Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Στέλνουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία μέχρι να βρουν δουλειά



Επεισόδια που σοκάρουν διαδραματίζονται σε εισαγγελικά γραφεία
- Άνεργη γυναίκα που της έκοψαν το ρεύμα ζήτησε να πάρουν το παιδί της για να μην πεθάνει από το κρύο
- Πολύτεκνη πήγε να δώσει τα δύο μικρότερα παιδιά της!

Η κρίση διαλύει οικογένειες στη χώρα μας, όπως μαρτυρούν κρατικοί αξιωματούχοι τους οποίους καθημερινά προσεγγίζουν γονείς που δεν μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους είναι καθημερινό το φαινόμενο γονείς να προσέρχονται ακόμη και σε εισαγγελικά γραφεία παρακαλώντας ώστε τα παιδιά τους να μπουν σε κάποιο ορφανοτροφείο για να μην αντιμετωπίσουν το φάσμα της πείνας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 30χρονης γυναίκας από την Πετρούπολη, η οποία ζήτησε από την εισαγγελία να κρατήσει το μωρό της “για να μην πεθάνει από το κρύο” όπως τους είπε. Η γυναίκα δεν είχε να πληρώσει ενοίκιο ενώ στο σπίτι της είχαν κόψει το ρεύμα. Τους είπε επίσης ότι είχε καταφύγει στον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος έβγαλε από την τσέπη του λεφτά και της έδωσε.

Τελικά οι άνθρωποι στην εισαγγελία έκαναν έναν έρανο εκείνη τη στιγμή και της έδωσαν τα χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο και να μην αποχωριστεί το παιδί της, ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή σε φορείς του δήμου και της ενορίας να τους στηρίξουν όπως μπορούν.

Άλλη περίπτωση που φέρνει στο φως το ρεπορτάζ του Έθνους, η κ. Μαρία μητέρα με τέσσερα παιδιά που ήρθε στο εισαγγελικό γραφείο ζητώντας να μπουν σε ίδρυμα τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας επτά και εννιά ετών.

Η γυναίκα τους είπε ότι είναι άνεργη εδώ και πολύ καιρό, το ίδιο και ο μεγάλος γιος της οικογένειας και ότι δεν μπορεί να βρει αυτή τη στιγμή χρήματα, ούτε για φαγητό. Ζήτησε λοιπόν μέχρι να βρει δουλειά να αναλάβει το κράτος τη φροντίδα των παιδιών της.

Παράλληλα αυξάνονται οι γονείς εκείνοι που καταφεύγουν σε κάποια δομή (ορφανοτροφεία, ιδρύματα, χωριά SOS) ζητώντας από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τα παιδιά τους καθώς οι ίδιοι δεν μπορούν να τους παρέχουν ούτε τροφή.

Από πέρυσι οι άνθρωποι που έρχονται για να παραδώσουν τα παιδιά τους έχουν αυξηθεί κατά 65% και από αυτούς οι 8 στους 10 είναι Έλληνες και οι λοιποί μετανάστες.
newsit