Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

2,7 δις δίνουν οι Ρώσοι για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, 0,9 οι άλλοι, με ολίγη… τρομοκρατία !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η κυβέρνηση αργεί χαρακτηριστικά να δώσει τη ΔΕΠΑ όμως, με αποτέλεσμα να έχουμε κάθε μέρα κι ένα τρομοκρατικό χτύπημα, μέχρι να βρούμε δικαιολογία να κόψουμε τους Ρώσους, ακόμη κι αν δίνουν τα δεκαπλάσια.

Τις προθέσεις των Ρώσων να αναδείξουν την Ελλάδα σε νέο εταίρο τους στη ΝΑ Ευρώπη μαρτυρούν οι μη δεσμευτικές προσφορές τους στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το συνολικό ποσό που προσφέρουν ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ, ενδεικτικό του θερμού ενδιαφέροντός τους.
Στρατηγικό της σύμμαχο επιδιώκει να κάνει εκ νέου την Ελλάδα η Μόσχα στα σχέδιά της για είσοδο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον των Ρώσων εκδηλώνεται μέσα από τη συμμετοχή εταιρειών-κολοσσών στις εν εξελίξει αλλά και στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις ελληνικών επιχειρήσεων. Επιστρέφουν έξι χρόνια μετά την πρώτη χείρα συμμαχίας που είχαν τείνει με τη διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» και τα μνημόνια για τον αγωγό South Stream (νότιος διάδρομος μεταφοράς αερίου, Βουλγαρία – Ελλάδα – Ιταλία). Σχέδια τα οποία τελικά δεν ευδοκίμησαν κατόπιν εσφαλμένων χειρισμών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το πρώτο δυναμικό «παρών» οι Ρώσοι το δίνουν μέσα από τον διαγωνισμό για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ Α.Ε.) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.) υποβάλλοντας προσφορές δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ενδιαφέρον δείχνουν και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη θυγατρική του ΟΣΕ, μέσω των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.

Στη νέα σκακιέρα που στήνουν οι Ρώσοι στη νότια περιοχή της Ευρώπης θέλουν την Ελλάδα εταίρο, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στην προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα τον επόμενο μήνα, όπου και θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ οι δύο ρωσικοί όμιλοι υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Τέρμα τα γκάζια από τους Ρώσους για επενδύσεις

Για την ακρίβεια, ο ενεργειακός γίγαντας Gazprom προσέφερε 900 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ, ενώ η Negusneft του ομίλου Sintez δίνει 1,8 δισ. ευρώ και για τη ΔΕΠΑ και για τον ΔΕΣΦΑ. Οι προτάσεις αν μη τι άλλο δείχνουν το ισχυρό ενδιαφέρον των Ρώσων για την απόκτηση των εταιρειών.

Οι διαφορές

Μάλιστα, οι μη δεσμευτικές προσφορές των δύο επιχειρήσεων απέχουν παρασάγγας από τις αντίστοιχες των υπόλοιπων ανταγωνιστών τους οι οποίοι πέρασαν στην επόμενη (τελική) φάση του διαγωνισμού που κάνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ετσι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «ΕτΚ», η κοινοπραξία των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου πρότεινε 540 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ, η Socar (κρατική επιχείρηση αερίου του Αζερμπαϊτζάν) πρότεινε 460 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ και η «συμμαχία» του τσεχικού fund PPF και της ελληνικής εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσέφερε 400 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ.
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν επίσης αξιόπιστες πηγές στο «ΕτΚ», η Gazprom, που αποτελεί και τον μοναδικό προμηθευτή φυσικού αερίου της χώρας μέσα από τον υφιστάμενο ελληνοβουλγαρικό αγωγό βλέπει θετικά το αίτημα της ΔΕΠΑ για «καλύτερη τιμολογιακή πολιτική λόγω της οικονομικής ύφεσης».

Σημειώνεται ότι η Gazprom έχει σύμβαση με τη ΔΕΠΑ για την προμήθεια αερίου μέχρι το 2016 και option, δικαίωμα επέκτασης, για άλλα εννέα χρόνια. Αν ο ρωσικός κολοσσός τελικά προχωρήσει σε μείωση των τιμών, τότε αυτόματα αυτές θα μετακυλιστούν στη βιομηχανία, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στα νοικοκυριά, που μέσω των τριών κατά 51% θυγατρικών της ΔΕΠΑ Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας εφοδιάζονται με και καταναλώνουν φυσικό αέριο.

Ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση των δύο εταιρειών δεν είναι, όμως, στρωμένος με ροδοπέταλα… Πρόσφατα Ουάσιγκτον και Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδίωξαν να δείξουν την ενόχλησή τους στο προβάδισμα που έχουν οι ρωσικές εταιρείες.

«Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τη δική της εθνική νομοθεσία και πρέπει να συμμορφωθεί και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό που συμβουλεύουμε όλες τις χώρες είναι να έχουν διαφορετικές πηγές εφοδιασμού για τις εθνικές ενεργειακές τους ανάγκες, έτσι ώστε να μη βρεθούν υπό ομηρεία» είχε πει προ ημερών χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

Ανάλογα δημοσιεύματα ακολούθησαν και από το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο έκανε λόγο για ανησυχία των Βρυξελλών μήπως η ρωσική Gazprom καταλήξει να εξαγοράσει τη ΔΕΠΑ αποκτώντας δεσπόζουσα θέση σε χώρα-μέλος της ΕΕ, την ίδια στιγμή που ο ρωσικός όμιλος είναι ο στόχος μεγάλης έρευνας της ΕΕ για τον ανταγωνισμό. Κάποιοι μάλιστα σχολιάζουν πως ίσως για τον λόγο αυτόν αποχώρησαν από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι ευρωπαϊκές ENI (Ιταλία) και EdF (Γαλλία).

Οι πιέσεις

Πάντως, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από ΗΠΑ και ΕΕ, οι Ρώσοι επιμένουν. Και είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του έτερου ρωσικού ομίλου Sintez. Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε σχετικά: «Η Sintez επιβεβαίωσε το ισχυρό ενδιαφέρον της για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και θα μελετήσει περαιτέρω τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν υποβάλει ολοκληρωμένη δεσμευτική προσφορά».

Ενα δεύτερο αγκάθι που υπάρχει στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης είναι και η τραγική οικονομική κατάσταση στην αγορά ενέργειας. Τα χρέη ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα οι οφειλές προς τη ΔΕΠΑ από πελάτες της υπολογίζονται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ. Οφειλές που προέρχονται από παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και μεγάλες βιομηχανίες.
Βέβαια, το πρόβλημα έχει προκληθεί από τα χρέη που έχει ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) προς τους παραγωγούς ρεύματος. Πρόκειται για ένα ντόμινο οφειλών που ξεκινούν από τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ύψους 1,2 δισ. ευρώ νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και την Τετάρτη 23 του μηνός, οι πέντε «μνηστήρες» θα κληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ να παραλάβουν τα τέσσερα τεύχη δημοπράτησης προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την υποβολή των δεσμευτικών τους προσφορών.

Επιπλέον οι εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (virtual data room) που θα δημιουργηθεί στον όμιλο ΔΕΠΑ για να κάνουν ενδελεχείς ελέγχους, θα αποκτήσουν εκθέσεις ελέγχου (vendor due diligence reports) αλλά και σχέδια σύμβασης πώλησης μετόχων.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θέλει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ να έχει τελειώσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά στην απόκτηση του ομίλου ΔΕΠΑ είτε άνευ είτε κατόπιν ιδιοκτησιακού διαχωρισμού (ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ). Ειδικότερα στην περίπτωση άνευ ιδιοκτησιακού διαχωρισμού πωλείται το 100% του ομίλου ΔΕΠΑ, με το Δημόσιο όμως να διατηρεί το 34% της θυγατρικής της ΔΕΠΑ, δηλαδή του ΔΕΣΦΑ.
Στην περίπτωση πώλησης κατόπιν ιδιοκτησιακού διαχωρισμού, διατίθεται το 100% του ομίλου ΔΕΠΑ εξαιρουμένου του ΔΕΣΦΑ ή το 66% του ΔΕΣΦΑ με το Δημόσιο να διατηρεί το 34% του Διαχειριστή.

2,7 δισ. υπέβαλαν ως μη δεσμευτικές προτάσεις οι δύο όμιλοι στη διάρκεια της πρώτης φάσης του διαγωνισμού

Νέο deal

Θέλουν τον ΟΣΕ με διακρατική συμφωνία

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ στις λάμπες οικονομίας. Δηλητηρίαση από τον υδράργυρο !!!
Συνημμένη Εικόνα: podi.jpg



Στις 10 Φεβρουαρίου 2011 κάποιος ανέβηκε σε μια καρέκλα για να αλλάξει μια καμένη λάμπα.
Η λάμπα ήταν απ αυτές τις καινούριες οικονομίας που έχουν υδράργυρο μέσα (γι’ αυτό και πρέπει να ανακυκλώνονται όταν καίγονται).

Η λάμπα ήταν ζεστή ακόμα και προφανώς του γλίστρησε και πέφτοντας στο πάτωμα έγινε κομμάτια (κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους μας).
Κατεβαίνοντας από τη καρεκλά ο τύπος έκανε το λάθος και πάτησε τα γυαλιά ενώ ήταν ξυπόλητος!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το αποτέλεσμα ήταν να… δηλητηριαστεί το πόδι του από τον υδράργυρο!

Πέρασε 2 βδομάδες στην εντατική με το φόβο να του ακρωτηριάσουν το πόδι.

Προς το παρόν του έχουν βάλει μια αντλία που απορροφά τον νεκρό ιστό του ποδιού!

Αν αντέχετε δείτε τις σχετικές φωτογραφίες!

Hidden
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα


Γι αυτό πρέπει να δίνετε προσοχή σ’ αυτές τις λάμπες, κι αν τύχει και σπάσουν, σε καμιά περίπτωση μη πλησιάσετε και το εισπνεύσετε, ούτε να μαζέψετε τα γυαλιά με την ηλεκτρική σκούπα!

Περιμένετε 15 λεπτά να κατασταλάξει το αέριο με τη σκόνη της λαμπάς και σκουπίστε το πάτωμα με απλή σκούπα, βαλτέ τα κομμάτια σε πλαστικό σακουλάκι και ΜΗ το πετάξατε στα απλά σκουπίδια!


kadosanakyklosis.wordpress.com

ΤΣΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ


ΤΡΕΛΛΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ


ΛΑΘΟΣ

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

 

damn_it_you_only_had_one_job_to_do-23
damn_it_you_only_had_one_job_to_do-19
damn_it_you_only_had_one_job_to_do-18
damn_it_you_only_had_one_job_to_do-16
damn_it_you_only_had_one_job_to_do-14
damn_it_you_only_had_one_job_to_do-12
damn_it_you_only_had_one_job_to_do-11
damn_it_you_only_had_one_job_to_do-09
damn_it_you_only_had_one_job_to_do-06


Διαβάστε περισσότερα: RC-CAFE http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz2IdOsmfXh

ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Αφού διέλυσαν την χώρα τώρα ζητούν συγγνώμη γιατί... ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το ένα μετά το άλλο τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ ομολογούν τώρα ότι η συνταγή λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που είχαν υπολογίσει...

Μετά τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΝΔΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος δήλωσε στις 3 Ιανουαρίου στον ιστότοπο του Ταμείου ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν σταθμίστηκαν σωστά ήρθε τώρα η σειρά του Πολ Τόμσεν για να παραδεχθεί αστοχίες στο πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα δεν είχαν εκτιμηθεί σωστά οι επιπτώσεις του στην ανάπτυξη. Ο κ. Τόμσεν άφησε μάλιστα και αιχμές εναντίον της ευρωζώνης λέγοντας ότι εξαρχής το ΔΝΤ είχε ταχθεί υπέρ μιας μεγαλύτερης περιόδου προσαρμογής για την Ελλάδα.

Ρίχνει ευθύνες σε άλλους

Αφού πρώτα ρίχνει μέρος της ευθύνης στην ευρωζώνη ο Πολ Τόμσεν επιχειρεί να ρίξει ευθύνες και στην Ελλάδα. Στο τελευταίο πρόγραμμα υιοθετήθηκε ένας πολύ υψηλότερος πολλαπλασιαστής καθώς έγινε σαφές ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από αυτές που είχαν εκτιμηθεί αρχικά, ανέφερε στη συνέντευξή του.

Ο κ. Τόμσεν συνέχισε λέγοντας ότι το ΔΝΤ υπολόγισε λάθος τον πολλαπλασιαστή γιατί δεν είχε εκτιμηθεί σωστά η πολιτική κρίση, η οποία κλόνισε την εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας και γιατί δεν εφαρμόστηκαν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ενισχυθεί η εξωτερική ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Τα είχε ξαναπεί ο Μπλανσάρ

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ είχε παραδεχθεί στις αρχές του μήνα ότι η συνταγή λιτότητας ήταν πολύ σκληρή και εφαρμόστηκε απότομα στην Ελλάδα. Είχε σημειώσει μάλιστα ότι το ΔΝΤ είχε αμφιταλαντευτεί μεταξύ μιας πιό χαλαρής πολιτικής προσαρμογής και της απότομης που υιοθετήθηκε τελικά και την οποία υποστήριξαν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κεντρική Τράπεζα. Αυτή τη σκληρή πολιτική ποτέ δεν την ασπάστηκαν με ενθουσιασμό οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ, είχε δηλώσει ο Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Τόμσεν: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα

Ο Πολ Τόμσεν σημείωσε επίσης στη συνέντευξή του ότι η παράταση δύο ετών που δόθηκε στην Ελλάδα είναι σωστή αλλά απαιτεί και επιπλέον οικονομική βοήθεια. Τελικά, είπε, επιτεύχθηκε παράταση του προγράμματος προσαρμογής για 2 χρόνια, έως το 2016, οπότε και αναμένεται να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ της.

Παραδέχτηκε επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ακόμη και σήμερα «πολύ δύσκολη» καθώς οι κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες είναι εύθραυστες, το χρέος πολύ υψηλό και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ασθενής.

Ωστόσο, εκτίμησε ο κ. Τόμσεν ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% είναι εφικτός αφού χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο τον πέτυχαν σε μια δεκαετία προκειμένου να μειώσουν το χρέος τους ενώ και η ίδια η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα ΑΕΠ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Πατάξτε τη φοροδιαφυγή

Στην έκθεσή του για την Ελλάδα, η οποία παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, το ΔΝΤ ζητάει σαρωτικούς ελέγχους σε πλούσιους φορολογούμενους, φοροκυνηγητό με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία αλλά και έλεγχο των ελεγκτών και των προϊσταμένων στις ΔΟΥ.

Ορισμένα από αυτά τα επείγοντα μέτρα θα αποτελέσουν και όρους για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγή: iefimerida.gr

ΑΛΛΗ ΓΕΥΣΗ

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Η κέτσαπ σε κάνει τούρμπο στο σεξ;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα καρυκεύματα και κάποια πικάντικα συνοδευτικά δίνουν την άλλη γεύση στο φαγητό και ικανοποιούν τον ουρανίσκο. Κάποια όμως από αυτά δημιουργούν...
μια ασπίδα προστασίας στον οργανισμό, θωρακίζοντάς τον, ενίοτε δε, δίνουν μεγάλη ώθηση στις σεξουαλικές επιδόσεις. Παράδειγμα; Η κέτσαπ!

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλλει στη γενική υγιή λειτουργία του αδένα, ο οποίος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική λειτουργία.

Μεταποιημένη η ντομάτα είναι καλύτερη από τη φρέσκια, καθώς το λυκοπένιο είναι συγκεντρωμένο σε μεγαλύτερη ποσότητα.

Το Ινστιτούτο Διατροφής στην Ιένα της Γερμανίας, δείχνει ότι η πρόσληψη πάνω από 15 mg λυκοπένιου καθημερινά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Μία συνηθισμένη ποσότητα κέτσαπ στο φαγητό περιέχει 3mg λυκοπένιου.

Μην σας φαίνεται μικρή ποσότητα. Σκεφθείτε ότι για να προσλάβετε την ίδια ποσότητα λυκοπένιου από το καρπούζι, θα πρέπει να φάτε 5 μεγάλες φέτες.

Η κέτσαπ περιέχει επίσης λουτεΐνη, η οποία προσφέρει ένα μικρό βαθμό προστασίας στα μάτια από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

Η μουστάρδα περιέχει ισοθιοκιανίτες που προστατεύουν από τον καρκίνο του οισοφάγου και του πνεύμονα.

Οι πίκλες, τώρα, περιέχουν καρότα, κρεμμύδια, κουνουπίδι, αγγουράκια, που αναμιγνύονται με βότανα, ξύδι και νερό. Κατά συνέπεια, περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγιή πέψη και μια σειρά από ανόργανα άλατα, συμπεριλαμβανομένων του ασβεστίου, του μαγνησίου και του σιδήρου.

Όπως διαβάζουμε στο 69magazine, η ιδανική ποσότητα πρόσληψης είναι περίπου 18g φυτικές ίνες την ημέρα, ενώ μία κανονική ποσότητα πίκλες περιέχει περίπου 1 g.

Πηγή: kamarinia.gr

ΟΧΙ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Βουλγαρικές πινακίδες: το ελληνικό δαιμόνιο «ξαναχτύπησε»!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η αύξηση του φόρου για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ανάγκασε πολλούς ιδιοκτήτες να ... «κατεργαστούν τέχνας». Η λύση βρέθηκε στη γειτονική Βουλγαρία, όπου με τη...
διαμεσολάβηση «κατάλληλων» γραφείων οι κάτοχοι των πολυτελών αυτοκινήτων δημιουργούν εικονικές εταιρείες, στις οποίες και καταγράφουν το αυτοκίνητό τους, έναντι κάποιου ελάχιστου ποσού.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», ήδη πάνω από 10.000 αυτοκίνητα Ελλήνων κατόχων κυκλοφορούν στη χώρα με βουλγαρικές πινακίδες.

Το απίστευτο στην όλη υπόθεση, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, είναι το ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες αγγελίες σχετικά με τον τρόπο έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων με αναλυτικά κοστολόγια.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτυχίας των κυβερνητικών μέτρων, όπου αντί τα κρατικά ταμεία να επωφεληθούν από την αύξηση του συγκεκριμένου φόρου, θα ζημιωθούν πάλι κατά κάποια δεκάδες εκατομμύρια που στο μεταξύ θα έχουν χαθεί από τα τέλη κυκλοφορίας, από τις ασφάλειες κ.λπ.

πηγή: newsbomb.gr

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα ΣΟΚ: Διαβάστε ΠΟΙΑ δημόσια φιλέτα ξεπουλάνε κάτω από το χαλί της ... λίστας Λαγκάρντ!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΩΣ εξαπατούν τον Ελληνα πολίτη - ΠΟΙΟΙ συμμετέχουν στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και πως τοποθετήθηκαν!!! Σπάνια χρησιμοποιώ εκφράσεις ακραίες...
και πολύ πιο σπάνια υβρίζω ανθρώπους, όμως περισσότερο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό, νοιώθω αηδία και οργή για “ανθρώπους”, οι οποίοι διαχειρίστηκαν την τύχη μου, το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου, το μέλλον της χώρας μου, με τον πιο ελεεινό και τρισάθλιο τρόπο.


Προκαλώντας την “νοημοσύνη” μου εκ του ασφαλούς, προκαλώντας το αίσθημα δικαίου των πολιτών αυτής της χώρας κατ’εξακολούθησην.

ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ !!!

Και λέγω εκ του ασφαλούς, διότι εγνώριζαν πολύ καλά οι λεγόμενοι, αστική άρχουσα τάξη αυτού του τόπου, οι επαίσχυντοι “υπάλληλοί” τους, οι πολιτικάντηδες με τα τσιράκια τους, και τα περιφερόμενα λαμόγια τους, ότι το “σύστημα” φρόντισε να τους απαλλάξει εκ τών προτέρων, νομοθετώντας Συνταγματικές διατάξεις και νομοθετήματα, όπως το “Περί ευθύνης Υπουργών”, το περί του “Πόθεν έσχες”, κτλ., ένα νομοθεσιακό “πλέγμα” θωράκισης και ασυλίας του “καθεστώτος” και των υπαλλήλων του.

Το οποίο “σύστημα” καθιστούσε τούς “φεουδάρχες”, άρχοντες αυτού του τόπου, ατιμώρητους και ουσιαστικά ασύδοτους, χωρίς καμία υποχρέωση λογοδοσίας, και των οποίων τα “ανομήματα” και τα “αίσχη”, τα οποία διέπραξαν εις βάρος αυτής της χώρας και των πολιτών της, να υποχρεούνται εν ολίγοις να “πληρώσουν” χωρίς δικαίωμα λόγου, οι “πληβείοι”, οι είλωτες εν πολλοίς, οι πολίτες αυτού του τόπου.

Το 2009 χωρίς προειδοποίηση και εντελώς ξαφνικά, υλοποιώντας σχέδιο, οι “εφιάλτες” αυτού του τόπου, με πρόσχημα την παγκόσμια κρίση, έρριξαν την χώρα στην δίνη της χρεοκοπίας, επικαλούμενοι την επίφαση της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ, εξ αιτίας του ότι ήθελαν να σώσουν κάποιους Τραπεζίτες, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να χρεοκοπήσουν οι Τράπεζές τους και να “εξασφαλίσουν” κάποιους μεγάλους ιδιώτες πιστωτές μας στο εξωτερικό.

Παραποίησαν στοιχεία (έλλειμμα, χρέος κτλ), συγκάλυψαν θεόρατα σκάνδαλα (SIEMENS, υποβρύχια, Ολυμπιακούς Αγώνες, τεράστιους εξοπλισμούς, καταθέσεις στην Ελβετία-Λίστα Λαγκάρντ, κτλ), ακύρωσαν Συνταγματικές επιταγές, ενθρόνιζαν πρωθυπουργούς χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, “έδεσαν” την χώρα με μυστικές συμφωνίες και συμβάσεις, παραχώρησαν σε κατοχή, χωρίς πόλεμο, την χώρα και την κατάστησαν υποτελή και υπό στυγνή εκμετάλλευση και δεν βρέθηκε ούτε ένας “υπεύθυνος για αυτήν την τραγική κατάσταση της χώρας” στην φυλακή ή στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Έπρεπε συγχρόνως οι μεγαλοπιστωτές μας να κατοχυρώσουν το ότι θα πάρουν τα τοκογλυφικά αποτελέσματα των δανειακών-ληστρικών συμβάσεων τις οποίες υπέγραψαν εξ ονόματος της χώρας μας “Έλληνες πολιτικοί”.

Ο “υπηρέτης” τους, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, ανέλαβε να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό και να διεκπεραιώσει αυτήν την “αποστολή” του, και εις αντάλλαγμα αυτής της “καλής” του υπηρεσίας τον έχριζαν πρωθυπουργό της Ελλάδος.
Οι άνθρωποι οι οποίοι ήλεγχαν τα μέσα ενημέρωσης και το χρήμα στην Ελλάδα, δηλαδή οι Τραπεζίτες με τα περιφερόμενα λαμόγια τους παρέδωσαν την χώρα “βορά” ορνίων, δια να σώσουν το “τομάρι” τους.

Πόσα κεφάλαια “άντλησαν” οι Έλληνες Τραπεζίτες υπο τύπον δανείων, κρατικών ενισχύσεων, κρατικών εγγυήσεων, και οιασδήποτε άλλης “βοήθειας” από το δανειζόμενον δια αυτούς Ελληνικό δημόσιο, δεν έμαθε ο Ελληνικός λαός, υπεύθυνα από τα χείλη των πολιτικών “ανδρών” του σημερινού “πολιτικού συστήματος”.
Κατά καιρούς μέσα από τις “χαραμάδες” του πεπαλαιωμένου πολιτικού συστήματος και του θώρακά του, τον οποίον έστησαν μεθοδικά και ανερυθρίαστα, τα επίσημα συστημικά κανάλια, οι Εθνικοί εργολάβοι, και οι πάσης φύσεως προστατευόμενοι των πολιτικών “οικογενειών”, προσπαθώντας να διαμορφώσουν ή να αμβλύνουν το αποτέλεσμα της γνώσης της πραγματικότητας, να την εξωραΐσουν και να επιβάλλουν υποσυνείδητες αντιδράσεις, η αλήθεια διέλαθε της προσοχής των.

Δυστυχώς για αυτούς υπήρχαν και έντιμοι δημοσιογράφοι οι οποίοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τον Ελληνικό λαό και να τον καταστήσουν κοινωνό της αλήθειας και του στημένου “σκηνικού” το οποίο προετοίμαζαν μεθοδικά τα ανικανοποίητα όρνια της ανεντιμότητος και της λαμογιάς.

Επί 35 χρόνια οι κυβερνώντες προσπαθούσαν να καταστήσουν τον Ελληνικό λαό “επιρρεπή” στην λαμογιά, να υιοθετήσει το “ρουσφέτι” ώς μέσον επιβίωσης, να αποδεχτεί την ζούγκλα ώς το ιδανικό οικονομικό περιβάλλον, να στρεβλώσουν την παιδεία του .

Κατασπαταλώντας τα δανεικά και σχεδόν μηδενίζοντας κάθε παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα εδώ και 35 χρόνια, αποκλείοντας κάθε εξορθολογισμό του κράτους, οι διαχειριστές και διαμορφωτές του “πολιτικού συστήματος” τύπου Πάγκαλου, Λόβέρδου, Ευθυμίου, και άλλων, πολύ δε περισσότερο οι αρχηγοί κομμάτων, τύπου Βενιζέλου, αποφεύγοντας συστηματικά τον πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό έλεγχο, “προσπαθούν” να μετατρέψουν τα ποινικά τους εγκλήματα σε πολιτικά.

Όπως αποκαλύπτεται από τα δημοσιεύματα της 8ης Ιουλίου του 2011,ο κ. Βενιζέλος συνάντησε τον κ. Διώτη αλλά και τον Γ. Α. Παπανδρέου στη Βουλή εκείνη την ημέρα. Η συνάντηση και η σύσκεψη η οποία ακολούθησε με υπουργούς, είχε αντικείμενο την φοροδιαφυγή.

Είναι λοιπόν δυνατόν σε μια τέτοια συνάντηση “κορυφής” να μην συζητήθηκαν τα μοναδικά αποκαλυπτικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή τα οποία είχε στη διάθεσή της η ελληνική κυβέρνηση;;; Η λίστα Λαγκάρντ ;;;

Όμως είναι άραγε η λίστα Λαγκάρντ το μείζον ;;;

Μήπως είναι ένας σοβαρός αντιπερισπασμός από την κυβέρνηση εν όψει μέτρων και ρυθμίσεων τα οποία δεν θα ελαμβάνοντο ποτέ ;;;

Μήπως είναι “τακτικισμός” έν όψει της τελικής πράξης εκχώρησης της χώρας και του ορυκτού της πλούτου, στούς άρπαγες και φιλόΤουρκους “συμμάχους” μας ;;;
Παραθέτω παρακάτω αποσπάσματα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Σύμβασης Τροποποίησης για την αποδοχή του Αγγλικού δίκαιου, καθώς και την αμετάκλητη και ανεπιφύλακτη από κάθε δικαίωμα ασυλίας παραίτηση της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στο ΦΕΚ της ΝΤΡΟΠΗΣ, (ΦΕΚ Α 240 - 12/12/2012).

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 240 12 Δεκεμβρίου 2012
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, (σελίδες 5824 έως 5828)
Αναφορικά με την
ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ
Μεταξύ
ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
και
ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012
ΑΡΘΡΟ 4 ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4.1 & 4.4
4.1 Η παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο. (σελίδα 5826)
4.4 .... παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, …. (σελίδα 5826 & 5827)

Μετά τα παραπάνω διερωτάται κανείς, εσχάτη προδοσία ή εσχάτη ανικανότητα;