Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ

Αποτυχία κατεδάφισης

Για τα χιλιομετρα που θα γραψει το κοντερ μας...

...αυτό το τραγούδι μυρίζει ταξίδι!
so enjoy the travel












Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Νανόπουλος: "Το τέλος της γης πλησιάζει"

Υπάρχουν πάρα πολλά σύμπαντα, χωρίς όμως να τα βλέπουμε, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να...



 δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο! Ο Δημήτρης Νανόπουλος, καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M (ΗΠΑ) και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μίλησε την Τετάρτη 10/03, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για το πείραμα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών(CERN) και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος.

Ο κ. Νανόπουλος παρουσίασε μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική ομάδα του στο αμερικανικό πανεπιστήμιο και οι οποίες δίνουν μια συγκεκριμένη μορφή στην έννοια του Πολυσύμπαντος.

Σύμφωνα με τις μελέτες αυτές, εκτιμάται, με βάση μαθηματικές εξισώσεις, ότι είναι δυνατό να υπάρχουν δέκα εις την πεντακοσιοστή σύμπαντα (ο αριθμός 10 με εκθέτη τον αριθμό 500!), σύμφωνα με τη θεωρία της Υπερσυμμετρίας (SUSY) και των Υπερχορδών, η οποία προβλέπει ότι, εκτός από τις γνωστές τέσσερις "μεγάλες" διαστάσεις -τρεις του χώρου (μήκος, πλάτος, ύψος) και ο χρόνος- υπάρχουν ακόμα έξι ή επτά, που βρίσκονται "διπλωμένες" σε τρομερά μικρό χώρο, ανεβάζοντας σε 10 ή 11 τον συνολικό αριθμό των διαστάσεων. "Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε" είπε ο κ. Νανόπουλος.

Ο κ. Νανόπουλος είπε ακόμα ότι Το ένα σύμπαν "γεννάει" το άλλο, μέσα σε μια αέναη διαδικασία παραγωγής συμπάντων, η οποία, όπως είπε, καταργεί την έννοια της αρχής και του τέλους του χρόνου.

Σύμφωνα με τον Έλληνα φυσικό, η Γη αργά ή γρήγορα "δύσκολα θα αντέξει" στα προβλήματά της, γι' αυτό είναι ανάγκη να προετοιμαστεί η μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες. Η δήλωση του αυτή βρίσκει σύμφωνους πολλούς ακόμη επιστήμονες.

Τέλος,ο κ. Νανόπουλος είπε ακόμα ότι ο ήλιος κάποτε θα "σβήσει", όμως το σύμπαν μας, που συνεχώς διαστέλλεται, είναι "ανοιχτό", συνεπώς ποτέ δεν θα "πεθάνει", ενώ είναι πιθανό να κάνει "μετάβαση" σε ένα άλλο σύμπαν-φυσαλίδα


Εάν καταλάβατε μπράβο σας,το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ΕΡΧΕΤΑΙ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011


Τα transformers επιστρέφουν!! (video)

Η καλύτερη και πιο πρωτότυπη στολή που έχουμε δει ποτέ..
Ίδιος ο Optimus Prime είναι ο άτιμος!......
Τελικά μήπως τα transformers υπάρχουν;;





Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Ποιος Γκρίφιν; Ο Ντουπουί! (vids)

Είδατε τον Μπλέικ Γκρίφιν στον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBA All Star Game; Ε, ξεχάστε τον! Ο Γκάι Ντουπουί κάρφωσε πραγματικά πάνω από αυτοκίνητο, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια!



O κορυφαίος ίσως street baller ήταν καλεσμένος στο χθεσινό Euroleague All Star Game Γυναικών στην Γκντίνια της Πολωνίας και... κούφανε άπαντες με το απίστευτο κάρφωμά του.

Απολαύστε τον στο video που ακολουθεί, ενώ κάντε και τη σύγκριση, αν υπάρχει πια τέτοια, με τον πάουερ φόργουορντ των Κλίπερς...



ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

 

Μπουνιές και μπινελίκια Μπέου-Κούγια


Τι θυμηθήκαμε μέσα σ’ όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία 24ωρα στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο; Το πρώτο «γερό» επεισόδιο ανάμεσα σε Αχιλλέα Μπέο κι Αλέξη Κούγια, αφού η κολόνια κρατάει χρόνια…
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2007 η εφημερίδα το Βήμα έκανε ένα who is who στον Αχιλλέα Μπέο. Κι έγινε αναφορά σε ένα περιστατικό του Σεπτεμβρίου 2005, στο ΔΣ της ΕΠΑΕ. Τι είχε συμβεί σε εκείνη τη συνεδρίαση της – τότε – σούπερ λίγκας;

Ο Μπέος φωνάζει στον Κούγια να συντομεύσει την ομιλία του, με συνέπεια να αρχίσει ο εξής διάλογος μεταξύ τους:
Αχ. Μπ.: «Μη μας πεις πάλι για τις 12.000 δίκες που έχεις κερδίσει...».
Αλ. Κ.: «Δεν μας λες εσύ τι δουλειά κάνεις;».
Αχ. Μπ.: «Κι εσένα τι σε νοιάζει; Η Εφορία είσαι;».
Αλ. Κ.: «Οχι, έτσι, για να μάθουμε...».
Αχ. Μπ.: «Δεν κλέβω πάντως χαροκαμένες μάνες...».
Αλ. Κ.: «Ποιος, εσύ που δέρνεις τον κόσμο;».
Αχ. Μπ.: «Εγώ, μωρή παλιοχαμούρ..., δεν απειλώ παιδάκια, παλιαδερφ...».
Με την τελευταία κουβέντα έφυγε η μπουνιά προς τον κ. Κούγια, ο οποίος ξαπλώθηκε στο πάτωμα.
Αν και οι δύο άνδρες προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το συμβάν ενώπιον του αθλητικού δικαστή, ο τότε πρόεδρος της ΕΠΑΕ κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος τους διέψευσε καταθέτοντας ότι και γροθιά έπεσε και ακατονόμαστες εκφράσεις εκτοξεύθηκαν.
sportdog.gr

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ο μετροπόντικας στον πρώτο κατασκευασμένο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης


Στον σταθμό "Ευκλείδη" έκανε την άφιξή του σήμερα ο "Μετροπόντικας" υπερνικώντας τοίχους και άλλα εμπόδια...

Η άφιξή του δικαίωσε το πλήθος των συγκεντρωμένων, που με τα προστατευτικά κράνη στα κεφάλια, τις βιντεοκάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές ανά χείρας... περίμεναν στα έγκατα της γης, ώστε να αποθανατίσουν την στιγμή.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι η άφιξη του μετροπόντικα στο σταθμό του Ευκλείδη, δείχνει πως η κατασκευή του μετρό βρίσκεται σε θετική τροχιά, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ότι η πρώτη γραμμή του έργου -στην οποία απασχολούνται πάνω από 850 άτομα- θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014, το αργότερο αρχές του 2015.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική στάση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και διασφάλισε τη χρηματοδότηση κατασκευής της πρώτης γραμμής στην επόμενη τριετία, δίνοντας το πράσινο φως για 550 εκατ. ευρώ.

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Κίνδυνος θάνατος για τον πλανήτη από τις μέλισσες


Στην έκθεση αναφέρεται ότι μεγάλη θνησιμότητα σε αποικίες μελισσών καταγράφεται και στην Κίνα, στην Αίγυπτο αλλά και στην Λατινική Αμερική.

Ο μαζικός θάνατος αποικιών μελισσών σε πολλά σημεία του πλανήτη ενδέχεται να αποτελεί ένα μέρος μόνο της μεγάλης, βαθείας και αυξανόμενης απειλής --που πρόερχεται από τη μόλυνση του περιβάλλοντος-- και για τα αποθέματα τροφών για τους ανθρώπους, προειδοποιεί μια σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η εξασθένιση των άνθεων των φυτών, η μεγάλη εξάπλωση των παρασίτων, η αλλόγιστη χρήση μικροβιοκτόνων είναι μερικοί μόνο από τους δεκάδες παράγοντες της μόλυνσης του αέρα που οδήγησαν στην πρόσφατη κατάρρευση των αποικιών των μελισσών, κυρίως στη Βόρεια Αμερική (μείωση κατά 30%) και στην Ευρώπη (επίσης 30%), αναφέρεται στην έκθεση του Περιβαλλοντικού Προγράματος του ΟΗΕ.

Αυτό το "κοκτέιλ" προβλημάτων μόλυνσης --σπανίως υπάρχει ένα μόνο πρόβλημα, το οποίο είναι και εύκολο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί-- ενδέχεται να πλήξει και τις άγριες μέλισσες και άλλα έντομα που η ύπαρξή τους είναι ζωτικής σημασίας για την γονιμοποίηση της πατάτας , της σόγιας, των μήλων και δεκάδων άλλων προϊόντων.

"Είναι τελικώς η κορυφή του παγόβουνου αυτό που γίνεται με τις μέλισσες;" αναρωτιέται ο Πίτερ Νιούμαν, επικεφαλής συντάκτης της έκθεσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ, που τιτλοφορείται "Η εξαφάνιση των μελισσών και οι διάφορες απειλές για τα έντομα".

"Δεν υπάρχει άμεση απειλή για τη γονιμοποίηση των μελισσών αλλά είναι προδιαγεγραμμένη", ανέφερε ο κ. Νιούμαν που έκανε έκκληση "να κάνουμε όλοι κάτι για να ενισχύσουμε τα έντομα για τις μελλούμενες γενιές".

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόβλημα επεκτείνεται και τείνει να γίνει παγκόσμιο, αφού σε ορισμένες περιοχές της γης υπάρχει μείωση των μελισσών κατά 85%--στη Μέση Ανατολή, για παράδειγμα" ανέφερε εκφράζοντας τη λύπη του ο κ. Νιούμαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μέλισσες, οι πεταλούδες και τα σκαθάρια, όπως και τα πουλιά, εκτιμάται ότι προσφέρουν ετησίως στην ανθρώπινη οικονομία εργασία αξίας 153 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το 9,5% της συνολικής αξίας της εργασίας για την παραγωγή ανθρώπινης τροφής, επισήμανε ο κ. Νιούμαν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο στις ΗΠΑ πάνω από δύο εκατομμύρια αποικίες μελισσών προσφέρουν στον άνθρωπο την πολύτιμη γονιμοποίηση των ειδών προς βρώση με το συνεχές γυρολόγημά τους από φυτό σε φυτό και από λουλούδι σε λουλούδι.

Με δεδομένο ότι από τα 100 είδη λαχανικών που προσφέρουν το 90% της τροφής στον κόσμο, τα 70 είδη γονιμοποιούνται από τις μέλισσες, γίνεται σαφής η ανεκτίμητη προσφορά τους και οι αυξημένες ευθύνες των ανθρώπων για τη σωτηρία τους, προστίθεται στην έκθεση.

ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ

 

Tο «ψαλιδάκι» της χρονιάς!!


Οσοι νομίζετε οτι το "ψαλιδάκι" που έβαλε ο Γουέιν Ρούνει στο ντέρμπι με τη Σίτι είναι το "γκολ της χρονιάς" ως τώρα, ίσως αναθεωρήσετε... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

sportdog.gr