Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Όχι απλά επίορκοι αλλά ακόμη και ...δολοφόνοι εξακολουθούν να πληρώνονται απ'το Δημόσιο!

Άρκετοί είναι επίορκοι υπάλληλοι, που εκμεταλλεύονται το «χάος» του Δημοσίου και την κωλυσιεργία των ελεγκτικών μηχανισμών μένουν ατιμώρητοι και απολαμβάνουν προνόμια λίγων ακόμα και σήμερα.


Είναι όμως μερικές περιπτώσεις τόσο τρανταχτές που δεν... υπάρχει δικαιολογία για τους αρμόδιους φορείς.

Τέτοια είναι και η περίπτωση των δύο δολοφόνων του δημάρχου Παγγαίου, που συνεχίζουν να λαμβάνουν μισθό παρόλο που είναι στην φυλακή!!!

Ενώ κάποιοι συμπολίτες μας χάνουν την δουλειά τους, για να τα «βγάλει πέρα» το κράτος, οι δύο ταμίες του δήμου Παγγαίου, που έχουν ομολογήσει κιόλας ότι σκότωσαν τον δήμαρχο της περιοχής τα Χριστούγεννα του 2009 πληρώνονται το 50% του μισθού τους.

Μιλάμε για δύο ανθρώπους που έφτασαν στην ανθρωποκτονία για να καλύψουν την «μαύρη τρύπα» 710.000 ευρώ, που είχαν προκαλέσει στον δήμο και ήθελαν να την φορτώσουν στον δήμαρχο.

Πρόκειται για τον 50χρονο Σάββα Σαλτουρίνο και τον 51χρονο Ιωακείμ Μάνο, οι οποίοι έχουν ομολογήσει την πράξη τους . Ο ένας έχει καταδικαστεί σε ισόβια και ο άλλος σε 17 χρόνια κάθειρξη, όμως παραμένουν σε καθεστώς προσωρινής αργίας, επειδή έχουν «παγώσει» τα πειθαρχικά συμβούλια. Ντροπή...


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/03/blog-post_4615.html#ixzz2NM62p9ci

ΜΑΙΜΟΥ ΡΑΜΠΟ



Animal videos

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

Αποσύρεται η διάταξη-σκάνδαλο για τη λίστα Lagarde...!!!

2013-03-12
Φωτογραφία για Αποσύρεται η διάταξη-σκάνδαλο για τη λίστα Lagarde...!!!
Αποσύρεται η διάταξη με την οποία χαρίζεται το 80% των προστίμων στους καταθέτες της λίστας Lagarde, οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων.

Μετά το... σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα του Capital.gr για την διάταξη που είχε περιληφθεί στα «ψιλά γράμματα» του νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να την αποσύρει προκειμένου να προλάβει την γενική κατακραυγή.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το δημοσίευμα του Capital.gr πληροφορήθηκε την ύπαρξη της διάταξης και η τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας πίεσαν για την άμεση απόσυρσή της.

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής:

"Χαρίζουν" το 80% των προστίμων στους καταθέτες της λίστας Lagarde

Με μια διάταξη που γέννα πλήθος ερωτημάτων τόσο για τη σκοπιμότητά της όσο και για το χρόνο κατάθεσής της στη Βουλή, οι καταθέτες της περιβόητης λίστας Lagarde, οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που περιλαμβάνονται στα σχετικά αρχεία, αποκτούν τη δυνατότητα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για την απόκρυψη του εισοδήματος
. Πρόκειται για διάταξη που μεταφράζεται σε έκπτωση προστίμων και προσαυξήσεων εκατομμυρίων ευρώ καθώς με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία οι κυρώσεις για την απόκρυψη εισοδήματος είναι πολύ αυστηρές.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι φορολογούμενοι που ελέγχονται για προσαύξηση περιουσίας η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση, μεταξύ των οποίων και οι 2.059 που περιλαμβάνονται στη λίστα Lagarde, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο ύψους έως και 45%. Το εισόδημα που εντοπίζεται και δεν έχει δηλωθεί τοποθετείται στη φορολογική κλίμακα που ίσχυε κατά το έτος απόκτησής του και φορολογείται με βάση αυτήν. Εκτός από τον φόρο εισοδήματος, ο ελεγχόμενος επιβαρύνεται με πρόστιμα και προσαυξήσεις που ανέρχονται σε 1% μηνιαίως με μέγιστο ποσό προσαύξησης το 120% του πρόσθετου φόρου. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που το 2005 απέκρυψε εισόδημα ύψους ενός εκατ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο έως και 450.000 ευρώ καθώς και προσαυξήσεις (για τα έτη 2005 έως 2012 που απέκρυψε το εισόδημα) ύψους 432.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 882.000 ευρώ.

Η υφιστάμενη φορολογική νομοθεσία (άρθρο 66 παράγραφος 9 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ) δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που ελέγχονται για φορολογικές χρήσεις πριν το 1991 να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για το εισόδημα που έχουν αποκρύψει και να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Ωστόσο, με διάταξη στα... ψιλά του νομοσχεδίου “Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις” που κατατέθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στη Βουλή οι ελεγχόμενοι αποκτούν το δικαίωμα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για εισόδημα που απεκρύβη έως και το οικονομικό έτος 2008, δηλαδή για τις χρήσεις έως και το 2007. Μια σύμπτωση: οι “καρτέλες” στη λίστα Lagarde αφορούν καταθέσεις που είχαν οι 2.059 Έλληνες καταθέτες κατά τα έτη 2005 έως και 2007. Η ακριβής προτεινόμενη διάταξη στο άρθρο 39 παράγραφος 2 του νομοσχεδίου είναι: “Στην περίπτωση αυτήν οι προβλεπόμενες κατά φορολογικό αντικείμενο προσαυξήσεις ή πρόστιμα μειώνονται στο 1/5 για υποθέσεις οικονομικού έτους 2008 και παλαιότερα”.


Πώς μπορούν να γλιτώσουν το μεγαλύτερο μέρος των προστίμων και των προσαυξήσεων; Όπως ομολογείται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου “παρέχεται κίνητρο στους φορολογούμενους πριν την έκδοση των πράξεων επιβολής του φόρου και λοιπών καταλογιστικών πράξεων να υποβάλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις έχοντας λάβει γνώση των αποτελεσμάτων του ελέγχου καταβάλλοντας μειωμένες προσαυξήσεις και πρόστιμα σε σχέση με τις ισχύουσες διατάξεις”.

Πρακτικά η διάταξη αφορά όλους όσοι ελέγχονται την τελευταία τριετία για προσαύξηση περιουσίας που δεν έχει δηλωθεί έως και τη χρήση 2007. Όπως σημειώνουν πηγές από το ΥΠΟΙΚ σε αυτούς περιλαμβάνονται, εκτός από τους ελεγχόμενους της λίστας Lagarde, οι ελεγχόμενοι της λίστας του Λιχτενστάιν, της λίστας όσων αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο καθώς και οι περίπου 5.000 φορολογούμενοι που από το ΣΔΟΕ έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών (ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί του Κολωνακίου, δικηγόροι, κατασκευαστές κα).

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η προϊσχύουσα διάταξη που αφορούσε υποθέσεις πριν το 1991 είχε ουσιαστικά περιέλθει σε αχρηστία πριν από τουλάχιστον δέκα χρόνια και με την νέα διάταξη αναβιώνει προς όφελος των ελεγχόμενων για αδήλωτη προσαύξηση περιουσίας. Η επίσημη δικαιολογία για τη συγκεκριμένη διάταξη είναι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση, η άμεση είσπραξη εσόδων από τις υποθέσεις που ελέγχονται.

Όσον αφορά στο παραπάνω παράδειγμα, ο ελεγχόμενος εφόσον σπεύσει να υποβάλει τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για να δηλώσει το ένα εκατ. ευρώ που απέκρυψε θα γλιτώσει πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 345.600 ευρώ.
capital.gr

ΑΘΩΣ

Ένα μοναδικό video για τα σπήλαια του Αγίου Όρους

2013-03-12
Φωτογραφία για Ένα μοναδικό video για τα σπήλαια του Αγίου Όρους
Η θέση του Άθω μετά από την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους καθορίστηκε στη διάσκεψη του Λονδίνου του 1912: το Άγιο Όρος δηλώνεται ως ανεξάρτητη πολιτεία, η οποία βρίσκεται κάτω από την προστασία της Ρωσίας.

Με τη συνθήκη της Λοζάνης το 1923 αποφασίστηκε η ένωση του Άθω στο ελληνικό κράτος. Από το 1926 το ιερό βουνό έγινε συστατικό μέρος της Ελλάδας.

Κατά τη Χιτλερική περίοδο τα μοναστήρι του Άθω διατήρησα την αυτονομία τους και δεν υπέφεραν από την έλλειψη υλικών. Σοβαρή ζημιά προκλήθηκε αργότερα, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα (1946 - 1949), όταν μεταφέρθηκαν οι στρατιωτικές ενέργειες στο έδαφος της χερσονήσου του Άθω.

Τώρα ο Άθως και πάλι δέχεται τους προσκυνητές και τους μοναχούς. Σε αυτό βασίζεται και η μεγάλη ελπίδα για την πνευματική αναγέννηση της ορθοδοξίας. Τον Ιούλιο του 2011 μια διεθνής ομάδα σπηλαιολόγων εξερεύνησε 26 σπήλαια του Αγίου Όρους. Πρόσφατα δημοσιοποίσαν μικρή περίληψη των εργασιών τους.

Στην αρχαιότητα η χερσόνησος του Άθω ήταν κατοικημένη αρχικά, από γενιές Θρακιωτών και Μακεδόνων , και ύστερα από αποίκους της ηπείρου – όλοι οι θαλάσσιοι δρόμοι, που ένωναν την Ελλάδα με το Βορά, περνούσαν από τον Άθω.

Η κορυφή του , που έφτανε τα δυο χιλιόμετρα, στην αρχαιότητα χρησιμοποιούταν ως φάρος, που ήταν ορατός από μίλια μακριά.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ταξίδι στο Κέντρο του Πλανήτη - Ντοκιμαντέρ

2013-03-12
Φωτογραφία για Ταξίδι στο Κέντρο του Πλανήτη - Ντοκιμαντέρ

Το Ντοκιμαντέρ σας Πηγαίνει σε ένα ταξίδι CGI με τον Richard Hammond στο κέντρο του πλανήτη μας... Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, ο Richard Hammond ταξιδεύει στο κέντρο του Πλανήτη μας σηκώνει το καπάκι στον πλανήτη Γη, τραβώντας προς τα πίσω τα στρώματα για να αποκαλύψει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο μηχανισμό μοναδικό στο ηλιακό μας σύστημα.

Με την πρώτη ματιά, η επιφάνεια του πλανήτη μας φαίνεται σταθερή και αμετάβλητη - αλλά κάθε μέρα υπάρχουν τουλάχιστον πενήντα μεγάλοι σεισμοί και δώδεκα ισχυρές ηφαιστειακές εκρήξεις. Χρησιμοποιώντας τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, βλέπουμε τι συμβαίνει κάτω από τα πόδια μας και κάτω από τους ωκεανούς με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί.

Στο ταξίδι του, ο Richard κάνει το μεγάλο βήμα στην Ισλανδία, ταξιδεύει στην άβυσσο ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια και ρίχνει την μάτια του βαθιά στα πλάσματα της θάλασσας στα βάθη του Monterey Bay.

Ταξίδι στο Κέντρο του Πλανήτη

( Το Ντοκιμαντέρ χωρίζετε σε 2 επεισόδια )

Παραγωγής: BBC

Διάρκεια: 59:00 min (το κάθε επεισόδιο)

Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι

Γλώσσα: Αγγλικά

Επεισόδιο 1: Journey To The Centre of the Planet

Επεισόδιο 2: Journey To The Botton of the Ocean
ΠΗΓΗ
aneksigita-fainomena
VIDEO


ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Μερικά ωφέλιμα βότανα και πώς να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας

Μερικά ωφέλιμα βότανα και πώς να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας (1)

Αν θέλετε να αποφύγετε τις αρρώστιες και να ζήσετε καλά, μια ισορροπημένη και συνετή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας. Μερικές βασικές γνώσεις για το πώς μερικά βότανα μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, είναι το κλειδί για μια καλύτερη ζωή.
Τα φρέσκα βότανα δεν προσθέτουν απλά γεύση χωρίς θερμίδες στο φαγητό μας, αλλά επίσης αποδεικνύονται και ωφέλιμα για την υγεία, με θεραπευτικές ιδιότητες. Η βοτανική ιατρική χρησιμοποιείται στην κουζίνα εδώ και χιλιάδες χρόνια και δεδομένου του ότι η αντίδραση του οργανισμού μας σε αυτά τα φυσικά φάρμακα δεν έχει αλλάξει, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις όλο και περισσότερες επιλογές που έχουμε.
Αν θέλετε να αποφύγετε τις αρρώστιες και να ζήσετε καλά, μια ισορροπημένη και συνετή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας. Μερικές βασικές γνώσεις για το πώς μερικά βότανα μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, είναι το κλειδί για μια καλύτερη ζωή.
  • Δεντρολίβανο για την υγεία της καρδιάς
Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ζημιών στα αιμοφόρα αγγεία και να βοηθήσει την καρδιαγγειακή υγεία. Το θεραπευτικό αυτό βότανο μπορεί επίσης να βοηθήσει τη δυσπεψία και τη λειτουργία της μνήμης και να μειώσει τους πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, όταν εφαρμόζεται τοπικά. Το ενεργό συστατικό του, καρνοσικό οξύ ή καρνοσόλη, μπορεί επίσης να αποτρέψει την εξάπλωση του καρκίνου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Treatment Reviews. Ταιριάζει τέλεια με φαγητά όπως το κρέας και οι πατάτες.
  • Μαϊντανός για την υπέρταση
Μερικά ωφέλιμα βότανα και πώς να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας (3)
Ο μαϊντανός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες Α και C και το φλαβονοειδές απιγενίνη, μια ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην αναστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ωφελεί την καρδιά και μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος. Ένας εύκολος τρόπος για να συμπεριλάβετε αυτό το θεραπευτικό βότανο στη διατροφή σας, είναι να το ψιλοκόψετε ως γαρνιτούρα ή να το βάλετε σε σάλτσες ή φαγητά.
  • Τζίντζερ για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος
Το τζίντζερ φαίνεται να είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό φάρμακο για τις γαστρεντερικές διαταραχές, ειδικά για την ανακούφιση της διάρροιας ή της ναυτίας κατά την εγκυμοσύνη και τη ναυτία και τον έμετο μετά από μια χειρουργική επέμβαση ή μετά τη χημειοθεραπεία ασθενών με καρκίνο. Έχει ισχυρή, αντιφλεγμονώδη δράση και έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις. H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά και κοκτέιλ. Mπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο.
  • Κανέλα για σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Μερικά ωφέλιμα βότανα και πώς να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας (2)
Η κανέλα έχει αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση γαστρεντερικών διαταραχών, όπως η διάρροια και η δυσπεψία. Έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι εξαιρετική για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά και για τη μείωση των επιπέδων κακής χοληστερόλης σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΦΑΜΕ

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΣΟΚ: Σφάζουν γαϊδούρια και τα πουλάνε ως βοδινό!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε μία απίστευτη καταγγελία που αναφέρεται σε κλοπές και σφαγές γαϊδουριών, το κρέας των οποίων πωλείται ως βοδινό σε κρεοπωλεία...
της Ρόδου, προχώρησε φιλοζωικός σύλλογος του νησιού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Paws & Claws Animal Rescue Rhodes, τονίζει ότι είμαστε στη "δυσάρεστη θέση να σας πούμε ότι έχει κυκλοφορήσει και στη Ρόδο κρέας από γαϊδούρι".
Όπως αναφέρει το rodosalarm.gr, τα μέλη της οργάνωσης υποστηρίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κλαπεί τέσσερα γαϊδούρια από περιοχές της Ρόδου, το ένα εκ των οποίων σφαγιάστηκε και το κρέας του ήδη πωλείται σε ντόπια κρεοπωλεία ως βοδινό.

Όπως έγινε γνωστό, αντιπροσωπεία της οργάνωσης επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα της Ρόδου και κατήγγειλε το περιστατικό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα.

Ακολούθησαν στοχευμένοι έλεγχοι στο νησί και την Κυριακή αστυνομικοί του τμήματος Ιαλυσσού και του Σαλάκου έφτασαν στα ίχνη των δραστών.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, οι οποίοι μετέφεραν γαϊδούρια σε αγροτικό όχημα. Η κατηγορία που τους έχει αποδοθεί είναι της ζωοκλοπής, ωστόσο εξετάζονται και άλλα ενδεχόμενα.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι εκπρόσωποι της οργάνωσης επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου και κατήγγειλαν ότι τις τελευταίες κλάπηκαν 4 γαϊδούρια από τα οποία το ένα σφάχτηκε και το κρέας του πωλήθηκε, ενώ τα άλλα 3 αναζητούνται από την αστυνομία.

Οι συλληφθέντες από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι κίνητρο της κλοπής ήταν να χρησιμοποιήσουν τα γαϊδούρια στα δικά τους χωράφια. Τα κλεμμένα ζώααποδόθηκαν στον δικαιούχο, το φορτηγό κατασχέθηκε και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πηγή: newsbomb.gr