Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΧΩΜΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Έδαφος-η βάση της ζωής στη Γη

Περπατάμε πάνω του, δεν αφήνουμε πλέον τα παιδιά μας να κυλιστούν και να παίξουν σε αυτό, τα καθαρίζουμε από τα χέρια ή τα ρούχα μας και το θεωρούμε βρωμιά, το ποτίζουμε για να αναπτυχθούν τα φυτά και τα κηπευτικά μας.  Ο λόγος .... για το χώμα, το έδαφος. 
Έχουμε άραγε ποτέ αναλογιστεί την χρησιμότητά του;;;
Το χώμα είναι η βάση της ζωής στη Γη, επειδή έχει τα περισσότερα από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν. Από τα φυτά τρέφονται τα ζώα κι εμείς .... οι άνθρωποι. Τελικά, οι θρεπτικές ουσίες του εδάφους καταλήγουν σε εμάς.
Φωτογραφία  herzogbr
Το έδαφος, όταν δεν καλλιεργείται, πλουτίζεται ακατάπαυστα: Τα αυτοφυή φυτά (χόρτα, θάμνοι, δέντρα) με τις ρίζες τους το αποσαθρώνουν κάθε μέρα και το πλουτίζουν με τροφές που παίρνουν απ' τον αέρα (άζωτο κλπ.) και με τα φύλλα τους και τους κορμούς τους, που, όταν σαπίζουν, μεταβάλλονται σε τροφές για τα νέα φυτά.
Ανάλογα το πλουτίζουν και τα ζώα. Όσα απ' αυτά ζουν «ενδόγεια» ζωή (σκουλήκια, μυρμήγκια και άλλα έντομα και μικρόσωμα ζώα), το τρυπούν και έτσι το νερό, ο ήλιος, ο αέρας μπαίνουν ευκολότερα στο έδαφος και κουβαλούν μέσα του οργανικές ουσίες. Τέλος με τα απορρίμματα τους και τη σήψη των σωμάτων τους μετά το θάνατό τους ολοκληρώνουν τον εμπλουτισμό του. 
Όσα ζουν «υπέργεια» ζωή, το αποσαθρώνουν με τις φωλιές τους και τα σκαλίσματά τους και το πλουτίζουν με τα υπολείμματα των τροφών τους, με τα κόπρανά τους και με το ίδιο το σώμα τους, μετά το θάνατό τους. Όλες αυτές οι οργανικές ουσίες, που προέρχονται από τους ζωικούς οργανισμούς, παρασέρνονται ευκολότερα από τα νερά των βροχών και αποθέτονται όπου λιμνάζουν τα ρυάκια και οι ποταμοί. Γι' αυτό το έδαφος στις κοιλάδες, τους κάμπους και τα δέλτα των ποταμών πιο πολύ, είναι προσφορότερο στη γεωργία.

ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Το νέο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

 
Το νέο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

Το νέο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

Το νέο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

Το νέο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

Το νέο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

Το νέο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

Το νέο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

ΤΕΡΜΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Διαλύεται το ασφαλιστικό

Η επαναγορά ομολόγων μπορεί να είναι εθελοντική, όπως είπε χθες ο κ.Στουρνάρας, αλλά την χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον...
Η ελεύθερη μετάφραση αυτής της αποστροφής του Υπουργού Οικονομικών είναι ότι θα υποχρεωθούν οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς καταγράφοντας νέες απώλειες.
Οι αντιδράσεις των τραπεζιτών δεν ανησυχούν ιδιαίτερα τους Γερμανούς γιατί τους έχουν στο χέρι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης αλλά και της απειλής να αλλάξουν χέρια οι τράπεζες στο εγγύς μέλλον.
Η Deutche Bank,που έχει πάρει και τη δουλειά της επαναγοράς ομολόγων, απαιτεί να ενταχθούν τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων στο πρόγραμμα επαναγοράς.
Ουδόλως τους απασχολεί ότι με το προηγούμενο ''κούρεμα'' τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στο χείλος της αβύσσου. Οι Γερμανοί δεν θέλουν να ''κουρέψουν'' τα δικά τους ομόλογα, οδηγώντας τη χώρα και τις κοινωνικές της δομές σε ολοκαύτωμα.
Αν εξαναγκαστούν τα ασφαλιστικά ταμεία, δουλειά που έχει αναλάβει ο κ.Στουρνάρας χαρακτηρίζοντάς την ''πατριωτικό καθήκον'', σε 6 μήνες θα ''σκάσει'' το ασφαλιστικό και θα υπάρξει αδυναμία καταβολής συντάξεων.
Σε αυτούς τους 6 μήνες, η ύφεση και η ανεργία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Αν μάλιστα έχουν υποστεί και τις βέβαιες απώλειες από την επαναγορά ομολόγων, η κυβέρνηση θα έχει ως μοναδική επιλογή τη λήψη μέτρων. Και τα μέτρα αυτά θα είναι μειώσεις συντάξεων και νέα αύξηση των ορίων ηλικίας.

Πηγή: newsbomb.gr

ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΑΛΒΑΝΙΑ

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

«Κεραυνούς» εξαπολύει και η Ρωσία στον Μπερίσα για τις δηλώσεις του

Να μαζευτεί καλεί την Αλβανία ο Ρώσος Αντιπρόεδρος και αρμόδιος για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας Ν.Ρογκόζιν, ύστερα από τον σάλο που προκάλεσαν... 
...οι αλυτρωτικές δηλώσεις Μπερίσα στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα σε Σερβία, Ελλάδα και Σκόπια.

 Πριν από λίγο, από την Σερβία, όπου βρίσκεται ο Ρώσος Αντιπρόεδρος Ν.Ρογκόζιν για την συμφωνία από κοινού κατασκευής αρμάτων μάχης με την Σερβία εξαπέλυσε «κεραυνούς» στα Τίρανα: «Η Ρωσία δεν δέχεται την ανεξαρτησία του Κοσσόβου και απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη ενοποίησης με την Αλβανία, στηρίζοντας την θέση της Σερβίας» είπε μέσα σε θύελλα επιδοκιμασιών από τους Σέρβους που παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του.
«Υποστηρίζουμε την προστασία του διεθνούς δικαίου και αυτό βρίσκεται με την Σερβία. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε την θέση μας, η οποία είναι ευθεία αποδοκιμασία της ανακήρυξης ενός ακόμα αλβανικού κράτους στο Κόσσοβο, όπως αυτό που μονομερώς ανακηρύχθηκε το 2008».
Για την Ρωσία τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες, όπως η παρέλαση στα Τίρανα «στρατιωτών» του Κοσσόβου, και δηλώσεις περί δήθεν «Μεγάλης Αλβανίας», «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο και από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα» αποτελούν πρόκληση και απειλή για το σύνολο των ορθόδοξων λαών της Βαλκανικής.


Πηγή: newsbomb.gr