Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

Έφτασε το τσουνάμι στη Χαβάη- Πάνω από 100.000 έφυγαν από τα σπίτια τους

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012  
  Έφτασε το τσουνάμι στη Χαβάη- Πάνω από 100.000 έφυγαν από τα σπίτια τους CNN
Τα πρώτα κύματα από το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός των 7,7 βαθμών στον Καναδά έφθασε στη Χαβάη, ανακοίνωσε ο Τζέραρντ Φράιερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό. Πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από την κατοικία τους και να πάνε σε πιο ασφαλή μέρη του νησιού.
Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από το νησί Οάχου που δείχνουν σχετικά μικρά κύματα να πλησιάζουν τις ακτές, ωστόσο ο Φράιερ προειδοποίησε τους κατοίκους να μην επαναπαύονται βλέποντας τις εικόνες αυτές.
«Το πρώτο κύμα δεν είναι ποτέ μεγάλο. Τα κύματα που θα ακολουθήσουν μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλα και να προκαλέσουν πλημμύρες», τόνισε.
«Εάν τα κύματα που θα ακολουθήσουν είναι μεγάλα, θα χρειαστεί να περάσουν έξι ή επτά ώρες για να λήξει ο συναγερμός για το τσουνάμι», υπογράμμισε ο Φράιερ.
Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι του Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι ανακοίνωσαν ότι αναμένονται κύματα ύψους από ένα ως δυο μέτρα.

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΨΑΧΝΩΝΤΑΙ

Ούτε στη Χούντα!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε αυτό που απέκρυφε το σύστημα! Έβγαλε στη δημοσιότητα τη λίστα Λαγκάρντ και ο εισαγγελέας τον... επιβράβευσε με αυταπάγγελτη δίωξη!


Εντολή να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» από το περιοδικό «Hot Doc».

Στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας αναφέρεται: «Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».

Είναι κοινή άποψη ότι πρόκειται για αδιανόητη συμπεριφορά των Αρχών, με την οποία διασύρονται όλες οι εξουσίες, την ώρα που συγκλονίζεται όλη η Ελλάδα από τα ηχηρά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 2.059 μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, τα οποία αποκάλυψε το περιοδικό «Hot Doc».

Αποκαλυπτική, ταυτόχρονα, είναι και η σιγή ιχθύος των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.

Τι απαντά ο δημοσιογράφος μέσα από το koutipandoras.gr

Αυτεπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας το Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια.

Κάποιοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα είναι πολύ αστείοι. Δυστυχώς κατέχουν καίριες θέσεις. Και αντί να κάνουν χρήση της δύναμης που τους δίνει η θέση τους ώστε να προστατεύσουν την κοινωνία, τον απλό λαό που στο κάτω κάτω αυτός τους δίνει τα προνόμια και τους παχυλούς μισθούς, αντ' αυτού προστατεύουν την ολιγαρχική τάξη που κυβερνάει αυτή τη χώρα. Αν υπάρχει έστω και λίγο σεβασμός στον ελληνικό λαό, περιμένω από τη δικαιοσύνη να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να απαιτήσει από τους πλούσιους ολιγάρχεις-μεγαλοκαταθέτες να συνδράμουν και αυτοί, όπως κάνει όλος ο ελληνικός λαός, ανάλογα με το βάρος του καθενός. Είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνουν.

Όσο για τον Βαξεβάνη, πόσο πολύ τους ξεφτίλισε δεν λέγεται. Την ώρα που κάποιοι παίζουν τον..."παπά", εδώ η λίστα, εκεί η λίστα που είναι η λίστα, ο Κώστας τους την έτριψε κυριολεκτικά στα μούτρα. Και σιγά την δημοσίευση προσωπικών δεδομένων. Λες και δεν ξέραμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είχαν λεφτά στο εξωτερικό! Σιγά την αποκάλυψη. Απλά τους έκανε ρόμπα και μπράβο του.

Ελάχιστοι είναι οι γνωστοί δημοσιογράφοι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν τα παρατάνε, παρά τα όποια εμπόδια εμφανίζονται στο δρόμο τους. Ο Βαξεβανης είναι ένας από αυτούς και όπως είναι λογικό προσπαθούν να τον φιμώσουν. O Κώστας Βαξεβάνης είναι εδώ και χρονιά απο τους λίγους δημοσιογράφους που τολμούν και πάνε κόντρα απέναντι σε αυτούς που κατάντησαν έτσι οπως κατάντησαν την Ελλάδα σήμερα.... απέναντι σε κάθε λαμογιο πολιτικό, απέναντι σε κάθε μπλε, πράσινο δημοσιογράφο ή μέσο μαζικής ενημέρωσης.... Τους πείραξε που πήγε κόντρα στο σύστημα και τους ξεβράκωσε..

Επιτέλους καταλάβατε ποιός κυβερνάει σε αυτή τη χώρα. Τόσο καιρό μας προειδοποιούσατε για τον κίνδυνο εκτροπής του "δημοκρατικού" πολιτεύματος
(για να γίνει αυτό δεν είναι προϋπόθεση να έχουμε δημοκρατία?). Κάπως έτσι φτάσαμε να έχει το 2% του ελληνικού λαού 600 δις καταθέσεις στην Ελβετία και το υπόλοιπο 98% μόλις 160 δις στην Ελλάδα. Ζήτω η "δημοκρατία" του Μπόμπολα και του Βαρδή!

Η πιο βρώμικη και ελεεινή εξουσία που παραμένει στο απυρόβλητο και δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο ξύπνησε για να κοιμίσει όσους ενοχλούν το σύστημα.
Η επόμενη συγκέντρωση δεν πρέπει να είναι έξω από τη βουλή. Το κύμα ήρθε η ώρα να ξεπλύνει όσους υποτίθεται πως αποδίδουν δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα.



Πηγή:Gazzetta