Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΜΕΛΕΤΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ

Προς ολοταχώς για την θαλάσσια συγκοινωνία Θεσσαλονίκης
                                  
Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση από την Περιφέρεια για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Από Ν. Επιβάτες μέχρι Πλατεία Ελευθερίας θα απαιτούνται 15 λεπτά. Στα 2-2,5 ευρώ το εισιτήριο
 
 
Προς ολοταχώς για την θαλάσσια συγκοινωνία Θεσσαλονίκης
Επανεκκίνηση του έργου της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης επιχειρούν από κοινού η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού και η «Εγνατία Οδός ΑΕ». Ένα χρόνο μετά την επανέναρξη των διαδικασιών, σήμερα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Μητροπολιτική Επιτροπή η προγραμματική σύμβαση, ώστε να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες μελέτες και να προχωρήσει η κατασκευή του έργου.
Οι Θεσσαλονικείς δε θα πρέπει να περιμένουν να δουν «καραβάκια» στην παραλία του Θερμαϊκού πριν από το 2016, όμως έστω κι έτσι αυτή τη φορά γίνεται μια νέα αρχή, με σοβαρά θεμέλια, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο – φάντασμα (μέχρι σήμερα).
Στη τελευταία συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, τα πράγματα φάνηκε να ξεκαθαρίζουν και το έργο από φιλόδοξη ιδέα να δρομολογείται προς υλοποίηση. Προφανώς, πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη μέχρι να έχουν τη δυνατότητα οι Θεσσαλονικείς να μετακινηθούν δια θαλάσσης από το δήμο Θερμαϊκού, δια μέσου του δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και αντίθετα. Η ουσία όμως είναι ότι αφενός μια έμπειρη εταιρία (Εγνατία Οδός ΑΕ), με τεχνογνωσία, αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τις μελέτες, αφετέρου έχουν βρεθεί δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στα 2 – 2,5 ευρώ το εισιτήριο
Οι στάσεις, είναι πέντε:

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091
Τι πρέπει να κάνετε
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091
Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281 , +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375 ή 371, κάνοντας ένα "κουδούνισμα" & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα και καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς θα χρεωθείτε $15 - $30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec .
Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.
375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν . 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία ...
Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω. Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας.
to-parakseno.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ

Ανακαλεί προϊόντα με νοθευμένο ελαιόλαδο ο ΕΦΕΤ
Tuesday, 30 April 2013 16:02
 

















Στην ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης,
ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με σογιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΦΑΡΩΝ 84 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Επίσης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τα ανωτέρω νοθευμένα – μη ασφαλή προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.


Seleo.gr News

IRON MAN - ΤΩΝ ΣΠΟΡ

30 Απριλίου 2013


Τα τελευταία χρόνια ο Robert Downey Jr έχει βαλθεί να γίνει ο "Iron Man" του Χόλιγουντ. Πέρα από τον Tony Stark έχει πάρει επ' ώμου κάθε υπεργαμάτο μπλοκμπάστερ ήρωα ξεκινώντας από τον Σέρλοκ Χόλμς και φτάνοντας όπως φημολογείται τελευταία στον ίδιο τον Iron Man στο Avengers 2.
Αλλά σιγά, δεν ψαρώνουμε. Γιατί εδώ είναι στήλη fitness και έχουμε να χαζεύουμε και να θαυμάζουμε τους πραγματικούς Iron Man. Αυτούς που κολυμπούν 4 χλμ, τρέχουν έναν μαραθώνιο, κάνουν ποδήλατο για 185 χλμ και καυχιούνται σε όλη τους τη ζωή. Αυτούς που έχουν κάνει τον αθλητισμό τρόπο ζωής και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία...



Είναι κάθε ένας που έχει τερματίσει τo παγκόσμιο πρωτάθλημα Iron Man που γίνεται κάθε χρόνο στη Χαβάη. Για να λέμε και την αλήθεια είναι οποιοσδήποτε έχει τερματίσει μια τέτοια κούρσα σε οποιοδήποτε χρόνο, σε οποιαδήποτε χώρα. Αλλά, να, η ιστορία έχει χώρο μόνο για αυτούς που έχουν τερματίσει σε πολύ ανταγωνιστικό χρόνο, έχουν κρεμάσει μετάλλια στο στήθος τους ή έχουν πετύχει κάποιο πολύ σημαντικό επίτευγμα. Αυτούς ξεχωρίσαμε. Και δε χρειάζεται να είνα όλοι επαγγελματίες.
Το Iron Man φαίνεται ότι ξεκίνησε όταν κάποια κομάντο των SEALs τα πήραν στο κρανίο που το Sports Illustrated ανέδειξε το Βέλγο πρωταθλητή ποδηλασίας Eddy Merckx ως τον πιο fit άνθρωπο στον κόσμο βασίζοντας την άποψη του σε κάποιες φυσιολογιές παραμέτρους. Το "ναι καλά" το δικό τους ήταν να διοργανώσουν μια υπερμαραθώνια κούρσα συνδυάζοντας τρία ξεχωριστά event, το Waikiki Roughwater Swim (4 χλμ), το Around-Oahu Bike Race (185 χλμ) και το μαραθώνιο της Honolulu Marathon (42 χλμ). Φυσικά από τότε τα βατράχια κετεβαίνουν κάθε χρονιά με σημαντικές διακρίσεις.
Σήμερα το αρχικό format παραμένει ίδιο αλλά τα πράγματα είναι κάπως πιο επαγγελματικά. Χιλιάδες συμμετέχουν για τη χαρά του τερματισμού, εκατοντάδες κάνουν καλούς χρόνους αλλά μία χούφτα πραγματικών Iron Man κάνουν ανταγωνιστικούς χρόνους κοντά στις 8 ώρες. Και αυτοί φυσικά ασχολούνται με αυτό το πράγμα όλη τους τη ζωή, έχουν χορηγούς κάνουν συστηματική προπόνηση.
Εμείς απλώς θα πάρουμε την ευκαιρία και θα προσπαθήσουμε να σε εμπνεύσουμε.

ΝΕΡΟΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ

Απίθανες νεροτσουλήθρες σε όλο τον κόσμο!

| 13:11 - 30 Απριλίου 2013
Άλλες είναι τεράστιες, άλλες απότομες, άλλες έχουν ιδιαίτερο design και άλλες προκαλούν ίλιγγο. Όλες, πάντως, προσφέρουν διασκέδαση στο έπακρο και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους για ατελείωτη δράση.
1. Summit Plummet, Φλόριντα
perierga.gr - 17 cool νεροτσουλήθρες στον κόσμο!
2. AquaLoop, Νότια Κορέα
perierga.gr - 17 cool νεροτσουλήθρες στον κόσμο!
3. Wildebeest, Ιντιάνα
perierga.gr - 17 cool νεροτσουλήθρες στον κόσμο!
4. Tantrum Alley, Ντουμπάι
perierga.gr - 17 cool νεροτσουλήθρες στον κόσμο!


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ

"Θαυμάστε" το αίσχος των κομματικών στρατών σε βάρος των φορολογουμένων!!



Έκοψαν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, φέσωσαν ιδιώτες με 3 δισ. ευρώ και την αγορά με 7 δισ. ευρώ γιατί ο κρατικός κορβανάς δεν είχε λεφτά να συντηρήσει μεταξύ άλλων το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, την Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας, και την κρατική Εταιρία για την Διώρυγα της Κορίνθου!

Διάλεξα, ως εισαγωγή, μόνο τρεις, από τους Οργανισμούς που πληρώνουμε με τους φόρους μας και από το 2009 (που κόπηκαν τα δανεικά και άρχισαν τα μνημόνια) με την λιτότητα και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για να πάρετε μια ιδέα της πραγματικότητας του ελληνικού Σοβιέτ που δεν χαμπαριάζει τι σημαίνει πείνα για τον λαό μπροστά στα δικαιώματα της νομενκλατούρας.
Δεν θα μιλήσω για τον κομματικό στρατό που υπηρετεί στους κρατικούς αυτούς Οργανισμούς γιατί αυτή ήταν η αμοιβή του από τις αφισοκολλήσεις, τις συγκεντρώσεις, τα πανό και τις ντουντούκες (όλων των παρατάξεων, από δεξιά μέχρι αριστερά) που εξασφάλισαν τις αργομισθίες.
Και το λέω ευθέως ότι πρόκειται για αργομισθίες και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις κομματικών καθώς η δουλειά στους Οργανισμούς αυτούς ουδέποτε αξιοποιήθηκε γιατί και δεν υπήρξε και δεν ενδιέφερε καμία κυβέρνηση αφού το ζητούμενο ήταν οι προσλήψεις και οι Διοικήσεις.
Γνωρίζω και τον αντίλογο. Δεν πλήρωσαν οι φορολογούμενοι. Χρηματοδοτήθηκαν και από πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων. Εξάλλου δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το έργο αλλά μόνο οι κυβερνήσεις. Πρόκειται για «κονσερβαρισμένο» κρατικίστικο επιχείρημα για να τακτοποιηθεί η κατάσταση και να ξεπεραστεί η πραγματικότητα που είναι ότι οι πόροι αυτοί χάθηκαν από τους τομείς που τους είχε πραγματική ανάγκη η οικονομία.
Υπάρχει ασφαλώς απάντηση στον αντίλογο που όμως σοκάρει όπως και να το κάνουμε. Γιατί η απάντηση δεν είναι άλλη από την πρώτη λίστα των Οργανισμών που κρίθηκαν άχρηστοι ακόμη και από πολιτικούς που συμφώνησαν με την ίδρυσή τους.
Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός αν τελικά θα φτάσουμε στο κλείσιμο και αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν καταφέρουν να βγάλουν από τις λίστες πολλούς από τους Οργανισμούς.
Αλλά αξίζει τον κόπο να «θαυμάσουμε» τι πληρώνουμε ακόμη και σήμερα ως φορολογούμενοι και για ποιους κόπηκαν μισθοί και συντάξεις επειδή το κράτος δεν είχε ούτε δανεικά να τους συντηρήσει.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Οι Τούρκοι πετάνε μέχρι την Ακρόπολη και έβαλαν σημαία στις βραχονησίδες μας αλλά εμείς ακόμη την μελετάμε την κατάσταση... με τους εξής Οργανισμούς:
 

ΑΡΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η Χρυσή Αυγή θα μοιράσει αρνιά μόνο σε Έλληνες!



i-xrysi-aygi-tha-moirasei-arnia-mono-se-ellines
Βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος τη Μεγάλη Πέμπτη στις 10 το πρωί για να μοιράσουν παραδοσιακά τρόφιμα του Πάσχα, αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες σε άνεργους, άστεγους και όποιος έχουν ανάγκη με την προϋπόθεση φυσικά να είναι Ελληνες.

Όπως αναφέρουν και στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου θα δοθεί προτεραιότητα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, αρκεί να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα που θα αποδεικνύει την εθνικότητα τους.

ΦΩΣ ΑΠΟ ΦΥΤΑ

30/04/2013
 
 
Η πρωτότυπη και οικολογική ιδέα ανήκει σε μία
ομάδα βιομηχανικών από την Καλιφόρνια που δημιούργησαν τα πρώτα «λαμπερά φυτά».
Η ομάδα των βιομηχανικών από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον Άντονι Έβανς, χρησιμοποιεί γονίδια από πυγολαμπίδες και βακτήρια και τα συνδέει με το DNA των φυτών κάνοντάς τα να φωσφορίζουν. Οι επιστήμονες έχουν ήδη τροποποιήσει φυτά του είδους Arabidopsis, ενώ εργάζονται για να δημιουργήσουν τριαντάφυλλα που φωσφορίζουν.
Η ομάδα χρησιμοποιεί πρώτα το λογισμικό Genome Compiler για τον εντοπισμό του DNA του φυτού και αφού εκτυπώσει την ακολουθία του γονιδιώματος το συνδέει με την κύρια γονιδιακή αλληλουχία που συναντάται και στις πυγολαμπίδες, γνωστή ως λουσιφεράση.
Είναι η πρώτη φορά που η λουσιφεράση χρησιμοποιείται σε φυτά για να τα κάνει να φωσφορίζουν,ενώ οι επιστήμονες μέσα από την έρευνά τους αυτή, ελπίζουν να δημιουργήσουν μία οικολογική και οικονομική λύση για τον φωτισμό των σπιτιών χωρίς να απαιτείται κατανάλωση ενέργειας.