Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΓΡΟΤΗΣ

Έρευνα: Πως από το «Γίνε παιδί μου γιατρός» φτάσαμε στο «Γίνε αγρότης»

Δημοσιευμένη  εικόνα


Αν μέχρι πρόσφατα οι γονείς στην Ελλάδα ονειρεύονταν τα παιδιά τους με κοστούμι και χαρτοφύλακα, πλέον εμφανίζονται έτοιμοι να τα ενθαρρύνουν να επιστρέψουν στο χωριό για να …πιάσουν την τσάπα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας της Κάπα Research, για λογαριασμό του διαδικτυακού περιοδικού και καναλιού ka- Business.gr.



Βάσει της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, σε δείγμα 1.417 ενηλίκων, με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας, επτά στους δέκα ερωτηθέντες (69,9%) απάντησαν ότι, αν τα παιδιά τους ήθελαν να γίνουν αγρότες, θα τα ενθάρρυναν (29,4%) ή «μάλλον θα τα ενθάρρυναν» (40,5%).

Παράλληλα, σχεδόν εννέα στους δέκα (87,3%) θεωρούν ότι η επιστροφή στο χωριό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ύπαιθρο, ενώ το 84,2% και το 83% αντίστοιχα, πιστεύει ότι το ίδιο ισχύει για την οικονομία και την απασχόληση. Επίσης, το 80,6% θεωρεί ότι ο αγροτικός κλάδος «έχει μέλλον», όπως επισήμανε η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου, επικεφαλής του ka-business.gr, παρουσιάζοντας την έρευνα σε συνέντευξη Τύπου.

Αρνητική εικόνα για τους αγρότες

Ωστόσο, αν και το επάγγελμα του αγρότη φαντάζει πλέον δελεαστικό για τους κατοίκους των αστικών κέντρων, η άποψη που κυριαρχεί για τους Έλληνες αγρότες φαίνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα θετική, βάσει πάντα της έρευνας.

Απαντώντας στο ερώτημα «Ποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά θα λέγατε ότι ταιριάζει ή δεν ταιριάζει στους Ελληνες αγρότες», σχεδόν επτά στους δέκα επισήμαναν ότι οι αγρότες έχουν «καταχραστεί τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης» (70,7%) ή ότι «τα περιμένουν όλα από το κράτος» (68,6%). Παράλληλα, το 74,4% των ερωτηθέντων υποστήριξαν ότι οι αγρότες δεν σέβονται το περιβάλλον.

Στο ερώτημα «σε ποιους κλάδους πιστεύετε ότι υπάρχουν οι περισσότερες προοπτικές απασχόλησης στην επαρχία» (μέχρι τρεις απαντήσεις), το 76,9% «έδειξε» τον αγροτικό τομέα, το 55,9% τον αγροτουρισμό, το 40,6% τον τουρισμό- πολιτισμό και το 35,9% τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε σήμερα ενόψει του 4ου Συνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη» που διοργανώνει την Πέμπτη το ka-business.gr, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

«Προοπτική ή ευκαιρία» η επιστροφή στο χωριό λέει το 62,5%

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας, όταν εξειδικεύονται στους αγρότες (7% του δείγματος). Το 37,4% των αγροτών χαρακτηρίζει ως «προοπτική» την επιστροφή στο χωριό και την αγροτική ενασχόληση και το 25,1% τη θεωρεί ευκαιρία. Το 28,9%, όμως, τη βλέπει ως ανάγκη.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τζέρσεϊ-Αυτό είναι το νησάκι στη Μάγχη που φιλοξενεί πάνω απο 266 δισ. ευρώ!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το Τζέρσεϊ είναι ένα νησί στο στενό της Μάγχης, κοντά στις ακτές της Νορμανδίας, που αποτελεί μέρος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Είναι ανεξάρτητο διοικητικά, δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και έχει 98.000 κατοίκους.



Αυτό το μικρό νησάκι με έκταση όσο η Κάλυμνος θεωρείται ο έβδομος μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος στον κόσμο, καθώς φιλοξενεί περισσότερα από 266 δισεκατομμύρια ευρώ!

Οταν κάποιος παρακολουθεί μια σύνοδο του Κοινοβουλίου του Τζέρσεϊ (Ιερσέη στα καθ’ ημάς) δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει στο κεντρικό τραπέζι το στέμμα που είχε δώσει το 1663 ο βασιλιάς Κάρολος Β’ στον επιμελητή του νησιού σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πίστη του στη μοναρχία. Ομως το βάρος της παράδοσης σταματά κάπου εδώ. Οι τοπικές Αρχές γνωρίζουν ότι το οικονομικό τους σύστημα βασίζεται στη χαμηλή ή μηδενική φορολόγηση, γεγονός που κάνει το νησί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό φορολογικό παράδεισο για όσους θέλουν να κρύψουν τα χρήματά τους. «Δεν είμαστε ένα καζίνο, είμαστε ένα κέντρο που συγκεντρώνει τις επενδύσεις για να μεταφερθούν αργότερα κάπου αλλού. Είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος», λέει ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Οζούφ. Και ας βοά ο βρετανικός Τύπος για το αντίθετο, καθώς πρόσφατα έφθασε στο Κοινοβουλιο του Λονδίνου το σκάνδαλο του Τζίμι Καρ, του βρετανού κωμικού που προσπάθησε να αποφύγει να πληρώσει φόρους μεταφέροντας χρήματα στο Τζέρσεϊ.

«Το Τζέρσεϊ δεν είναι επισήμως στον κατάλογο των φορολογικών παραδείσων που έχει συντάξει ο ΟΟΣΑ», λέει εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης. «Δεν είναι σαν την Ελβετία ή τις Μπαχάμες διότι επιτυγχάνει το απόρρητο με άλλα μέσα: ειδικά ταμεία, μετεγκατεστημένες επιχειρήσεις και ιδρύματα», διευκρινίζει στέλεχος του Δικτύου. Το Τζέρσεϊ και άλλες περιοχές σαν κι αυτό που προσφέρουν χαμηλή φορολόγηση στις επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο των πολιτών σε χώρες που πιέζονται από σκληρή λιτότητα και κυβερνήσεων που φαίνεται πλέον πιο αποφασισμένες να ανακόψουν τη ροή του χρήματος που βγαίνει εκτός του ελέγχου τους. Είναι αλήθεια ότι αυτή η νέα επίθεση θα μπορούσε να καταλήξει στο κοινότοπο αποτέλεσμα του G20 του 2009 στο Λονδίνο, όταν ο τότε γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε ανακοινώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι «έφθασε το τέλος της εποχής του τραπεζικού απορρήτου». Αυτή τη φορά όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι ηγέτες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι αποφασισμένοι να πάρουν το θέμα σοβαρά.



Δημοσιευμένη  εικόνα




ΠΗΓΗ:koolnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Αφού η Αφροδίτη δεν έχει φυσικούς δορυφόρους, τότε τι είναι αυτά τα αντικείμενα σε τροχιά γύρω της;;;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι Φωτογραφίες είναι από τη NASA και δείχνουν αντικείμενα σε τροχιά γύρω από την Αφροδίτη. Έναν πλανήτη που ΔΕΝ έχει φυσικούς δορυφόρους...









ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Μπορείτε Να Εξηγήσετε Αυτό;
explain_this
explain_this
explain_this
explain_this