Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

H δική σας πρόταση ποια είναι, κύριε;
 

Οπωσδήποτε,θα έχετε παρατηρήσει πως όποιος τολμάει να αμφισβητήσει το Μνημόνιο, την Τρόικα και τα νέα μέτρα αντιμετωπίζεται πάντα με ειρωνεία από τους συνομιλητές του και τον ρωτούν με ύφος υπεροχής ποια είναι η δική του πρόταση για... τη λύση του προβλήματος.
Κάποιοι νομίζουν πως αυτό συμβαίνει τώρα και μόνο στην Ελλάδα.
Δεν είναι έτσι.
Η ερώτηση «εσείς τι προτείνετε;» -μπολιασμένη με ειρωνικό ύφος- είναι σχεδόν οικουμενική από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες κατάφεραν να επικρατήσουν ιδεολογικά και πρακτικά, χωρίς σχεδόν κανείς να το πάρει χαμπάρι.
 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΟΚΑ

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ. Γιατί όντως “πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο”.

Φεβρουαρίου 1, 2014
 
ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ

Bloomberg: Καμμία χώρα δεν ληστεύθηκε όπως η Ελλάδα!

ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η ληστεία συνεχίστηκε και μετά τα CDS! Δείτε τι απέκρυψε ο Στουρνάρας στην βουλή των Ελλήνων!

Εκτός εάν γνωρίζετε εσείς κάποια αντίστοιχη “επένδυση” που να αποδίδει 500% κέρδος σε λίγους μήνες με κρατική εγγύηση! Ακόμα και στον πιο ακραίο καπιταλισμό.

Αυτό ακριβώς που αναλύαμε από την πρώτη στιγμή: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

Οι ορδές των “φίλων επενδυτών” του Παπανδρέου πενταπλασίασαν τα λεφτά τους ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ, σε κάτι που το Bloomberg χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη κερδοσκοπία πάνω σε κρατικά ομόλογα που έχει καταγραφεί. Το γράφημα που βλέπετε, είναι ξεκαθαρο.

“Κερδισμένοι”; Η οικογένεια Κλίντον, ο Σορος, ο Πώλσον. (Ο Γιώργος Παπανδρέου, τα CDS και το δημοψήφισμα.)

Εγγυητής; Ο Στουρνάρας! Πληρώνει τα ακούρευτα ομόλογα χωρίς να λογοδοτεί στην βουλή για το ΠΟΙΟΥΣ πληρώνει!

ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΜΑΤΡΑ


Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από λάβα και σύννεφα στάχτης του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ στην Ινδονησία.
 
Έκρηξη ηφαιστείου στη Σούματρα - 14 νεκροί
 
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από λάβα και σύννεφα στάχτης του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ στην Ινδονησία, στην ισχυρότερη έκρηξή του τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Οκτώ άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο χωριό Σουκαμεριάχ, κοντά στο Σιναμπούνγκ, στο νησί Σουμάτρα, μεταξύ τους τέσσερις μαθητές που μετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στο ηφαίστειο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας διαχείρισης Καταστροφών. Έξι ακόμη πτώματα βρέθηκαν στο χωριό και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για αναγνώριση.

«Είναι πιθανόν να βρεθούν κι άλλα θύματα», δήλωσε ο Μπένι Καμπάν, τοπικός αξιωματούχος και μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ σημειώθηκε την επομένη της προειδοποίησης της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών προς τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την κορυφή του βουνού, να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους έως ότου ησυχάσει η ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Σύμφωνα με κατοίκους, πολλοί άνθρωποι ανέβαιναν σήμερα το βουνό για να ελέγξουν σε τι κατάσταση ήταν τα σπίτια και οι φάρμες τους μετά τις επανειλημμένες αλλά μικρότερες εκρήξεις του ηφαιστείου.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διασώστες σταμάτησαν την επιχείρησή τους για τον εντοπισμό θυμάτων μετά τις 14:00 ώρα Ελλάδος, λόγω του δύσβατου εδάφους και του φόβου των ηφαιστειακών εκρήξεων.

Το Σιναμπούνγκ, στην περιοχή Κάρο της Βόρειας Σουμάτρας, εκρήγνηται από τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα 30.000 άνθρωποι να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Το ηφαίστειο βρισκόταν σε "ύπνωση" επί 400 χρόνια πριν εκραγεί τον Αύγουστο του 2010.

Στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας υπάρχουν περί τα 130 ενεργά ηφαίστεια. Εκρήξεις που σημειώνονταν επί εβδομάδες στο όρος Μεράπι στην Ιάβα προκάλεσαν τον θάνατο 350 ανθρώπων και τον εκτοπισμό 150.000 το 2010.

ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ 1

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η "Γρανίτα από Λεμόνι" παρακολουθεί τα ξεκαρδιστικά κατορθώματα 3 φίλων, του Bobby, του Benji & του Huey.
 Ο Bobby (Jonathan Segall) είναι ο 'ωραίος' της παρέας που πάντα έχει επιτυχίες στις γυναίκες.
Ο Benji (Yftach Katzur) είναι ευαίσθητος και ντροπαλός &
 ο Huey (Zachi Noy) είναι ο χοντρός και αστείος που του συμβαίνουν όλες οι χοντρές φάσεις.
Πολλή καλή κωμωδία με υπέροχη μουσική
Καλή διασκέδαση!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ

Στιγμές ειρήνης κατά την διάρκεια διαδηλώσεων

1 - 1 - 14

1. Man playing piano for riot police in Kiev, Ukraine, 2013

moments-of-peace-during-protests-1
Image credits: Andrew Meakovski

2. A young boy offers a heart-shaped balloon to police in Bucharest, Romania, 2012

moments-of-peace-during-protests-16-1
Image credits: ioanamoldovan.com
moments-of-peace-during-protests-16
Image credits: ioanamoldovan.com

3. Orthodox priest trying to prevent a clash between demonstrators and the police in Kiev, Ukraine, 2014

moments-of-peace-during-protests-26
Image credits: Sergei Supinsky
 

Η ΜΠΥΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

10 καλά της μπύρας που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Μπύρα (1)
Ψάχνεις έναν ακόμα λόγο για να απολαύσεις μια παγωμένη μπύρα; Σου δίνουμε δέκα! Διάβασέ τους.

Για πολλά χρόνια οι λάτρεις του κρασιού το απολάμβαναν χωρίς ενοχές, αφού έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Όπως δείχνουν όμως πρόσφατες μελέτες, μάλλον ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθεί και η μπύρα, χάρη στα πολλαπλά οφέλη της: από τη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης μέχρι την πρόληψη από το διαβήτη και την άνοια.
  • Αποκτάς πιο ανθεκτικά οστά
Η μπύρα περιέχει μεγάλες ποσότητες σιλικόνης που συνδέεται με την υγεία των οστών. Σε έρευνα μάλιστα που έγινε το 2009 από το Tufts University βρέθηκε ότι οι ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες που έπιναν ένα ή δυο ποτήρια μπύρα την ημέρα είχαν μεγαλύτερη πυκνότητα οστών
 
  • Πιο δυνατή καρδιά
Μια ανάλυση που έγινε το 2011 σε 16 προηγούμενες έρευνες που περιελάμβαναν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους, υπό τη διεύθυνση του ιταλικού ινστιτούτου έρευνας Fondazion di Ricerca e Cura βρήκε ότι ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων μειώθηκε κατά 31% σε όσους έπιναν ένα ή δυο ποτήρια μπύρα την ημέρα, αφού αυξάνουν την HDL, τη λεγόμενη «καλή» χοληστερόλη.
 
  • Πιο υγιή νεφρά
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία βρήκε ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά, η μπύρα μείωνε τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά σε ποσοστό 40%. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι επειδή η μπύρα περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού βοηθά τα νεφρά να λειτουργούν καλύτερα.
 
  • Καλύτερη διανοητική υγεία
Μια μπύρα την ημέρα μπορεί να κρατάει μακριά τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας, λένε οι επιστήμονες. Έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 11.000 ηλικιωμένες γυναίκες κατέληξε ότι όσοι έπιναν ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα είχαν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν παθήσεις σε σχέση με όσους δεν έπιναν κατά 20%.

ΚΗΦΗΝΕΣ- ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Οι Κηφήνες ποτέ δεν πεθαίνουν!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Υπάρχει μία τάξη ανθρώπων, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να εισχωρούν και να διαπρέπουν στην αυλή του εκάστοτε ηγέτη, πλουτίζοντας εις βάρος όλων των υπολοίπων.

 Δεν κυβερνούν πάντα οι ίδιοι, αλλά οπωσδήποτε γυρίζουν τον τροχό της πολιτικής ζωής.
Ποια είναι η τακτική τους και πώς καταφέρνουν να επιβιώνουν όταν τα πάντα γκρεμίζονται και αλλάζουν;
Πώς πλουτίζουν χωρίς να παράγουν τίποτα;