Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αυτοί είναι οι 300 πλούσιοι της Θεσσαλονίκης που θα ελέγξει το ΣΔΟΕ

δείτε όλα τα ονόματα, όπως τα αποκάλυψε η εφημερίδα "6 ημέρες" και τα απομόνωσε το makpress για τη Θεσσαλονίκη:
Πρόκειται κυρίως για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οικοδομής

ΔΩΡΕΑΝ Η TV ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Απαλλάσσονται από το τέλος της ΕΡΤ οι... τάφοι!

 
Εκκλησίες και χώροι λατρείας κάθε θρησκείας, τάφοι και μετρητές με μηνιαία κατανάλωση χαμηλότερη από 20 κιλοβατώρες απαλλάσσονται από το τέλος ΕΡΤ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.



ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Συμβουλές για οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες .

Οδήγηση στο χιόνι

Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες (ειδικά στις βόρειες και ορεινές περιοχές της χώρας) και η ΕΛΠΑ δίνει μερικές πρακτικές συμβουλές στους οδηγούς, ενόψει της κακοκαιρίας.
Στην προσπάθεια για ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των οδηγών στις δύσκολες συνθήκες κακοκαιρίας, η ΕΛΠΑ εφιστά την προσοχή των οδηγών στα εξής:
1. Ελαστικά: Απαραίτητη η σωστή κατάστασή τους (πέλμα μεγαλύτερο από τα 1,6 χιλ που ορίζει ο ΚΟΚ) με τις πιέσεις που συνιστά ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Αν κινούμαστε διαρκώς σε περιοχές με κακοκαιρία ή χιόνια, επιλέγουμε για το χειμώνα λάστιχα ειδικού τύπου (M+S -παντός καιρού ή χιονιού) ανάλογα τις συνθήκες των διαδρομών σας. Αλλάζουμε επίσης τα λάστιχα αν έχουν μεγάλη «ηλικία» δηλ. 4 ή 5 χρόνια.
2. Αλυσίδες χιονιού: Να τις έχουμε στο αυτοκίνητο και να ξέρουμε να τις βάζουμε.
3. Απαραίτητα «σύνεργα» και βοηθητικά εργαλεία για περιπτώσεις ανάγκης όπως φακό, σχοινί ρυμούλκησης, βοηθητικά καλώδια για «δανεικό ρεύμα» στη μπαταρία, προειδοποιητικό «τρίγωνο» και φυσικά το τηλέφωνο μας σε λειτουργία. Ενημερωνόμαστε επίσης για τις προβλέψεις – εξελίξεις της περιοχής στην οποία πρόκειται να κινηθούμε, είτε από ραδιοφωνικά δελτία, είτε ενημερωνόμαστε από τους τοπικούς σταθμούς διοδίων, τροχαίας κα.
4. Σύστημα ψύξης κινητήρα: Απαραίτητο το αντιψυκτικό-αντιθερμικό για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα και την προφύλαξή του στις χαμηλές θερμοκρασίες.
5. Μπαταρία: Έλεγχος κατάστασης για να μπορεί να ανταποκριθεί στο ξεκίνημα στα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά…Αν έχετε αμφιβολία αλλάξτε τη, διότι η μπαταρία σταματά στο κρύο… απροειδοποίητα!
6. Καθαριστήρες: Ελέγχουμε ότι καθαρίζουν σωστά. Αν όχι αλλάξτε τα μάκτρα τους. Βεβαιωθείτε επίσης ότι στο δοχείο του πλυστικού υγρού υπάρχει αντιψυκτικό.
7. Φώτα: Πρέπει να ελεγχθεί η σωστή τους ρύθμιση, ώστε και να βλέπουμε καλά και να μη «τυφλώνουμε» τους απέναντι. Αν κινούμαστε σε περιοχές με ομίχλη, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση διαθλαστικών προβολέων (ομίχλης).
Όσον αφορά στην οδήγηση στις χειμερινές συνθήκες (βροχή, χιόνι, πάγο) η ΕΛΠΑ συνιστά στους οδηγούς να οδηγούν με μικρότερες ταχύτητες, κρατώντας μεγαλύτερες αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, χωρίς απότομες κινήσεις και με έγκαιρη προειδοποίηση των άλλων οδηγών της κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΒΕΛΠΑ στο διάστημα του περασμένου χειμώνα, η πρώτη αιτία ακινητοποίησης των οχημάτων ήταν η πεσμένη – αδύναμη μπαταρία. Δεύτερη αιτία, οι βλάβες του ηλεκτρικού κυκλώματος, τα ατυχήματα στο δρόμο, η αλλαγή ελαστικού κ.ά., ενώ ποσοστό μεγαλύτερο από 50% των βλαβών που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα στο δρόμο, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν είχε γίνει από τον οδηγό-κάτοχο προληπτική συντήρηση.
Σε περίπτωση ανάγκης : Επικοινωνία με το 100 (ΕΛ.ΑΣ), το 199 (Π.Σ.), το 166 (Ε.Κ.Α.Β.), τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 . Το τηλέφωνο της ΟΒΕΛΠΑ είναι 10400.
Πηγή: News247.gr

ΜΕ ΦΟΡΤΩΤΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Πήγαν στην τράπεζα και έφυγαν με τα 580.000 ευρώ του χρηματοκιβωτίου

Άγνωστοι μπήκαν με φορτωτή στην τράπεζα κι έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο, υπολογίζοντας ότι θα είχε μέσα μεγάλο ποσό για την πληρωμή των συντάξεων...
Δεν πήρε περισσότερο από 10 λεπτά στους άγνωστους δράστες να σπάσουν την τζαμαρία της Αγροτικής Τράπεζας στα Ανώγεια και να αρπάξουν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, που περιείχε το χρηματοκιβώτιο.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, oι αρχές από τα ξημερώματα έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, που πιθανολογείται ότι ήταν τρεις στον αριθμό.

Όλα έγιναν περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα, κι ενώ στο χωριό επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι. Οι δράστες προσέκρουσαν στην τζαμαρία της Τράπεζας με ένα μικρό φορτωτή, μπήκαν μέσα στο κατάστημα, έδεσαν με σχοινί το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται σε δωμάτιο πίσω από το ταμείο, και με έναν ιμάντα το έσυραν έξω, ενώ κατόπιν το φόρτωσαν σε αγροτικό όχημα κι εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το χρηματοκιβώτιο περιείχε 580.000 ευρώ

Ο συναγερμός χτύπησε αμέσως με την αστυνομία να είναι εκεί εντός 5 λεπτών με τους δράστες να είναι άφαντοι. Το αυτοκίνητο όπως γράφει η "Ανωγή", βρέθηκε καμμένο στην Αξό, στην τοποθεσία στου Φονιά τον ποταμό, χωρίς να έχει εξακριβωθεί αν είναι αυτό που έγινε η κλοπή.

Εκτιμάται ότι οι άγνωστοι δράστες, που αναζητούνται, είχαν υπολογίσει ότι το χρηματοκιβώτιο θα είχε μεγάλο ποσό, καθώς από σήμερα πληρώνονται οι συντάξεις και το δώρο Χριστουγέννων.