Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ

Τι κρύβει το σχέδιο Ερντογάν για τον δεύτερο Βόσπορο



MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Το σχέδιο κατασκευής του "Δεύτερου Βοσπόρου" στην Κωνσταντινούπολη θα έχει σημαντικές και ισως αρνητικές επιπτώσεις και για τη χώρα μας. Η πρώτη επίπτωση είναι αυτή η εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης και της συνθήκης του Μοντρέ. Αυτές οι συνθήκες ισχύουν
για τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα συμβεί οταν ολοκληρωθεί η διώρυγα της Κωσνταντινούπολης που όπως τονίζει ο Ερντογάν μπορεί να είναι έτοιμη σε 10 χρόνια απο σήμερα. Στη διώρυγα θα ισχύει η συνθήκη της Λωζάνης και η αναθεώρηση της με τη συνθήκη του Μοντρέ. Οι δυο συνθήκες προβλέπουν


Η συνθήκη της Λωζάνης σε καιρό ειρήνης προβλέπει "Πλήρης ελευθερία ναυσιπλοΐας και διόδου, ημέρας τε και νύχτας, οιαδήποτε και αν ή η σημαία και το φορτίον, άνευ ουδεμιάς διατυπώσεως, τέλους ή υποχρεώσεως οιασδήποτε, υπό την επιφύλαξιν των διεθνών υγειονομικών διατάξεων, εφ' όσον δεν πρόκειται περί αμέσως παρεχομένων υπηρεσιών, ως τελών πλοηγίας, φάρων, ρυμουλκίσεως ή άλλων ομοίας φύσεως, και χωρίς να θίγωνται τα επί του προκειμένου εξασκούμενα δικαιώματα υπό των ήδη παραχωρηθεισών υπό της Τουρκικής Κυβερνήσεως υπηρεσιών και επιχειρήσεων."


Η συνθήκη Μοντρέ


"Πολεμικά πλοία, εκτός αυτών που εμπίπτουν στην κατηγορία που περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο (ελαφρά επιφανείας, μικρά πολεμικά ή βοηθητικά πλοία), θα έχουν το δικαίωμα της διέλευσης μόνο υπό τις συνθήκες που περιγράφονται στο άρθρο 11 και 12".


Άρθρο 12: "Τα κράτη της Μαύρης Θάλασσας θα έχουν το δικαίωμα διέλευσης διαμέσου των Στενών με το σκοπό να αφιχθούν στις βάσεις τους υποβρύχια που κατασκευάσθηκαν ή αγοράσθηκαν εκτός περιοχής Μαύρης Θάλασσας, ή που ήσαν για επισκευή σε ναυπηγεία εκτός Μαύρης Θάλασσας".


Άρθρο 13: Επιβάλλει προειδοποίηση στην Τουρκία για διέλευση πολεμικών πλοίων (κανονικά οκτώ (8) ημέρες για κράτη της Μαύρης Θάλασσας και δεκαπέντε (15) ημέρες για τα άλλα κράτη).


Άρθρο 24: "Η Τουρκία θα επιβλέπει την εκτέλεση όλων των προβλέψεων της παρούσας Συνθήκης σχετικά με τη διέλευση πολεμικών πλοίων διαμέσου των Στενών. "




- Δεύτερο ζήτημα που πρέπει να προβληματίσει την Ελλάδα είναι ο αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης. Ενα βασικό πλεονέκτημα για την κατασκευή αυτου του αγωγού ήταν οι καθυστερήσεις στο Βόσπορο. Τα πετρελαιοφόρα και πολλά μεγάλα πλοία περίμεναν 2 ακόμη και 3 ημέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες κια την κίνηση. Τώρα η διέλεευση όλων των πλοίων θα συντομεύσει σημαντικά και το συγκριτικό πλεονέκτημα του πετρελαιαγωγού θα εκλήψει.


- Τρίτο ζήτημα είναι η στρατιωτική πλευρά. Η διώρυγα θα είναι ενα φυσικό εμπόδιο προς την Κων/πολη. Θα έχει πλάτος 150 περίπου μέτρα και ανάμεσα του θα περνουν τα νερά της θάλασσας. Η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους για έφοδο στην Κωνσταντινούπολη καθώς εκτός απο τον Έβρο μπροστά τους θα υπάρχει ενα μεγαλύτερο εμπόδιο. Ισως γι'αυτο και θα κατασκευαστεί δυτικά της Πόλης και οχι στην Ασιατική όχθη.


- Τέταρτο ζήτημα είναι το περιβαλλοντολογικό. χιλιάδες χρόνια τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων μεταφέρουν τα νερά του Αιγαίου προς την Μαύρη Θάλασσα και αντιθέτως. Με την Διώρυγα αυτή κανείς δεν μπορεί ακόμη να προβλέψει τι θα συμβεί στο οικοσύστημα και ποιες ισορροπίες μπορούν να αλλάξουν. Τούρκοι περιβαλλοντολόγοι ήδη μιλούν για " έγκλημα"¨καθώς τα ψάρια μπορούν να χάσουν την πορεία τους που ακολουθούν χιλιάδες χρόνια και τα μολυσμένα νερά της Μαύρης Θάλασσας μπορούν να φτάσουν στο Αιγαίο.



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/05/blog-post_9514.html#ixzz1LE6jfF9J

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Ο Νίκος Βουρλιώτης γαμπρός

Ο Νίκος Βουρλιώτης ντυμένος με σμόκιν έφτασε στην εκκλησία γεμάτος ενθουσιασμό και χαρά που σήμερα παντρεύεται την γυναίκα της ζωής του...




Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2011/05/blog-post_1386.html#ixzz1LDzF6Ad9

ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ.

Ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη


Η διαδικασία θα ξεκινήσει το πρώτο 15ημερο του Μαΐου και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρίες της Νορβηγίας και του Ισραήλ.

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Το τεστ DNA έδειξε οτι ο άνθρωπος που σκότωσαν είναι ο Μπιν Λάντεν, λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ - Ταυτοποιήθηκε με το DNA της νεκρής αδερφής του


- Ισχυρίζονται οτι έχουν και φωτογραφίες αλλά δεν ξέρουν αν θα τις δημοσιοποιήσουν
- Αίματα και το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν μέχρι στιγμής τα στοιχεία
- Λένε οτι η ταφή έγινε άμεσα στη θάλασσα για να μην υπάρχει τόπος “λατρείας" για τους οπαδούς του
- Φόβοι για αντίποινα - Δείτε την πλαστή φωτο του "νεκρού τρομοκράτη"
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Αν κάποιο στοιχείο μπορεί να θεωρηθεί αδιάσειστο για το θάνατο του νούμερο ένα τρομοκράτη του πλανήτη αυτό δεν είναι άλλο από τη σορό του. 'Οταν οι αμερικανοί είχαν εκτελέσει τον Σαντάμ Χουσεϊν είχαν φροντίσει να δώσουν στην δημοσιότητα φωτογραφίες από το κουφάρι του...

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το δείγμα DNA που ελήφθη από τη σορό του Οσάμα Μπιν Λάντεν ταυτοποιήθηκε με δείγμα που είχαν πάρει πριν από χρόνια από τον εγκέφαλο της αδερφής του. Σύμφωνα πάντα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, όταν η αδερφή του Μπιν Λάντεν πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο στην Βοστόνη οι αμερικανικές αρχές με άδεια εισαγγελέα πήραν δείγματα DNA από τη σορό της.

Σύμφωνα με το ABC ο εγκέφαλός της διατηρήθηκε σε ειδικές συνθήκες και δειγματα ιστών και αίματος φυλάχθηκαν ώστε να έχουν ένα πλήρες προφίλ του DNA της.

Η στιγμή που άλλαξε η ιστορία...
Η στιγμή που άλλαξε η ιστορία...

Επικαλούμενο ανώνυμο κυβερνητικό αξιωματούχο, το CNN αναφέρει ότι υπάρχουν φωτογραφίες της σορού του ηγέτη της Αλ Κάιντα που φέρει τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, ωστόσο δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση αν θα δημοσιοποιηθούν.



Τα μέλη της ομάδας κρούσης, που έφτασαν στην έπαυλη με ελικόπτερο, είχαν εντολή να σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν και όχι να τον αιχμαλωτίσουν, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν άλλα Μέσα, ο Μπιν Λάντεν πυροβολήθηκε στο κεφάλι αφού προέβαλε αντίσταση στους άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Λίγο μετά τις 15.00 ώρα Ελλάδος το τηλεοπτικό δίκτυο ABC έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο υποτίθεται οτι δείχνει το εσωτερικό του κτιρίου στο οποίο σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν. Ο χώρος είναι γεμάτος αίματα.



Αυτό είναι το κρησφύγετο εξωτερικά
Αυτό είναι το κρησφύγετο εξωτερικά





Επίσης, οι αμερικανικές αρχές φρόντισαν να διαρρεύσουν βήμα - βήμα πως έγινε η επιχείρηση.(διαβαστε την είδηση)

To FBI τον θεωρεί ήδη νεκρό. Αυτό αποδεικνύεται και από την ιστοσελίδα του.
Η σελίδα του FBI με τους πιο καταζητούμενους του κόσμου όπου ο Μπιν Λάντεν θεωρείται πλέον νεκρός...
Η σελίδα του FBI με τους πιο καταζητούμενους του κόσμου όπου ο Μπιν Λάντεν θεωρείται πλέον νεκρός...

Νωρίτερα πακιστανικά ΜΜΕ έδωσαν στην δημοσιότητα αυτή τη φωτογραφία υποστηρίζοντας οτι είναι ο νεκρός Μπιν Λάντεν. 'Ομως ήταν πλαστή.

Αυτή η φωτό έκανε τον γύρο του κόσμου αλλά είχε τραβηχτεί το 2009 και ανήκε σε άλλον....
Αυτή η φωτό έκανε τον γύρο του κόσμου αλλά είχε τραβηχτεί το 2009 και ανήκε σε άλλον....

Λίγο πριν τις 13.30 τα πακιστανικά ΜΜΕ παραδέχθηκαν πως η φωτογραφία δεν απεικόνιζε τον Μπιν Λάντεν και την απέσυραν.

"Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν. "Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε", κατέληξε ο Τζαουάντ.

Όλα τα άλλα δίκτυα εξαφάνισαν επίσης από τις οθόνες τους τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε το ματωμένο και εν μέρει παραμορφωμένο πρόσωπο ενός άνδρα με πυκνά μαύρα γένια.

Το Γαλλικό Πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία μ' ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο απέδειξε ότι το στιγμιότυπο είχε πλαστογραφηθεί χρησιμοποιώντας τα γένια και το κάτω μέρος του προσώπου μιας παλαιότερης φωτογραφίας του Μπιν Λάντεν.
"Τα γένια είναι θολά, βλέπει κανείς καθαρά ότι πρόκειται για μοντάζ", δήλωσε ο Μλάντεν Αντόνοφ, διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι New York Times έγραψαν πως η σορός του Μπιν Λαντεν μεταφέρθηκε από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν και από κει... ρίχθηκε στη θάλασσα.

Κάπου εδώ ξεκινούν μερικά από τα δεκάδες ίσως ερωτήματα.

Γιατί μεταφέρθηκε από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν;
Γιατί μεταφέρθηκε εκ νέου σε κάποιο άλλο κράτος για να ενταφιαστεί στη θάλασσα (δεδομένου ότι το Αφγανιστάν δεν έχει θάλασσα);
Ποιος ο λόγος της... περιφοράς;
Γιατί έγινε (αν έγινε) ενταφιασμός στη θάλασσα;
Γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα φωτογραφίες ή video από την επιχείρηση;


Το μόνο που έσπευσαν άμεσα να πουν οι Αμερικανοί για να κατευνάσουν κάπως τους οπαδούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν ότι η σορός του έτυχε της μεταχείρισης που προβλέπει το Κοράνι.
"Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το σώμα του έτυχε της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα", είχε προηγουμένως δηλώσει Αμερικανός αξιωματούχος.
Το σώμα ενός μουσουλμάνου νεκρού πρέπει να πλυθεί από άνδρες μουσουλμάνους και να ταφεί το συντομότερο δυνατόν, συνήθως τις πρώτες 24 ώρες μετά τον θάνατο. Λευκό σάβανο καλύπτει το σώμα, το οποίο είτε ενταφιάζεται, είτε ποντίζεται.

Αυτό δικαιολογεί τη σπουδή;
Το γεγονός ότι προτιμήθηκε ο ενταφιασμός στη θάλασσα και μάλιστα σε σημείο που δεν ανακοινώθηκε ώστε να μην υπάρχει χώρος “λατρείας” για τους οπαδούς του;
newsit