Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΩΠΑ ΑΚΗ

Δευτέρα, Ιούλιος 02, 2012

Τουλάχιστον 2 δις ευρώ οι μίζες επί Άκη Τσοχατζόπουλου


Δηλαδή, μόνος του τα έκλεβε ο σκατάνθρωπος;
Τα υπόλοιπα κλεφτρόνια του ΠΑΣΟΚ είναι αναμάρτητα;
Εσύ ρε Βουβουζέλο, δεν ήξερες τίποτα όταν με το βρομοπόρισμά σου αθώωνες το αχόρταγο κάθαρμα; Ου, να μου χαθείτε βρομερά σκουλήκια...
2 δισ. για τον αχόρταγο αλήτη για να φτάσουμε στην τραγική θέση το 68% του Ελ. λαού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας...
Κι εσύ ξευτιλισμένε λαέ, έδωσες για ανταμοιβή στους βιαστές σου το 13% των ψήφων σου!Είσαι άξιος της τύχης σου...


Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου και τις μλίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ είναι οι μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Άκη Τζοχατζόπουλου, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας. Μόνο το μαύρο χρήμα για την προμήθεια των ρωσικών πύραυλων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 81 εκατ. ευρώ.
Προέκυψαν επίσης νέα στοιχεία για δεκάδες άλλα ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και νέες εξωχώριες εταιρείες σε Παρθένους Νήσους και Νησιά Κεϊμάν.
Οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες με την υποβολή νέων αιτημάτων δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό.Πηγή: Skai.gr

ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

10 κανόνες για υγιεινή και αθλητική διατροφή






Ότι τρώει κανείς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία του. Ο Ιπποκράτης, αναγνωρίζοντας την αξία της διατροφής και τη δύναμη της τροφής να ενισχύει την υγεία, δήλωσε, ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να έχει την τροφή του για φάρμακο και για φάρμακο την τροφή του. Τα τρόφιμα που τρώμε περιέχουν διάφορα θρεπτικά συστατικά για να συντηρήσουν τη ζωή, παρέχοντας ενέργεια, προάγοντας την ανάπτυξη και ρυθμίζοντας τις μεταβολικές διεργασίες. Ποιες είναι όμως οι σημαντικότερες οδηγίες που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει προκειμένου να «τρώει σωστά;»


1. Σωστό ξεκίνημα

Η σωστή διατροφή ξεκινά από το «πρωινό». Αυτό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, διότι είναι η βάση της υγιεινής διατροφής. Γενικά, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν την τάση να καταναλώνουν πρωινό, έχουν μια πιο ισορροπημένη διατροφή, επιλέγουν τροφές με χαμηλότερο λίπος, έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και ελέγχουν καλύτερα το σωματικό τους βάρος. Διαθέτουν επίσης, πνευματική διαύγεια και έχουν περισσότερη ενέργεια για την άσκηση, αφού για παράδειγμα η πρόσληψη 400-500 θερμίδων από το πρωινό θα βοηθήσει στην αποθήκευση, άρα και στην προσφορά ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.


2. Kρατήστε τις ισορροπίες
 Καθημερινά, θα πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων (σωστά κατανεμημένα κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να καλύπτετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά). Άλλωστε, μία μη ισορροπημένη διατροφή δεν εξαρτάται από την έλλειψη διαθεσιμότητας κατάλληλων τροφίμων, αλλά από την επιλογή τροφίμων που κάνετε εσείς. Oι ποσότητες που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά από τις ομάδες τροφών είναι: Από την ομάδα ψωμιού, δημητριακών, ρυζιού και ζυμαρικών (6-11 μερίδες, δηλαδή 2 φέτες ψωμί, 1 φλυτζάνι δημητριακά και 1 φλυτζάνι ρύζι) -Από την ομάδα λαχανικών (3-5 μερίδες, 1 μερίδα=1/2 φλυτζάνι) -Από την ομάδα φρούτων (2-4 μερίδες, 1 μερίδα=1/2 φρούτο) -Από την ομάδα γαλακτοκομικών 2-3 μερίδες) -Από την ομάδα κρέατος (150-250 γρ την ημέρα) -Από την ομάδα λιπών και ελαιών - γλυκά (με μέτρο) Ο ημερήσιος αριθμός μερίδων βασίζεται πάντα στις θερμιδικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

3.Πειτε οχι στο λιπος



ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Κουφονήσια: Η Καραϊβική στις Κυκλάδες



Καλοκαιρινές διακοπές: Τι σας έρχεται στο μυαλό;

Βουτιές στην θάλασσα. Λιώσιμο στη παραλία. Βόλτες με σαγιονάρα. Για πάντα. Πνεύμα καλοκαιρινό που ο καθένας βρίσκει διάχυτο σε δύο μικροσκοπικά νησάκια που βρίσκονται λίγο μακρύτερα από την Αμοργό και ακόμα λιγότερο από τη Νάξο. Τα δύο Κουφονήσια («Πάνω» και «Κάτω»), ο πάλαι πότε τόπος συγκέντρωσης κάμπερ από κάθε γωνιά της Ελλάδας (και όχι μόνο), μπορεί σήμερα να μην θυμίζει και πολύ τον εναλλακτικό προορισμό των 90’s, όμως δεν μας νοιάζει και πολύ. Γιατί; 



Γιατί πολύ απλά η ομορφότερη θάλασσα των Κυκλάδων εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί, όσα χρόνια και αν περάσουν και να φλερτάρει όπως μόνο εκείνη ξέρει με τις χρυσαφένιες ακτές, χαρίζοντας σου καρτ-ποσταλικές εικόνες βγαλμένες από την εξωτική Καραϊβική ή τα ακατοίκητα νησιά των Μαλδίβων. Χωρίς καμία απολύτως υπερβολή. 


Όνειρα στο κύμα 


ΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ

Tα… πετάνε σε τράπεζες και εφορίες


Ένα -ομολογουμένως- περίεργο κίνημα διογκώνεται μέρα με τη μέρα στην Ιταλία. Πλήθος πολιτών εισβάλλει σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εφορίες και οι διαδηλωτές βγαίνουν… στην κυριολεξία από τα ρούχα τους, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν το Υπ. Οικονομικών και η κυβέρνηση Μόντι.

«Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα. Εμείς το χρέος σας δεν το πληρώνουμε» φώναζαν Ιταλοί και Ιταλίδες, βγάζοντας τα ρούχα τους στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας BNL στη Νάπολι.

Οι ημίγυμνοι Ιταλοί ανήρτησαν πανό όπου αναγράφονταν, μεταξύ άλλων: «Κατάληψη των τραπεζών» και «Να πληρώσουν οι τράπεζες».