Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ

Με αυξημένη …τεστοστερόνη ξεκίνησε η κατάθεση Βενιζέλου στην Προανακριτική

Δημοσιευμένη  εικόνα

Με εντάσεις ξεκίνησε η κατάθεση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Αφορμή για το επεισόδιο, ήταν ένας φοβερός καυγάς που ξέσπασε μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ξεκίνησε να υποβάλλει ερωτήσεις στον μάρτυρα σχετικά με την παραλαβή της λίστας και την όποια εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδη, γιατί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, θεώρησε ότι ο κ. Γεωργιάδης με την τοποθέτησή του δημιουργούσε πέπλο προστασίας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος τότε, βγήκε από την αίθουσα για να πιει καφέ μέχρι τα πνεύματα να ηρεμήσουν. (!!!!!!!)

«Διακρίνω μια αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης…», είπε με δηκτική διάθεση στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν: «Είναι θέμα ορμονικό;». Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο».

Εκτός αίθουσας βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος βγήκε από την συνεδρίαση: «Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα…». Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου, πάντως, συνεχίζεται κανονικά.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή συνεχίστηκε η συνεδρίαση και όπου σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων του Ηλ. Κασιδιάρη προς τον κ. Βενιζέλο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φέρεται να αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ «γελοίο και χονδρό». Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκης τον ανακάλεσε στην τάξη και αυτός έξαλλος κτύπησε το μικρόφωνο και έριξε κάτω τα ποτήρια με συνέπεια ο πρόεδρος να τον αποβάλλει από τη συνεδρίαση.

Η κατάθεση Γ. Παπανδρέου
Η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μένει να οριστεί και επιδίωξη της Επιτροπής είναι να γίνει, τελικά, την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, προκειμένου να του προτείνει να καταθέσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται ο κ. Παπανδρέου να καταθέσει μέσω υπομνήματος και να μην παραστεί αυτοπροσώπως στην προανακριτική.

Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης
Εν τω μεταξύ, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Μαρκογιαννάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Προανακριτική, αν χρειαστεί, να παραδώσει το πόρισμά της ακόμα και μετά το Πάσχα, καθώς -όπως είπε- σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της αν τα μέλη της δεν έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που χρειάζοντα

Πηγή: tovima.gr / lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου