Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Διόδια στην Αλεξάνδρεια γραμμένα στα ελληνικά


Οι Αιγύπτιοι δεν ξεχνούν την ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας.

Δείτε τη φωτογραφία από μια χώρα που σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό

Όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν στο δρόμο από και προς το Κάιρο για την Αλεξάνδρεια, θα έρθουν αντιμέτωποι με με μία φωτεινή επιγραφή. Είναι πράγματι φωτεινή. Όχι όμως από αυτές που έχουμε συνηθίσει.
Η επιγραφή που βρίσκεται στην είσοδο της πρώην ελληνικής κοινότητας είναι γραμμένη στα ελληνικά, μετά από συλλογική απαίτηση των Αιγυπτίων δημάρχων της περιοχής της Αλεξάνδρειας.
Η επιγραφή βρίσκεται στην είσοδο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου σε αρχαίο κλασικό, προσδίδοντας στην πόλη "άρωμα" ελληνικού πολιτισμού.
"Και αυτό για να τιμήσουμε τον Μέγα Αλέξανδρο", δήλωναν τότε όσοι ενεπλάκησαν στο μεγαλειώδες έργο.
Κάτι που δεν θα μπορούσε να αποτελεί τίποτα άλλο, από μία αιχμηρή απάντηση όχι μόνο απέναντι στους γείτονες μας στην ΠΓΔΜ που θέτουν συνεχώς θέμα με την ονομασία της χώρας τους, αλλά και στους γηγενείς μας που τείνουν να ξεχάσουν τις ρίζες, τον πολιτισμό και την πλούσια ιστορία τους.
Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας
Όταν το 332 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος πέρασε από την περιοχή της σημερινής Αλεξάνδρειας, γονάτισε στην αχανή παραλία και χάραξε στην άμμο το αμφιθεατρικό σχήμα της μελλοντικής πόλης, η οποία θα γινόταν η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και θα έπαιρνε το όνομά του
Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο και την εγκαθίδρυση του κράτους των Πτολεμαίων άρχισαν να καταφθάνουν στην Αίγυπτο, και περισσότερο στην Αλεξάνδρεια, μετανάστες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας. Εκεί δημιούργησαν ολόκληρες πόλεις, τις οποίες διοίκησαν με πολιτεύματα ανάλογα των μητρικών πόλεων καταγωγής τους.

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012


Αποφυλακίζονται άμεσα όσοι έχουν ποινή μέχρι 5 έτη


Αυτό αναφέρει σε γνωμοδότησή του η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
 Αδειάζουν τις φυλακές για να βάλουμε τους πολιτικούς
οι θα βάλουν τους δανειολήπτες
Όσοι έχουν καταδικαστεί με ποινή άνω των 5 ετών (κάθειρξη) δεν αποφυλακίζονται, ενώ αντίθετα αποφυλακίζονται όσοι έχουν ποινή μικρότερη των 5 ετών, αναφέρει σε γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικού ερωτήματος του προϊσταμένου των Φυλακών Χαλκίδας, ο κ. Κανελλόπουλος στην υπ' αριθμ. 3/2012 γνωμοδότησή του επισημαίνει ότι οι κρατούμενοι οι οποίοι εκτίουν ποινή που δεν υπερβαίνει τα 5 χρόνια απολύονται άμεσα σε εφαρμογή του Ν. 4043/2012, με διάταξη των κατά τόπους εισαγγελέων πλημμελειοδικών, εάν:

1) Η ποινή τους είναι μέχρι τρία χρόνια και έχουν εκτίσει ή εκτίουν το 1/10 αυτής, 2) εάν η ποινή τους είναι από 3 έως 5 έτη (συμπεριλαμβανομένης και της κάθειρξης) εφόσον έχουν εκτίσει ή εκτίουν το 1/5 της ποινής τους.

Τέλος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι από την επίμαχη διάταξη του άρθρου 1 παράγραφος 1 του Ν. 4043/2012, «ανενδοιάστως προκύπτει ότι η εφαρμογή αυτής αφορά αποκλειστικώς καταδίκους, οι οποίοι εκτίουν στερητική της ελευθερίας ποινή μέχρι πέντε ετών». Και προσθέτει: «Πάσα περαιτέρω στερητική της ελευθερίας ποινή, απλή ή συγχωνευτική, που υπερβαίνει τα 5 έτη, δεν εμπίπτει στην προαναφερθείσα διάταξη».

ΠΕΡΠΑΤΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΕΦΑ

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012


Φωτογραφίες που αψηφούν τη βαρύτητα


Δείτε τι μπορούν να κάνουν δύο φωτογράφοι...

οι οποίοι διαθέτουν φαντασία και έχουν για σύμμαχό τους τη φύση. (Pics)

Δείχνει να αψηφά την βαρύτητα, να αγγίζει τον ουρανό! Είναι οι υπέροχες φωτογραφίες τραβηγμένες σε βουνοπλαγιές των Άλπεων.
Πρωταγωνιστές ο Matteo Zanvettor  και ο  Edoardo Brotto που χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους αλλά και τα παιχνίδια της φύσης μας χάρισαν αυτές τις πανέμορφες φωτογραφίες.
 
Ο  Brotto στρέφει την κάμερα προς τον φίλο του την ώρα που τα σύννεφα τους καλύπτουν έχοντας την ψευδαίσθηση ότι στέκονται στα σύννεφα.
 
Αυτές οι υπέροχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ενώ οι δύο τους βρέθηκαν στις Ιταλικές Άλπεις για να αποθανατίσουν την ομορφιά της χιονισμένης φύσης.
 
Ο ίδιος δήλωσε "Ήταν ένα είδος  μιας σουρεαλιστικής διάστασης στη φωτογραφία, κάτι που   θα είναι πιθανό να βιώσουμε ξανά"  και πρόσθεσε "Δεν είχα ανέβει ποτέ στην κορυφή του βουνού με τόσο ισχυρούς ανέμους. Αρχικά ανησύχησα, ωστόσο αποφασίσαμε να συνεχίσουμε."

1Ο ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

10 πράγματα που ίσως να μην ξέρατε


Διαβάστε 10 πράγματα που ίσως να μην ξέρατε...

1. Δύο στους πέντε ανθρώπους παντρεύονται την πρώτη τους αγάπη.
2. Οι μέδουσες κατοικούν στη Γη πάνω από 650 εκατομμύρια χρόνια.

3. Οι μέλισσες σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο από τα φίδια.

4. Οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στη Γαλλία μέχρι το 1944.

5. Το 80% των ανθρώπων που κτυπιούνται από κεραυνό είναι άντρες.

6. Το μόνο πράγμα που μπορεί να καταστρέψει ένα διαμάντι είναι η έντονη θερμότητα.

7. Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει πάνω από ένα τόνο τρόφιμα και ποτά.

8. Οι ιπποπόταμοι έχουν δέρμα πάχους 3,8 εκατοστών

9. Δεν μπορείτε να γαργαλήσετε τον εαυτό σας.

10. Ο μέσος άνθρωπος βλέπει πάνω από 1460 όνειρα το χρόνο.

ΠΕΡΠΑΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Αλυσοδέθηκε ζητώντας σύνταξη και εφάπαξ


Δεν άντεξε άλλο ο άνθρωπος και πήγε να διαμαρτυρηθεί για τις απίστευτες καθυστερήσεις που οδηγούν κυριολεκτικά στην πείνα όσους υποβάλλουν τα χαρτιά τους για τη σύνταξη

Χωρίς μισθό, αλλά και χωρίς σύνταξη και εφάπαξ μένουν σχεδόν δυο χρόνια πολλοί συνταξιούχοι

και έτσι ένας από αυτούς πήρε μια αλυσίδα και πήγε στην είσοδο της ΔΕΗ στην οδό Μυλλέρου για να διαμαρτυρηθεί.
Δυστυχώς τόσο εκείνος όσο και χιλιάδες άλλοι και χωρίς αλυσίδες είναι εδώ και μήνες όμηροι του κράτους που δεν έχει χρήματα.
Ο ηλικιωμένος άνδρας λίγο μετά τις δώδεκα πάντως αποχώρησε από το σημείο.

newsit