Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ένα σύνθημα παλιό αλλά τόσο επίκαιρο!

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ: "ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ".

ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

"Πλημμυρισμένο" το Σύνταγμα από τους "αγανακτισμένους"

 "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία"

- Απλοί άνθρωποι, όλων των ηλικιών, με τα παιδιά τους, με τα ποδήλατα συνεχίζουν να καταφθάνουν
- Τα συνθήματα είναι κατά της κρίσης, του μνημονίου και των ελλήνων πολιτικών
- Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και όλοι κάθονται στο δρόμο, συζητούν και πίνουν μπύρες
- Bίντεο - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πλήθος κόσμου έχει ήδη συρρεύσει στην πλατεία Συντάγματος από το κίνημα "Αγανακτισμένοι πολίτες" που δημιουργήθηκε μέσω Facebook και στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερο από 25.000 πολίτες που αντιδρούν στην συνεχή κυβερνητική πολιτική λιτότητας και επώδυνων μέτρων.






Όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν κατέβει με τις σημαίες των κομμάτων, δεν είναι συνδικαλιστές, δεν έχουν κάποιο αξίωμα, αλλά έχουν κατέβει με μοναδικό γνώμονα την ψυχή τους και το γεγονός ότι δεν μπορούν άλλο να αντέξουν τα δυσβάστακτα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν απίστευτη οργή, γιατί πληρώνουν αμαρτίες άλλων με αποτέλεσμα να υποθηκεύεται το ίδιο τους το μέλλον. 


Στο Σύνταγμα βρίσκονται περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι και ο αριθμός όσο περνάει η ώρα όλο και θα αυξάνεται. Κλειστοί από τους διαδηλωτές είναι όλοι οι δρόμοι του κέντρου από το Σύνταγμα μέχρι και την Ομόνοια.

Στα αξιοσημείωτα της μεγαλειώδους διαδήλωσης είναι ότι κανείς από όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Aυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην υπερφόρτωση του δικτύου, καθώς οι χιλιάδες διαδηλωτές στέλνουν συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook, αλλά είναι άγνωστο ακόμα εάν υπάρχει κάποια άλλη αιτία, ακόμα και εκείνη του σαμποτάζ.

Ο κόσμος που φτάνει στο σημείο είναι από όλες τις ηλικίες, ήσυχοι και απλοί άνθρωποι που με αυτό τον τρόπο θέλουν να διαδηλώσουν ότι δεν αντέχουν άλλο με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έστειλαν μήνυμα και στους "συναδέλφους Ισπανούς" με ένα πανό που γράφει: "Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγετε"

Φυσικά δεν έλειψαν και παραδοσιακά σύμβολα όπως η μαγκούρα, ενώ ανά δέκα λεπτά όλος ο κόσμος τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο και καλούν τους πολιτικούς να βγουν έξω από τη Βουλή και να φύγουν από τη χώρα.

Δείτε το βίντεο

Οι διαδηλωτές κοιτώντας τη Βουλή, φωνάζουν ως συνήθως "κλέφτες" απευθυνόμενους στους πολιτικούς, ενώ φωνάζουν και διάφορα άλλα συνθήματα κατά της κρίσης.

Μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές έσπευσαν και οι ποδηλάτες από διάφορα κινήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσω Facebook.


Ίδιες εκδηλώσεις οργής βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο και στην Πάτρα.


Το μυστικό ήταν και πάλι κρυμμένο στο internet. Νέοι κυρίως άνθρωποι δικτυώθηκαν, οργανώθηκαν στο facebook και αλλού και κατέβηκαν στο δρόμο χωρίς την βοήθεια κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Τα ίδια αντανακλαστικά φαίνεται λειτουργούν πλέον και εδώ. Μια αντίστοιχη ιστοσελίδα δημιουργήθηκε και ξαφνικά έγινε ένα “μπαμ”.

Πάντως, σε αυτή τη μαζική συμμετοχή έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το φιλότιμο του Έλληνα φαίνεται πληγώθηκε όταν είδε χιλιάδες Ισπανούς διαδηλωτές χωρίς κομματικές σημαίες να δηλώνουν απλά “αγανακτισμένοι” αλλά στην πράξη και να φωνάζουν εν χορώ το σύνθημα για τη συμπεριφορά των Ελλήνων.

Οι Ισπανοί κατέβηκαν με αφορμή τις εκλογές για να διαδηλώσουν ότι δεν θα ανεχθούν τα μέτρα. Τα μέτρα που “θα” πάρει η ισπανική κυβέρνηση και χλεύασαν με τον τρόπο τους του Έλληνες που δεν αγανακτούν έμπρακτα θα μέτρα που ήδη έχει πάρει η δική τους κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο και είναι έτοιμη να πάρει κι άλλα ακόμη πιο σκληρά.

Άρχισαν μάλιστα και τα περίεργα... Ξαφνικά η σελίδα διαγράφηκε και άρχισαν και οι θεωρίες συνωμοσίας, το θέμα μάλιστα έφτασε ως και σε ξένες ιστοσελίδες, ως το CNN.
newsit

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Πριν και μετά τον ανεμοστρόβιλο στο Missouri (Photos)

Πριν και μετά τον ανεμοστρόβιλο στο Missouri (1)
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την καταστροφή που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στην περιοχή Joplin στο Missouri των ΗΠΑ πριν λίγες μέρες, ο οποίος κυριολεκτικά δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμα του. Δείτε συγκλονιστικές εικόνες πριν και μετά την ισοπέδωση της πόλης!
Πριν και μετά τον ανεμοστρόβιλο στο Missouri (2)
Πριν και μετά τον ανεμοστρόβιλο στο Missouri (3)
Πριν και μετά τον ανεμοστρόβιλο στο Missouri (4)
Πριν και μετά τον ανεμοστρόβιλο στο Missouri (5)
Πριν και μετά τον ανεμοστρόβιλο στο Missouri (6)
Πριν και μετά τον ανεμοστρόβιλο στο Missouri (7)
Πριν και μετά τον ανεμοστρόβιλο στο Missouri (8)
Πριν και μετά τον ανεμοστρόβιλο στο Missouri (9)


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/05/before-after-tornado-missouri/#ixzz1NOYMNI95

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Ασφυχτικά γεμάτος ο Λευκός Πύργος από αγανακτισμένους πολίτες!

“ΒΑΛΤΕ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΣΤΙΣ 8-ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΑΠΟ ΔΩ”.

Περίπου 5.000 κάθε ηλικίας έχουν κατακλύσει το Λευκό Πύργο και διαδηλώνουν ειρηνικά ενάντια στα μέτρα, την ανεργία και την κυβερνητική πολιτική...

Με ένα ξύλινο ξυπνητήρι δικής τους κατασκευής, δύο φίλοι ο Κώστας και ο Γιάννης, φωνάζουν συνθήματα χτυπώντας παλαμάκια: “ΒΑΛΤΕ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΣΤΙΣ 8-ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΑΠΟ ΔΩ”.

Σε δηλώσεις τους, τόνισαν πως επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε γιατί δεν πάει άλλο. «Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Το μόνο που μας μένει είναι να βγούμε στο δρόμο», είπαν, φωνάζοντας με τους υπόλοιπους “φέρτε πίσω τα κλεμμένα”.

Εν τω μεταξύ, ένας 70χρονος, ο οποίος δήλωσε…μαραθωνοδρόμος, έκαιγε τη σημαία της ΕΕ γιατί όπως είπε ''γι’ αυτούς υποφέρουμε''! Λίγο πιο κάτω, κάποιοι άλλοι αγανακτισμένοι, έχουν αναρτήσει ένα πανό που γράφει «Έξω οι πολιτικοί και οι αισχροί δολοφόροι».

Στις 19.00, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις έντεκα το βράδυ.

Στις 21.00 προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.newsit

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Χελιδόνι κλαίει το νεκρό σύντροφό του! H αγάπη υπάρχει ακόμα...στο ζωικό βασίλειο!


ΔΕΙΤΕ: Στο πλευρό του συνεχώς

Είδε το σύντροφό του νεκρό στην άσφαλτο και τιτιβίζει στο πλευρό του ασταμάτητα. Ο λόγος για ένα χελιδόνι που έχασε το άλλο του μισό από τις ρόδες ενός οχήματος.

Το χελιδόνι κάθε φορά που ακούει ένα αυτοκίνητο να περνάει πετάει μακριά φοβισμένο, αλλά επιστρέφει στο νεκρό σύντροφό του και στέκεται δίπλα του, σαν να περιμένει ότι θα σηκωθεί και θα πετάξουν ξανά μαζί.

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Ο Παπούλιας τα πήρε στο κρανίο: "Χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι έχουν δώσει ότι ήταν να δώσουν" (update)


Αυτήν την κεραμίδα ο Γιωργάκης δεν την περίμενε!
- Με μια φράση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε στον κ.Παπανδρέου το μήνυμα της κοινωνίας
- Ποιά ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού - Η συνάντηση των δυο ανδρών συνεχίζεται
- 'Ολη η συνομιλία των 2 ανδρών μπροστά στις κάμερες



Οξύτατη παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος ζήτησε επι της ουσίας από τον πρωθυπουργό να μην πάρει νέα μέτρα! Στην συνομιλία των δυο ανδρών μπροστά στις κάμερες ο κ.Παπούλιας δεν δίστασε επίσης να υποδείξει στον κ.Παπανδρέου οτι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι λάθος!

"Tα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε".

Πρόσθεσε οτι η ανησυχία του είναι μεγάλη και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.

Ο κ.Παπανδρέου απάντησε με την φράση που έχουμε ξανακούσει πολλές φορές από πέρυσι: "Γι΄ αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμνετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και να προστατεύσουμε τους αδύναμους, αν δεν προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το φάσμα της χρεοκοπίας θα επανέλθει για τη χώρα."

Eτσι, ο κ. Παπούλιας είπε στον κ.Παπανδρέου αυτά που όλος ο κόσμος συζητάει.

Και όλα αυτά:

Την ώρα που ο μέσος έλληνας ετοιμάζεται να πληρώσει με φόρο πολυτελείας το γάλα των παιδιών του, το λάδι αλλά και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης που πάνε από το 13 στο 23%.

Την ώρα που οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας σκέφτονται ήδη με τρόμο τον επόμενο χειμώνα που θα τους βρεί με την διπλάσια τιμή του πετρελαίου σε σχέση με φέτος.

Την ώρα που μειώνεται αναδρομικά το αφορολόγητο που σημαίνει λιγότερο καθαρό μηνιαίο εισόδημα.

Την ώρα που οι συνταξιούχοι βλέπουν να μπαίνει εισφορά στις επικουρικές πάνω από 300 ευρώ, να μειωνονται από 3% έως 10% οι κυριες συνταξεις έως 1.400 ευρω και ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στις συνταξεις πάνω από 1.700 ευρώ.

Αυτήν την ώρα που ο πολίτης επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μπει φρένο στην χωρίς έλεος επιβολή μέτρων στους πολίτες.

Ξεκινώντας την κουβέντα μπροστά στις κάμερες ο κ.Παπανδρέου εκτίμησε οτι από τις χθεσινές συναντήσεις ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες, αποτελεσματικές.
"Αλλά αυτό που χρειάζεται", πρόσθεσε, "είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος".

Πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν γίνει σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

newsit

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.

Διευκρινιστική δήλωση:
Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ" το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.
Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.
Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους ευατούς μας.