Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

NEW YORK WHEEL: Η μεγαλύτερη ''ρόδα'' του κόσμου!
Η μεγαλύτερη «ρόδα» του κόσμου!
Η έγκριση δόθηκε και η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο αναμένεται να ανοίξει στη Νέα Υόρκη στρέφοντας για ακόμα μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας σε μια από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου!

Η κατασκευή του έργου αναμένεται να στοιχίσει το αστρονομικό ποσό των...
...236 εκατομμυρίων ευρώ και το «The New York Wheel», όπως θα ονομάζεται, υπόσχεται να γίνει ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης, μαζί με το άγαλμα της Ελευθερίας και το Empire State Building.



Η μεγαλειώδης ρόδα θα τοποθετηθεί στη βορειοανατολική πλευρά του Staten Island, θα έχει ύψος όσο ένα 60όροφο κτίριο και θα αποτελεί την ψηλότερη ρόδα παρατήρησης στον κόσμο και τη μοναδική της Νέας Υόρκης.
 

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ

Το παζλ της χρεοκοπίας της χώρας που δε λένε τα ΜΜΕ
Εν συντομία πώς "εν μια νυκτί" μας φύτεψε η Goldan Sachs
Συνημμένη Εικόνα: 1022751DwtUgDH7.gif



 Το παζλ της χρεοκοπίας μιας χώρας εν συντομία
Πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε και που το συστημικό κατεστημένο βαφτίζει συχνά ως “θεωρίες συνωμοσίας”


Το 2000 η Ελλάδα με τη βοήθεια της Goldman Sachs, συμφώνησε σε ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης (‘Αριάδνη’), το οποίο ανανεώθηκε με νέους όρους το 2001 και κατέληξε σε ένα δεύτερο πρόγραμμα (‘Αίολος’) που εξασφάλιζε χρήματα για την χώρα με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων από τη χρήση αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.

Η φύση του χρηματιστηριακού αυτού προϊόντος δανεισμού ήταν τέτοια, που παρουσίαζε το δανεισμό ως πώληση κάνοντας εφικτή την αποφυγή του συνυπολογισμού του δανείου στα κρατικά έξοδα και επιτρέποντας την εμφάνιση μικρότερου κρατικού ελλείμματος από το πραγματικό.

Το 2001, αμέσως μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η Goldman Sachs βοήθησε κρυφά την Ελλάδα να δανειστεί δισεκατομμύρια, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τους τρόπους συναλλαγών. Αυτή η συμφωνία, που είχε μείνει κρυφή από το ευρύ κοινό επειδή έγινε ως πράξη αγοράς νομίσματος και όχι ως πράξη δανεισμού, βοήθησε την Αθήνα να προσεγγίσει τα Ευρωπαϊκά στάνταρ για το έλλειμμα την ίδια στιγμή που συνέχιζε να ξοδεύει πέρα από τις δυνατότητές της.

Παρά τα οφέλη από την νομισματική ένωση της Ευρώπης, η γέννηση του ευρώ εμπεριείχε μια καθαρή παρατυπία: χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα εισήλθαν στην νομισματική ένωση με μεγαλύτερα ελλείμματα από τα επιτρεπτά με βάση την συνθήκη δημιουργίας του ενιαίου νομίσματος. Αντί να αυξήσουν τους φόρους και να μειώσουν τα έξοδα, ωστόσο, αυτές οι κυβερνήσεις μείωσαν τεχνητά τα ελλείμματά τους με παράγωγα.

Με την βοήθεια της JP Morgan η Ιταλία έκανε κάτι παρόμοιο. Παρά τα διαρκώς υψηλά ελλείμματα, το 1996 με ένα τέτοιου τύπου παράγωγο, «διόρθωσε» τον προϋπολογισμό ανταλλάσσοντας νόμισμα με την JP Morgan με μια ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία, ουσιαστικά τοποθετώντας περισσότερα χρήματα στα χέρια της κυβέρνησης. Ως αντάλλαγμα, η Ιταλία δεσμεύτηκε για μελλοντικές πληρωμές που δεν φαίνονταν στο παθητικό της.

Στην Ελλάδα, το οικονομικά «μαγικά» ήταν πιο πολλά. Με κάτι που θα μπορούσε να παρομοιαστεί σαν πώληση γκαράζ σε εθνικό επίπεδο, οι Έλληνες αξιωματούχοι ουσιαστικά υποθήκευσαν τα αεροδρόμια και τις εθνικές οδούς για να πάρουν το χρήμα που χρειάζονταν.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Με 153 ψήφους κατά απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με 153 ψήφους κατά, απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 295 βουλευτές...

Yπέρ της δυσπιστίας ψήφισαν στο σύνολό τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , του ΚΚΕ της Χρυσής Αυγής, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενώ παρών δήλωσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Διαρροή υπήρξε στις τάξεις των κομμάτων τις συγκυβέρνησης καθώς η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη ψήφισε υπέρ της μομφής. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε την κυρία Τζάκρη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Tα αποτελέσματα όπως τα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχουν ως εξής:

ΥΠΕΡ: 124
ΚΑΤΑ: 153
ΠΑΡΩΝ: 17

ΜΟΝΟ ΦΡΑΠΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ

30+ πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια χάρη στα Smartphones!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μια μικρή επίδειξη πραγμάτων που δεν είναι πλέον απαραίτητα, αφού την χρησιμότητα τους καλύπτει πλέον ένα οποιοδήποτε απλό smartphones.


Αυτό βέβαια, όπως θα διαπιστώσετε προς το τέλος του βίντεο, δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις θετικό…






othersid3e.gr

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ

Σύγχρονα επαγγέλματα που οι γονείς ΔΕΝ καταλαβαίνουν

Δημοσιευμένη  εικόνα



Πώς μπορείτε να τους τα εξηγήσετε με απλά λόγια...


Δεδομένα στο διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καινούριοι τεχνολογικοί όροι και ένα ψηφιακό τοπίο που συνεχώς μεταλλάσσεται και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που υπήρχαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια!

Σε μια πρόσφατη μελέτη που έγινε σε 16.000 ενήλικες από το LinkedIn, ένας στους τρεις γονιούς δυσκολευόταν να καταλάβει με τι ακριβώς ασχολείται το παιδί του.

Τα δύο τρίτα αυτών θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα επαγγέλματα των παιδιών τους, ενώ οι μισοί πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να τα βοηθήσουν περισσότερο αν γνώριζαν καλύτερα τι ακριβώς κάνουν.

«Δεδομένων των νέων τύπων δουλειάς, που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, είναι κατανοητό ότι πολλοί γονείς μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι δουλειά κάνουν τα παιδιά τους κάθε μέρα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του LinkedIn Pat Wadors στο Business Insider.

Η μελέτη κατέδειξε ποιά είναι αυτά τα επαγγέλματα, που δυσκολεύονται να καταλάβουν οι γονείς!



  • Σύμβουλος επενδύσεων


Το 43% των γονιών δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτός ο τίτλος.

Πώς μπορείτε να το εξηγήσετε: Βρίσκεις ανθρώπους που έχουν λεφτά και ανθρώπους που χρειάζονται λεφτά και βοηθάς τις επιχειρήσεις να εκδίδουν ομόλογα και μετοχές και τις εταιρείες να αγοράζουν άλλες εταιρείες.



  • Αθλητικός μάνατζερ


Το 43% των γονιών δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτός ο τίτλος.

Πώς μπορείτε να το εξηγήσετε: Πρέπει να φροντίζεις η ομάδα σου να κερδίζει πάντα, διαχειριζόμενος τους προπονητές και τους αθλητές, να γνωρίζεις τις νέες πρακτικές και να παίρνεις αποφάσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.



  • Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων


Το 50% των γονιών δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτός ο τίτλος.

Πώς μπορείτε να το εξηγήσετε: Φτιάχνεις την «εικόνα» των πελατών σου, κανονίζοντας συνεντεύξεις και παρέχοντας τις κατάλληλες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης.



  • Ραδιοφωνικός παραγωγός


Το 51% των γονιών δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτός ο τίτλος.

Πώς μπορείτε να το εξηγήσετε: Είσαι υπεύθυνος μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, ή μιας στήλης, επιλέγοντας τη μουσική, κλείνοντας τους καλεσμένους και απαντάς στους ακροατές.

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τουρκική επέλαση στην Υγεία απο τον Μουεζίνογλου
Σε 2 μήνες θα εμφανισθεί στο Αιγαίο πλωτο νοσοκομείο


Συνημμένη Εικόνα: 10213556HFMduXh.jpg




Αφού η ιατρική μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, στο Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Τήλο, τη Νίσυρο, τη Χάλκη, τη Κάσο είναι ανύπαρκτη, αναλαμβάνει να δώσει λύση ο Μουεζίνογλου.

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δίνει «μάχη» με τους γιατρούς για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, βάζει «λουκέτο» σε κλινικές, ενώ μειώνει και το προσωπικό, η Τουρκία, ετοιμάζεται ώστε εντός του επόμενου διμήνου, να... ρίξει το πρώτο της πλωτό νοσοκομείο στο Αιγαίο.

Στόχος; Οι τουρίστες για τα έσοδα καθώς και μάλλον κυρίως, η υγειονομική κάλυψη της άγονης γραμμής... Με αυτό τον τρόπο, οι γείτονες επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικού είδους status quo στα ακριτικά (και όχι μόνο) νησιά που θα κάνει τις διεκδικήσεις τους πιο «γλυκές».


Ο λύκος λένε, στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το κάλεσμα, του Τούρκου υπουργού Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, προς 7.000 Έλληνες γιατρούς να πάνε στη Τουρκία να εργαστούν, ούτε οι διαφημίσεις κατά καιρούς και οι προσφορές που κάνουν σε Έλληνες ασθενείς της παραμεθορίου, να νοσηλευτούν στη γείτονα χώρα με μικρό κόστος. Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, Τούρκοι επιχειρηματίες, έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά ελληνικών ιδιωτικών κλινικών.

Πλωτό νοσοκομείο
Χρόνια σχεδίαζε η τουρκική κυβέρνηση, την δημιουργία πλωτού νοσοκομείου. Βλέποντας, η τουρκική κυβέρνηση το ΕΣΥ να καταρρέει και θέλοντας να το εκμεταλλευτεί πολιτικά, επίσπευσε το σχέδιο της με αποτέλεσμα σε δυο μήνες περίπου από σήμερα, το πλωτό νοσοκομείο, να τίθεται σε λειτουργία, πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα ιατρο-τεχνολογικά μέσα για την νοσηλεία των ασθενών.

Σύμφωνα με τους Τούρκους το περασμένο έτος 180.000 τουρίστες νοσηλεύτηκαν σε τουρκικές υγειονομικές μονάδες. Με την νέα πολιτική, που βάζει μπροστά και το πλωτό νοσοκομείο, προβλέπουν ότι το νούμερο αυτό θα αυξηθεί και θα φτάσει μάλιστα τα προσεχή χρόνια τους 400.000 ασθενείς τουρίστες.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα, όπως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι παραδέχονται, ότι το πλωτό αυτό νοσοκομείο, έχει στόχο όχι να παρέχει υπηρεσίες υγείας μόνο στα τουρκικά νησιά (Τένεδος και Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

«Η ιατρική μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη είναι ανύπαρκτη από την πλευρά της κυβέρνησης», δηλώνει ο κ. Πατούλης, με αποτέλεσμα το πλεονέκτημα, να πηγαίνει στους Τούρκους ειδικά και μετά τη δημιουργία του πλωτού νοσοκομείου. «Δεν καλούν οι Τούρκοι τους Έλληνες ασθενείς η Ελλάδα τους στέλνει», λέει χαρακτηριστικά, ο ίδιος επιτιθέμενος στην Ελληνική κυβέρνηση, για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.