Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


Δικαστική απόφαση-σταθμός: Δεν θα πληρώσουν οι λαοί τις τράπεζες!

Φωτογραφία για Δικαστική απόφαση-σταθμός: Δεν θα πληρώσουν οι λαοί τις τράπεζες!
Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών), η οποία απορρίπτει όλες τις καταγγελίες που κατατέθηκαν από τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ισλανδίας στην υπόθεση «Icesave» | 1 |, σημειώνει σε άρθρο του ο Ερίκ Τουσέν, της οργάνωσης CADTM, (Επιτροπή για την κατάργηση του χρέους του Τρίτου Κόσμου)

Η απόφαση καθιστά σαφές ότι δεν είναι ευθύνη της χώρας στην οποία μια τραπεζική εταιρεία έχει την έδρα της να καλύπτει τα έξοδα των εγγυήσεων του τραπεζικού της συστήματος, καθώς και ότι ο μηχανισμός του δίχτυ ασφαλείας πρέπει να χρηματοδοτείται από τις ίδιες τις τράπεζες.

Αυτό επιβεβαιώνει εμμέσως ότι η διαδικασία της κανονικής εκκαθάρισης, όπως αυτή εφαρμόστηκε στη περίπτωση της «Landsbanki» (μητρική της Icesave) είναι τελείως ορθή, όταν μια τράπεζα, ακόμα και χαρακτηρισμένη ως «TBTF» (too big to fail, πολύ μεγάλη για να πέσει ), έχει περισσότερα χρέη από τα περιουσιακά στοιχεία της.


Όμοια πρέπει να είναι η περίπτωση των περισσότερων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, αν τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού στους ισολογισμούς τους καταγράφονταν στην πραγματική τους αξία.

Είναι το αντίθετο από αυτό που έχει καθιερωθεί, από το 2007 και την αρχή των επαναλαμβανόμενων χρηματοπιστωτικών κρίσεων, για να σωθούν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών με τις πλάτες της κοινότητας.

Οι κυβερνήσεις των βιομηχανικών χωρών έδωσαν την εγγύηση τους προς τις τράπεζες στο χείλος της χρεοκοπίας των χωρών τους, χωρίς αιτιολόγηση, χρησιμοποιώντας δημόσια κονδύλια για τη διευκόλυνση των ταμειακών ροών των τραπεζών.

Την ίδια στιγμή, οι κυβερνώντες άρχισαν να σφυρηλατήσουν την ιδέα ότι το φταίξιμο άνηκε στο πληθυσμό. Αυτή η εκστρατεία είχε και έχει ως στόχο να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να αποδέχονται τις μειώσεις στους μισθούς τους, την υποβάθμιση της κοινωνικής κάλυψης, την αύξηση της ανασφάλειας και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.

Οι λαοί δεν ευθύνονται και δεν συμφωνούν με τα μέτρα λιτότητας που τους επιβάλλονται.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει τη νομιμότητα της γνώμης των λαών και ως εκ τούτου αποδείχνει τον μη νομιμοποιημένο χαρακτήρα αυτών των μέτρων λιτότητας.

Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να κρατά την αναπνοή του, περιμένοντας την ημέρα που τα τοξικά στοιχεία του ενεργητικού του θα ωριμάσουν και δεν θα μπορεί πλέον να κρυφτούν.

Τότε, θα ζητηθεί (ή μάλλον διαταχθεί) από τον πληθυσμό να το διασώσει και πάλι.

Οι κυβερνήσεις, μέσω των δομών που έχουν εφαρμοστεί έκτοτε, θα αναζητήσουν από τις χρηματοπιστωτικές αγορές να δανειστούν τα ίδια τα δικά τους χρήματά και να τα δώσουν πίσω στις τράπεζες που κατέχουν τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού.

Με την απόφαση της ΕΖΕΣ, γνωρίζουμε τώρα ότι δεν είναι οι λαοί (Ελληνικός, Ιρλανδικός, Πορτογαλικός ή άλλοι) που πρέπει να πληρώσουν και ότι η προθυμία των κυβερνήσεων να πράξουν με τον τρόπο που πράττουν αποδείχνει τη συνενοχή τους με τις τράπεζες.

Οι οικονομικές κρίσεις θα συνεχιστούν, εκτός εάν οι τράπεζες απαλλοτριωθούν χωρίς αποζημίωση, κοινωνικοποιηθούν με λαϊκό και δημοκρατικό έλεγχο και τίθενται στην υπηρεσία των αναγκών του πληθυσμού παρά των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Είναι επίσης απαραίτητο να εντοπιστούν μέσω του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους όλα τα παράνομα η μη-νομημοποιμένα χρέη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από την διάσωση των τραπεζών, για να ακυρωθούν.

| 1 |.η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΖΕΣ, 28.01.2013

ΘΕΩΡΙΕΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η επιδιωκόμενη παγκόσμια κυριαρχία του διεθνούς πολιτικού Σιωνισμού


Φωτογραφία για Η επιδιωκόμενη παγκόσμια κυριαρχία του διεθνούς πολιτικού Σιωνισμού
του Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Η διαλεκτικη, μια διαβολικη τακτικη, που εντοπισθηκε προ του Hegel και Marx από τον Ηρακλειτο, τοποθετει, για να καταληξη στον επιθυμητο στοχο, μια ακρη θεση απεναντι σε μια ακρη αντιθεση και προτεινει μετα μια μετριοπαθη συνθεση, στην οποια η θεση και η αντιθεση εξισοροπουνται. Ο Karl Marx Alias Mordechai Levi, πιστος στους εντολοδοχους του Μεγιστανους του χρηματος, αλλα και ανεξαρτητα απ’αυτό και πιστος στον εαυτο του, επεξεργασθηκε το διαλεκτικο σχεδιο για την επιδιωκομενη παγκοσμια κυριαρχια του διεθνους πολιτικου σιωνισμου και το δημοσιευσε κατω από τα απαθη βλεμματα ενός αποβλακωμενου ευρωπα’ι’κου λαου.

Ο λαος αυτος και σημερα δεν καταλαβαινει τιποτε σχετικα με τα σχεδια των Μεγιστανων του χρηματος. Στην ηδη υπαρχουσα θεση του καπιταλισμου τοποθετει απεναντι ο Marx την ακομη προς δημιουργια αντιθεση του σοσιαλισμου. Από τον ιστορικο αγωνα των δυο, οφειλεν να γεννηθη ως συνθεση ο κομμουνισμος, η δηθεν μη ταξικη κοινωνια. Από το 1917 καθωρισθηκε η ιστορια της εκατονταετιας μας από το ανταγωνιστικο παραμυθι δυο σιωνιστικων και σχεδον τελειως ελεγχομενων αρχων και παγκοσμιων δυναμεων. Από τον ανατολικο σοσιαλιστικο ‘η κομμουνιστικον Μπολσεβισμον και από τον δυτικον καπιταλισμον.


Η απεριγραπτος τετραπερατοσυνη της ανωνυμου διοικητικης κορυφης της σιωνιστικης συναγωγης, δρομολογησε τα αδρομολογητα, δηλαδη να παρουσιαση στην παγκοσμια κοινωνια, κορο’ι’δευοντας τους παντες, με τον ετσι ονομασθεντα ψυχρο πολεμο, την αντιπαλοτητα μεταξυ της θεσης και της αντιθεσης και να προσπαθηση ταυτοχρονα με όλα τα μεσα που διεθετε, να διαβρωση με το κομμουνιστικο ιδεολογημα τις δυτικες καπιταλιστικες χωρες. Όταν ομως φανηκε ότι η διαβρωση αυτή, δεν ηταν και τοσο ευκολη όπως την υπολογιζε, χρησιμοποιησαν οι παγκοσμιοι αυτοι απαταιωνες δυναμικοτερα την διαλεκτικη και αρχισαν να προετοιμαζουν, το σοσιαλιστικο παγκοσμιο κρατος.

Ο νεος προσανατολισμος αρχισε με την «νεα πολιτικη» της ετσι ονομασθεισης «Ειρηνικης Συνυπαρξης» και τελειωσε μετα το «Γκλασνοστ» και την «περιστρο’ι’κα» με την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης. Η διαλεκτικη εξελιξη της ιστοριας του 20ου μ.Χ. αιωνα δεν ειχε την θεσης της εντος αυτης της διαλεκτικης, αλλα στεκονταν πανω απ’ αυτην, καθοδηγουσε και κυβερνουσε!

Κατά την διαρκεια της διαλεκτικης «Θεσης», Καπιταλισμος, η Παλαια Ταξη Πραγματων δια της βιομηχανοποιησης, εγκαταλειψης της υπαιθρου και συγκεντρωση των ανθρωπων στις πολεις, διεθνους μονοπολησης της γεωργιας, βιομηχανικης παραγωγης, εμπορειου, επικονωνιας, πληροφοριας, κεφαλαιου και οικονομιας ως και δια της αναμειξης των λαων, ψευδοδημοκρατικοποιησεως και ως ενδιαμεση λυση δια της δημιουργιας υπερκρατων όπως την Ε.Ε. και πολύ περισσοτερο δια του αυξανομενου διαμελισμου των κρατων (από το 1945 με 60 κρατη καταληξαμε το 2013 σε 193 κρατη, δηλαδη σε επιπλεον 133 κρατη), εξαφανισης των αρχαιοελληνικων αξιων και πολλων αλλων, κατασκευασε με βαρβαρικη βιαιοτητα και επαναστατικα την διαλεκτικη «Αντιθεση», τον Κομμουνισμο. Η διεθνης σιωνιστικη συναγωγη προετοιμαζε την διαλεκτικη «Συνθεση», όταν ηδη αρχησε να εμφανιζεται η φαινομενικα καταστροφικη αντιπαλοτητα μεταξυ της «Θεσης» και της «Αντιθεσης».


Η επιδιωκουσα ομως «Νεα Ταξη Πραγματων» δεν είναι καμμια «Ταξη» και δεν μπορει να είναι, διοτι αντιθετα αυτή αποτελει το διαδιαλεκτικα δημιουργηθεν χαος. Παρ’ ολη την κατασταση αυτή η Νεα Ταξη Πραγματων εχει στο προγραμμα της την δημιουργια της «Συνθεσης» παντου παγκοσμια, στα μικρα και στα μεγαλα. Αρχησε με τα μικρα π.χ. κατά την επανενωση της Γερμανιας όταν οι Μεγιστανοι του χρηματος λεηλατησαν την πρωην ανατολικη Γερμανια (DDR) και οδηγησαν την δυτικη Γερμανια (ΒRD) σε μια βαθεια οικονομικη κριση.

ΠΑΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ

Τα γηραιότερα δέντρα στον κόσμο!

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν δέντρα που ζουν για χιλάδες χρόνια; Ακούγεται περίεργο αλλά υπάρχουν πολλά δέντρα στον πλανήτη που γεννήθηκαν μερικές χιλιάδες χρόνια πριν και συνεχίζουν να επιβιώνουν!
Φανταστείτε για παράδειγμα δέντρα που φύτρωσαν πρίν από τη δημιουργία των αρχαίων πολιτισμών και συνεχίζουν να μεγαλώνουν ακόμη και σήμερα!
Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη.

1. Methuselah

Το δέντρο Μαθουσάλας είναι ηλικίας 4841 ετών και βρίσκεται στα Λευκά όρη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Perierga.gr - Τα γηραιότερα δέντρα

2. Sarv-e-Abarkooh

Το δέντρο Sarv-e-Abarkooh είναι περίπου 4000 ετών και βρίσκεται στο Ιράν!
Perierga.gr - Τα γηραιότερα δέντρα

3. Llangernyw

Το δέντρο Llangernyw βρίσκεται στην αυλή μιας εκκλησίας στην Ουαλία για περισσότερα από 3000 χρόνια! Φυσικά βρίσκεται εκεί πολύ πριν την εκκλησία.
Perierga.gr - Τα γηραιότερα δέντρα

ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

Μια γυναίκα οδηγός κατέστρεψε μια αντλία βενζινάδικο.

benzinska-0001
benzinska-0002
benzinska-0003
benzinska-0004

ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΔΕΙ! Αυτό είναι το πιο ΑΣΧΗΜΟ ΖΩΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο διαγωνισμός έγινε μεταξύ έξι ζώων, τα οποία παρουσίαζε ένας κωμικός σε πρωτότυπα βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αυτό το ψάρι του Ειρηνικού που μοιάζει με έναν άσχημο και παραμορφωμένο γεράκο και απειλείται με εξαφάνιση, είναι πλέον και επισήμως το πιο άσχημο ζώο του κόσμου, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι οργανωτές ενός ασυνήθιστου διαγωνισμού, υπό την αιγίδα της Βρετανικής Ενωσης Επιστημών. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Ο διαγωνισμός έγινε μεταξύ έξι ζώων, τα οποία παρουσίαζε ένας κωμικός σε πρωτότυπα βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube. Το ψαράκι νικητής κέρδισε 795 ψήφους...

Το ψάρι φέρει το επιστημονικό όνομα Psychrolutes marcidus και ανήκει στην οικογένεια των ψυχρολουτήδων, ζει σε βάθος 600-1.200 μέτρων στα ανοιχτά των αυστραλιανών ακτών και κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω της εντατικής αλιείας στην περιοχή.

Ο στρίγκωψ ο αβρόπτιλος ή κακάπο, ένας νυκτόβιος παπαγάλος από τη Νέα Ζηλανδία, που αποκαλείται και «παπαγάλος-κουκουβάγια», αλλά δεν πετά κατέλαβε την δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη κατετάγη η μεξικανική σαλαμάνδρα ή αξολότλ, ένα αμφίβιο ικανό να περάσει όλη του τη ζωή ως προνύμφη, χωρίς να μεταμορφωθεί ποτέ σε ενήλικο ζώο.

protothema.gr