Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στο ΙΚΑ εντάσσεται ο ΟΠΑΔ

2013-04-25 16:11:
Φωτογραφία για Στο ΙΚΑ εντάσσεται ο ΟΠΑΔ
Μέσω του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται στο εξής οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου

.

Την ένταξη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Μετά από σύσκεψη που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αποφασίστηκε η ενσωμάτωση των δομών του ΟΠΑΔ στον οργανισμό του ΙΚΑ, με στόχο αφενός, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου καθώς αυξάνονται σημαντικά τα σημεία εξυπηρέτησης και αφετέρου, τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

«Στην προσπάθεια νοικοκυρέματος η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας προχωράει σε μία ακόμη διαρθρωτική αλλαγή. Οι δομές του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, του ΟΠΑΔ, ενσωματώνονται στο ΙΚΑ. Η ατέλειωτη ταλαιπωρία και οι βασανιστικές ουρές τελειώνουν οριστικά. Η μέχρι σήμερα εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που γινόταν από ένα κατάστημα στην Αθήνα, τώρα θα γίνεται από ένα διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων του ΙΚΑ στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης και πρόσθεσε:


«Με την αλλαγή αυτή επιτυγχάνεται αναβάθμιση των υπηρεσιών στους περίπου 1,5 εκατ. ασφαλισμένους του Δημοσίου,
<<ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΛΟΙ, ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ,ΤΟ ΚΑΨΑΤΕ,ΕΙΣΤΕ ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΙ.>>
και παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς ενοίκια και λοιπές λειτουργικές δαπάνες θα σταματήσουν να υπάρχουν».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος χαρακτήρισε την ένταξη του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ «επιβεβλημένη και επωφελή», δεδομένου ότι, όπως σημείωσε, «αφενός βελτιώνει τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας σε χρήμα προς τους δημόσιους υπαλλήλους και αφετέρου επιτυγχάνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας με την ενσωμάτωση ενός δημόσιου οργανισμού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

Η ενσωμάτωση των 250 περίπου απασχολούμενων στον ΟΠΑΔ στην ενιαία δομή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναμένεται να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατέληξε ο διοικητής του Ιδρύματος.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/230446/pros-edaxi-sto-ika-oi-asfalismenoi-ston-opad/#ixzz2RTpd3Zmy

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

H άγνωστη κωνοειδής κατασκευή των Χανίων (VIDEOS)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η "πυραμίδα" των Χανίων (στην πραγματικότητα είναι κώνος) είναι ένας λαξευμένος βράχος και είναι ένα μνημείο μοναδικό στο είδος του...

μιας και δεν υπάρχει καμία αναφορά για παρόμοιο κτίσμα κατασκεύασμα... Επίσημες μελέτες, έρευνες ή ανασκαφές δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής - ακόμη και το ίδιο το μνημείο είναι άγνωστο στον κόσμο, και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την χρήση που είχε στην αρχαιότητα ή την ηλικία του.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 290 μέτρων από την επιφάνεια της θαλάσσης στα Νότια του νομού Χανίων.

Μέσα στον κώνο έχει λαξευτεί ένα δωμάτιο με διαστάσεις 2,20μ. x 2,10μ. και ύψος 1,40μ περίπου, στο οποίο μπαίνει κανείς από την είσοδο που είναι στα Δυτικά (στις 253° περίπου) διαστάσεων 1,2μ x 0,7μ.

Η περιφέρεια του κώνου είναι περίπου 16 μέτρα και το ύψος του από την κορυφή μέχρι το δάπεδο του θαλάμου είναι περίπου 4,6 μέτρα. Η περιφέρεια της βάσης του είναι περίπου 29 μέτρα.

 
Πηγή: to-parakseno.gr

ΒΙΚΙΝΓΚΣ-ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 86μχ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική απο το 86 π.Χ.!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο απίστευτο συμπέρασμα ότι οι αρχαίοι Έλληνες, είχαν ταξιδέψει στην Αμερικάνικη ήπειρο 1500 και πλέον χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο...

κατέληξε σε έρευνά του ένας Έλληνας ερευνητής των αιγαικών γραφών. Όπως δημοσιεύει το iefimerida.gr, ειδικότερα, σύμφωνα με τον δρ. Μηνά Τσικριτσή, οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική πολύ πιο πριν την ανακαλύψει ο Κολόμβος.

Αυτό, υποστηρίζει, προκύπτει από την μελέτη ενός κειμένου του Πλουτάρχου, το «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή, ο οποίος συνεχίζει την έρευνα που έκανε πριν από δύο χρόνια ο καθηγητής Η. Μαριολάκος που είχε υποστηρίξει ότι οι προϊστορικοί Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής και την οποία επισκέπτονταν, από το κείμενο του Πλουτάρχου με χρήση ειδικών προγραμμάτων με Η/Υ αποκαθίσταται μια λησμονημένη ιστορική πραγματικότητα, που μέχρι σήμερα διέφευγε από πολλούς -αν όχι όλους- ερευνητές.

Στη ανακοίνωσή του, ο δρ. Τσικριτσής υποστηρίζει ότι πριν τον Κολόμβο υπήρχε μία επικοινωνία που ξεκινά από την Μινωική εποχή μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Ο στόχος αυτών των ταξιδιών κατά την Εποχή του Χαλκού είχε σχέση με το εμπόριο και τη διακίνηση του καθαρού χαλκού που βρισκόταν σε μια λίμνη (την ονομάζει Superior) του Καναδά.

Φαίνεται -σημειώνει- ότι μετά τους πρώτους εμπόρους Μινωίτες, συνέχισαν και οι Μυκηναίοι, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, έστειλαν τον Ηρακλή για να αναθερμάνει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, το οποίο είχε χαθεί με τις επιμιξίες με του ντόπιους.

Στη συνέχεια, την Εποχή του Σιδήρου το ενδιαφέρον για την περιοχή παράκμασε και παρέμεινε έως τους Ελληνιστικούς χρόνους μια εθιμοτυπική λατρευτική παράδοση. Έτσι κάθε τριάντα χρόνια αποστέλλονται κάποια πλοία σε περιοχές που είχαν την λατρεία του Κρόνου για να ανανεώνεται το ανθρώπινο προσωπικό με ιερείς.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσικριτσής «όλα αυτά αποδεικνύονται με αστρονομικά στοιχεία, η επεξεργασία των οποίων έγινε με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επιβεβαιώνοντας τον χρονολογικό προσδιορισμό του ταξιδιού που περιγράφει ο Πλούταρχος».

Έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή, και το ότι στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά έχουν γίνει μεγάλες εξορύξεις χαλκού σε μία περίοδο, μεταξύ 2400 και 1200 πΧ, παρότι η περιοχή βρίσκονταν στη λίθινη εποχή.

Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου ο συντονιστής του διαλόγου, ο Λαμπρίας καλεί τον Σύλλα τον Καρχηδόνιο να ξαναδιηγηθεί μια ιστορία που άκουσε από του υπηρέτες του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα,

Την ιστορία που αφηγήθηκε κάποιος ξένος επισκέπτης του ναού που ήλθε από τη μεγάλη ήπειρο. Τελικά τα δεδομένα που αναφέρει το κείμενο επιβεβαιώνουν, όπως δείχνει η μελέτη του κ. Τσικριτσή, με τη χρήση Η/Υ, την περιγραφή ενός ταξιδιού το 86 μΧ που πραγματοποιήθηκε από τον Καναδά στην Καρχηδόνα. Τα συμπεράσματα συνοψίζονται στα παρακάτω:

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ - ΜΙΛΑΜΕ

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

"Δεν πουλάς, χαρίζεις"... Δείτε τι έλεγε για τον ΟΠΑΠ ο Σαμαράς (VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις...

Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα. Και επομένως, υπάρχει πρόβλημα. Και μην νομίζετε πως είναι έτοιμος όλος ο κόσμος να βάλει την υπογραφή του κάτω από κάτι τέτοιο».

Όχι, Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι όλοι έτοιμοι να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από κάτι τέτοιο. Εσύ θα την βάλεις. Αλλά χαλάλι, αφού ο αγοραστής είναι φίλος σου.

Μπράβο, Αντώνη.

Ευτυχώς, για σένα, που δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Θα σε καταδίκαζαν μόνο και μόνο με τα δικά σου λόγια. (Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2012 ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ. Η προσφορά της Emma Delta είναι 622 εκατ. ευρώ.)


ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΡΙΑΝΟΙ << ΣΚΑΣΤΕ ΜΠΑΟΚΣΙΔΕΣ >>

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Κρανία εξωγήινων στην επιφάνεια του Άρη;;; (PHOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κρανία εξωγήινων στην επιφάνεια του Άρη που θα μπορούσαν να είναι οι πρόγονοί μας;;;

Η πιο κατω φωτογραφία είναι όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο από την επιφάνεια του Άρη. Είναι φωτογραφία που την πήρα από το αμερικανικό περιοδικό «Εβδομαδιαίες παγκόσμιες ειδήσεις».

Παρουσιάζει δύο κρανία με βολβοειδή κοιλότητα εγκεφάλου και οι εσοχές των ματιών είναι ίδιες με τις εσοχές των ματιών Γκρίζων εξωγήινων, που πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουνε δει, εδώ στη γη.

ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

SOS!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΑ ΜΑΓΝΗΤΑΚΙΑ!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό...

Για αρκετούς μήνες ετρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικους μαγνήτες κολλημενοι στην πόρτα του.

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τροφιμα.

Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τροφίμα από τους μαγνήτες ειχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ό, τι στην άλλη ομάδα.

Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλ.οικιακη συσκευή, αυξανουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λογω συσκευης διοτι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.

Ο καθένας έχει έναν μαγνήτη στο ψυγείο, ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπηρχε υποψία ότι είναι επιβλαβή. Αλλά είναι θανατηφόρoi. Είναι επικίνδυνο να παίζει κανεις με τις δυνάμεις της φύσης και της ενέργειας.

Εάν έχετε ένα μαγνήτη, απομακρυνετε τον αμεσως από κάθε τροφή. Ανεξήγητα, η ισπανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν έδωσε προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά χάρη στο Διαδίκτυο και την προθυμία όλων, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.
Οχι μοσχαρίσιο κρέας,Οχι κοκα κολα ,Οχι τσιγαρο ,Οχι αλατι ,Οχι ζαχαρη ,Οχι αυξησεις ,Οχι δωρα ,ΟΧΙ ,ΟΧΙ , ΟΧΙ,
ΟΧΙ ,ΟΧΙ.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γνωρίζουμε τα νησιά μας με ένα μόνο κλικ! Δείτε την φανταστική ελληνική εφαρμογή για κινητό!!!
Ημερομηνία: 25 Απριλίου 2013
Γνωριζουμε τα νησια μας με ενα μονο κλικ! Δειτε την φανταστικη ελληνικη εφαρμογη για κινητο!!!
Φανταστείτε ότι βρίσκεστε μέσα σε ένα αεροπλάνο. Το σκάφος πετά χαμηλά πάνω από την Υδρα και εσείς χαζεύετε το νησί.
Βλέπετε με κάθε λεπτομέρεια τα σπίτια, τις παραλίες, τα καταστήματά του. Οταν εντοπίζετε ένα ξενοδοχείο που σας ενδιαφέρει, το αεροσκάφος κατεβαίνει κι εσείς μπαίνετε μέσα. Περιηγείστε τους χώρους του, μεταφέρεστε σε ένα δωμάτιο, κι αν σας αρέσει κάνετε απευθείας κράτηση.
Παράλληλα, μια διαδραστική εγκυκλοπαίδεια σας παρέχει κάθε είδους χρηστική πληροφορία: Πρόγνωση του καιρού σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφόρου, ανακοινώσεις για τις αθλητικές διοργανώσεις στο νησί, φυσιολατρικές διαδρομές, ενημέρωση για το πού μπορείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, βοήθεια για να νοικιάσετε επιτόπου αυτοκίνητο ή να εκδώσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ακόμη και τρισδιάστατη απεικόνιση του μανάβη ή του φαρμακοποιού που βρίσκονται κοντά στο ξενοδοχείο σας. Και όλα αυτά ακόμη κι αν βρίσκεστε στην άλλη άκρη του κόσμου...
Όπως γράφει το ethnos.gr, τη μοναδική αυτή δυνατότητα μαζί με πληθώρα άλλων online υπηρεσιών προσφέρει πλέον μια έξυπνη ελληνική εφαρμογή, το Smart- Hydra (www.smart-island.eu) που αναμένεται να ταράξει τα δεδομένα στον χώρο του τουρισμού. Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που επιτρέπει στον χρήστη να περιηγηθεί πάνω από το νησί σε 3D περιβάλλον και «φορτώνεται» δωρεάν σε tablets.

Η εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε από την εταιρεία διαστημικής και γεωπληροφορικής Epsilon, είναι συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα Apple iOS και Google Android Tablets PCs και όποιος το επιθυμεί μπορεί να την κατεβάσει για iPad από το Apple Store. Ενα πρόγραμμα που κάνει τους χάρτες της Google να φαίνονται ξεπερασμένοι...
Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Smart Cities της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα νησιά: τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, την Τζιά, την Ιθάκη, την Κάσο, τη Χάλκη, το Μεγανήσι και την Τήλο, σε τμήμα της Λευκωσίας, τη Μάλτα, την Ιμπιζα, τα νησιά του Αιόλου στη Μεσόγειο.



Υψηλής ακρίβειας

Οπως εξηγεί ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μάρκος Μποναζούντας, ο οποίος διαχειρίζεται το πρόγραμμα εκ μέρους της εταιρείας Epsilon, στην εφαρμογή χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες αεροναυπηγικής με αποτέλεσμα οι χρήστες να μπορούν να έχουν μπροστά τους ακριβώς όσα θα έβλεπε ένας πιλότος μέσα από το κόκπιτ. «Πρόκειται για ένα χρήσιμο τουριστικό εργαλείο το οποίο αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να παράσχει στον περιηγητή πολύτιμες πληροφορίες. Το τρισδιάστατο ψηφιακό περιβάλλον της εφαρμογής είναι υψηλής ακρίβειας, με πρωτόφαντες δυνατότητες. Οι έξυπνες εφαρμογές όπως το Smart- Hydra φέρνουν πραγματική επανάσταση στον χώρο του τουρισμού και όχι μόνο», επισημαίνει.

Οι υπηρεσίες του Smart Hydra

Τρισδιάστατο περιβάλλον


Μια υψηλού επιπέδου εμπειρία πλοήγησης σε εντυπωσιακό τρισδιάστατο περιβάλλον παρέχει η εφαρμογή Smart Hydra, η οποία έχει χτιστεί με αεροφωτογραφίες και βίντεο, επίγειες φωτογραφίες και πανοραμικές απεικονίσεις 360 μοιρών. Παράλληλα, παρουσιάζει πληροφορίες για την ιστορία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό του νησιού.
Βρίσκεις και μονοπάτια
«Με την εφαρμογή μπορείς να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια, ταξί από τα Σπάτα, ακτοπλοϊκά για την Yδρα, δωμάτιο, να δεις όποιο κατάστημα διαλέξεις με τα ράφια και τα προϊόντα του», λέει ο κ. Μποναζούντας. «Εάν είσαι σε σκάφος, μπορείς να μάθεις δορυφορικά πώς πρέπει να βγάλεις πιστοποιητικό για τη μαρίνα, αν κάνεις πεζοπορία το GPS θα σε εντοπίσει και θα δεις ζωντανά την κορυφογραμμή με τα μονοπάτια που πρέπει να ακολουθήσεις. Ακόμη και κάρτα υγείας μπορείς να βγάλεις μέσω του iPad και θα λάβεις οδηγίες για πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης...».

Ηλεκτρονικό Real Εstate

«Μέχρι και γάιδαρο μπορείς να κλείσεις από το Smart Hydra!» λέει χαριτολογώντας ο διαχειριστής του προγράμματος κ. Μποναζούντας. Εκτός των άλλων, η πλατφόρμα παρέχει υπηρεσίες πωλήσεων ακινήτων στο νησί και εξεύρεσης επαγγελματιών. Επίσης έχει τηλεματικές εφαρμογές για λιανικό εμπόριο, τουρισμό, γιότινγκ, πυρασφάλεια, καιρικές συνθήκες και στατιστική...

Παραλίες και αξιοθέατα

Λεπτομερώς απεικονίζονται στην πλατφόρμα τα σημεία ενδιαφέροντος, όπως οι οργανωμένες παραλίες, τα πολιτιστικά αξιοθέατα, οι φυσιολατρικές διαδρομές, οι αθλητικές διοργανώσεις, όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα καταλύματα, τα καταστήματα και οι χώροι εστίασης/αναψυχής/ψυχαγωγίας οι εγκαταστάσεις των οποίων απεικονίζονται και στο εσωτερικό τους. Επίσης, καταγράφονται τα γραφεία ενοικίασης οχημάτων, τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα σημεία πρόσβασης στις δημόσιες συγκοινωνίες. Στη διάθεση του χρήστη βρίσκεται, επίσης, τηλεφωνικός κατάλογος με τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του νησιού.
Πηγή: http://www.eirinika.gr/

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑΥΡΟΙ από το πουθενά στους τοίχους της!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ένα φαινόμενο που προς το παρόν δεν μπορεί να εξηγηθεί συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης...

Σύμφωνα με το agioritikovima.gr έχουν εμφανιστεί σταυροί πάνω από τους ασβεστωμένους τοίχους!
Το παράδοξο για όλους εμάς, όπως αναφέρει το site, που δεν κατέχουμε την τέχνη της αγιογραφικής είναι ότι τα ψηφιδωτά καλύφθηκαν από παχύ στρώμα ασβέστη (περίπου δύο δάχτυλα), όπως φαίνεται και σε συγκεκριμένη φωτογραφία, για να καλύψουν τα χριστιανικά σύμβολα και επάνω στον ασβέστη εμφανίστηκαν αυτοί οι σταυροί.Και δίκαια αναρωτιέται ο επισκέπτης, αφού δεν τους έβαψε μετέπειτα κάποιος, είναι δυνατόν να «πότισαν» από τον τοίχο μέχρι την εξωτερική στρώση του σοβά;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Και γιατί να εμφανιστούν μόνο οι σταυροί και να μην εμφανιστούν και οι υπόλοιπες τοιχογραφίες-αγιογραφίες, οι οποίες είναι και σε ψηφιδωτή μορφή (δηλαδή αποκλείεται ο «τυχαίος» εμποτισμός, αφού το επιστρωθέν υλικό είναι ψηφίδα);Ακόμη όμως και εάν επρόκειτο για καλυμμένες με σοβά αγιογραφίες, αποτελεί πολύ παράδοξο γεγονός να μην φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά να αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό! Τότε έχουμε μία παραδοξότητα, που ίσως θα πρέπει να ελεγχθεί...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΠΥΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι τράπεζες μηνύουν πολίτες για απλήρωτα δάνεια και οι δικαστές τους παραπέμπουν σε δίκες !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Σου έδωσαν δάνειο για 200.000 και σου κάνουν μήνυση ότι τους εξαπάτησες και έπρεπε να πάρεις λιγότερα...


Πληθαίνουν οι αναφορές για ποινικοποίηση εκ μέρους των τραπεζών με την αποδοχή της δικαστικής εξουσίας, περιπτώσεων καταναλωτικών προϊόντων τραπεζών, όπως στεγαστικών δανείων, συμβάσεων leasing ή δανείων αγοράς αυτοκινήτων.

Οι τράπεζες καταθέτουν μηνύσεις ως δήθεν εξαπατηθείσες από τους πολίτες καταναλωτές κατά την σύναψη δανείων που δεν μπόρεσαν οι τελευταίοι να αποπληρώσουν. Αντίστοιχες συμπεριφορές επιδεικνύουν οι τράπεζες σε στεγαστικά δάνεια που δεν πληρώνονται. Προβαίνουν σε επανεκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και μηνύουν για απάτη τους καταναλωτές που τα έλαβαν.

Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται σε συμβάσεις που έχουν ως σκοπό την αγορά κινητών (όπως αυτοκινήτων).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις τείνουν ευήκοον ους στις απαράδεκτες μηνύσεις των τραπεζών και παραπέμπουν τους πολίτες για κακουργήματα και σοβαρότατα πλημμελήματα.

Θεωρούμε απαράδεκτη την συμπεριφορά αυτή των τραπεζιτών και τους καλούμε να σταματήσουν κάθε τέτοιου είδους προκλητικές για την ελληνική κοινωνία ενέργειες εκφοβισμού, καταστολής και παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων τους .

Οι τράπεζες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Είτε με τα τοκογλυφικά επιτόκια που είχαν και έχουν επιβάλλει, είτε με την «ενίσχυσή» τους με ποσά από το ελληνικό κράτος, τα οποία είναι ουσιαστικά ίσα με το δημόσιο χρέος της χώρας.

Οι ίδιες οι τράπεζες είναι που χορηγούσαν αφειδώς και άκριτα δάνεια. Αυτές διαφήμιζαν πειστικότατα, συχνότατα και εντονότατα τις «υπηρεσίες» τους. Οι ίδιες οι τράπεζες είναι που απέστελναν παράνομα επιστολές έγκρισης δανείων και καρτών σε καταναλωτές που δεν είχαν κάνει καν αίτηση για να τους δελεάσουν να λάβουν τα υπερβεβαρυμμένα με τόκους προϊόντα τους. Οι ίδιες χρέωναν με έξοδα ελέγχων τους πολίτες – καταναλωτές που προσέρχονταν σε αυτές. Αυτές χορηγούσαν «επισκευαστικά δάνεια» για νεότευκτες κατοικίες. Δεν μπορούν σήμερα να δηλώνουν «εξαπατηθείσες».

Είναι σαφές ότι η ποινικοποίηση αμιγώς συμβατικών σχέσεων του αστικού δικαίου είναι πράξη εξ ολοκλήρου απαράδεκτη και αβάσιμη, που θίγει θεμελιώδη και κεφαλαιώδη συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Δεν μπορεί οι πολίτες να καλούνται να πληρώσουν τα χρέη και τα ελλείμματα των τραπεζιτών και την ίδια ώρα να ζητείται η καταδίκη τους σε ποινές στερητικές της ελευθερίας. Μέσα από την φυλακή δεν μπορεί κανείς να αποπληρώσει και δεν μπορεί κανείς να παράξει.

Την ίδια ώρα παρατηρείται από δικηγόρους και πολίτες τεράστια αυστηροποίηση των διαδικασιών και των ποινών για αδικήματα που έχουν οικονομικό περιεχόμενο, όπως η έκδοση ακάλυπτων επιταγών.

Το τελευταίο ως αδίκημα είναι απαράδεκτο για οποιαδήποτε σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία.

Τα ανωτέρω, εν μέσω γενικής οικονομικής κρίσης, αποτελούν δείγμα ολοκληρωτισμού, αποκοπής από την πραγματικότητα και βόμβα στα σαθρά και ετοιμόρροπα ήδη θεμέλια της κοινωνίας.

Οι Ελληνες δικαστές πρέπει να αντιληφθούν και την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ότι την εξουσία τους την αντλούν κατά το Σύνταγμα από τον λαό αυτό και κανέναν άλλο.

Οφείλουν συνεπώς να κρίνουν με βάση την κοινωνική τοποθέτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να ερμηνεύουν ορθά και στενά τον ποινικό νόμο. Δεν τους ορίζει Δικαστές κανένας υπουργός και κανένας τραπεζίτης. Εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και δικάζουν με την δική του εντολή. Οφείλουν συνεπώς να κλείσουν ερμητικά την πόρτα στα «νέα» αδικήματα που σκαρφίζονται οι τραπεζίτες για να εκβιάσουν και να πιέσουν ένα λαό που με δική τους συνευθύνη ήλθε σε αυτή την δεινή και τραγική θέση.

Ως η μεγαλύτερη ένωση καταναλωτών της χώρας :

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές και την πολιτική ηγεσία του τόπου να τοποθετηθούν καθαρά και με νομοθετικές πρωτοβουλίες απέναντι στα νοσηρά αυτά φαινόμενα και να απαγορεύσουν ρητά τις διώξεις πολιτών επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις με τις τράπεζες ή τους ιδιώτες δανειστές που καιροσκοπούν.

Καλούμε την ηγεσία την δικαιοσύνης να γνωμοδοτήσει ειδικά επί των ζητημάτων ποινικοποίησης συμβατικών σχέσεων και να κλείσει τον δρόμο στην τραπεζική αυθαιρεσία.

Καλούμε τους Ελληνες Δικαστές της ουσίας, να κρίνουν με βάση την κατάσταση και την βούληση του εντολέα τους Ελληνικού λαού.

Ζητούμε την κατάργηση του αδικήματος της έκδοσης μεταχρονολογημένης ακάλυπτης επιταγής γιατί έχει καταστεί μέσο πίστης (συναλλαγματική) και όχι μέσο πληρωμής.

Δηλώνουμε, ότι εφόσον κληθούμε από πολίτες μέλη μας, θα παρέμβουμε έμπρακτα σε τέτοιες δίκες και διαδικασίες

news24.gr           

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ << ΠΙΑΣ΄ΤΟΝ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ >>

«Πιάσ' τον αν μπορείς»

Δημοσιευμένη  εικόνα



Αφού το είδα κι αυτό, θεωρώ πλέον τον εαυτό μου σχεδόν "πλήρη ημερών". Δυναμικά στον χώρο της τεχνολογίας και του διαδικτύου έχει μπει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο γνωστός...δεν είναι συνωνυμία). Ο πρώην πρωθυπουργός συμμετείχε χθες σε εκδήλωση με τον επιτυχημένο (??!!??) τίτλο «Digibate: Μitsotakis vs Bloggers. Catch him if you can!» (σ.J.: «Πιάσ' τον αν μπορείς»)!

Ας ξεκινήσουμε από τον τίτλο. "Πιάστον αν μπορείς" ;;;;; Ποιος stand up comedian τον σκέφτηκε; Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι τα 80 χρόνια, τον επίτιμο εδώ και μια 15ετιά δεν έχει μπορέσει να τον "πιάσει" ο Χάρος. Θα μπορέσουν να τον "πιάσουν" μια χούφτα bloggers;

Απάντησε λέει σε όλα και όλους χωρίς να μασήσει τα λόγια του. Helloooooo!! 95 χρονών είναι!!! Και με τσιμεντόκολλα να κολλήσει τα μασελάκια πάλι δυσκολεύεται στο μάσημα.

Η "κόντρα" μεταδόθηκε live σε ειδικό tab στο fanpage (!!!! ΕΛΕΟΣ) του επίτιμου στο Facebook. Μεταξύ άλλων είπε:

«αντί να τραβάμε κόκκινες γραμμές που τις σβήνουμε την επόμενη ημέρα, καλό είναι να πούμε στον ελληνικό λαό την ωμή αλήθεια»

«ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό και να του προτείνει λύσεις. Και ο ελληνικός λαός θα τον ακολουθήσει»

«Είναι κακό πράγμα το βόλεμα. Πρέπει να ξεβολευτούμε. Να χαλάσουμε τις συνήθειές μας»

Και για το τέλος σας κράτησα το καλύτερο. Ο άνθρωπος είναι ΘΕΟΣ!! Και να η απόδειξη:

«Το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο είναι η τρίτη ηλικία. Δεν πεθαίνουμε»

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό ΔΕΝ αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε ΚΑΘΕ περίπτωση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.)