Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ

Μερικές από τις πιο ασυνήθιστες σήραγγες του κόσμου

Δημοσιευμένη  εικόνα


Σπάνιες και μοναδικές στον κόσμο σήραγγες, που ελάχιστα θυμίζουν όσες έχετε δει μέχρι τώρα. Γι’ αυτό άλλωστε και μερικές από αυτές αποτελούν ιδιαιτέρως δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα…


Σήραγγα Tower Tunnel, Ιαπωνία


Δημοσιευμένη  εικόνα

Ένα από τα πιο περίεργα κτήρια στην Ιαπωνία είναι το Gate Tower Building στην Οσάκα. Αυτό το κτήριο είναι το αποτέλεσμα ενός ασυνήθιστου συμβιβασμού ανάμεσα στον ιδιοκτήτη αυτής της γης και της ιαπωνικής κυβέρνησης. Ο 5ος, ο 6ος και ο 7ος όροφος αυτού του 16όροφου συμπλέγματος γραφείων αποτελεί έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που περνά από το δεξί μέρος του κτηρίου. Η σήραγγα δεν έχει επαφή με το κτήριο. Ο αυτοκινητόδρομος περνά μέσα από αυτό σαν μια σήραγγα-γέφυρα, που στηρίζεται σε βοηθήματα και περιβάλλεται από μια δομή για να προστατεύεται το κτήριο από τη φασαρία και τις δονήσεις που προκαλούνται από τα οχήματα.

Σήραγγα Log, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η σήραγγα Log έχει δημιουργηθεί από ένα πεσμένο τεράστιο δέντρο sequoia στο Εθνικό Πάρκο Sequoia ( www.nps.gov/seki/index.htm ) στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το δέντρο έχει 84 μέτρα ύψος και 6,4 μέτρα διάμετρο και έπεσε στο πάρκο το 1937 από φυσικές αιτίες. Τον επόμενο χρόνο, το 1938, υπάλληλοι του πάρκου έκοψαν 2,4 μέτρα από το ύψος του και άνοιξαν ένα πέρασμα 5,2 μέτρων μέσα από τον κορμό καθιστώντας και πάλι τη διάβαση του δρόμου εφικτή, μέσω μιας σήραγγας στον κορμό του δέντρου.

Σήραγγα της αγάπης, Ουκρανία

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1907

Αστυνομική Διαταγή έτους 1907

Δημοσιευμένη  εικόνα


Διαβάστε το και πάρτε μια γεύση από σοβαρά -για την εποχή- συμβάντα της καθημερινής ζωής σε Ελληνικό χωριό το 1907, που σήμερα φαντάζουν ανέκδοτα, και αντιμετωπίζονται με χιούμορ. Δυστυχώς η μόνη ομοιότητα με το σήμερα είναι η "κατακρεούργηση" της Ελληνικής γλώσσας λόγω των ορθογραφικών λαθών, που όμως τότε ήταν δικαιολογημένη λόγω του μεγάλου ποσοστού αναφαλβητισμού:

«Προς απάσας τας αρχάς που διηκούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσης: Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωριού.

Ήλθα εις Ματαράγκαν κατόπιν διαταγής του Διοικητού μου μετά ενός χωροφύλακος πρός επιβολήν της τάξεως από άκρου είς άκρον του χωριού, άνευ χρονοτριβής και άμεσα .

Διότι προχθές στο σιργιάνη μετά την θίαν και Ιεράν λιτουργίαν εν τω Ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Κώστας (ας μη αναφέρο το ονομά του) χόρευε σινέχια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά σινέπια παραξιγιθίκανε και πλακοθίκανε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια και κατά σινέπια να τραβματιστούν πολλοί άνθροποι.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Πάραφτα να εφαρμόσετε απάσας τας εξίς διαταγάς μου .

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΛΟΝΙΚΙΟΣ

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι Έλληνας!

Ένας Θεσσαλονικιός κατέκτησε την πρώτη θέση στο βάθρο των πιο έξυπνων ανθρώπων του κόσμο, με το εκπληκτικό νούμερο των 198 μονάδων στο τεστ νοημοσύνης (IQ)...
Ο 36χρονος Έλληνας ψυχίατρος Ευάγγελος Κατσιούλης αναδείχθηκε ως ο άνθρωπος με την κορυφαία νοημοσύνη παγκοσμίως, άγγιξε το εκπληκτικό νούμερο των 198 μονάδων στο τεστ νοημοσύνης (IQ).
Ο κ. Κατσιούλης ανακάλυψε τυχαία ότι ο δείκτης νοημοσύνης του υπερτερεί κατά πολύ εκείνον του μέσου ανθρώπου.
«Στο σχολείο είχα κάποιες ενδείξεις, καλές επιδόσεις, καλές θέσεις σε διαγωνισμούς, στις πανελλήνιες... αλλά ήταν πριν από κάποια χρόνια, όταν μπήκα σε μια ιστοσελίδα και μου εμφανίστηκε μια από τις διαφημίσεις για τεστ νοημοσύνης και το έκανα. Πήγα πολύ καλά μπήκα σε ένα ακόμα σάιτ και άρχισα να μετέχω σε λέσχες».
Ο κ. Κατσιούλης, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο τμήμα Ιατρικής Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ενώ οι σπουδές του επεκτείνονται στην Φιλοσοφία και την Ψυχοφαρμακολογία.
Τον δείκτη νοημοσύνη του κ Κατσούλη- σύμφωνα με τους επιστήμονες- κατέχει ένας στο δισεκατομμύριο ενώ, στη δεύτερη θέση στον κατάλογο του «World Genius Directory», βρίσκεται ο Αμερικανός Rick Rosner με 192
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέσο σκορ στις σχετικές μετρήσεις είναι το 100, με το 140 να θεωρείται υψηλό νούμερο.
Όσοι δε σημειώνουν σκορ πάνω από 160, θεωρούνται ιδιοφυίες.

Πηγή: newsbomb.gr

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 2012

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

Γιατί είπατε OXI;