Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

Διαδρομές με τα πόδια που... κόβουν την ανάσα!!!

Ημερομηνία: 21 Νοεμβρίου 2013
 
Διαδρομες με τα ποδια που... κοβουν την ανασα!!!

Μπορεί η πεζοπορία με τις ώρες να μην είναι το ιδανικό σενάριο "ξεκούρασης" για μερικούς, όμως τα μοναδικής ομορφιάς τοπία που μπορεί να συναντήσει κανείς στη διαδρομή του, σίγουρα θα ξεκουράσουν το... "κουρασμένο" του από τη δύσκολη καθημερινότητα μυαλό.
Σύμφωνα με το Lonely Planet παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις πιο όμορφες διαδρομές για πεζοπορία που... θα σας κόψουν κυριολεκτικά (και μεταφορικά) την ανάσα!

Pays Dogon, Μάλι


Θα διασχίσετε τοπία άγριας, σπάνιας ομορφιάς μέσα από αρχαία χωριά στην περιοχή -χαρακτηρισμένη ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς- Pays Dogon και θέα στις αχανείς πεδιάδες Sahel. Αποφύγετε τους μήνες Απρίλιο με Ιούνιο, γιατί οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Uran Chirripo Loop, Κόστα Ρίκα


Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Chirripo, στην καρδιά της οροσειράς Talamanca. Θα διασχίσετε αρκετές οικολογικές ζώνες με πλούσια βιοποικιλότητα και όταν φτάσετε στην κορυφή του όρους Chirripo, θα ανταμειφθείτε από την εκπληκτική θέα στη θάλασσα της Καραϊβικής και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η διαδρομή ολοκληρώνεται μέσα σε τέσσερις ημέρες και μπορεί να πραγματοποιηθεί καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, όμως καλό θα ήταν να αποφύγετε τους πιο υγρούς μήνες (Σεπτέμβριο-Νοέμβριο).

ΕΝΙΠΕΑΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ



ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Γλύπτης Zheng Chunhui περάσε 4 χρόνια με σκάλισμα

110 Γλύπτης Zheng Chunhui περάσει 4 χρόνια με σκάλισμα Longest ξύλινο γλυπτό στον κόσμο
27 Γλύπτης Zheng Chunhui περάσει 4 χρόνια με σκάλισμα Longest ξύλινο γλυπτό στον κόσμο
36 Γλύπτης Zheng Chunhui περάσει 4 χρόνια με σκάλισμα Longest ξύλινο γλυπτό στον κόσμο
45 Γλύπτης Zheng Chunhui περάσει 4 χρόνια με σκάλισμα Longest ξύλινο γλυπτό στον κόσμο


Διαβάστε περισσότερα: RC-CAFE

ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι στον Αρη;;;
Πριν απαντήσετε, δείτε αυτές τις φωτογραφίες!!!


Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι στον Αρη;;; Πριν απαντήσετε, δείτε αυτές τις φωτογραφίες!!!
Τις περισσότερες φωτογραφίες τις τράβηξε το Curiosity τον τελευταίο χρόνο, ενώ άλλες προέρχονται από παρελθούσες αποστολές στον Άρη. Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για συμπτωματικά ευρήματα και δεν υποδεικνύουν ύπαρξη εξωγήινης ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη, άλλοι πάλι θεωρούν ότι η NASA κρύβει πράγματα.


Σαύρες


Με σαύρα που κρύβεται φαίνεται αυτό το εύρημα που εντόπισε blogger κατά τη διαδικτυακή του αναζήτηση.

Ποντίκια


Κι όμως, όπως το φωτογράφισε το Curiosity, φαίνεται καθαρά με ποντίκι που κρύβεται ανάμεσα στις πέτρες αν και πολλοί λένε ότι πρόκειται απλώς για μία πέτρα.
 

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Ηλεκτρονικό... γλειφιτζούρι!!! Τι γεύση να έχει;;;

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Ηλεκτρονικό... γλειφιτζούρι!!! Τι γεύση να έχει;;; Διαβάστε λεπτομέρειες...
 
Είναι σχεδόν 2014 και η εικονική πραγματικότητα ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε σημείο που να μπορεί κανείς να καβαλήσει μια λευκή τίγρη μέσα σε καταιγίδα με κεραυνούς ή να παίξει με μια μπάλα του μπάσκετ σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα επόμενα χρόνια, όμως, μπορεί και να είναι κανείς σε θέση να απολαύσει ακόμη και παϊδάκια «τίγκα» στο λίπος χωρίς ενοχές.
Ερευνητές με επικεφαλής τον Nimesha Ranasinghe στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης εργάζονται πάνω σε ένα νέο εικονικό εξομοιωτή που χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια αργύρου συνδεδεμένα με έναν υπολογιστή για την προσομοίωση διαφόρων γεύσεων.
Η τεχνολογία πίσω από την σύνθεση της γεύσης δεν είναι περίπλοκη: λειτουργεί αναπαράγοντας τέσσερα από τα βασικά συστατικά της γεύσης σε διαφορετικούς βαθμούς και αναλογίες - αλμυρό, γλυκό, ξινό και πικρό.
Σύμφωνα με το New Scientist, οι γεύσεις δημιουργούνται, ξεγελώντας τους υποδοχείς της γλώσσας με «ένα μεταβαλλόμενο εναλλασσόμενο ρεύμα και μικρές αλλαγές στη θερμοκρασία που ελέγχονται από ημιαγωγούς που θερμαίνονται και ψύχονται πολύ γρήγορα».
Και αν αυτό δεν σας ακούγεται ιδιατέρως νόστιμο, αυτό συμβαίνει επειδή... δεν είναι. Η τεχνολογία είναι ακόμα σε πολύ εμβρυακό στάδιο, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να βγάλετε και να κολλήσετε τη γλώσσα σας πάνω σε ένα κομμάτι μέταλλο που θα στείλει ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ.
Προς το παρόν, ο Ranasinghe και η ομάδα του εργάζονται πάνω στην συμπίεση της νέας αυτής τεχνολογίας σε ένα «ψηφιακό γλειφιτζούρι», το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν τη γεύση ενός κουτιού με ακριβά σοκολατάκια πριν το αγοράσουν μέσω του διαδικτύου.
Αλλά η «γεύση» είναι πολύ πιο περίπλοκη από οποιαδήποτε άλλη αίσθηση που μπορεί να προκαλέσει ένα ηλεκτρικό σήμα. Οι μυρωδιές και οι υφές παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην αισθητήρια εμπειρία του φαγητού.
Ο εικονικός εξομοιωτής γεύσης θα μπορούσε όμως να αποδειχθεί πολύτιμος σε πολλές βιομηχανίες του κόσμου, ιδιαίτερα της υγειονομικής περίθαλψης: «Οι άνθρωποι με διαβήτη θα μπορούν πλέον να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την συσκευή σύνθεσης γεύσης για την προσομοίωση γλυκών γεύσεων», λέει ο Ranasinghe, «χωρίς να βλάπτουν τα πραγματικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους».
iefimerida.gr

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Έρευνα: Αναζητώντας την εναλλακτική θέρμανση

Δημοσιευμένη  εικόνα



Η χρήση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης, με βασικό κριτήριο την εξοικονόμηση χρημάτων, εκ μέρους των καταναλωτών, είναι δεδομένη πλέον, ένα χρόνο μετά την πρώτη εφαρμογή της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο (κίνησης/θέρμανσης).

Το καύσιμο που επί δεκαετίες ήταν το πρωτίστως ζητούμενο, αφού η θέρμανση με καλοριφέρ είναι κοινώς αποδεκτή, ως πιο αποτελεσματική, περνά με τον καιρό σε δεύτερη μοίρα, με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας.

Οι εταιρείες πετρελαιοειδών έχουν παραδεχθεί πως η διαμόρφωση ενιαίας, υψηλής, τιμής στα δύο είδη καυσίμου ναι μεν περιόρισε τα φαινόμενα λαθρεμπορίας, όμως, αποστέρησε τις ίδιες από σημαντικά έσοδα, καθώς όλο και περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα μας επιδιώκουν μειωμένο κόστος θέρμανσης, μη δυνάμενα να πληρώσουν 1,25-1,30 ευρώ το λίτρο.

Οι ίδιες προβάλλουν, ταυτόχρονα, ανάμεσα στις άλλες αρνητικές παραμέτρους της «απομάκρυνσης» από το κλασικό καύσιμο, το θέμα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, από αμφιλεγόμενες πηγές παραγωγής θερμότητας που δυστυχώς υπάρχουν…

Σε έρευνα που διενήργησε η «Ν» αναζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κυριότερων, γνωστών, τρόπων θέρμανσης για το χειμώνα που έρχεται, με βάση τα όσα μας είπαν οι επαγγελματίες του χώρου.

Πίνακας με κόστος για κάθε τρόπο θέρμανσης:


Καυστήρας βιομάζας

Ο καυστήρας βιομάζας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην επαρχία, διότι η βιομάζα είναι η φθηνότερη καύσιμη ύλη, καθώς αφορά οτιδήποτε οργανικό και είναι οικολογική (δεν απελευθερώνει ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, όπως συμβαίνει με το πετρέλαιο).

«Ενα από τα πιο συνηθισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το κουκούτσι της ελιάς με μόλις 0,10 ευρώ το κιλό ή το τσόφλι αμύγδαλου», αναφέρει στη «Ν» ο αρχιτέκτων μηχανικός - ενεργειακός επιθεωρητής Παναγιώτης Βουλέλλης, συνιδιοκτήτης της εταιρείας Smarteco.

«Στα αρνητικά της βιομάζας καταλογίζονται ο απαιτούμενος αποθηκευτικός χώρος και η αρνητική επίδραση της υγρασίας στην αποδοτικότητά της. Το κόστος αγοράς του είναι πολύ υψηλό και κυμαίνεται από 4.000 - 6.000 ευρώ, αλλά αξίζει τον κόπο αν σκεφτούμε ότι ένα σπίτι 100 τετραγωνικών, κατασκευασμένο πριν από το 2010, δηλαδή πριν από την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων, χρειαζόταν 2.888 ευρώ σε πετρέλαιο (με τη χρήση παλιού λέβητα), θα χρειαστεί 488 ευρώ και θα έχει εξοικονόμηση ενέργειας έως και 83,09%»!

Δημοσιευμένη  εικόνα