Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Πυρπόλησαν τα διόδια στον κόμβο της Μαλακάσας

Πυρπόλησαν τα διόδια στον κόμβο της Μαλακάσας

Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση στα διόδια που βρίσκονται στον κόμβο της Μαλακάσας, καθώς έξαλλοι πολίτες έβαλαν φωτιά σε κουβούκλιο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις στο προβλεπόμενο αντίτιμο διέλευσης.

Περίπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και κάτοικοι του Ωρωπού, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο σημείο και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κάποια στιγμή, ορισμένοι εξ αυτών, όρμησαν σε κουβούκλιο των διοδίων και αφού έβγαλαν την υπάλληλο από μέσα, τού έβαλαν φωτιά.



Η ατμόσφαιρα μύριζε... μπαρούτι και παρέπεμπε σε καζάνι έτοιμο να εκραγεί, καθώς υπήρχε συσσωρευμένη οργή ύστερα από την εφαρμογή ενός ακόμη αντιλαϊκού μέτρου, που πλήττει εκ νέου τα ήδη επιβαρυμένα ελληνικά νοικοκυριά. Λόγω της φωτιάς, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για αρκετή ώρα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ για περίπου 15 λεπτά διεκόπη η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού.

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

14 προορισμοί στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφθείτε το 2014
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Ελλάδα είναι ένα επίγειος παράδεισος. Αυτό διαπιστώνουμε κάθε φορά που επιχειρούμε να ρίξουμε μια ματιά σε μέρη που μπορούμε να αποδράσουμε, είτε κοντά είτε λίγο πιο μακριά απο τον τόπο διαμονής μας, και τα οποία δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ. Δείτε λοιπόν ...
μια λίστα με 14 προορισμούς που θα σας συναρπάσουν:
 
 
Λίμνη Τσιβλού:
Γιατί να πάτε:
 
 
Πνιγμένη στα πεύκα, τα έλατα και τα πλατάνια, μοιάζει με καθρέφτη που αντικατοπτρίζει την ομορφιά της περιοχής με τις γύρω κορυφές σαν να συναγωνίζονται για το ποια θα πάρει καλύτερη θέση προκειμένου να φανεί το είδωλό της στα πράσινα νερά της λίμνης. Είναι μικρή και αν την δεις από ψηλά, συγκεκριμένα από τον δρόμο που οδηγεί στην Ανω Ποταμιά, θα νομίζεις ότι δημιουργήθηκε από την καθίζηση του θόλου κάποιου ηφαιστείου. Ομως έγινε ακριβώς το αντίθετο. Η ιστορία της ξεκινά το 1912 όταν το ύψωμα Βαρνή εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κατολίσθησης. Τελικά η καθίζηση του εδάφους που έγινε τον Μάρτιο του 1913 κατέστρεψε τους οικισμούς Συλίβαινα και Τσιβλό προκαλώντας το φράξιμο του ποταμού Κράθι. Ετσι δημιουργήθηκε η λίμνη η οποία βρίσκεται σε ύψος 780 μ.

Πότε: Ολο τον χρόνο.
Συμβουλή: Νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα τα νερά της είναι ακίνητα και στην επιφάνειά τους καθρεφτίζονται τα πάντα με εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

2 Φάρος Ταίναρου
Γιατί να πάτε:
 
Είναι το νοτιότερο ηπειρωτικό άκρο της χώρας μας όπου τα βράχια, το ξερό χώμα και η θάλασσα συνθέτουν έναν τόπο σκληρό και όμως ελκυστικό. Ο δρόμος σταματά στον μικρό οικισμό Κοκκινόγεια και στο λιμανάκι Πόρτο Στέρνες. Εδώ οι αρχαίοι Ελληνες πίστευαν ότι βρίσκονταν οι πύλες του Αδη. Στο σημείο αυτό βρίσκεται και το ερημοκλήσι των Αγίων Ασωμάτων. Κτίσθηκε με υλικά του ναού του Ταινάριου Ποσειδώνα του 5ου αι. π.Χ., αλλά σήμερα είναι σχεδόν ερείπιο. Ακολουθώντας το μονοπάτι θα ανηφορίσετε για λίγο και όσο θα πλησιάζετε τον ύψους 16 μέτρων φάρο, θα εντυπωσιασθείτε από τη δύναμη του τοπίου. 



ΣΑΟΛΙΝ - ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η πολεμική τέχνη των μοναχών Σαολίν

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ψάχνοντας μέσα στην ομίχλη του χρόνου ο ερευνητής θα βρει στο χώρο των πολεμικών τεχνών ένα θρύλο.
Η ιστορία τους, οι διδασκαλίες τους, η εκπαίδευσή τους και οι εντυπωσιακές επιδόσεις τους στον τομέα των πολεμικών τεχνών είναι μοναδικές στον κόσμο και ακροβατούν μεταξύ μύθου και πραγματικότητας.


Τον θρύλο για τα μοναστήρια Σαολίν της Κίνας.

Η ύπαρξη τους δεν αμφισβητείται ιστορικά και τα κατορθώματα αυτών των περίφημων μοναχών πολεμιστών φθάνουν τα όρια του μύθου. Ως ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής BODHIDARMA ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίζεται στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή.


Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 112

Ημερίδα με θέμα τον αριθμό 112 διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014
 
 
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τη συμβολή της 112 Foundation, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ημερίδα με θέμα τον αριθμό 112.
 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρες 10.00 – 13.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης.
Το 112, που σύμφωνα με το τελευταίο σχετικό Ευρωβαρόμετρο του Φεβρουαρίου 2013 ήταν σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα, λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Συνδέει μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων τους πολίτες που κινδυνεύουν από τραυματισμό, πυρκαγιά ή εγκληματική ενέργεια με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία).
Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην καρδιακή ανακοπή, τη σημαντικότερη στατιστικά αιτία κλήσης του 112 πανευρωπαϊκά.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα του 112, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, και έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για το 112 και τη δυνατότητα της συμμετοχής του στην εκπαίδευση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

ΠΩΣ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ

Ξαναζεσταμένο φαγητό: Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε;;;

Ξαναζεσταμένο φαγητό: Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε;;;
Το ήξερες ότι το κάθε φαγητό έχει τον δικό του τρόπο για να ξαναζεσταίνεται;
Δες πώς να ζεσταίνεις την πίτσα, το ρύζι, τις μπριζόλες, τα ψητά λαχανικά και τις σούπες.
 
Πίτσα
Η πίτσα δεν πρέπει να ζεσταίνεται σε φούρνο μικροκυμμάτων. Η κρούστα της γίνεται σκληρή ενώ η υπόλοιπη γίνεται υγρή. Καλό είναι να ζεσταίνεις την πίτσα σε σκεπασμένο τηγάνι για πιο τραγανά κομμάτια.
Ρύζι
Το ρύζι από τη στιγμή που θα κρυώσει δεν τρώγεται. Ένα πολύ απλό τρικ για να το ζεστάνεις είναι σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμμάτων. Κάλυψε το μπολ και άφησέ το για μερικά λεπτά. Το ρύζι σου θα ξαναγίνει μαλακό.
 

ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ

Αναπαράσταση διάσημων εικόνων με την χρήση μικροαντικειμένων (Jane Perkins)


plastic-classics-found-objects-famous-portraits-jane-perkins-5
plastic-classics-found-objects-famous-portraits-jane-perkins-6
 

ΤΡΟΙΚΑ - ΕΙΣΤΕ ΧΟΝΤΡΟΙ

Tί άλλο μας περιμένει;;; Απίστευτο φόρο... λίπους ετοιμάζει η Τρόικα! Μάλλον θέλει να γίνουμε... στυλάκια!

Tί άλλο μας περιμένει;;; Απίστευτο φόρο... λίπους ετοιμάζει η Τρόικα! Μάλλον θέλει να γίνουμε... στυλάκια!
 
Για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τους τροϊκανούς είναι οι ευφάνταστες ιδέες τους σχετικά με την αύξηση των δημοσίων εσόδων.
 
Το νέο μέτρο που έπεσε πρόσφατα στο τραπέζι για εφαρμογή είναι ο... φόρος λίπους!!!
 
Μην γελάτε, γιατί θα το πληρώσετε (κυριολεκτικά) ακριβά, αφού το οικονομικό επιτελείο «βλέπει» αύξηση της φορολογίας 8% -10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά.