Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

Μια θαλάσσια δίνη μέσα στο σιντριβάνι!

Οι σειρήνες Χάρυβδη και Σκύλλα της ελληνικής μυθολογίας ενέπνευσαν τον γλύπτη William Pye προκειμένου να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι στην είσοδο του ξενοδοχείου «Seaham Hall Hotel» στην ομώνυμη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας.
perierga.gr- Μια θαλάσσια δίνη μέσα στο σιντριβάνι!
«Ο Όμηρος αναφέρει ότι επειδή η Χάρυβδη έκλεψε τα βόδια του Ηρακλή, ο Δίας της έριξε έναν κεραυνό και τη μεταμόρφωσε σε τεράστια δίνη που κατάπινε τα πλοία στη θάλασσα. Αυτή την κυκλική κίνηση του νερού και τη ρουφήχτρα που δημιουργείται θέλησα να δείξω στον κόσμο», εξηγεί ο γλύπτης.
perierga.gr- Μια θαλάσσια δίνη μέσα στο σιντριβάνι!
Το σιντριβάνι αποτελείται από έναν ακρυλικό κύλινδρο που επιτρέπει στους θεατές να βλέπουν τη δίνη του νερού στο εσωτερικό του, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα που διαρκεί περίπου 15 λεπτά.
perierga.gr- Μια θαλάσσια δίνη μέσα στο σιντριβάνι!
Ειδικοί εκτοξευτήρες νερού και ένας μηχανισμός στο εσωτερικό του σιντριβανιού δημιουργούν τη δίνη, ενώ η καθαρότητα του νερού επιτυγχάνεται μέσω κατάλληλων φίλτρων. Το σιντριβάνι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης αλλά και ένα ενδιαφέρον θέαμα για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.
perierga.gr- Μια θαλάσσια δίνη μέσα στο σιντριβάνι!
perierga.gr- Μια θαλάσσια δίνη μέσα στο σιντριβάνι!
perierga.gr- Μια θαλάσσια δίνη μέσα στο σιντριβάνι!

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

                                                     ΩΡΑΙΟ ΜΑΓΙΟ
                                                          ΜΑΝΤΟΝΑ
                                                             ΦΥΓΕ ΜΩΡΗ
                                                                  ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΩΝ AC DC
                                                                               ΣΟΥ ΤΑ ΦΟΡΕΣΑ
                                                                        ΣΑΚΙΛ Ο ΝΗΛ
                                                          ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ
                                                                    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ
                                                                   USA
                                                                              ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
                                                            ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ
                                                                    ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ  ΖΕΣΤΗ
                                                                       ΟΟΟΟΧΙ ΕΚΕΙ

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η εξόντωση του ελληνικού λαού είναι απλά άλλη μια αναγκαία ''παράπλευρη απώλεια'
Συνημμένη Εικόνα: ntokoumentoola-itan-prosxediasmena-i-exontosi-tou-ellinikou-laou-einai-apla-alli-mia-anagkaia-paraplevri-apoleia-1-315x236.jpg




Η κυνική δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας Μάϊκλ Μπρούνο και η σοκαριστική ομολογία του παραιτηθέντος απο το ΔΝΤ Ντέϊβ Μπαντού..

Λίγο παλαιό αλλά πάντα επίκαιρο.



Μάϊκλ ΜπρούνοΟ ισραηλινός οικονομολόγος Peter Michael Bruno (Εβραϊκά: מיכאל ברונו) γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1932 και πέθανε τα Χριστούγεννα (25η Δεκεμβρίου) του 1996.
Ήταν διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγοςτης Παγκόσμιας Τράπεζας. Το "έργο" του ήταν τόσο σημαντικό, που το πασίγνωστο για τις παρακρατικές και παραοικονομικές δραστηριότητές του "Ίδρυμα Rothchild" καθιέρωσε το ειδικό βραβείο "Michael Bruno" το οποίο απονέμεται φυσικά στους "ικανότερους" και "ευφυέστερους" οικονομικούς δολοφόνους της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας.

Σε μια διάλεξή του στο συνέδριο της Διεθνούς Οικονομική Ένωσης που έγινε στην Τύνιδα το 1995, ο Μπρούνο πληροφόρησε τους 500 συγκεντρωμένους οικονομολόγους από 68 χώρες, ότι αποκτούσε ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή "η ιδέα πως μια αρκετά μεγάλη κρίση μπορεί να συγκλονίσει απρόθυμους διαμορφωτές της πολιτικής, έτσι ώστε να θεσμοθετήσουν μεταρρυθμίσεις που θα αυξάνουν την παραγωγικότητα".
Ο Μπρούνο ανέφερε τη Λατινική Αμερική ως το "κατ΄εξοχήν παράδειγμα των ευεργετικών βαθιών κρίσεων", κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Αργεντινή, όπου ο πρόεδρος Μένεμ και ο υπουργός οικονομικών Καβάγιο (σ.σ.: αυτόν δηλαδή που πρόσφατα μας παρουσίασε ο Παπαχελάς του Σκάϊ και του Σόρος ως πολύτιμο συμβουλάτορα) προωθούσαν τις ιδιωτικοποιήσεις "επωφελούμενοι απο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης"

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, οι διεθνείς παράγοντες έπρεπε να κάνουν ακόμα περισσότερα για να επωφεληθούν από τις υπάρχουσες οικονομικές κρίσεις με αποτέλεσμα να κόψουν προληπτικά την πρόσβαση στην οικονομική βοήθεια ώστε οι κρίσεις να επιδεινωθούν.
Παρότρυνε, δε, το ακροατήριο να αντιμετωπίσει μια τέτοια καταστροφή ως το πρώτο στάδιο της δημιουργίας... ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ χαριν των ευκαιριών που δημιουργούνταν όταν θα ξαναχτίζονταν απο τα ερείπια...


Η φρικιαστική ομολογία του Ν. Μπαντού(ήταν κατι σαν τον σημερινό Τόμσεν)


"Σήμερα παραιτούμαι απο το προσωπικό του ΔΝΤ, ύστερα απο 12 χρόνια και έπειτα απο 1000 ημέρες εργασίας στο εξωτερικό ως αξιωματούχος του ταμείου κατα τη διάρκεια των οποίων, με όπλα τα φάρμακά σας και τα κόλπα σας, εφορμούσα σαν γεράκι εναντίον των κυβερνήσεων και των λαών της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Αφρικής.

Για μένα η παραίτησή μου είναι μια ανεκτίμητη απελευθέρωση, επειδή με αυτόν τον τρόπο κάνω το πρώτο μεγάλο βήμα που θα μου επιτρέψει να ελπίζω ότι θα μπορέσω να ξεπλύνω τα χέρια μου απο αυτό που στα μάτια μου είναι το αίμα εκατομυρίων φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων (...)
Ξέρετε, το αίμα είναι τόσο πολύ, που κυλάει σε ποτάμι. Κι όταν στεγνώνει, σχηματίζει πάνω μου κρούστα. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο για να καθαριστώ από όλα όσα έκανα εν ονόματί σας"


Ο Μπαντού συνέχιζε τεκμηριώνοντας τις καταγγελίες του εναντίον του ΔΝΤ ότι χρησιμοποίησε τις στατιστικές ως "φονικά" όπλα. Παρέθετε λεπτομερή στοιχεία για το πώς, ως υπάλληλος του ΔΝΤ, είχε αναμιχθεί σε εσκεμμένα "στατιστικά σφάλματα" προκειμένου να διογκωθούν τα αριθμητικά στοιχεία στις εκθέσεις του Ταμείου ώστε η χώρα* να δείχνει πολύ λιγότερο σταθερή απ΄ότι ήταν στην πραγματικότητα...

Το ΔΝΤ είχε διογκώσει τα στατιστικά στοιχεία για το εργατικό κόστος με συνέπεια η παραγωγικότητα της χώρας* να φαίνεται πολύ χαμηλή, παρ΄όλο που το ΔΝΤ γνωριζε τα πραγματικά δεδομένα.

Σε μία άλλη περίπτωση, το ΔΝΤ "επινόησε κυριολεκτικά απο το πουθενά, ένα τεράστιο απλήρωτο κρατικό χρέος" (σ.σ.*: στην λέξη "χώρα" μπορείτε να βάλετε εκτός απο την Ελλάδα και όποια άλλη θέλετε αρκεί να έχει περάσει απο εκεί το ΔΝΤ)...

Στην επιστολή του ο Μπαντού, που πέθανε το 2001, καθιστούσε σαφές ότι οι αντιρρήσεις του δεν αφορούσαν μόνο τον τρόπο αντιμετώπισης μιας χώρας απο μια χούφτα αξιωματούχων. Αντιμετώπιζε ολόκληρο το πρόγραμμα των διαρθρωτικών προσαρμογών του ΔΝΤ ως μία μορφή μαζικών βασανιστηρίων καθώς "κυβερνήσεις και λαοί που ουρλιάζουν απο τον πόνο υποχρεώνονται να γονατίζουν μπροστά μας τσακισμένοι, τρομοκρατημένοι και κομματιασμένοι, ικετεύοντας για ένα ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας εκ μέρους μας. Όμως εμείς γελάμε απάνθρωπα στα μούτρα τους και τα βασανιστήρια συνεχίζονται αμείωτα."

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής η κυβέρνηση του Τρινιντάτ και Τομπάγκο, ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητες επιτροπές να διερευνήσουν τις κατηγορίες και διαπιστώθηκε ότι ήταν σωστές.
Το ΔΝΤ είχε διογκώσει και χαλκεύσει στατιστικά στοιχεία, με ολέθριες επιπτώσεις για τη χώρα...
(Απο το βιβλίο της Ν.Klein "Το δόγμα του Σοκ" εκδ. Λιβάνη)

Εκεί πέρα, λοιπόν, στη Λατινική Αμερική, γινόντουσαν οι πρόβες για τα κοστουμάκια που έρχονται τώρα και μας τα φοράνε έτοιμα και καλοραμμένα σύμφωνα με τα γούστα τους αυτοί οι κυριλέδες. Οπως ακριβώς συνέβη και με τη δικτατορία το 1967, που μετέφεραν εδωπέρα τα ίδια κόλπα που είχαν δοκιμαστεί πολύ παλιότερα πάνω στους λαούς της μακρινής Λατινικής Αμερικής.


Σε ένα άλλο άρθρο της η Ναόμι Κλάιν (ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ: "Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι" - «Σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».), όπου γράφει μεταξύ άλλων:
«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Οταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».

Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε. «Οταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, άρχισε η "εκπαίδευση". Κατ' αρχάς, το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας, η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου». «Πρόκειται» τονίζει η γνωστή συγγραφέας «για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».

Κατά μία έννοια, «η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία, ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε» υπογραμμίζει. «Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων» λέει η κυρία Κλάιν.

«Γιατί το κοστούμι του ΔΝΤ δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χώρας και είναι ίδιο για όλες;» ήταν μία από τις ερωτήσεις προς την κυρία Κλάιν. «Πραγματικά δεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση» παραδέχεται με μια μικρή δόση ενοχής. «Είναι απορίας άξιο πώς δεν κατάλαβαν ας πούμε ότι, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση, ο πληθωρισμός λογικά θα ανέβαινε. Υπάρχει επίσης και κάτι άλλο» προσθέτει. «Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υπερίσχυε του αμερικανικού. Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο, παραμένει άγνωστο. Ισως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μια ιδεολογική παγίδα».

Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής, «το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του. Και βέβαια, η εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους». «Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα "αγορά": την Ευρώπη. Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».


Πηγή:newsnow.gr

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η Τουρκία συντονίζει το δουλεμπόριο μεταναστών στην Ελλάδα! (Εκθεση της Frontex)

Συνημμένη Εικόνα: cpyamgpbxe4dce60e3dacc2.jpg




Το οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, η οποία προωθεί μαζικά λαθρομετανάστες προς την Ε.Ε. μέσω Ελλάδας, καταγγέλλει έκθεση-κόλαφος για την Άγκυρα της FRONTEX, του κοινοτικού οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη των εξωτερικών της Κοινότητας.Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκίαδιευκολύνει τους λαθρομετανάστες, ενώ αναμένεται να… σκληρύνει την κοινοτική στάση έναντι της τουρκικής κυβέρνησης.


H Tουρκία έχει καταστεί το κέντρο διακίνησης λαθρομεταναστών προς τις χώρες της Ε.Ε. και κυρίως εκείνες της Συμφωνίας του Σένγκεν, αναφέρει η έκθεση, η οποία προειδοποιεί ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα θα εξακολουθήσουν να αποτελούν πόλο έλξης των λαθρομεταναστών και το 2013, οπότε και εκτιμάται ότι ο αριθμός των συλληφθέντων θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, δηλαδή μεταξύ 40.000 και 57.000.

Η έκθεση της FRONTEX θεωρεί υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση την Τουρκία, η οποία προσφέρει βίζα εισόδου σε υποψήφιους λαθρομετανάστες, κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, οι οποίοι φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη με πτήσεις τσάρτερ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, οι λαθρομετανάστες που έχουν προορισμό την Ευρώπη δεν διασχίζουν πλέον τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική, αλλά έρχονται μέσω Τουρκίας, όπου στη συνέχεια εισέρχονται στην Ελλάδα και από εκεί στη Γαλλία και σε άλλες χώρες του Σένγκεν.

Στις Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι η Τουρκία ακολουθεί αυτή την τακτική θέλοντας να εκβιάσει την Ε.Ε. και να αποσπάσει την κατάργηση της βίζας για τους υπηκόους της που θέλουν να ταξιδέψουν προς τα κράτη-μέλη. Για τον ίδιο λόγο αρνείται να εφαρμόσει τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ε.Ε. για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών που εισέρχονται από το έδαφός της στην κοινοτική επικράτεια.Ωστόσο, αρκετές χώρες της Ε.Ε. και κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία, η Αυστρία και η Κύπρος αρνούνται να υποκύψουν στον τουρκικό εκβιασμό, ενώ στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η συμπεριφορά αυτή της Άγκυρας θα έχει επιπτώσεις στην ενταξιακή της πορεία.

Η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκάλεσε και τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, η οποία θα επιτρέπει πλέον στις 24 χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Σένγκεν (ελεύθερη κυκλοφορία στα εσωτερικά σύνορα) να επαναφέρουν τους ελέγχους όταν κρίνουν ότι απειλούνται με μαζική είσοδο λαθρομεταναστών από άλλο κράτος -μέλος.Η απόφαση λήφθηκε παρακάμπτοντας την άρνηση της Κομισιόν, η οποία είχε υποβάλει πρόταση στους «27» με την οποία επέτρεπε μεν την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων, αλλά μόνο μετά από σχετική προηγούμενη έγκριση από τις Βρυξέλλες.

Το κείμενο που εγκρίθηκε αναφέρει ότι όταν ένα κράτος-μέλος κρίνει ότι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. δεν είναι αποτελεσματική, τότε μπορεί να επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα δικά του σύνορα για όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από άλλα κράτη-μέλη της Συμφωνίας του Σένγκεν και για διάστημα έξι μηνών, με δυνατότητα επιμήκυνσης της περιόδου για άλλους έξι μήνες.

Η χώρα που θα επαναφέρει τους ελέγχους θα πρέπει να αιτιολογήσει την ενέργειά της αυτή στους εταίρους και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, αυτό θα γίνεται πλέον εκ των υστέρων, δηλαδή δεν θα απαιτείται προηγουμένως η έγκριση σχετικού αιτήματος από την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη.Υπενθυμίζεται ότι ο ισχύων μέχρι τώρα κώδικας της Συμφωνίας Σένγκεν επιτρέπει την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα μόνον εφόσον διαπιστωθεί «σοβαρή απειλή της δημόσιας τάξης ή της εσωτερικής ασφάλειας». Δεν υπήρχε δηλαδή μέχρι τώρα καμία δυνατότητα επαναφοράς των ελέγχων με επίκληση κινδύνου εισόδου λαθρομεταναστών.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, μίλησε για την έκθεση της FRONTEX σχετικά με την παράνομη μετανάστευση, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.Η έκθεση επέρριπτε ευθύνες στην Αγκυρα για το γεγονός ότι διευκολύνει την είσοδο λαθρομεταναστών στην κοινοτική επικράτεια, επισημαίνοντας πως η γειτονική χώρα έχει καταστεί το κέντρο διακίνησης λαθρομεταναστών προς τις χώρες της Ε.Ε. και κυρίως σε εκείνες της Συμφωνίας του Σένγκεν.

«Η Έκθεση επιβεβαιώνει μια πραγματικότητα, που εμείς τουλάχιστον ως Ν.Δ. δεν έχουμε κουραστεί να καταγγέλλουμε εδώ και πολλά χρόνια: ότι δηλαδή η Τουρκία λειτουργεί – με επιλογή των κυβερνήσεών της – ως διεθνές κέντρο συγκέντρωσης και διακίνησης λαθρομεταναστών από τρίτες χώρες προς την Ε.Ε., με πύλη εισόδου τα ελληνοτουρκικά σύνορα», σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος.«Είναι δυνατόν να ανέχεται η Ε.Ε. μια τέτοια συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία πλήττει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη στις περισσότερες Ευρωπαϊκές κοινωνίες και συνιστά Εθνική απειλή για χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα;», διερωτήθηκε.

Κάλεσε τέλος το Συμβούλιο των Αρχηγών των κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει «άμεσα και σε όλη του την έκταση το συγκεκριμένο πολύ μεγάλο πρόβλημα», που όπως είπε, «ορισμένοι σε κάποια γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέμεναν να αγνοούν».

e-nea24

ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Πως εξηγείς στον Τούρκο πωλητή ότι το νούμερο του σουτιέν σου είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προσπαθεί να σου πουλήσει. (VIDEO γέλιο)

Συνημμένη Εικόνα: americanvstourk.jpg



Tώρα που κάποιοι από μας θα πάμε διακοπές στο εξωτερικό, καλό θα ήταν να μάθουμε μερικές λέξεις της χώρας που θα μας φιλοξενήσει. Έτσι θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε ευκολότερα και θα περάσουμε ποιο άνετα στις διακοπές μας.

Θα μου πείτε τώρα, βρε , τι είναι αυτά που λες. Είναι δυνατόν να μάθω αραβικά για να πάω μια εβδομάδα στην Τυνησία !

Εντάξει, συμφωνώ. Και εγώ θα δυσκολευόμουν να το κάνω. Και όπως φαίνεται το ίδιο σκέφτηκε και το ζευγάρι (του video) από την Αμερική, που επισκέφτηκε την Τουρκία για διακοπές.

Βρήκα το παρακάτω video στο internet και τότε κατάλαβα. Η γλώσσα του σώματος τελικά ενώνει όλους τους λαούς. Αν ξέρεις να την χειρίζεσαι τότε μπορείς να κάνεις θαύματα. Να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο άνετα και δίχως κανένα πρόβλημα, γλυτώνοντας και κάποια χρήματα από τα φροντιστήρια.

Γλώσσα του σώματος λοιπόν: