Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ


Στη Βουλγαρία κάνουν δεήσεις για να σταματήσουν οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης!











Δεήσεις θα γίνουν αύριο και την Κυριακή σε όλους τους χώρους λατρείας των μεγάλων θρησκειών στη Βουλγαρία για να τερματιστεί το κύμα των αυτοκτονιών, που έχουν πολλαπλασιαστεί με την κλιμάκωση της οικονομικής και της πολιτικής κρίσης στη χώρα τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόζεν Πλεβνέλιεφ. «Προσευχόμαστε για να δοθεί τέλος στον εξτρεμισμό και στις αυτοκτονίες. Προσευχόμαστε για να διαβούμε, με καρτερικότητα και αξιοπρέπεια, αυτή την πολιτική και οικονομική κρίση», δήλωσε ο Πλεβνέλιεφ έπειτα από τη συνάντησή του με εκπροσώπους των Εκκλησιών των ορθοδόξων, των καθολικών, των προτεσταντών χριστιανών, των μουσουλμάνων, των εβραίων και των Αρμενίων.
Οι αυτοπυρπολήσεις, νέο φαινόμενο στη Βουλγαρία, έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή πέντε ανθρώπων από τη 19η Φεβρουαρίου, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τρεις απόπειρες αυτοπυρπόλησης απετράπησαν από την αστυνομία, ενώ πάνω από δέκα άνθρωποι έχουν απειλήσει να θέσουν τέλος στη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο. Σχεδόν 200 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει στη χώρα εντός του 2013, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Νάκοφ, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας, τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα Τρουντ. «Εμείς οι Βούλγαροι χρειαζόμαστε πίστη και ελπίδα. Η πίστη θα μας βοηθήσει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και στο δρόμο που ακολουθούμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της χώρας. Πάνω από το 80% των Βούλγαρων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, ενώ το 13% είναι μουσουλμάνοι. Μετά την κατάρρευση το 1989 του κομμουνιστικού καθεστώτος, που επέβαλε θεσμικά τον αθεϊσμό, πάρα πολλοί Βούλγαροι, αποπροσανατολισμένοι από τη φτώχεια και την ανεργία που έπληξε τη χώρα, στράφηκαν προς τη θρησκεία. Το νοσοκομείο Λόζενετς της Σόφιας ανακοίνωσε σήμερα ότι αρχίζει συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχιατρικής αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης δωρεάν για όλους τους Βούλγαρους πολίτες.
Στη Βουλγαρία ξέσπασαν από τα μέσα Φεβρουαρίου κινητοποιήσεις, αρκετές φορές βίαιες, που πυροδοτήθηκαν λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές της ηλεκτροδότησης. Κατόπιν οι διαδηλώσεις επικεντρώθηκαν ιδίως στη φτώχεια που μαστίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και τη διαφθορά της πολιτικής ελίτ. Το κίνημα αυτό εξώθησε το συντηρητικό πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ σε παραίτηση την 20ή Φεβρουαρίου. Την εξουσία ασκεί προσωρινά μια μεταβατική κυβέρνηση που όρισε ο πρόεδρος για να οργανώσει τις βουλευτικές εκλογές, που προγραμματίζεται να διεξαχθούν την 12η Μαΐου.


Seleo.gr News

WATER SPORTS ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κάνουν καγιάκ πανώ σε καυτή λάβα!!!!Δείτε το βίντεο...
Ημερομηνία: 04 Απριλίου 2013
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κανουν καγιακ πανω σε καυτη λαβα!!!!Δειτε το βιντεο...
Στη Χαβάη τρεις τολμηροί αθλητές κάνουν καγιάκ σε ποταμό, όπου χύνεται καυτή λάβα από το ενεργό ηφαίστειο Kilauea. Το Kilauea είναι ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια του κόσμου.
«Το αίσθημα όταν φτάσαμε και είδαμε το Kilauea στο πρώτο φως της μέρας, που είδαμε τη λάβα να ρέει στον ωκεανό, είναι πραγματικά αξέχαστο» δήλωσαν οι νεαροί που βρέθηκαν στη Χαβάη για να κινηματογραφήσουν ένα επεισόδιο για εκπομπή της βραζιλιάνικης τηλεόρασης, που ασχολείται με τα water sports.

Tονίζουν, πάντως, την επικινδυνότητα του εγχειρήματός τους και υποστηρίζουν ότι κανένας, που δεν είναι επαγγελματίας, δεν θα πρέπει να το προσπαθήσει.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΑΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013


Βάφτισαν το χαράτσι "ενιαίο φόρο ακινήτων' ...και όλα καλά!


Μετά από σχεδόν τρεις ώρες σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν σε ό,τι αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ.






Οι τρεις αρχηγοί ατέληξαν σε έναν ενιαίο φόρο ακινήτων με...
κλίμακα και αφορόλογητο όριο που θα εισπράττεται όμως πάλι μέσω της ΔΕΗ και ο οποίος θα αντικαταστήσει το ΕΕΤΗΔΕ που αποτέλεσε αιτία τριβών στη συγκυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει ότι παρά τις όποιες διαφωνίες, δεν ήταν διατεθειμένος να διακινδυνεύσει την κυβερνητική συνοχή.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «το Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα αντικατασταθεί από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Η είσπραξή του θα γίνεται μέσω ΔΕΗ ενώ θα είναι προοδευτικός. Σημείωσε επίσης ότι η αντικατάσταση αυτή θα ελαφρύνει τους οικονομικά αδύνατους».

Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε την κοινή στάση των κυβερνητικών κομμάτων πάνω σε αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι «το 2011 που πάρθηκε η απόφαση για την επιβολή του Ειδικού Τέλους δεν υπήρχε άλλη λύση. Ακόμη έκανε λόγο για την ανάγκη να εκταμιευθεί η δόση και να να επιστρέψει η ομαλότητα προκειμένου», όπως είπε «να προστατευθεί ο έλληνας πολίτης από μια Ευρώπη νευρική και επικίνδυνη για τον εαυτό της».

Πρόσθεσε δε ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με στελέχη του είναι απόφαση του συνεδρίου του, αλλά χαρακτήρισε τη συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα να γίνει ο ίδιος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «προσβλητική», σημειώνοντας «εγώ εγκατέλειψα την αντιπροεδρία της κυβέρνησης για να γίνω Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

«Προερχόμαστε στις συζητήσεις με την τρόικα με κοινές θέσεις σε όλα τα εκκρεμή θέματα», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου έγινε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας.

Για το θέμα του φόρου ακινήτων είπε ότι συζητήθηκαν τα χαρακτηριστικά του νέου φόρου και πως για φέτος και μόνο θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Σε ερώτηση για το ποσοστό της μείωσης απάντησε πως «θα κάνουμε την πρότασή μας στην τρόικα και θα δούμε».
 

ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΖΩΑ

10 άγνωστα ζώα… μαθουσάλες!

Η εξέλιξη της ιατρικής και των άλλων επιστημών, συμπεριλαμβανομένης και της τεχνολογίας, συνδράμουν στην αύξηση του προσδόκιμου της ζωής των ανθρώπων, οι οποίοι πλέον μπορούν να ζήσουν πάνω από τα ενενήντα ή να ξεπεράσουν ακόμα και τα 100. Κι αυτό βέβαια είναι ό,τι καλύτερο για το ανθρώπινο γένος, που πλέον δεν κινδυνεύει από ασθένειες που σε άλλες περιπτώσεις θα αποδεικνύονταν μοιραίες. Αλλά ενώ νομίζουμε ότι είναι σπουδαίο να ζήσει κάποιος πάνω από έναν αιώνα, υπάρχουν μερικά είδη στο ζωικό βασίλειο που… γελάνε χαιρέκακα γι’ αυτό, καθώς το συγκεκριμένο νούμερο το έχουν περάσει προ πολλού και έχουν πολλά κεράκια να σβήσουν ακόμα στη ζωή τους.
10. Rougheye Rockfish, 150-200 χρόνια
perierga.gr - 10 άγνωστα ζώα... μαθουσάλες!
9. Κόκκινοι αχινοί, 200 χρόνια
perierga.gr - 10 άγνωστα ζώα... μαθουσάλες!
8. Φάλαινες Bowhead, 200-250 χρόνια
perierga.gr - 10 άγνωστα ζώα... μαθουσάλες!
7. Koi, 226 χρόνια
perierga.gr - 10 άγνωστα ζώα... μαθουσάλες!


ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ

Με αυξημένη …τεστοστερόνη ξεκίνησε η κατάθεση Βενιζέλου στην Προανακριτική

Δημοσιευμένη  εικόνα

Με εντάσεις ξεκίνησε η κατάθεση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Αφορμή για το επεισόδιο, ήταν ένας φοβερός καυγάς που ξέσπασε μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ξεκίνησε να υποβάλλει ερωτήσεις στον μάρτυρα σχετικά με την παραλαβή της λίστας και την όποια εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδη, γιατί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, θεώρησε ότι ο κ. Γεωργιάδης με την τοποθέτησή του δημιουργούσε πέπλο προστασίας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος τότε, βγήκε από την αίθουσα για να πιει καφέ μέχρι τα πνεύματα να ηρεμήσουν. (!!!!!!!)

«Διακρίνω μια αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης…», είπε με δηκτική διάθεση στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν: «Είναι θέμα ορμονικό;». Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο».

Εκτός αίθουσας βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος βγήκε από την συνεδρίαση: «Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα…». Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου, πάντως, συνεχίζεται κανονικά.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή συνεχίστηκε η συνεδρίαση και όπου σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων του Ηλ. Κασιδιάρη προς τον κ. Βενιζέλο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φέρεται να αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ «γελοίο και χονδρό». Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκης τον ανακάλεσε στην τάξη και αυτός έξαλλος κτύπησε το μικρόφωνο και έριξε κάτω τα ποτήρια με συνέπεια ο πρόεδρος να τον αποβάλλει από τη συνεδρίαση.

Η κατάθεση Γ. Παπανδρέου
Η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μένει να οριστεί και επιδίωξη της Επιτροπής είναι να γίνει, τελικά, την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, προκειμένου να του προτείνει να καταθέσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται ο κ. Παπανδρέου να καταθέσει μέσω υπομνήματος και να μην παραστεί αυτοπροσώπως στην προανακριτική.

Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης
Εν τω μεταξύ, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Μαρκογιαννάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Προανακριτική, αν χρειαστεί, να παραδώσει το πόρισμά της ακόμα και μετά το Πάσχα, καθώς -όπως είπε- σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της αν τα μέλη της δεν έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που χρειάζοντα

Πηγή: tovima.gr / lay-out.gr

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ

Ανάκαμψη βλέπει ο Σαμαράς - Πρόεδρε συγνώμη,αλλά... ή ψεύδεσαι ή δεν ξέρεις οικονομία...!!!

Φωτογραφία για Ανάκαμψη βλέπει ο Σαμαράς - Πρόεδρε συγνώμη,αλλά... ή ψεύδεσαι ή δεν ξέρεις οικονομία...!!!
Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, είναι ήδη ορατά τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα σε συνέδριο που οργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 36 δισ. ευρώ.Το 2013, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι έτος καμπής το οποίο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη καθώς τα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση θα αρχίσουν να φαίνονται σαφώς το επόμενο τρίμηνο και να καταγράφονται στην αγορά έως το τέλος του χρόνου.

Μάλιστα, ο κ.Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι το Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια , υπήρξε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων γεγονός που, όπως σημείωσε αποτελεί σημαντικό σημάδι ανάκαμψης.Αναφερόμενος γενικότερα στην πορεία της οικονομίας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης και τόνισε ότι η κρίση έχει τραυματίσει το ευρωπαϊκό όραμα ειδικά στο Νότο
. “Γι αυτό, είπε, πρέπει να αλλάξουμε πολλά ακόμη ώστε τα κύματα λαϊκισμού να μην ακυρώσουν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύμμαχο και όχι ως τιμωρό και η βοήθεια που μας παρέχεται από τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάαν μέσω των κονδυλίων συνολικού ύψους 36 δισ. ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα μέχρι το 2020 αποτελούν την απάντηση, στις αντιευρωπαϊκές φωνές εντός της χώρας, ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας”.Πιστεύω, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ότι ακόμη και αυτοί που αντιδρούν, μέσα τους εύχονται να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρώπη.Αναφερόμενος εξάλλου στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, με επίκεντρο την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και την υλοποίηση των έργων, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “οι εποχές των χαλαρών ρυθμών για το δημόσιο έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχει ούτε το περιθώριο ούτε και δικαιολογία την ώρα που ζητάς χρήματα από τους πολίτες να επιτρέπεις οποιεσδήποτε καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας”.Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει στείλει φακέλους με οδηγίες σε όλα τα υπουργεία για ενέργειες συντονισμού και επιτάχυνσης με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων.“Κάνουμε μετάβαση από το φαύλο κύκλο της ύφεσης στον ενάρετο κύκλο της Ανάπτυξης” σχολίασε τέλος, ο πρωθυπουργός.Πηγή: AMΠΕ
communenews

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Ποιοι Ελληνες μεγαλοκαταθέτες κρύβουν αμύθητα ποσά σε offshore

Αποκάλυψη από την Guardian!

Στο «φως» έρχονται τα ονόματα χιλιάδων κατόχων αμέτρητου πλούτου σε όλο τον κόσμο, καθώς διέρρευσαν από τον κλάδο των offshore τα στοιχεία των μεγαλοκατεθετών κυρίως από τον φορολογικό παράδεισο των ...
Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Ανάμεσα στους κατόχους των αμύθητων περιουσιών που αναφέρει η Guardian, βρίσκονται ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, η κόρη του δικτάτορα στις Φιλιππίνες και ο πρώην «άρχοντας» του real estate στο Λονδίνο, ο Αχιλλέας Καλλάκης.

Η διαρροή των περίπου δύο εκατομμυρίων email και εγγράφων κυρίως από τον φορολογικό παράδεισο των offshore, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις παγκοσμίως αναφέρει η Guardian στο δημοσίευμα της,, ενώ κορυφαίος πρώην οικονομολόγος υπολογίζει ότι ο πλούτος που βρίσκεται σε φορολογικά κρησφύγετα αγγίζει περίπου τα 32 τρισ. δολάρια.

Τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών, αποκαλύφθηκαν από από τη Διεθνή Κοινοπραξία των Δημοσιογράφων για την έρευνα η οποία εδρεύει στην Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με την Guardian και άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Ποιοι είναι οι μεγαλοκαταθέτες στους φορολογικούς παραδείσους
  • Ο Scott Young εκατομμυριούχος συνεργάτης του Ρώσου μεγιστάνα που εντοπίστηκε νεκρός, του Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος βρίσκεται αυτή την στιγμή φυλακή, ενώ ο δικηγόρος του εμφανίζεται να ελέγχει μια εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους στην οποία ανήκει ένα πολυτελές αναπτυξιακό πλάνο στη Μόσχα με συνολική αξία περίπου 100 εκατ. δολάρια
  • Ο 44χρονος Έλληνας Αχιλλέας Καλλάκης ο οποίος άνηκε στον στενό κύκλο του Πρίγκηπα Αλβέρτου. Ο Καλλάκης καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη, καθώς μαζί με τον συνέταιρο του Αλεξάντερ Γουίλιαμ είχαν καταφέρει με ψευδή στοιχεία να πάρουν τραπεζικά δάνεια ύψους 922 εκατομμυρίων ευρώ . Η Guardian αποκαλύπτει ότι χρησιμοποίησε εταιρείες μαϊμού με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους προκειμένου να πάρει τα τεράστια δάνεια που πήρε από Βρετανικές και Ιρλανδικές τράπεζες.
  • Ένας από τους χρηματοδότες του Φρανσουά Ολάντ, ο Jean-Jacquers Augier, ο οποίος δημιούργησε μια εταιρεία διανομών στην Κίνα με έδρα τα νησιά Καϋμάν, με τον συνεταίρο του να κατέχει το 25% εταιρείας στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. O Augier, είπε ότι ο συνεταίρος του ήταν ο Xi Shu ένας Κινέζος επιχειρηματίας.
Οι υπόλοιποι που εμπλέκονται σε σκάνδαλα με offshore εταιρείες, είναι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και οι δύο κόρες του, η γυναίκα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Ιγκορ Σουβάλοφ, ο σύζυγος μια γερουσιαστή στον Καναδά καθώς και η κόρη του δικτάτορα στις Φιλιππίνες .

Το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας, ότι περισσότερα από 20 τρισ. δολάρια τα οποία ανήκουν σε μεγιστάνες, είναι πιθανό να βρίσκονται ασφαλισμένα σε offshore εταιρείες σε νησιά όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, όπου διασφαλίζεται η ανωνυμία των καταθετών τουλάχιστον μέχρι τώρα, καθώς πλέον οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τα αρχεία της κυβέρνησης του νησιού, έχουν περισσότερα από 200 gigabytes τα οποία καλύπτουν τις οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή εδώ και μια δεκαετία, ενώ έχουν και πληροφορίες για άλλους φορολογικούς παραδείσους όπως τα νησιά Κουκ, το Χονγκ Κονγκ, και η Σιγκαπούρη.

Aποκαλύπτουν και τα Νέα Ελληνες με offshore στις Παρθένες Νήσους

Οι έρευνες για την αποκάλυψη του μυστικού κόσμου των οφσόρ έγιναν σε δεκάδες χώρες. Πρόκειται για μια έρευνα από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ). Εκτός από τον Guardian στην έρευνα συμμετέχουν μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ιταλικές, γερμανικές, γαλλικές, ουκρανική, ινδική, το BBC κλπ.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Κατηγορείται η μεγαλύτερη Γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank, για γιγαντιαία τραπεζική απάτη ύψους 12 δις!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Η Deutsche Bank κατηγορείται πως ''μαγείρεψε'' τα βιβλία της και απέκρυψε ζημίες 12 δισεκατομμυρίων για να αποφύγει τη διάσωση της από την γερμανική κυβέρνηση
- Οι αρχικές καταγγελίες, που μετατράπηκαν σε κατηγορίες, έγιναν από ...

τρεις πρώην υπαλλήλους της τράπεζας, οι οποίοι ανέφεραν πως η Deutsche Bank προσπάθησε να εξαφανίσει λογιστικά μια γιγαντιαία θέση σε παράγωγα, ονομαστικής αξίας 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων
- Ήδη ξεκίνησαν έρευνες με επιθεωρητές τόσο από την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, δηλαδή τη Bundesbank, όσο και από ανεξάρτητες τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές
- Στην Κύπρο οι καταθέσεις κουρεύτηκαν για 10 δισεκατομμύρια – Τώρα θα γίνει το ίδιο εαν αποδειχθεί η απάτη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας;
- Διαβάστε τι γράφουν οι Financial Times που πρώτοι έκαναν λόγο για σκάνδαλο πριν από 4 μήνες!

Η λέξη ''πρωτοφανείς'' είναι ελάχιστη για να περιγράψει τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank.

Τρεις πρώην, πλέον, υπάλληλοι της κατήγγειλαν πριν από 2,5 χρόνια την Deutsche Bank πως εξαφάνισε με λογιστικά μαγειρέματα ζημίες 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέκυψαν από γιγαντιαίο τζογάρισμα της Deutsche Bank σε παράγωγα αξίας, κρατηθείτε, 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Το κόλπο μάλιστα έγινε μεσούσης της κρίσης στις αγορές, δηλαδή από το 2007 εως το 2009.

Ουσιαστικά φέρεται η Deutsche Bank να απέκρυψε τις ζημίες των 12 δις για να μην τρομοκρατηθούν και φύγουν οι επενδυτές της που είχαν μπει σε παράγωγα αξίας 130 δις. Και βέβαια ο λόγος της, εαν αποδειχτεί, απάτης είναι απλός, να αποφύγει δηλαδή η Deutsche Bank το να καταφύγει στην γερμανική κυβέρνηση για τη διάσωση της.

Και βέβαια προκύπτει ένα θεμελιώδες ερώτημα.
Εαν αποδειχθεί τραπεζική απάτη από την Deutsche Bank θα τολμήσουν οι Μέρκελ, Σόιμπλε και Ντάισενμπλουμ να προχωρήσουν σε διάσωση της με κούρεμα καταθέσεων όπως έκαναν στις Κυπριακές Τράπεζες για απείρως μικρότερο ποσό.


Διαβάστε πως, οι κατά τ' άλλα ''αδιάφθοροι'', Γερμανοί φέρεται να έστησαν το παιχνίδι, σε ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό άρθρο των Financial Times που πρώτοι το ανέδειξαν από το Δεκέμβριο.

Ο τίτλος του άρθρου είναι: Deutsche Bank: Στο μικροσκόπιο της Βuba

ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!! 82χρονη ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΚΑΝΕ SEX και κατέληξε στο νοσοκομείο!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η ιστορία ακούγεται απίστευτη, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινή! Μια 82χρονη γυναίκα διεκομίσθη σε νοσοκομείο με...
αιμορραγία, εξαιτίας ρήξης του παρθενικού υμένα! Η ηλικιωμένη, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε βρεθεί ποτέ ερωτικά με άνδρα, παρόλα αυτά η σχέση της με ένα 32χρονο Αλβανό, που φρόντιζε το σπίτι της, έμελλε να… «ολοκληρωθεί»!

Όμως, η συνέχεια δεν ήταν αυτή που φαντάζονταν το ιδιότυπο «ζευγάρι», καθώς η 82χρονη αιμορραγούσε έντονα και ο νεαρός εραστής της τη μετέφερε, έντρομος, στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί αρχικά θεώρησαν πως επρόκειτο για βιασμό, ωστόσο έκπληκτοι άκουσαν τη γιαγιά να λέει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά να ισχυρίζεται περήφανα πως είχαν κανονική σεξουαλική επαφή…

Μάλιστα, είπε στο γυναικολόγο, που την υπέβαλε σε μία μικρή επέμβαση, προκειμένου να σταματήσει την αιμορραγία, πως ευελπιστεί η… επόμενη φορά να είναι καλύτερη!!!

Και ο γιατρός μάλλον ακόμα ψάχνεται…

Πηγή: 24wro