Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΧΩΝΤΑΙ Η ΑΡΑΒΕΣ

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013


THE ARABS ARE COMING!



Ρε, Αντώνη Κομανέτση, υπάρχει επενδυτής που θα έρθει να βάλει τα ωραία του λεφτά σε μια χώρα που για έκτη συνεχή χρονιά βρίσκεται σε βαθιά ύφεση;
Σε μια χώρα με εκατομμύρια άνεργους και εξαθλιωμένους πολίτες που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας;

Σε μια χώρα που η συσσωρευμένη οργή της κοινωνίας είναι έτοιμη να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή με ανυπολόγιστες συνέπειες;

Σε μια χώρα που σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε τελεσίδικη πλέον χρεοκοπία και έξοδο από τη ζώνη του ευρώ;

Τελικά πόσο πανίβλακας πρέπει να είσαι για να πιστεύεις κάτι τέτοιο;

Άσε που τους βαθύπλουτους Άραβες που έρχονται για επενδύσεις στην Ελλάδα τους περιμένουμε από την εποχή της αείμνηστης Ρένας Βλαχοπούλου, κι ακόμα μας έρχονται!

 

ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

"Οι Ελληνες δουλεύουν όσο οι Νοτιοκορεάτες"..


Κριτική στον μύθο των τεμπέληδων ασκεί ο Ha - Joon Chang, συγγραφέας του "23 πράγματα που δεν μας λένε για τον καπιταλισμό".
Υποστηρίζει ότι η πτώση των φορολογικών εσόδων και όχι το κοινωνικό κράτος δημιουργεί τα ελλείμματα..



Όπως σημειώνει ο Ha - Joon Chang σε άρθρο του στον Guardian, ο μύθος των τεμπέληδων, που ρουφούν το αίμα της οικονομίας για τη..Σύμφωνα με τον Ha - Joon Chang, η καθιερωμένη αυτή αντίληψη παραβλέπει σημαντικά οικονομικά στοιχεία και δεδομένα.

Πρώτον, τα δημοσιονομικά ελλείμματα στην Ευρώπη και στη Βρετανία δημιουργήθηκαν κατά κύριο λόγο εξαιτίας της πτώσης των φορολογικών εσόδων και όχι της αύξησης των δαπανών για το κοινωνικό κράτος.

Δεύτερον, οι πιο φτωχές τάξεις δουλεύουν σε γενικές γραμμές περισσότερες ώρες και κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες.

Τρίτον, με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι "τεμπέληδες" Μεσόγειοι δουλεύουν πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς.

Συγκεκριμένα, το 2011 οι άνθρωποι στην Ελλάδα δούλεψαν κατά μέσο όρο 2.032 ώρες - περίπου όσο και οι Νοτιοκορεάτες (2.090 ώρες).

Την ίδια χρονιά, οι Γερμανοί εργάστηκαν μόνο 1.413 ώρες, ενώ οι Ολλανδοί ανακηρύχτηκαν ως οι πιο τεμπέληδες του κόσμου, με 1.379 ώρες.

Συνεπώς, σημειώνει ο Ha - Joon Chang, αν κάτι πηγαίνει στραβά στην Ελλάδα, σίγουρα δεν είναι η εργατικότητα των Ελλήνων.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/01/blog-post_5431.html#ixzz2JZi32ybr

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου..


Ο κόσμος είναι γεμάτος με αρχαία μνημεία που χτίστηκαν για να τιμήσουν βασιλείς, θεότητες και θρησκευτικές προσωπικότητες. Για τα περισσότερα από αυτά χάρη στην σκληρή δουλειά αρχαιολόγων, ιστορικών και ερευνητών γνωρίζουμε αρκετά.
Υπάρχουν όμως και κάποια μνημεία που ακόμη και σήμερα διχάζουν την επιστημονική κοινότητα για τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν...


*Δείτε παρακάτω 10 απ΄τα πιο διάσημα ιστορικά μνημεία εξακολουθούν να βασανίζουν τους ανθρώπους που τα μελετούν μέχρι σήμερα:

1. Sacsayhuaman


Όχι πολύ μακριά από την περίφημη πόλη των Ίνκας Μάτσου Πίτσου, βρίσκεται το Sacsayhuaman, ένα παράξενο ανάχωμα από τεράστιους πέτρινους βράχους. Τα εντυπωσιακά τείχη, κοντά στην παλιά πρωτεύουσα Cuzco, είναι τόσο καλά οικοδομημένα που ούτε η λάμα ενός μικρού μαχαιριού δεν χωρά να περάσει μέσα στις ενώσεις. Ο αμφιθεατρικός σχεδιασμός του σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική τελειότητα της κατασκευής δεν επέτρεψε ποτέ στους Ισπανούς κονκισταδόρ να λεηλατήσουν τη πόλη-οχυρό των Ινκας.
Πολλοί ερευνητές είναι εντυπωσιασμένοι με την τελειότητα των μνημείων και την τεχνογνωσία που κατείχαν οι Ινκας, οι οποίοι, δίχως να γνωρίζουν τη χρήση του τροχού και του σιδήρου, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν για 3.680 χλμ. πάνω στα υψίπεδα των Άνδεων.
Το μνημείο είναι σε εκπληκτικά καλή κατάσταση για την ηλικία του, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι βρίσκεται πάνω σε μια περιοχή που συχνά πλήττεται από σεισμούς. Γύρω από το μνημείο έχουν ανακαλυφθεί πολλές υπόγειες κατακόμβες που ονομάζονται chincanas, που χρησιμοποιούνταν σαν συνδετικές διόδους σε άλλα κτίρια των Ίνκας στην περιοχή.

Το μυστήριο
Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι το Sacsayhuaman κατασκευάστηκε ως ένα οχυρωματικό έργο, άποψη που όμως έχει αμφισβητηθεί έντονα από κάποιους. Το περίεργο σχήμα και οι γωνίες του τείχους έχουν οδηγήσει αρκετούς να εικάζουν ότι μπορεί να είχε μια πιο συμβολική λειτουργία. Για παράδειγμα το τείχος δίπλα στο Cuzco από ψηλά, σχηματίζουν το σχήμα του κεφαλιού ενός πούμα. Ακόμα πιο μυστηριώδες όμως από τη χρήση του μνημείου, είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.
Όπως και τα περισσότεροι έργα των Ίνκας χτίστηκε με μεγάλες πέτρες που ταιριάζουν μεταξύ τους με εκπληκτική ακρίβεια. Πώς οι Ίνκας κατάφεραν να το κατασκευάσουν ή ακόμη περισσότερο πως μετέφεραν τους τεράστιους βράχους στην περιοχή παραμένει εως σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο. Ίσως τελικά να είχαν δίκιο οι Ίνκας όταν έλεγαν στους Ισπανούς κατακτητές ότι δεν ήταν αυτοί που έκτισαν το Sacsayhuamαn, αλλά «οι γίγαντες».



2. Το μυστηριώδες «Νησί του Πάσχα»



Το Νησί του Πάσχα βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό, μεταξύ της Χιλής και της Ταϊτής και η ύπαρξή του είναι το αποτέλεσμα μίας σειράς ηφαιστειακών εκρήξεων, ενώ ήταν κατοικήσιμο μόνο από πουλιά και λιβελούλες της θάλασσας για εκατομμύρια χρόνια. Οι απότομες πλαγιές του νησιού, κατοικήθηκαν αρχικά από μια ομάδα πολυνησιακών ναυτικών..
Οι πρώτοι άποικοι βρήκαν ένα πλούσιο σε βλάστηση νησί, γεμάτο με γιγαντιαίους φοίνικες, που χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν τις βάρκες και τα σπίτια τους. Διάφορες κοινότητες διαμορφώθηκαν καθώς ο πληθυσμός αυξανόταν και διάφορα πληθυσμιακά κέντρα δημιουργήθηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού. Ένα πράγμα τους έδενε όλους μαζί, η κατασκευή αγαλμάτων και η λατρεία που διαμόρφωσαν γύρω από αυτά.

Είναι ασαφές γιατί οι κάτοικοι του νησιού του Πάσχα κατασκεύαζαν αγάλματα σε τέτοιο μεγάλο βαθμό. Το πως κατασκευάζονταν, είναι σχεδόν γνωστό. Κάθε άγαλμα φτιαχνόταν στο λατομείο. Η μαλακή ηφαιστειακή τέφρα ήταν το απόλυτο υλικό για τη χάραξη και κατασκευή των αγαλμάτων. Χρησιμοποιούσαν μία σκληρότερη ηφαιστειακή πέτρα, για να σκαλίσουν το άγαλμα στον βράχο.
Τελικά όταν ένα άγαλμα τελείωνε, αποκόπτονταν από τον βράχο και το μετακινούσαν προσεκτικά χρησιμοποιώντας τους γιγαντιαίους κορμούς των φοινίκων για να τα κυλούν στο έδαφος. Αυτή είναι και μία βασική άποψη για την παντελή έλλειψη δένδρων στο νησί. Ένα στοιχείο της μεγάλης δυσκολίας της μετακίνησης των αγαλμάτων, είναι τα κατά μήκος των αρχαίων μονοπατιών σπασμένα και εγκαταλελειμμένα αγάλματα.
Πρόσφατες προσομοιώσεις υπολογιστών έχουν εμφανίσει ότι ένα μέσο άγαλμα θα μπορούσε να μετακινηθεί από το λατομείο σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, σε λιγότερο από 5 ημέρες, χρησιμοποιώντας περίπου 70 άτομα. Οι θεωρία αυτή, τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή δοκιμής σε ένα επιτυχές πείραμα για να μετακινήσουν ένα αντίγραφο αγάλματος. Μόλις γινότανε η μετακίνηση, το άγαλμα τοποθετούνταν επάνω σε μεγάλες πλατφόρμες, με μία απίστευτη ακρίβεια στις συναρμολογήσεις των πετρών.

Το Μυστήριο
Είναι ένα από τα ποιο μεγάλα μυστήρια το γιατί έφτιαχναν αυτού του είδους αγάλματα. Ακόμα και ο τρόπος που είναι στραμμένα, (όλα σε μία κατεύθυνση κοιτούν) αποτελεί ένα μυστήριο.
Όταν τα βλέπεις μεμονωμένα ή και σε σειρές, σου δίνουν την εντύπωση πως κάτι περιμένουν από τον ουρανό ή την θάλασσα.



3. Στόουνχεντζ



Το Στόουνχεντζ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα μεγαλιθικά μνημεία στον κόσμο. Οι λόγοι για τους οποίους κατασκευάστηκε είναι άγνωστοι, αν και οι υποθέσεις που υπάρχουν είναι πολλές. Βρίσκεται τοποθετημένο στην πεδιάδα Salisbury τρία χιλιόμετρα από την πόλη Wiltshire στην νοτιοδυτική Αγγλία.

Η κατασκευή του χωρίστηκε σε τρία μέρη και χρειάστηκαν συνολικά 25 γενιές για να ολοκληρωθεί. Η πρώτη φάση της κατασκευής του έγινε την περίοδο 2950-2900 π.Χ. όπου δημιουργήθηκε ο κύκλος της κατασκευής, διαμέτρου 100 μέτρων και τοποθετήθηκαν ξύλα σε 56 τρύπες που δημιουργήθηκαν γύρω από την περιφέρεια του κύκλου. Η δεύτερη φάση κάλυψε την περίοδο 2900-2400 π.Χ. όπου τοποθετήθηκαν οι πρώτες πέτρες και δημιουργήθηκε και το κέντρο του μνημείου με την τοποθέτηση ξύλων. Τέλος στην Τρίτη φάση που διήρκεσε μεταξύ 2550-1600 τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιπες πέτρες και πήρε την σημερινή του μορφή.
Υπάρχουν συνολικά 60 πέτρες όπου η μεγαλύτερη από αυτές έχει ύψος 7 μέτρα πάνω από τη γη και 2,4 κάτω από αυτή. Το βάρος τους φτάνει μέχρι και τους 45 τόνους.

Το μυστήριο
Από όλα τα διάσημα μνημεία του κόσμου, κανένας δεν έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη φήμη για το μυστήριο που το περιβάλλει. Το Στόουνχεντζ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ατέλειωτων συζητήσεων μεταξύ μελετητών, επιστημόνων και ιστορικών από τον Μεσαίωνα. Υπάρχουν πάμπολλες μυθικές ιστορίες που προσπαθούν να εξηγήσουν τη ύπαρξη του. Μια τέτοια ιστορία αναφέρει ότι οι πέτρες είναι διέξοδοι από το μέρος απ’ όπου προήλθαμε. Κάποια άλλη θέλει ένα δαίμονα, να αγοράζει μαγικούς λίθους από μία Ιρλανδή γυναίκα, να τις μεταφέρει δια μέσου του αέρα στην πεδιάδα Σόλσμπερι και στη συνέχεια να προκαλεί τους κατοίκους να υπολογίσουν τον αριθμό τους. Ο μοναχός του χωριού, του απάντησε ότι είναι πάρα πολλές για να υπολογιστούν και ο δαίμονας εξοργίστηκε τόσο πολύ που έριξε πάνω του μία από τις πέτρες με αποτέλεσμα να τον πετύχει στην φτέρνα. Παρόλο που ο μοναχός δε χτυπήθηκε πολύ, η πέτρα έκανε ένα βαθούλωμα και από τότε ονομάστηκε Πέτρα της Φτέρνας (Heel Stone).

Ο πιο διαδεδομένος όμως μύθος είναι αυτός του βασιλιά Αρθούρου. Σύμφωνα με αυτόν ο βασιλιάς των Βρετανών Αυρήλιος Αμβρόσιος θέλησε να χτίσει ένα μνημείο προς τιμή 300 περίπου άγγλων ευγενών που σφαγιάστηκαν τον 5ο αιώνα από τον προδότη αρχηγό των Σαξόνων Χένγκεστ. Ο βασιλιάς Αμβρόσιος, πατέρας του Αρθούρου, ζήτησε τη βοήθεια του μάγου Μέρλιν για το που μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο μνημείο. Ο μάγος του είπε να κοιτάξει σε ένα ιρλανδικό βουνό όπου τοποθετούταν ένας κύκλος από συμπαγείς πέτρες, το Δαχτυλίδι ου Γίγαντα. Πίστευαν ότι αυτές οι πέτρες είχαν θεραπευτικές ιδιότητες κι είχαν ονομαστεί έτσι επειδή η μεταφορά τους από την Αφρική όπου βρίσκονταν, είχε γίνει από γίγαντες πολύ καιρό πριν. Ο βασιλιάς Αυρήλιος και ο στρατός του προσπάθησαν να αποσυναρμολογήσουν τις πέτρες αυτές ανεπιτυχώς. Ο Μέρλιν βοήθησε για μια ακόμη φορά χρησιμοποιώντας τη δική του συλλογή από μηχανές και τεχνάσματα για να γίνει η μεταφορά του μνημείου.
Άλλοι μύθοι συσχετίζουν το Στόουνχεντζ με του Δρυίδες. Οι Δρυίδες πράγματι είχαν σχέσεις με το μνημείο αυτό, καθώς το είχαν ως τόπο λατρείας, παρόλα αυτά όμως δε μπορούμε να τους αποδώσουμε την κατασκευή του. Σύγχρονοι μελετητές, με τη χρήση μοντέρνων τεχνολογικών μηχανημάτων, αποδεικνύουν ότι αυτοί που έχτισαν το Στόουνχεντζ το ολοκλήρωσαν 1000 χρόνια προτού κατοικήσουν οι Κέλτες στην περιοχή αυτή, αποκλείοντας έτσι και του Δρυίδες.
Φυσικά η παρουσία των εξωγήινων σχετικά στο χτίσιμο του μεγαλιθικού αυτού μνημείου δε θα μπορούσε να λείπει από τη σύγχρονη μυθολογία -όπως άλλωστε και σε πολλά άλλα τέτοια μεγαλειώδη οικοδομήματα…



4. Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Η μεγάλη απόδραση των Ευρωπαίων – Ο νέος μεταναστευτικός χάρτης της Ευρώπης

Καθώς βαθαίνει η κρίση και διευρύνονται όλο και περισσότερο οι συνέπειές της, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μεταναστεύουν σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος...
στις αναδυόμενες οικονομίες ανά τον κόσμο. Ωστόσο, το ζήτημα της μετανάστευσης δεν είναι καθόλου καινούργιο για τους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η κατάσταση όμως έχει ενταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες νέους από την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και όχι μόνο να αναζητούν εναγωνιώς στρατηγικές εξόδου από τις σε ελεύθερη πτώση οικονομίες των χωρών τους, τη στιγμή που οι πολιτικές ηγεσίες αναδυόμενων οικονομιών όπως η Βραζιλία ή χωρών με έλλειψη εξειδικευμένων εργατικών χεριών, όπως η Αυστραλία παρέχουν απλόχερα ευκαιρίες στους «δραπέτες» του Παλαιού Κόσμου.

-Από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Μποτσουάνα

Η προσφιλέστερη εικόνα Βρετανών εκπατρισμένων είναι εκείνη του λευκόδερμου συνταξιούχου που «λιάζεται» όλημερίς σε κάποια ακτή της Ιβηρικής χερσονήσου. Όχι πια όμως: από τα 4.7 εκατομμύρια των Βρετανών που ζουν εκτός Βρετανίας, το 93% είναι σε εργασιακά αξιοποιήσιμη ηλικία. Στη Βρετανία μάλιστα έχει αρχίσει εδώ και καιρό να γίνεται λόγος για «αποστράγγιση» της δεξαμενής ταλέντου της χώρας, όπως επίσης και για απαλλοτρίωση των δημιουργικών πόρων της.

-Από την Ελλάδα στην Αυστραλία

Η πιο βαριά πληγείσα από την κρίση χώρα της Ευρώπης μεταναστεύει μαζικά προς το πρόσφορο οικονομικά έδαφος της Αυστραλίας. Σύμφωνα με έρευνες, το 2012 η Αυστραλία ανέμενε αύξηση των ποσοστών Ελλήνων μεταναστών, η οποία προσδιοριζόταν στο 65%. Ήδη, η Μελβούρνη διαθέτει την πολυπληθέστερη ελληνόφωνη κοινότητα από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

-Από την Ιρλανδία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κατά το πρώτο μονάχα τέταρτο του 2012, «δραπέτευσαν» από την - τέταρτη στα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη - Ιρλανδία περίπου 87.000 άνθρωποι. Αριθμός ρεκόρ, αλλά απολύτως φυσιολογικός για μία χώρα της οποίας το 14.6% του πληθυσμού της είναι εκτός παραγωγής.

-Από την Πορτογαλία στη Μοζαμβίκη

Δεν υπάρχει χειρότερος συνδυασμός από το να είσαι νέος, να ζεις στην Πορτογαλία και να βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας: τα ποσοστά ανεργίας στους νέους έχει φτάσει το 39.1%, με τους ίδιους τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να προτρέπει τη νεολαία να μεταναστεύσει. Πράγμα που έκανε πριν δυο χρόνια ο Ντιόγκο Γκόμες, προκαλώντας σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Πηγή: iefimerida.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

"Εγκεφαλικά" στα ATM, για εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς! Δραματικές μειώσεις

“Εγκεφαλικά” στα ATM παθαίνουν εν ενεργεία και απόστρατοι! Οι μισθοί που μπήκαν στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης είναι αισθητά μειωμένοι και πλέον η νέα πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι απλά μη διαχειρίσιμη...

Αντιστράτηγος με 35 χρόνια υπηρεσίας έλαβε σύνταξη 1100 ευρώ! Στους εν ενεργεία οι μειώσεις σε αξιωματικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας κατά μέσο όρο υπολογίζονται σε 200 ευρώ και πάνω. Αλλά ακόμη και τα 30 ευρώ περικοπής στους ΕΠΟΠ, είναι πολύ μεγάλη περικοπή σε σχέση με τα λεφτά που παίρνουν.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι ένα μήνυμα του υποναύαρχου Γιάννη Ντουνιαδάκη της ΚΕΘΑ στο facebook:

"Ησύχασα" ..! τελικά για μια ακόμα φορά θα συνεισφέρω κι εγώ για "να σωθεί η χώρα"! Αυτό το μήνα "συνεισέφερα" 490,32 περισσότερα από ότι το Νοέμβριο και 354.95 από ότι τον Δεκέμβριο για να καλυφθούν τα νόμιμα και παράνομα κλεμμένα. Δυστυχώς δεν θα είναι ούτε αυτή η τελευταία αφαίμαξη! Γι αυτό και ο κυβερνητικός αυταρχισμός ... Επομένως: ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ συναδέλφων και φορέων εε & εα”.

Το “ραντεβού” έχει να κανει με την συνάντηση συνδέσμων και ενώσεων στις 16.00.

Πηγή: onalert.gr