Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

«Έχω ένα όνειρο...»

Δημοσιευμένη  εικόνα




Σήμερα συμπληρώνονται 49 χρόνια απο την φράση που άλλαξε το ρου της ιστορίας.


Στις 28 Αυγούστου του 1963, ο οραματιστής Αφροαμερικάνος πολιτικός Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, έβγαλε ένα λόγο που έμελλε να μείνει στην ιστορία, ξεκινώντας την ομιλία του με την ιστορική φράση: «Έχω ένα όνειρο...». Ο δρόμος μέχρι την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου, όμως, ήταν μακρύς και δύσκολος και χρειάστηκε πολλές θυσίες, ακόμα και αυτή του ίδιου του Κίνγκ.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1929,στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, από οικογένεια μεσοαστικής τάξης, η οποία σχετιζόταν άμεσα με το μαύρο κλήρο των Νότιων Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ο πατέρας και ο παππούς του ήταν Βαπτιστές ιεροκήρυκες (Preachers)

Από πολύ μικρή ηλικία, ο Κίνγκ βίωσε τις πρώτες του ρατσιστικές εμπειρίες, καθώς στις τραπεζαρίες των τραίνων εκείνης της εποχής, χρησιμοποιούνταν κουρτίνες, για το διαχωρισμό των μαύρων και των λευκών επιβατών. Παρόλο που ο ίδιος ως άνθρωπος ήταν ειρηνιστής και ενάντια της βίας, ενέργησε όσο μπορούσε πιο δυναμικά για να πατάξει τις φυλετικές διακρίσεις που κυριαρχούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνη την εποχή.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Τα μυστικά της Ακρόπολης – Τι κρύβεται κάτω από τον ιερό βράχο;

Οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι έχουν βρεθεί τουλάχιστον μία φορά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι περισσότεροι όμως από όσους πήγαν εκεί δεν ήξεραν το παραμικρό για τα μυστικά που κρύβονταν κάτω από τα πόδια τους...
Η Ακρόπολη δεν είναι μόνο ένα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου που στολίζεται από μερικά από τα ομορφότερα κτίσματα της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά είναι παράλληλα και ένας τόπος που κρύβει πολλά και σημαντικά μυστικά.

Σύμφωνα με την συμβατική ιστορία, δεν είναι γνωστό το πότε η Ακρόπολη κατοικήθηκε για πρώτη φορά. Οι απόψεις σχετικά με τους πρώτους οικισμούς στην Ακρόπολη ποικίλουν σε ένα φάσμα που αρχίζει από την 3η και τελειώνει στην 6η χιλιετία προ Χριστού.

Οι αρχαιολόγοι παραδέχονται ότι στην Ακρόπολη υπάρχουν πολλά οικοδομικά επίπεδα, κάποια από τα οποία παραμένουν άγνωστα ακόμα και σήμερα. Αυτό συμβαίνει επειδή, κάθε φορά που κτιζόταν η Ακρόπολη, τα νέα οικοδομήματα χτίζονταν πάνω στα προηγούμενα.

ΚΑΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

Ναι, σε επιμήκυνση για την Ελλάδα, όχι όμως άλλα χρήματα

Ευχάριστα ήχησε στα αυτιά ακόμη και της Αυστραικής υπουργού Οικονομικών η δήλωση Σαμαρά ότι δεν επιθυμεί περισσότερα χρήματα η Ελλάδα, αλλά περισσότερες... ανάσες

ΓΙΑΤΙ

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Χρυσή Αυγή: ρατσισμός κατά των Ελλήνων μαθητών η εισαγωγή μουσουλμάνων με μειωμένα μόρια σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα “προνόμια” των μουσουλμάνων μαθητών βάζει στο στόχαστρο η Χρυσή Αυγή μιλώντας για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των υπολοίπων μαθητών
Όπως σημειώνεται στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος οι μουσουλμάνοι μαθητές (με βάση τα περυσινά στοιχεία) εισάγονται σε ΑΕΙ με μόρια της τάξης των 2.500 και 2.700 με μέση βαθμολογία δηλαδή περί το 2,5, την ώρα που για τους υπόλοιπους μαθητές χρειάζονται πολλαπλάσια μόρια και πολύ υψηλότερη βαθμολογία. 

Ολόκληρη η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Καταφανέστατος ρατσισμός κατά των Ελλήνων στα θέματα Παιδείας και ιδιαιτέρως σε αυτές τις κρίσιμες, για τα ελληνόπουλα, μέρες που ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης εισάγονται στα πανεπιστήμια με βαθμούς που θυμίζουν θερμοκρασίες σιβήριας, ενώ τα ελληνόπουλα πρέπει να πιάσουν δεκαεννιάρια για να μπουν στις ανάλογες σχολές. Στις φιλολογικές σχολές για παράδειγμα εισάγονται με 2,5! Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να καταργηθούν αυτές οι διακρίσεις εναντίον των Ελλήνων, οι οποίες συνιστούν ένα πραγματικό ρατσιστικό έγκλημα.

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

ΕΥΤΥΧΟΣ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

ΕΝΑΣ "ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ" ΠΟΛΙΤΗΣ ΡΩΤΑ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΜΑΡΑ...

"ΑΞΙΟΤΙΜΕ "ΚΥΡΙΕ" ΣΑΜΑΡΑ...ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ... 
ΒΡΕ  ΓΡΑΦΙΟΚΡΑΤΗ ΑΝΘΡΩΠΕ....ΞΕΚΟΜΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΓΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙΣ?

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ?? ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ?? ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΝΩ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟΥΛΗΤΟ??? ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ??? ΚΑΣΕΡΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΝΩ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΦΕΤΑ ΣΕ ΟΛ

Η ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ??? ΦΑΣΟΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΚΙΝΑΣ Η ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ??? ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ??? Η ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ 80 % ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ??? ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΙΟΝΙΟ,ΚΡΗΤΗ,ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ............................

ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΙΤΗ 18 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ 2 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΟ ΟΥΤΕ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Η ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"