Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

8 αφρικανικά νησιά «συναγωνίζονται» την Καραϊβική!
 
 
8 αφρικανικα νησια «συναγωνιζονται» την Καραϊβικη!

Όταν μιλάμε για διακοπές στην αφρικανική ήπειρο, οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα σκεφτόμαστε ένα περιπετειώδες σαφάρι στην έρημο, μια επίσκεψη σε ένα αρχαίο αιγυπτιακό μνημείο ή ίσως ένα ταξίδι στο Κέιπ Τάουν ή το Μαρακές. Εντούτοις, η Αφρική διαθέτει μερικά από τα ωραιότερα νησιά κατά μήκος των ακτών της. Κι αν η Μαδαγασκάρη (το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο) είναι αυτή που σας έρχεται αμέσως στο νου, υπάρχουν και κάποια μικρότερα άγνωστα νησιά που αξίζουν σίγουρα ένα ταξίδι. Ο λόγος; Μοναδική άγρια ​​φύση, εκπληκτικές παραλίες και καταγάλανα νερά συναγωνίζονται με αξιώσεις τα νησιά της Καραϊβικής.

1. Sao Tome


Βρίσκεται στη δυτική ακτή της Κεντρικής Αφρικής και διαθέτει ορισμένες από τις πιο εξωτικές παραλίες, όπου η βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Οι λιγοστοί τουρίστες που το επισκέπτονται επανέρχονται ξανά και ξανά προκειμένου να εξερευνήσουν το βυθό, να απολαύσουν χειροποίητη σοκολάτα αλλά και να πιουν μια κούπα από τον καλύτερο καφέ στον κόσμο.

ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ

Έρχονται τα τέσσερα "ματωμένα φεγγάρια". Το αστρολογικό φαινόμενο που προειδοποιεί για το τέλος του κόσμου



Στις 15 Απριλίου, το φεγγάρι θα «ματώσει» και το διαδίκτυο ήδη γέμισε άρθρα και αναλύσεις για το τέλος του κόσμου. Προφητείες, σενάρια επιστημονικής φαντασίας, προλήψεις, αλλά και πολλά επιστημονικά συμπεράσματα που μαγνητίζουν.

Σύμφωνα με τη μηχανή του χρόνου, το αστρολογικό φαινόμενο των επόμενων ημερών παρατηρείται μία φορά κάθε 500 χρόνια.Ονομάζεται «Τετράδα» και αποτελείται από τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις, ανάμεσα στις οποίες θα παρεμβάλλονται έξι πανσέληνοι.

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Le fatiche di Ercole (1958) Poster




Οι άθλοι του Ηρακλέους (Labors of Hercules) (Le fatiche di Ercole) (1958)

Σ' αυτό το ανακάτεμα χαρακτήρων και γεγονότων από διαφορετικές μυθολογικές ιστορίες, ο Ηρακλής, ημίθεος και υπεράνθρωπος, φθάνει στο αρχαίο Ελληνικό βασίλειο της Ιωλκού για να διδάξει το γιο του Πελέα.
Την ημέρα της άφιξής του, ερωτεύεται την κόρη του βασιλιά, Ιόλη.
Πριν την κατακτήσει, θα πρέπει να πετύχει μια σειρά από αποστολές, στις οποίες συνεργάζεται με τον Ιάσονα, τον γνήσιο διάδοχο της Ιωλκού, με τον οποίο συνταξιδεύει στο περίφημο ταξίδι των Αργοναυτών.
Η ταινία είναι στην γνήσια Ιταλική γλώσσα και όχι στην ντουμπλαρισμένη εκδοχή που πολλοί (μάλλον όλοι) έχουν δει. Οι διαφορές είναι αρκετές, κυρίως στους διαλόγους.
Η ποιότητα της εικόνας και του ήχου είναι πολύ καλή (Dvdrip).

Απολαύστε τον μοναδικό Στιβ Ριβς.
Cast:
Steve Reeves ... Ercole (Hercules)

Sylva Koscina ... Iole, Daugher of Pelias
Fabrizio Mioni ... Jason
Ivo Garrani ... Pelias, King of Iolcus
Gianna Maria Canale ... Antea, Queen of the Amazons
Arturo Dominici ... Eurysteus
Mimmo Palmara ... Iphitus, Son of Pelias
Lidia Alfonsi ... The Sybil
Gabriele Antonini ... Ulysses
Aldo Fiorelli ... Argos
Andrea Fantasia ... Laertes
Luciana Paluzzi ... Iole's Maid
Afro Poli ... Chironi
Gian Paolo Rosmino ... Aesculapius, father of Jason
Willi Colombini ... Pollux
ΔΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Δείτε το εμπνευσμένο σύνθημα που έγραψαν πάνω στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη!

Πολύ γέλιο! Δείτε το εμπνευσμένο σύνθημα που έγραψαν πάνω στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη!(Photos)
 
Η πλατεία Κολοκοτρώνη στη Σταδίου ήταν ένα από τα σημεία από τα οποία πέρασε η σημερινή πορεία, που έγινε με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ, ημέρα κατά την οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας.
Στην πλατεία δεσπόζει το άγαλμα του «γέρου του Μοριά», Θεόδωρου Κολοκοτρώνη πάνω στο άλογο, που ενέπνευσε εκείνους που έγραψαν το παρακάτω σύνθημα, με αφορμή την απαγόρευση κυκλοφορίας, ένα σύνθημα που τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών.
 

Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΛΑΓΩΝ

Πώς θα είναι η ζωή μας σε.... 100 χρόνια;;;

Πώς θα είναι η ζωή μας σε.... 100 χρόνια;;;


Παρατηρώντας την εντυπωσιακή άνεση με την οποία μικρά παιδιά χειρίζονται τα νέα τεχνολογικά μέσα και την ταχύτητα με την οποία τα μέσα αυτά εξελίσσονται αντιλαμβανόμαστε ..μόνο μέρος την συνολικής εικόνας του
πώς θα είναι ο κόσμος σε 100 χρόνια από σήμερα. Ποιος μπορεί πραγματικά, όμως, να ξέρει; Κανένας πραγματικά, είναι η πιο λογική απάντηση.

Όμως πολύ-πολύ κοντά σε τέτοιες προβλέψεις βρίσκονται έγκριτοι επιστήμονες (φυσικοί, βιολόγοι, κοινωνιολόγοι) που ασχολούνται με την εξέλιξη της κοινωνίας, της ανθρώπινης ζωής και της γης γενικότερα, βασιζόμενοι αποκλειστικά σε επιστημονικά δεδομένα. Σύμφωνα με δικά τους δημοσιεύματα, σε επιστημονικά περιοδικά, δείτε πώς μπορεί να είναι ο κόσμος σε 100 χρόνια από σήμερα.

MACEDONIA AMAZONAS

Το χωριό Μακεδονία στην όχθη του κολομβιανού Αμαζονίου [Εικόνες]



Και όμως είναι πραγματικότητα! Για την προέλευση του ονόματος όμως μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
Ο Δημήτρης Μαχαιρίδης διηγείται, πώς τον Φεβρουάριο του 2009, μαζί με τον φωτογράφο Διονύση Κουρή έφτασαν –τρίβοντας τα μάτια τους– στο χωριό Μακεδονία, στην όχθη του κολομβιανού Αμαζονίου. Εκεί που ως τότε δεν είχε πατήσει κανένας Έλληνας.
O Αμαζόνιος διασχίζει σαν φίδι την πυκνή ζούγκλα πάνω από την οποία πετάμε για την Λετίσια, τη μοναδική πόλη της Κολομβίας στον Αμαζόνιο. Ο Διονύσης κι εγώ κοιτάμε από το φινιστρίνι την προσγείωση στο μικρό αεροδιάδρομο, ανάμεσα στα ψηλά δέντρα της ζούγκλας.
Η μοναδική όχθη της Κολομβίας στον Αμαζόνιο έχει μήκος μόλις 125 χιλιόμετρα –σφήνα ανάμεσα στο Περού και τη Βραζιλία. Η Λετίσια χτίστηκε το 1935 ακριβώς στα σύνορα με τη Βραζιλία, για να υπογραμμίσει την παρουσία της Κολομβίας στον Αμαζόνιο. Πολύ αργότερα έφτασαν Βραζιλιάνοι, που έχτισαν κολλητά την Ταπατίγκα, την τελευταία πόλη στην εσχατιά της Βραζιλίας, η οποία από εδώ και πάνω αποκαλεί τον Αμαζόνιο Solimoes.