Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ

«Γιατί Ελλάδα;»: Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ από την Ισπανία για την πατρίδα μας!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Το γύρο της Ισπανίας κάνει ένα εκπληκτικό βίντεο που φτιάχτηκε με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα


Εικόνες από τα ελληνικά νησιά, την ύπαιθρο, το ηλιοβασίλεμα, τα αρχαία Μάρμαρα που βρίσκονται
διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια συνθέτουν αυτό το εξαιρετικό βίντεο που αποτελεί μια όμορφη ολιγόλεπτη διαφήμιση της χώρας μας.

Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και το οποίο έχει κανείς τη δυνατότητα να διαβάσει και στα ελληνικά επιλέγοντας την αντίστοιχη ένδειξη, κάτω δεξιά στο βίντεο, εκφωνήθηκε από τον ελληνιστή Πέντρο Ολάγια στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση.

Απολαύστε το:
 
 





ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ < ΧΑΛΑΡΑ >

Giethoorn: Το γραφικό ολλανδικό χωριουδάκι που... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ!!!
Ημερομηνία: 27 Ιανουαρίου 2014
 
Giethoorn: Το γραφικο ολλανδικο χωριουδακι που... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ!!!
 
Οι κάτοικοι στο χωριό Giethoorn της ολλανδικής επαρχίας του Overijssel το έχουν συνηθίσει. Αντί για δρόμους το χωριό έχει… κανάλια που φτάνουν τα 7,5 χιλιόμετρα!
Έχουν κατασκευαστεί περίπου 50 μικρές ξύλινες γέφυρες, που περνούν πάνω από το τρεχούμενο νερό και διευκολύνουν την πρόσβαση στα σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι χτισμένα πάνω σε νησάκια.
Όλες οι μετακινήσεις είναι… πλωτές και αθόρυβες, με βαρκούλες που δεν διαταράσσουν την ηρεμία και τη γαλήνη των κατοίκων.
Το χωριό αποκαλείται και «Βενετία της Ολλανδίας», κι όπως θα δείτε και στις εικόνες όχι άδικα…
 
Ζr : Giethoorn 14 Πώς θα σας φαινόταν να ζείτε σε ένα χωριό που δεν έχει δρόμους;
 

ΠΕΘΑΝΕ Ο MARLBORO MAN

Πέθανε ο "cowboy" της Marlboro! Ο άνθρωπος - σύμβολο στις διαφημίσεις των 70's άφησε την τελευταία του πνοή λόγω πνευμονοπάθειας...!
 
 
Ενα από τα πιο αρχετυπικά σύμβολα του κόσμου της διαφήμισης - και ενός κόσμου που το τσιγάρο και το κάπνισμα ήταν ακόμη παντού - έφυγε αθόρυβα πριν από λίγες ημέρες:
Ο Ερικ Λόουσον, ο δευτεροκλασάτος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον σκληροτράχηλο «άνδρα του Marlboro» στις διαφημίσεις της δεκαετίας του 1970, πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ - ΣΟΚ: Ένας στους δύο νέους Έλληνες μένει με τους γονείς του μέχρι τα 34 του!!! Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη;;;
 
ΕΡΕΥΝΑ - ΣΟΚ: Ένας στους δύο νέους Έλληνες μένει με τους γονείς του μέχρι τα 34 του!!! Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη;;;
 
Η ανεργία είναι η βασικότερη αιτία που δεν επιτρέπει στους νέους να εγκαταλείψουν την οικογενειακή εστία και να μείνουν μόνοι τους.
 Οπως προκύπτει από έρευνα, μεγάλο είναι το ποσοστό των νέων, ηλικίας 20-34 ετών, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν με τους γονείς τους και στη χώρα μας το ποσοστό ξεπερνά το 50%.
Το υψηλότερο ποσοστό των ανέργων νέων, που εξακολουθούν να μένουν με την οικογένειά τους, βρίσκεται στην Ελλάδα, την Ιταλία, Σουηδία και Ιρλανδία, ενώ δεν μένουν στο πατρικό τους ούτε σε περιόδους ανεργίας οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Λετονοί, οι Κύπριοι, οι Δανοί.
Εργαζόμενοι που συνεχίζουν να ζουν στην πατρική στέγη είναι κυρίως οι Μαλτέζοι, οι Αυστριακοί, οι Βούλγαροι, οι Λετονοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Έλληνες, ενώ λιγότεροι σ' αυτή την κατηγορία είναι οι Γάλλοι, οι Φινλανδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι, οι Λουξεμβούργιοι και οι Κύπριοι.
 
 
 
 
Οπως γράφει και το news247, επικαλούμενο τον Guardian, την τελευταία δεκαετία η άνοδος των νεαρών Βρετανών που μετακομίζουν στα σπίτια των γονιών τους, γεμίζουν μια πόλη του μεγέθους του Λίβερπουλ.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ

«Μέχρι τον Ιούνιο θα βγούμε από το μνημόνιο»:
Περιμένει... θαύματα ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

«Μέχρι τον Ιούνιο θα βγούμε από το μνημόνιο»: Περιμένει... θαύματα ο Ευάγγελος Βενιζέλος!
 
«Μέχρι τον Ιούνιο θα βγούμε από το μνημόνιο». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Ε.Βενιζέλος στην τοποθέτησή του κατά την Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην βουλή, χαρακτηρίζοντας το 6μηνο της ελληνικής προεδρίας ως «περίοδο επιβεβαίωσης της οριστικής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση».
Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε αιχμές και για την γερμανόστροφη πορεία που ακολουθεί η Ε.Ε. σημειώνοντας ότι «η Ε.Ε. έχει ανάγκη από μια νέα αφήγηση.
Δεν μπορεί η Ευρώπη να ταυτίζεται με την λιτότητα... χρειαζόμαστε ένα νέο δόγμα ως απάντηση τους ευρωσκεπτικιστές».
Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εγγυήσεις προς τους πολίτες της Ευρώπης πριν από την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών.
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας τόνισε ότι «για εμάς τραπεζική ένωση χωρίς έναν ενιαίο μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων δεν μπορεί να υπάρχει. Έναν μηχανισμό που θα εγγυάται τουλάχιστον για τις 130 μεγάλες συστημικές τράπεζες μέσα στις οποίες είναι και οι 4 ελληνικές».
 
Μεϊμαράκης εναντίον τρόικας
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της βουλής ο Ευάγγελος Μείμαράκης άφησε αιχμές κατά της τρόικας, κάνοντας ειδική αναφορά στις πράξεις και στις παραλήψεις των εκπροσώπων των δανειστών.
«Κινούμαστε υπό το βάρος των θυσιών στις οποίες υποβλήθηκαν οι Ευρωπαίοι πολίτες και κυρίως, των κρατών μελών που μπήκαν στο πρόγραμμα. Το οποίο πάντως, συζητείται ακόμη και τώρα για τα λάθη τα οποία είχε και την βιασύνη με την οποία έγινε, χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν οι ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.
 Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό, ότι το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε τη λογοδοσία της τρόικας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μεϊμαράκης,στη διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, χαρακτηρίζοντας «θεσμική ευκαιρία» για την Ελλάδα το εξάμηνο της ελληνικής προεδρί

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΕΜΑΤΟ ΤΡΕΛΟΥΣ

Επαγγέλματα που είναι τίγκα στους... ψυχοπαθείς!!! Αν είναι δυνατόν!!!

ΔΕΙΤΕ τα επαγγέλματα που είναι τίγκα στους... ψυχοπαθείς!!! Αν είναι δυνατόν!!!
 
Σύμφωνα με μια ιδιάζουσα και πρωτότυπη έρευνα, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, καθώς ένα κάρο επαγγέλματα με τα οποία έχουμε καθημερινή επαφή, έστω κι αν δεν τα ασκούμε, είναι τίγκα στους ψυχοπαθείς. Ο ψυχολόγος Kevin Dutton έκανε την έρευνά του και μας παρουσιάζει τα 10 επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς:
1. Διευθύνων Σύμβουλος
2. Δικηγόρος,
3. Εργαζόμενος στα Media (TV / Radio)
4. Πωλητής
5. Χειρουργός
6. Δημοσιογράφος
7. Αστυνομικός
8. Κληρικός
9. Σεφ
10. Δημόσιος υπάλληλος

Παρά το γεγονός ότι τείνουμε να σκεφτόμαστε τους ψυχοπαθείς ως δολοφόνους ή κάτι ακραίο, στην πραγματικότητα δεν είναι. Μόλις το 15-25% των ανθρώπων που βρίσκονται στις φυλακές είναι ψυχοπαθείς, ενώ πολλοί άνθρωποι με τέτοιες τάσεις δεν είναι καθόλου μα καθόλου εγκληματίες ή επικίνδυνοι.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών, είναι τα εξής:

ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Βιβλίο διαβάζεται με 6 διαφορετικούς τρόπους!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια και εντυπωσιακά συνάμα βιβλία που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σουηδίας και αποτελεί το δίχως άλλο ένα λογοτεχνικό όσο και βιβλιοδετικό διαμάντι! Ο λόγος για ένα λατρευτικό κείμενο που εμπεριέχεται σε έναν δερματόδετο τόμο και γράφτηκε στη Γερμανία του 16ου αιώνα.



Δημοσιευμένη  εικόνα


Το παράδοξο του δεσίματός του περιλαμβάνει δερμάτνο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, ενώ οι μεταλλικές «πόρπες» στην επιφάνειά του επιτρέπουν στο χρήστη να το ανοίξει με 6 διαφορετικούς τρόπους