Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

ΔΝΤ : Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο Μνημόνιο



- Το εμπιστευτικό έγγραφο του ΔΝΤ δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal
- Aναφέρει πως η Ελλάδα δεν πληρούσε 3 από τα 4 κριτήρια για να μπει σε Μνημόνιο
- ΔΝΤ: Οι τράπεζες πίεζαν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να μην γίνει κούρεμα του χρέους
- Παραδέχεται ότι πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία έγινε τέτοια δημοσιονομική εξυγίανση
Όχι μόνο διαφοροποίηση αλλά τεράστια διάσταση απόψεων αποδεικνύεται ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από εμπιστευτικό έγγραφο του ΔΝΤ, που αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το εμπιστευτικό αυτό έγγραφο, το ΔΝΤ ήταν από την αρχή αντίθετο στην ένταξη της Ελλάδας στο λεγόμενο πακέτο διάσωσης, καθώς όπως επισημαίνεται δεν πληρούσε τρία από τέσσερα κριτήρια με τα οποία εισέρχεται μία χώρα σε ένα τέτοιο πακέτο. Δεν παραλείπει το ΔΝΤ να αναφέρει στο έγγραφό του πως στην ουσία παρενέβη τους δικούς του κανόνες, προκειμένου το τεράστιο χρέος της Ελλάδας να χαρακτηριστεί ως βιώσιμο!
Στο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρονται με αιχμές κατά της ευρωζώνης, καθώς σημειώνουν πως το μεγαλύτερο όφελος από το πρώτο πακέτο του 2010 αυτό καρπώθηκε από την ευρωζώνη και όχι από την Ελλάδα και αυτό γιατί έτσι έδωσαν χρόνο τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να προστατέψουν τον εαυτό τους και να προετοιμαστούν για τις πιθανές επιπτώσεις από μία κατάρρευση της Ελλάδας.
Στο έγγραφο το ΔΝΤ ασκεί έντονη κριτική στις χώρες της ευρωζώνης για την καθυστέρηση να ληφθεί η απόφαση για αναδιάρθρωση του χρέους, κατηγορώντας τις τράπεζες που όπως αναφέρεται διακρατούσαν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους και ασκούσαν σφοδρές πιέσεις στις κυβέρνησης. Από την άλλη στο έγγραφο φαίνεται πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν επιθυμούσαν αναδιάρθρωση χρέους, προκειμένου να πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόζει το σκληρό πρόγραμμα.
Στο άρθρο του Wall Street Journal έντονη κριτική υπάρχει και για την Κομισιόν, στην οποία ουσιαστικά καταλογίζει απειρία και προχειρότητα, στη διαχείριση μίας τέτοιας μεγάλης κρίσης. Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο, προκύπτει πως κανένα από τα μέλη της τρόικας δεν θεωρούσε τη λύση για την Ελλάδα ιδανική και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.
Στο έγγραφο αυτό δεν ξεφεύγουν και οι ελληνικές κυβέρνησης, καθώς τις καταλογίζουν ευθύνες που δεν προχώρησαν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να τονωθεί ο ιδιωτικός τομέας, ενώ αναφέρουν αυτό που οι έλληνες γνωρίζουν ήδη πολύ καλά! Πώς τα βάρη του Μνημονίου μοιράστηκαν δυσανάλογα στην κοινωνία με τους αδύναμους να πληρώνουν τη νύφη. Πάντως, για τα όποια κατορθώματα της Ελλάδας, το ΔΝΤ αναφέρει πως ιστορικά δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ τέτοιο μέγεθος περικοπών και φορολογικών αυξήσεων.
newsit


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=99983:dnt--i-ellada-den-eprepe-na-mpei-sto-mnhmonio&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz2VSnDo8Dy
Seleo.gr News

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Να γιατι δεν πέφτει η τιμή της πατάτας
Thursday, 06 June 2013
 
Image















Πριν 15 μέρες, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, μετά από συνεννόηση με παραγωγούς από το Νομό Αχαΐας, παρήγγειλε 70 τόνους πατάτας στην τιμή των 0,45€ το κιλό. Έτσι
1700 περίπου οικογένειες στην Κατερίνη προμηθεύτηκαν πατάτες άριστης ποιότητας στη μισή τιμή από αυτή των Σούπερ Μάρκετ. Το ίδιο έπραξαν και άλλες 11 πρωτοβουλίες πολιτών όπως πχ από τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, τη Βέροια κλπ. Έτσι βρέθηκε το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» να «διεκδικεί» με το καλημέρα, στην έναρξη της νέα περιόδου, 1.000 τόνους πατάτες και μάλιστα, να πληρώνει στο χέρι, τοις μετρητοίς!
Από τότε, στην Αχαΐα έχει ξεσπάσει πόλεμος! Οι έμποροι, βλέποντας το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» να πείθει τους παραγωγούς και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους , έχουν πάρει σβάρνα τα χωράφια της Αχαΐας και προσφέρουν μέχρι και 0,55 € το κιλό, μετρητοίς, στο χέρι!
Πρόκειται για την γνωστή τακτική των εμπόρων, η οποία την προηγούμενη χρονιά έπεισε τους παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα η πατάτα να φτάσει μέχρι και στο 1,35 το κιλό: Οι έμποροι δελεάζουν στην αρχή της περιόδου με ζεστό χρήμα, το οποίο αργότερα μετατρέπεται -στην καλύτερη περίπτωση- σε 6μηνη και πολλές φορές ακάλυπτη επιταγή.
Μεταξύ των παραγωγών υπάρχουν και αγρότες πουν δεν υποκύπτουν στις πιέσεις των εμπόρων και επιθυμούν μια μακροχρόνια και υγιή συνεργασία με τα κινήματα των πολιτών. Αυτούς τους παραγωγούς πρέπει να τους ενθαρρύνουμε! Πρέπει να τους στηρίξουμε!
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της να στηρίξουν τη διανομή της 8ης Ιουνίου 2013, στην εμποροπανήγυρη Κατερίνης και να προμηθευτούν πατάτες από το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες».
Παραγωγοί και καταναλωτές πρέπει να αντισταθούμε! Πρέπει να πορευτούμε, μαζί, αλληλέγγυοι, χέρι-χέρι για να αντιμετωπίσουμε την εκμετάλλευση των απροστάτευτων πολιτών από τα κυκλώματα της αγοράς.
Στηρίξτε τα κινήματα των πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες»!
Μιλήστε με γνωστούς και φίλους. Διαδώστε το! Βοηθείστε ηλικιωμένους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.http://www.otoposmou.gr/


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=100035:na-giati-den-peftei-h-timi-ths-patatas&catid=108:2013-04-13-14-27-48&Itemid=162#ixzz2VSkkuUao
Seleo.gr News

ΔΙΑΣΗΜΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ

18 κορυφαία μουστάκια στο Χόλιγουντ

Χωρίς το μουστάκι τους, αυτοί οι θρυλικοί ήρωες της τηλεόρασης και του σινεμά δε θα ήταν τίποτα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Βοιωτία: Ο παππούς χρωστάει σχεδόν 6 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

Φωτογραφία για Βοιωτία: Ο παππούς χρωστάει σχεδόν 6 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

-Έξι αγρότες συνέλαβαν σήμερα το πρωί στη Βοιωτία και έπεται συνέχεια - Αλήθεια γιατί τους συλλαμβάνετε; Αφού πάλι έξω θα είναι και δεν θα εισπράξετε ούτε ευρώ!!!!

- Οι "εγκέφαλοι" της συμμορίας και οι δημόσιοι υπάλληλοι τιμωρήθηκαν;

Άρχισαν να "σκάνε" στη Βοιωτία τα εντάλματα για συλλήψεις χρεών προς το δημόσιο, από την μεγάλη απάτη με την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, μια κομπίνα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν στήσει σύμφωνα με το LamiaReport, κάποιοι επιτήδειοι, βάζοντας ως βιτρίνα ανυποψίαστους πολλές φορές αγρότες.

Αν είμαστε σοβαρό κράτος θα έπρεπε να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όλοι αυτοί οι απατεώνες που θησαύρισαν στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, με την ανοχή κάποιων υπαλλήλων του δημοσίου, που είτε τα άρπαζαν χοντρά, είτε δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Μάλιστα πολλοί λένε ότι είχαν και πολιτικές πλάτες !!!

Δείτε το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τις σημερινές συλλήψεις:

ΟΧΙ ΛΕΜΟΝΙ ΣΕ ΣΚΥΛΟ

06 Ιουνίου 2013
 
Απίστευτη αντίδραση σκύλου που δοκιμάζει... λεμόνι για πρώτη φορά! (VIDEO)
 
Το κουτάβι ράτσας boxer τρελάθηκε κανονικά με την πρωτόγνωρα ξινή γεύση...
 

www.otherside.gr

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

05 Ιουνίου 2013
 
Αυτή είναι η νέα ταινία της Sirina που θα προκαλέσει σάλο!
 
Τρομοκρατική οργάνωση «βιάζει» τις γυναίκες των υπουργών!
Η φαντασία σίγουρα δεν λείπει από τα κείμενα της Sirina και τη νέα δουλειά της! Σύμφωνα με το σενάριο, στην εξαθλιωμένη Ελλάδα του 2012, μια τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα »Κρούση» εισβάλλει στα σπίτια των υπουργών όταν εκείνοι απουσιάζουν και φροντίζει να δώσει ένα αξέχαστο μάθημα στις γυναίκες τους! Όπως αναφέρει το κείμενο, η ταινία περιλαμβάνει «πολύ ξύλο και ακόμη περισσότερο σεξ» και σίγουρα περνάει μηνύματα ότι κάποιοι χρειάζονται λίγο…ταρακούνημα!

DAN BROWN - ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Στην κορυφή των αμερικανικών μπεστ σέλερ το «Inferno» του Dan Brown

Το «Inferno», το τελευταίο πόνημα του διάσημου αμερικανικού συγγραφέα Dan Brown εκτοξεύτηκε στην κορυφή των αμερικανικών μπεστ σέλερ λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του.

Η σχετική λίστα, η οποία σχηματίζεται με βάση στοιχεία από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους κι ανεξάρτητους διανομείς σε όλες τις ΗΠΑ έχει ως εξής:

1. "Inferno" του Dan Brown

2. "The 12th of Never" των James Patterson και Maxine Paetro

3. "Dead Ever After" της Charlaine Harris

4. "Silken Prey" του John Sandford

5. "The Hit" του David Baldacci

6. "Whiskey Beach" της Nora Roberts

7. "Daddy's Gone a Hunting" της Mary Higgins Clark

8. "Gone Girl" της Gillian Flynn

9. "A Delicate Truth" του John le Carre

10. "A Step of Faith" του Richard Paul Evans

Ο συγγραφέας Νταν Μπράουν αποτελεί χρυσωρυχείο: περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του έχουν πουληθεί σε όλον τον κόσμο, με γνωστότερο τον Κώδικα Da Vinci, ενός από τα πλέον πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα όλων των εποχών.

Το 2005 ο συγγραφέας είχε συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού Time με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Το νέο του βιβλίο, «Inferno» (Η Κόλαση) αναμένεται να «αλώσει» τις παραλίες το φετινό καλοκαίρι.

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι και πάλι ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον.

Η περιγραφή της έκδοσης έχει ως εξής: «Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον βρίσκεται σε ερευνητικό ταξίδι στην Ιταλία, μαγνητισμένος από μια υπόθεση που περιστρέφεται γύρω από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη και ειδικότερα, την Κόλαση, ένα από τα πιο σπουδαία αλλά και μυστηριώδη και αινιγματικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λάνγκτον θα αναμετρηθεί με προκλήσεις απρόσμενες και άκρως επικίνδυνες και θα διαχειριστεί έναν σκοτεινό γρίφο που, τελικά, θα τον οδηγήσει σε ένα λαβύρινθο καμωμένο από κλασικά έργα τέχνης, μυστικά περάσματα και επιστημονικές ανακαλύψεις ενός αλλόκοτου μέλλοντος.

Η σκοτεινή, επική ποίηση του Δάντη γίνεται μίτος στην προσπάθεια του Λάνγκτον να βρει απαντήσεις και κάποιον άνθρωπο να εμπιστευτεί προτού ο κόσμος αλλάξει για πάντα, με τρόπο ανεπανόρθωτο. Στα περίφημα μυθιστορήματα Kώδικας Da Vinci και το Χαμένο Σύμβολο, όλα διεθνή μπεστ σέλερ, ο Νταν Μπράουν είχε χρησιμοποιήσει ένα εξαίσιο μίγμα από Ιστορία, τέχνη, κώδικες, σύμβολα.

Στο καινούργιο και τόσο αναμενόμενο έργο του, ίσως το πιο ώριμο και συναρπαστικό απ' όλα τα προηγούμενα, επιστρέφει στα πλέον βασικά και ουσιώδη στοιχεία της τέχνης του και γράφει το πιο υψηλών απαιτήσεων θρίλερ που μας έχει δώσει έως τώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

06 Ιουνίου 2013
 
Έρχονται τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!! Εμφύλιος στην Τουρκία! Ποια είναι η κίνηση-ματ του Ερτογάν;;;
 
Τελικά ο Ρ.Τ.Ερτογάν κάνει την απειλή του πράξη: Βγάζει τους οπαδούς του στο δρόμο και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για συγκρούσεις εμφύλιου χαρακτήρα, καθώς οι ισλαμιστές νεο-οθωμανοί δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν άλλο "κενό" χώρο στους διαδηλωτές.
Σήμερα το βράδυ, οι δρόμοι της Τουρκίας θα πλυμμηρίσουν από νεοϊσλαμιστές που θα βγουν για την βραδινή τους προσευχή με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής του Μιράτς.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Τούρκοι φανατικοί ισλαμιστές θα προσέλθουν σε μία εντυπωσιακή επίδειξη δύναμη του ΑΚΡ και του Ρ.Τ.Ερντογάν προσωπικά.
 
Θα είναι η πρώτη φορά που θα έρθουν αντιμέτωποι με τους εξεγερμένους και η κυβέρνηση "φτιάνει κλίμα" ήδη:
Δημοσίευμα της Yeni Safak, επικαλούμενο πηγές των (κυβερνητικών) υπηρεσιών ασφαλείας,αναφέρει ότι «ακραίες ομάδες» σκοπεύουν να υποκινήσουν επεισόδια τα ξημερώματα της Πέμπτης κατά των πιστών κατά την διάρκεια εορτασμού του Μιράτς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος θα είναι και ομάδες πιστών στον Ρ.Τ.Ερντογάν που θα πηγαίνουν σε τζαμιά.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιστρέφει αύριο Πέμπτη και ο κομματικός μηχανισμός του AKP ετοιμάζει θριαμβευτική υποδοχή του.
Φαίνεται ότι η Τουρκία θα ζήσει για πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα του 1981 μία σφοδρή εμφύλια διαμάζη που κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει.
Και ως γνωστόν όποιοι και αν κυβερνούν στην Τουρκία σε τέτοιες περιπτώσεις φροντίζουν να "εξάγουν" την κρίση προς τα δυτικά...

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ

Σας ξεναγούμε στο μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων του κόσμου!!!
Ημερομηνία: 06 Ιουνίου 2013
 
Σας ξεναγουμε στο μεγαλυτερο νεκροταφειο πλοιων του κοσμου!!!

Μπορεί να μοιάζει με τροπικό δάσος, αλλά πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα «νεκροταφεία πλοίων» του κόσμου.
Στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το Chuuk Lagoon, όπως ονομάζεται, ήταν η κεντρική βάση των Ιαπώνων στο Νότιο Ειρηνικό.
Το 1944 μετά ένα διήμερο βομβαρδισμό από τις ΗΠΑ, εξήντα ιαπωνικά πλοία βρέθηκαν στο βυθό του Ειρηνικού. Η κωδική ονομασία για την επίθεση στο Chuuck Lagoon ήταν «Επιχείρηση χαλαζίας» και ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου.
Ο συγκεκριμένος «υγρός τάφος» θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καταδύσεις σε... συντρίμμια.

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/image2465.jpeg
http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/image2466.jpeg

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/image2468.jpeg