Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τουρκική επέλαση στην Υγεία απο τον Μουεζίνογλου
Σε 2 μήνες θα εμφανισθεί στο Αιγαίο πλωτο νοσοκομείο


Συνημμένη Εικόνα: 10213556HFMduXh.jpg




Αφού η ιατρική μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, στο Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Τήλο, τη Νίσυρο, τη Χάλκη, τη Κάσο είναι ανύπαρκτη, αναλαμβάνει να δώσει λύση ο Μουεζίνογλου.

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δίνει «μάχη» με τους γιατρούς για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, βάζει «λουκέτο» σε κλινικές, ενώ μειώνει και το προσωπικό, η Τουρκία, ετοιμάζεται ώστε εντός του επόμενου διμήνου, να... ρίξει το πρώτο της πλωτό νοσοκομείο στο Αιγαίο.

Στόχος; Οι τουρίστες για τα έσοδα καθώς και μάλλον κυρίως, η υγειονομική κάλυψη της άγονης γραμμής... Με αυτό τον τρόπο, οι γείτονες επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικού είδους status quo στα ακριτικά (και όχι μόνο) νησιά που θα κάνει τις διεκδικήσεις τους πιο «γλυκές».


Ο λύκος λένε, στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το κάλεσμα, του Τούρκου υπουργού Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, προς 7.000 Έλληνες γιατρούς να πάνε στη Τουρκία να εργαστούν, ούτε οι διαφημίσεις κατά καιρούς και οι προσφορές που κάνουν σε Έλληνες ασθενείς της παραμεθορίου, να νοσηλευτούν στη γείτονα χώρα με μικρό κόστος. Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, Τούρκοι επιχειρηματίες, έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά ελληνικών ιδιωτικών κλινικών.

Πλωτό νοσοκομείο
Χρόνια σχεδίαζε η τουρκική κυβέρνηση, την δημιουργία πλωτού νοσοκομείου. Βλέποντας, η τουρκική κυβέρνηση το ΕΣΥ να καταρρέει και θέλοντας να το εκμεταλλευτεί πολιτικά, επίσπευσε το σχέδιο της με αποτέλεσμα σε δυο μήνες περίπου από σήμερα, το πλωτό νοσοκομείο, να τίθεται σε λειτουργία, πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα ιατρο-τεχνολογικά μέσα για την νοσηλεία των ασθενών.

Σύμφωνα με τους Τούρκους το περασμένο έτος 180.000 τουρίστες νοσηλεύτηκαν σε τουρκικές υγειονομικές μονάδες. Με την νέα πολιτική, που βάζει μπροστά και το πλωτό νοσοκομείο, προβλέπουν ότι το νούμερο αυτό θα αυξηθεί και θα φτάσει μάλιστα τα προσεχή χρόνια τους 400.000 ασθενείς τουρίστες.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα, όπως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι παραδέχονται, ότι το πλωτό αυτό νοσοκομείο, έχει στόχο όχι να παρέχει υπηρεσίες υγείας μόνο στα τουρκικά νησιά (Τένεδος και Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

«Η ιατρική μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη είναι ανύπαρκτη από την πλευρά της κυβέρνησης», δηλώνει ο κ. Πατούλης, με αποτέλεσμα το πλεονέκτημα, να πηγαίνει στους Τούρκους ειδικά και μετά τη δημιουργία του πλωτού νοσοκομείου. «Δεν καλούν οι Τούρκοι τους Έλληνες ασθενείς η Ελλάδα τους στέλνει», λέει χαρακτηριστικά, ο ίδιος επιτιθέμενος στην Ελληνική κυβέρνηση, για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.





«Για άλλη μία φορά δίνουμε στους γείτονες μας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση», τονίζει ο ίδιος. Και να ήταν μόνο το πλωτό νοσοκομείο; Καλά θα ήταν.

Η επέλαση
Στο τελευταίο «επεισόδιο» της τουρκικής εισβολής στην Υγεία, ο Τούρκος υπουργός Υγείας της Τουρκίας, απηύθηνε κάλεσμα, σε 7.000 άνεργους γιατρούς που αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι οι πόρτες της Τουρκίας είναι «ανοιχτές» και μπορούν να πάνε εκεί να εργαστούν, προσφέροντας μεγάλες αμοιβές για να πραγματοποιήσουν ιατρικές πράξεις ή χειρουργεία. Μια προσπάθεια επίδειξης οικονομικής ανωτερότητας από τη γείτονα χώρα, θέλοντας να αποκομίσει πολιτικά και μη κέρδη, καθώς και εισβάλλει για τα καλά στην Ελληνική Υγεία και επιχειρηματικότητα.

Οι Τούρκοι όμως δεν έμειναν σε αυτή τη κίνηση. Τα τελευταία δυο χρόνια με κάθε τρόπο, θέλουν να προβάλλουν την ανωτερότητα τους τουλάχιστον στο τομέα της Υγείας. Τούρκοι επιχειρηματίες, ουκ ολίγες φορές έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον, να αγοράσουν ελληνικά ιδιωτικά νοσοκομεία. Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό του «Ερρίκος Ντυνάν», όταν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που γινόταν να πωληθεί, Τούρκοι επιχειρηματίες έκαναν τα πάντα προκειμένου να το αγοράσουν. Ωστόσο δεν ήταν η μόνη περίπτωση. Το ενδιαφέρον τους το επέδειξαν και σε άλλες περιπτώσεις, ενώ ακόμη και σήμερα συναντώνται με Έλληνες επιχειρηματίες παζαρεύοντας μαζί τους προκειμένου να πάρουν μετοχές και σημαντικά μερίδια αν όχι εξ ολοκλήρου, ελληνικές ιδιωτικές κλινικές.

«Αρρωστήσατε; Ελάτε στην Τουρκία»
Τους Έλληνες ασθενείς της Μυτιλήνης και όχι μόνο καλούν ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Τουρκίας, με «ελκυστικά» πακέτα προσφορών να νοσηλευτούν εκεί. Μέσω διαφημιστικού, έντυπου υλικού καθώς και μέσω διαδικτυακών διαφημίσεων, η ιδιωτική κλινική «Αδραμύττιο», της Τουρκίας προσκαλεί τους Έλληνες της Μυτιλήνης να νοσηλευτούν «σε πολύ καλές τιμές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. «Υπερπολυτελή και άρτια εξοπλισμένα νοσηλευτήρια στα παράλια της Τουρκίας προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους κάτοικους της Λέσβου σε πολύ χαμηλές τιμές», καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Η αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης φάνηκε και σε αυτή την περίπτωση η οποία δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τους Έλληνες ασθενείς να μεταβούν στη γείτονα χώρα, με τον τούρκο υπουργό Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, να το εκμεταλλεύεται στο έπακρον. Μάλιστα για να τους προσελκύσουν, οι Τούρκοι, σε πολλά από τα «πακέτα προσφοράς», έβαζαν δωρεάν τις μετακινήσεις, εκείνοι, με λεωφορείο, προκειμένου να γλυτώσουν τα έξοδα οι Έλληνες ασθενείς.

PRESS TIME 09/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου