Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΗ

23 Οκτωβρίου 2013
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γιατί θεωρείται τόσο... ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΗ;; Όλη η ιστορία...!
 
Ένας από τους μύθους που κατατρέχει τη σημερινή Θεσσαλονίκη είναι αυτός της «ερωτικής πόλης» Πρόκειται για μια πεποίθηση-ταμπού, που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Η κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη, με την πανσπερμία των φυλών της, τις πανέμορφες φορεσιές των γυναικών, τις περίφημες πιάτσες και τα ονομαστά μπορντέλα της, ασκούσε πάντοτε μιαν ακαταμάχητη γοητεία στους κατοίκους της επαρχίας, που κατέφευγαν συχνά σ' αυτήν για να γευτούν τις απαγορευμένες ηδονές της.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν, που με την πάροδο του χρόνου, η Θεσσαλονίκη απέκτησε τη φήμη της «ερωτικής πόλης» με φαλλικό μάλιστα σύμβολο της τον... Λευκό Πύργο!
Αν και πλέον η Θεσσαλονίκη δεν είναι και τόσο ερωτική πόλη, εντούτοις η φήμη της είναι απολύτως δικαιολογημένη διότι στο παρελθόν υπήρξε όντως η πλέον ερωτική πόλη των Βαλκανίων. Και θα δούμε αμέσως το γιατί.
 


Η «ΑΜΑΡΤΩΛΗ» ΜΠΑΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο «ερωτική πόλη» υπήρξε η Θεσσαλονίκη κατά την αρχαιότητα, αν και είναι γνωστό πως υπήρχαν στην πόλη αρκετά Ιερά της Αφροδίτης και άλλων οργιαστικών θεοτήτων της Ανατολής. Το σίγουρο πάντως είναι πως η Θεσσαλονίκη ήταν ένας φημισμένος προορισμός για «σεξουαλικό τουρισμό» από την εποχή ακόμη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Οθωμανική Θεσσαλονίκη προσέφερε κάθε είδους σεξουαλικές και άλλες απολαύσεις στους επισκέπτες της, και ήταν φημισμένη για τα λουτρά της, τα χανουμάκια της, τα χασισοποτεία της και τα πορνοστάσια της.

Οι Οθωμανοί αξιωματούχοι είχαν τα μικρά ιδιωτικά τους χαρέμια, ενώ κάθε αξιοσέβαστος νεαρός Εβραίος της Σαλονίκης δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόσκληση κάποιου φίλου του να επισκεφθεί την «αδελφή» του. Όσο για τους Έλληνες της πόλης.

Στα τέλη του 19ου αιώνα η περιοχή του αγοραίου έρωτα της Θεσσαλονίκης άρχισε να εντοπίζεται στα δυτικά της πόλης και κοντά στο λιμάνι. Οι αφιερωμένες στη θεά του έρωτα περιοχές του Βαρδαρίου, όπως τα πολυτραγουδισμένα Λαδάδικα και η θρυλική Μπάρα, βρίσκονταν πάντα κοντά στο λιμάνι και στις δυτικές πύλες της Θεσσαλονίκης, για να εξυπηρετούν καλύτερα τους εισερχόμενους στην πόλη ταξιδιώτες.

Στα «Σπίτια» του Κανάλ ντ' Αμούρ έβρισκαν ως πρόσφατα καταφύγιο οι κουρασμένοι ταξιδιώτες, οι φαντάροι, οι ναυτικοί, οι έμποροι, οι βαριεστημένοι σύζυγοι και κάθε κατηγορίας εκπρόσωποι του αρσενικού φύλου. Με πρόσωπα φτιασιδωμένα από επιστρώματα φτηνών καλλυντικών, οι ιέρειες του έρωτα, γυμνές και με τα πόδια προκλητικά ανοιγμένα, καλούσαν τους βιαστικούς περαστικούς να γευτούν τον «αγοραίο έρωτα».
 


Η χρυσή εποχή της θρυλικής Μπάρας (από το Ισπανοεβραιϊκό Μπάριο) ή συνοικία των Ελών ήταν το 1916-1918, όταν η κοσμοπολίτικη Στρατιά της Ανατολής, που αριθμούσε 300.000 άνδρες, του Στρατηγού Σαράϊγ αποβιβάστηκε στην Θεσσαλονίκη. Με την παρουσία της τεράστιας στρατιάς του Σαράιγ η Θεσσαλονίκη μεταβλήθηκε σε μια κοσμοπολίτικη μυρμηγκοφωλιά: στο ήδη υπάρχον εθνολογικό μείγμα των κατοίκων της (Εβραίοι, Έλληνες, Τούρκοι, Σλάβοι, Αρβανίτες, Βλάχοι, Φραγκολεβαντίνοι κ.α.) προστέθηκε και το ετερόκλητο συνοθύλευμα του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος.

Οι Γάλλοι μετέφεραν εκεί Αλγερινούς, Μαροκάνους, Σενεγαλέζους, μαύρους από το Σουδάν καθώς επίσης και κρεόλους από την Καραϊβική. Οι Άγγλοι αποβίβασαν στην πόλη και Σκωτσέζους, Αυστραλούς, Νεοζηλανδούς αλλά και διάφορες φυλές της Ινδίας. Υπήρχαν επίσης Ιταλοί και Ρώσοι στρατιώτες, ενώ τέλος προστέθηκαν οι πολυπληθείς Σέρβοι και Μαυροβούνιοι. Σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή πόλη δεν είχαν συγκεντρωθεί έως τότε τόσες πολλές και διαφορετικές φυλές -μια πραγματική Βαβέλ εθνοτήτων, γλωσσών, θρησκειών και συνομωσιών! Η φανταχτερή Θεσσαλονίκη ζούσε εκείνη την εποχή ανεπανάληπτες στιγμές.

Μαζί με τη Στρατιά της Ανατολής κατέφθασαν και καραβάνια από πόρνες, κάθε χρώματος, φυλής και γλώσσας που, μαζί με το ντόπιο δυναμικό, ανέλαβαν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές ορμές της τεράστιας στρατιάς του Σαράιγ. Στην ακμή της η «συνοικία του αίσχους» είχε πάνω από 2.000 πόρνες!
 

ΚΡΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Skully P1: ένα κράνος από το μέλλον. [video]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
“Κάποια στιγμή, όλα τα κράνη, μ’αυτό το τρόπο θα κατασκευάζονται” θα λέγαμε παραφράζοντας τη γνωστή διαφήμιση. Το κράνος Skully P1 παρουσιάστηκε πρόσφατα σαν πρωτότυπο και...
μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα της εξέλιξης που θα έχουν τα κράνη όσο θα ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες. Τρία είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά: το έξυπνο σύστημα Heads-Up Display (HUD) που δείχνει σχετικά στοιχεία-όπως από το GPS-στην άκρη του οπτικού πεδίου του αναβάτη, η rear-view camera 180 μοιρών και το Skully Operating System που κρατά των αναβάτη συνδεδεμένο με το κινητό του τηλέφωνο.










 
 
 
To Skyll P1 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Μη μας ρωτήσετε για το κόστος του…ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, εικάζουμε όμως ότι θα προσεγγίζει αυτό μιας μηχανής…


ministryofmen.gr

PHOTOS ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΔΕΙΤΕ: Τις πιο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ PHOTOS από το... μυστηριώδες Νησί του Πάσχα!

ΔΕΙΤΕ: Τις πιο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ PHOTOS από το... μυστηριώδες Νησί του Πάσχα!

Πολλά έχουν γραφτεί για το... μυστήριο που κουβαλά το νησί του Πάσχα στον Ειρηνικό ωκεάνό. Ανεξαρτήτως του τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό, το θέαμα και το τοπίο είναι εντυπωσιακά.







ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Το πρόγραμμα των παρελάσεων της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το πρόγραμμα των παρελάσεων στο πλαίσιο των εθνικών επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη ορίζεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Στις 27 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00΄, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Γ΄ Σώμα Στρατού από τα παρακάτω σχολεία:
1) 11o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, ως εκπρόσωπο της Α/θμιας Εκπ/σης
2) 4o Γ/σιο Χαριλάου, ως εκπρόσωπο της Β/θμιας Εκπ/σης.
Επίσης, στις 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12.30΄, τα σχολεία που έχουν οριστεί, με τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες και με μια αντιπροσωπεία μαθητών (αγόρια και κορίτσια) το καθένα, θα καταθέσουν στεφάνους στα μνημεία των Ηρώων, στις Προτομές και στους Ανδριάντες που έχουν καθοριστεί.

Η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Τσιμισκή στις 11.00΄ π.μ. , με αφετηρία τη Διαγώνιο και τερματισμό την Ι. Δραγούμη (ο χώρος επισήμων στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους).
Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος τα σχολεία που ορίστηκαν από τη Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, καθώς και τα τμήματα των Σημαιοφόρων των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ακόλουθη σειρά:

Α΄ ΟΜΑΔΑ:
Μουσική Δήμου Θεσσαλονίκης
Ο έχων το γενικό πρόσταγμα των μαθητικών και πολιτικών τμημάτων, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
α) Τμήμα Σημαιοφόρων Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. Δήμου Θεσσαλονίκης
β) 1o Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας
γ) Γυμνάσια: 4ο Γ/σιο Θεσ/νίκης, 6ο Γ/σιο Θεσ/νίκης, 11ο Γ/σιο Θεσ/νίκης, 15ο Γ/σιο Θεσ/νικης, 17ο Γ/σιο Θεσ/νίκης και 19ο Γ/σιο Θεσ/νίκης.

Β΄ ΟΜΑΔΑ:
Μουσική Παπάφειου Ορφανοτροφείου
α) Γενικά Λύκεια: ΓΕ.Λ. Πειραματικό Π.Σ.Π.Θ., 4ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης, 11ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης, 14ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης, 20ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης, 24ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης και 27ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης.
β) Ιδιωτικά Λύκεια: 1ο Ανατόλια, Εκπαιδευτήρια "Απόστολος Παύλος", Αριστοτέλειο Κολλέγιο, Γερμανική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 – ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Στην παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00΄π.μ. στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου (πρώην Κέννεντυ), από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι τον Λευκό Πύργο.

ΔΟΥΛΙΑ ΕΩΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

"Δουλέψτε αιώνια" το μήνυμα της Κυβέρνησης! Καμία σύνταξη πριν τα 62!!! (Τέλος και στις ευνοϊκές ρυθμίσεις)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Νέα παρέμβαση της Κυβέρνησης στην αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης, μέσω της κατάργησης εξαιρέσεων και ευνοϊκών...
ρυθμίσεων. Από τη συγκεκριμένη παρέμβαση υπολογίζεται ότι θα θιγούν περίπου 350.000 ασφαλισμένοι -ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν και στην κατηγορία που θα δεχθεί παρέμβαση στο ύψος της σύνταξης.

Οπως αναφέρει και το euro2day αναμένεται να διακοπεί η συνταξιοδότηση πριν από το 62ο έτος για περίπου 350.000 εργαζομένων «παλαιών» (μέχρι 31/12/1992) ασφαλισμένων στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.α), προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό των 2,1 δισ. ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση για το 2014.

Πρόκειται για ασφαλισμένους πριν από το 1983 ειδικών ταμείων, αυτοαπασχολούμενους και δημοσίους υπαλλήλους που καλύπτονται από ειδικές διατάξεις, όπως η συνταξιοδότηση με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας και οι μητέρες ανηλίκων. Η παρέμβαση ενδέχεται να επηρεάσει ασφαλισμένους ακόμη και με θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης, ώστε να υπάρξουν άμεσα δημοσιονομικά οφέλη.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν ανακοίνωσε αν το «μπλόκο» στις «πρόωρες» θα μπει μέσω της επιβολής μεγαλύτερης «ποινής» (μείωση της σύνταξης για κάθε έτος το οποίο υπολείπεται μέχρι τη συμπλήρωση των νέων γενικών ορίων των 62 και 67 ετών που θεσπίστηκαν) ή με την επέκταση των ορίων αυτών και στους παλαιούς ασφαλισμένους.

«Ανοίγει» εκ νέου το ασφαλιστικό μετά και τις δηλώσεις τόσο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσο και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Βουλή. Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως και κατά συνέπεια από 1/1/2014, ο μαθηματικός τύπος που έχει εισαχθεί θα ισχύσει για τον υπολογισμό των εφάπαξ και από 1/6/2014 για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων. Μάλιστα ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε περικοπές σε εφάπαξ που θα ανέλθουν έως και 80%, καθώς υπολείπονται από τις καταβαλλόμενες εισφορές.

πηγή:athensmagazine.gr

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΘΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Αποκάλυψη-σοκ: Ο Γκλέτσος φταίει που τα παιδιά των Ρομά βγαίνουν ξανθά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μία εικόνα η οποία «αποκαλύπτει» το μυστικό που κρύβεται πίσω από τα ξανθά παιδιά,,,
των τσιγγάνων.

Με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, σελίδα στο Facebook αποφάσισε να σατιρίσει την υπόθεση φέρνοντας μνήμες σε όλους από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Ψίθυροι Καρδιάς» με τον Απόστολο Γκλέτσο και την Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Στην επίμαχη εικόνα λοιπόν αναγράφεται: «Ο Απόστολος Γκλέτσος φταίει που βγαίνουν ξανθά τα παιδιά των τσιγγάνων».

Υπενθυμίζεται πως Ρομά με αφορμή την υπόθεση, μπροστά στην κάμερα παραπονήθηκαν για την στοχοποίηση επειδή όπως είπαν και αυτοί μπορούν να γεννήσουν ξανθά παιδιά.
 
Αποκαλυψη σοκ απο τους γενετιστες: oι "ψιθυροι καρδιας" υπευθυνοι για την αλλοιωση του DNA των Ρομα
 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΜΟΤΟ

Μία Ρωσίδα πάνω στη μηχανή βάζει κάτω 10 άνδρες!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Like a boss το κορίτσι.!

Ανεβασμένη στη μηχανή εν κινήσει, κάνει απίθανα extreme κόλπα που δεν θα πιστελυουν τα...
μάτια σας. Και δεν μιλάμε για κανένα παπί αλλά για μηχανή μεγάλου κυβισμού όπως φαίνεται. Την κουμαντάρει άψογα όμως και μάλιστα κάνει ανενόχλητη το νούμερό της.

Ταλεντάρα η κοπέλα!



sportygossip.com

ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Και το φανταριλίκι θέλει χιούμορ! Δείτε τις ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΑΤΑΚΕΣ των στρατιωτών στη σκοπιά!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ώρα να δούμε τα πιο ξεκαρδιστικά και έξυπνα μηνύματα των στρατιωτών. Είναι απίστευτο τι ...έμπνευση έχουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ...

- Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, που αν μπουκάρουν εχθροί το πρωί από την κεντρική πύλη, εμείς θα το μάθουμε από τις ειδήσεις των 8.

- Σήμερα μάθαμε να στρώνουμε κρεβάτια στρατιωτικά. Ήταν τα 30 πιο άσχημα χαραμισμένα λεπτά της ζωής μου. Κι έχω παρακολουθήσει και κέρλινγκ.

- Μεγαλύτερος φόβος και απ' το να ξεμείνεις από σφαίρες στον πόλεμο είναι να ξεμείνεις από μπαταρία κινητού στο «Γερμανικό».

- Παραδόξως η πρώτη μας βολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεν σκοτώθηκε κανείς μας.

- Αν συνεχιστεί κι άλλο η οικονομική κρίση, στο πεδίο βολής θα σχηματίζουμε όπλο με τα χέρια μας και θα φωνάζουμε «πιίου-πίου».

- Αν ήξεραν οι μαμάδες τι φαΐ πετάμε στο στρατό, δεν θα τολμούσαν ποτέ να πούνε την ιστορία με τα πεινασμένα παιδάκια στην Αφρική.

- Κάποιοι επιλοχίες μας είναι τόσο ταγάρια, που θα φοβόμουν να τους αναθέσω ακόμα και τη διοίκηση του στρατού των playmobil μου.

- Όσο χαζός και αν είσαι, στον στρατό αν έχεις γυαλισμένα άρβυλα και χτυπάς σωστά προσοχή είσαι ένας μικρός επιστήμονας.

- Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε άδεια απ' τον στρατό από το γεγονός ότι είμαι σε κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους και κανείς δεν κλάνει.

- Ο ταξίαρχος μας προέτρεψε να τρώμε γερό πρωινό. Το άκουσαν αυτό το βουτυράκι και η μία μαρμελαδίτσα που δικαιούμαστε και πέθαναν στα γέλια.

- Είμαι πλέον σίγουρος ότι όλες τις διαδικασίες στον στρατό τις σχεδιάζει μια επιτροπή που αποτελείται από άτομα που δεν μιλιούνται μεταξύ τους.

- Αν πεις «να 'χαμε ένα σάντουιτς με καλαμάκι και λίγο κασέρι» μπροστά σ' έναν Σαλονικιό κι έναν Αθηναίο, θα μαλώνουν μέχρι να λήξει η θητεία τους.