φτιάξετε τη διάθεσή σας… Είναι τόσο απλό!
  • Ξηροί καρποί
Όλοι ξέρουμε πια ότι οι ξηροί καρποί είναι πολύ ωφέλιμοι για τον οργανισμό μας. Εκτός από αυτό όμως, δίνουν και μια τραγανή νότα σε αυτό. Αν αναμίξετε μερικά κομματιασμένα καρύδια μαζί με τα δημητριακά και το γιαούρτι ή το γάλα σας και λίγο μέλι ή φρούτα θα φτιάξετε ένα νόστιμο και πλούσιο πρωινό που με τη σειρά του, θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της καλής σας διάθεσης. Αν μάλιστα, σας αρέσουν και σκέτα, μπορείτε να συνοδεύσετε τον πρωινό σας καφέ με 10 καρύδια ή αμύγδαλα.
9 ιδέες για πρωινά που θα σας φτιάξουν τη μέρα... (6)
  • Καφές ή τσάι
Κι επειδή για αρκετούς, πρωινό χωρίς καφέ είναι σαν μπακλαβάς χωρίς σιρόπι, προσθέστε μια κούπα καφέ στο πρωινό σας που θα σας δώσει δύναμη κι ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας σας. Αν αγαπάτε το τσάι, μπορείτε καλύτερα να αντικαταστήσετε τον καφέ με αυτό, πράσινο κατά προτίμηση ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Θα σας τονώσει εξίσου και θα σας «ξυπνήσει» γλυκά!

Πηγή: clickatlife.gr