Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Οι (σ)εξωγήινες που αγαπήσαμε

Το να ανήκει κάποια σε διαφορετικό είδος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μας ανεβάσει την 'πίεση' στην στρατόσφαιρα.
 
'Ψηλές κοντές, ξανθιές μελαχρινές, αδύνατες χοντρές, όλες καλές, έχουν κάτι που θες'. Αν προσθέσεις στο παρακάτω ρεφρέν το ‘γήινες, εξωγήινες’ καταλήγεις και πάλι στο ίδιο διαχρονικό συμπέρασμα. Ότι αξίζει να ειπωθεί, ο Χαριτοδιπλωμένος το έχει πει πρώτος.
Η απογείωση στο διάστημα γίνεται παραδοασιακά με ένα χορταστικό photostory με όσες παραλίγο να τα καταφέρουν.

Ακολουθεί το μενού με την χρυσή διαστημική 11άδα. Ξεκινώντας από

11, H γαλάζια Neytiri από το Avatar
Ίσως να φταίει ο τρόπος που κινείται. Ίσως το γεγονός ότι είναι δίμετρη και γυμνασμένη. Ίσως να είμαστε απλά επηρεασμένοι από το γεγονός ότι την υποδύεται η Zoe Saldana. Αν και το πιο πιθανό είναι ότι ποτέ δεν ξεπεράσαμε την παιδική μας καψούρα για την Στρουμφίτα. Κάτι που φυσικά και χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.

10, Οι πράσινες σκλάβες από τον Orion
Κάθε πραγματικός φαν των Star Trek το γνωρίζει καλά. Κανείς άντρας δεν μπορεί να αντισταθεί στις πράσινες σκλάβες του έρωτα από τον συγκεκριμένο πλανήτη. Είτε μιλάμε για την Marta του Star Trek: The Original Series.

Eίτε για την Rachel Nichols που εκπροσώπησε τον πλανήτη της επάξια στο τελευταίο κινηματογραφικό Star Trek ως Gaila. Η οποία αποτελεί και την προσωπική μου προτίμηση, παρόλο που η φωτό δεν την τιμά.

9, H σέξι μητριά από το διάστημα


Χωρίς αμφιβολία το πιο κουλό πράγμα στην ξεχασμένη αυτή φαρσοκωμωδία του 1988 δεν είναι ότι η Kim Basinger είναι εξωγήινη. Ούτε το πλάσμα με το ένα μάτι που κρύβει στην τσάντα της. Αλλά ότι χρειάζεται να κουτουπώσει τον Dan Ackroyd προκειμένου να σώσει τον πλανήτη της.
Τώρα, αυτό, ποιος εξωγήινος εγκέφαλος το σκέφτηκε;

8, Η καθηγήτρια από την κόλαση στο The Faculty

To εξωγήινο παράσιτο που έκανε κατάληψη σε όλους τους καθηγητές του γυμνασίου παίρνει την μορφή της Famke Janssen. Και το μόνο που θέλει είναι να έρθει κοντά στο αυτί σου προκειμένου να μπει μέσα σου και να αράξει.
Με άλλα λόγια, να πως η ονείρωξη κάθε εφήβου (σ.σ. να τον αποπλανήσει η καθηγήτρια του) μετατρέπεται στον χειρότερό του εφιάλτη.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΙΕΣ

ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ

«Παγωμένο κύμα»

 
«Παγωμένο κύμα»
«Το νερό πάγωσε τη στιγμή που το κύμα βρισκόταν στον αέρα. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει στην Ανταρκτική, όταν το νερό παγώνει ακαριαία όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Η θερμοκρασία του νερού είναι ήδη μερικούς βαθμούς κάτω από το μηδέν».
 
«Παγωμένο κύμα»
«Παγωμένο κύμα»
«Παγωμένο κύμα»
«Παγωμένο κύμα»
«Παγωμένο κύμα»

ΝΕΑ ΕΥΡΩ << ΕΥΡΩΠΗ >>

Ξεχάστε το παλιό «5ευρο»!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Δείτε τα χαρακτηριστικά του νέου χαρτονομίσματος. Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 2 Μαίου λανσάρεται το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ με το οποίο η ΕΚΤ εγκαινιάζει τη νέα σειρά των χαρτονομισμάτων «Ευρώπη».


Θα ακολουθήσει πολύ σύντομα το 10ευρο.

Δείτε τα χαρακτηριστικά του νέου χαρτονομίσματος αλλά και τις οδηγίες της ΕΚΤ για τα υφιστάμενα χαρτονομίσματα.

Τα νέα τραπεζογραμμάτια αποτελούν εξέλιξη των προηγουμένων. Θα διατηρήσουν, δηλαδή, τα σχέδια της πρώτης σειράς με θέμα «Εποχές και ρυθμοί». Θα είναι όμως ελαφρώς τροποποιημένα προκειμένου να ενσωματώσουν τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.
Έτσι, θα διακρίνονται ευκολότερα από τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς.
Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής τραπεζογραμματίων από το Βερολίνο, ο Reinhold Gerstetter, επιλέχθηκε για να ανανεώσει το σχέδιο των τραπεζογραμματίων ευρώ.

Οι ονομαστικές αξίες παραμένουν ίδιες: 5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ. To χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ, μοιάζει ως εξής:

Δημοσιευμένη  εικόνα

«Τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας της σειράς «Ευρώπη» αναγνωρίζονται εύκολα πάνω στο τραπεζογραμμάτιο και εξασφαλίζουν ότι τα νέα τραπεζογραμμάτια βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από την τεχνολογία αναπαραγωγής εικόνων» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.
Η διαδικασία εισαγωγής των τραπεζογραμματίων της σειράς «Ευρώπη» θα είναι διαφορετική από τη διαδικασία εισαγωγής του ευρώ σε φυσική μορφή το 2002 για διάφορους λόγους.
Οι διάφορες ονομαστικές αξίες θα εκδίδονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Επομένως, για την εισαγωγή ολόκληρης της νέας σειράς τραπεζογραμματίων θα χρειαστούν αρκετά έτη, σε αντίθεση με τη διαδικασία απότομης εισαγωγής («big bang») η οποία επιλέχθηκε το 2002.
Επειδή η εισαγωγή των νέων τραπεζογραμματίων είναι σταδιακή και κάθε χώρα έχει τον δικό της «κύκλο ζωής μετρητών», η ταχύτητα αντικατάστασης των τραπεζογραμματίων θα ποικίλλει εντός της ζώνης του ευρώ. Κάθε χώρα θα χρειάζεται διαφορετικό χρονικό διάστημα για την αντικατάσταση των παλαιών τραπεζογραμματίων. Μέχρι το φθινόπωρο του 2013, αναμένεται ότι τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 ευρώ θα έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τα τραπεζογραμμάτια των 5 ευρώ της πρώτης σειράς σε επίπεδο ζώνης ευρώ.

Τα «παλαιά»

Προκειμένου να εξαντληθούν τα υφιστάμενα αποθέματα, σε πολλές χώρες της ζώνης του ευρώ τα τραπεζογραμμάτια των 5 ευρώ της πρώτης σειράς θα εκδίδονται για αρκετούς μήνες παράλληλα με τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 ευρώ.
Και οι δύο σειρές θα κυκλοφορούν παράλληλα και θα αποτελούν νόμιμο χρήμα. Η ημερομηνία κατά την οποία η πρώτη σειρά θα πάψει να έχει ισχύ νόμιμου χρήματος θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Ωστόσο, τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς θα μπορούν να ανταλλάσσονται ανά πάσα στιγμή στις ΕθνΚΤ του Ευρωσυστήματος.

news24.gr           

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΙΣΕΙ

Πότε θα γιορταστεί τελικά η Πρωτομαγια 2013...

Δημοσιευμένη  εικόνα



Η Πρωτομαγιά το 2013 θα γιορταστεί την Τρίτη του Πάσχα μετά από απόφαση του υπουργείο Ανάπτυξης.



Συγκεκριμένα τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ να μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς 2013 από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε το υπουργείο. Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

Η σχετική ΚΥΑ βρίσκεται για υπογραφή στο υπουργείο Εργασίας.

Αντίθετα η Πρωτομαγία για το Δημόσιο τομέα θα γιορταστεί κανονικά

Το υπουργείο Διοικητικης Μεταρρύθμισης με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι η Πρωτομαγιά για το 2013 , η οποία, σύμφωνα με την περίπτωση (α) της παρ. 11 του άρθρου 1 του ν. 1157/1981, έχει οριστεί ως ημέρα αργίας για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τους Ο.Τ.Α. και τα λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δεν θα μεταφερθεί και θα εορταστεί ανήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2013.

ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ

Πόσο ασήμαντα μικροί είμαστε στο σύμπαν που ζούμε!
Συνημμένη Εικόνα: 23223953nws64BG6.jpg



Μία απλή αναγωγή είναι ικανή να σε βάλει σε σκέψεις και να αλλάξεις τη θεώρησή σου για τη ζωή.

Ακόμα κι ένα μικρό παιδάκι να ρωτήσεις πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν,θα ανοίξει τα χέρια του διάπλατα σε μια προσπάθεια να σου δείξει. Όλοι έχουμε μια ιδέα, μια άποψη ή έστω μια σκέψη για την απεραντοσύνη του σύμπαντος που μας περικλείει. Άλλοι επηρεασμένοι από θρησκευτικά στεγανά κι άλλοι από αδιαφοριά για κάθε τι που δεν βλέπει το μάτι από την κουνιστή πολυθρόνα του μπαλκονιού τους. Το θέμα είναι πόσοι έχουν πραγματικά αναρωτηθεί για το μέγεθος του σύμπαντος.

Σε μία επίσκεψη πριν από έναν μήνα στο Αστεροσκοπείο Αθηνών που είχε οργανώσει ο ΟΤΕ και η Cosmote, ο αστρονόμος Νίκος Ματσόπουλος - την ώρα που όλοι βάζαμε το μάτι στο τηλεσκοπίου για να παρατηρήσουμε ένα αστέρι – έκανε την αναγωγή του μεγέθους της γης σε σχέση με το γνωστό σύμπαν. Και ξεκίνησε μια φιλοσοφική κουβέντα για το πόσο αξίζει να ασχολούμαστε με τα γήινα προβλήματά μας.



“Πέρασα σχεδόν όλη μου τη ζωή στο Αστεροσκοπείο, εδώ και στην Πεντέλη, κι αυτό που απέκτησα- σαν φιλοσοφία ζωής- είναι η δική μας ασημαντότητα μπροστά στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος. Αυτό μου επιτρέπει να φιλοσοφώ και να δίνω σημασία σε πράγματα που έχουν αξία”.

Δανειζόμενος λοιπόν την δική του σκέψη είπα να κάνω αυτή την αναγωγή. Η οποία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή μέσα από εικόνες.

Αυτή λοιπόν είναι η γη

Δημοσιευμένη  εικόνα

Και αυτό είναι το ηλιακό μας σύστημα. Βλέπεις ήδη πόσο μικρή είναι η γη μέσα στο ηλιακό σύστημα ε; Ωραία. Συνεχίζουμε

Δημοσιευμένη  εικόνα

Αυτή εδώ είναι η γειτονιά μας. Η γειτονιά με τα ηλιακά συστήματα που βρίσκονται “κοντά” στο δικό μας. Ένα από αυτά τα 45 ηλιακά συστήματα είμαστε κι εμείς.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ

Λύθηκε με τεστ DNA το μυστήριο του εξωγήινου της Atacama !!!Συνημμένη Εικόνα: alien1.jpg



Νέο ντοκιμαντέρ δίνει απαντήσεις για τη σορό που είχε ανακαλυφθεί στην έρημο Atacama της Χιλής. Τα σενάρια και η αλήθεια...


Δέκα χρόνια μετά την ανακάλυψη του μουμιοποιημένου σκελετού ενός υποτιθέμενου "εξωγήινου" μήκους 15 εκατοστών, το ντοκιμαντέρ "Sirius" υποστηρίζει ότι τεστ DNA, αποδεικνύει τελικά, ότι τα υπολλείμματα ανήκουν σε άνθρωπο.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το "ανθρωποειδές της Atacama", ανακαλύφθηκε πριν 10 χρόνια. O σκελετός εντοπίστηκε στις 19 Οκτωβρίου 2003 από τον Oscar Munoz, ο οποίος έψαχνε για αντικείμενα ιστορικής αξίας στην πόλη-φάντασμα La Noria, στην έρημο της Atacama.

Όπως είχε γράψει τότε ο τοπικός τύπος, ο Munoz βρήκε το σκελετό δίπλα σε μια εκκλησία, τυλιγμένο σε ένα λευκό ύφασμα.

Από τότε οι θεωρίες συνωμοσίας έδιναν και έπαιρναν. Σύμφωνα με τις επικρατέστερες, τα οστά ανήκαν είτε σε εξωγήινο, είτε σε μαϊμού, είτε επρόκειτο για αποβολή εμβρύου.

ΤΡΕΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013


Πώς πρέπει να καταναλώνεται ο βασιλικός πολτός

Πώς πρέπει να καταναλώνεται ο βασιλικός πολτός

Ο βασιλικός πολτός είναι κρεμώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες, ως τροφή για τη μελλοντική βασίλισσα.

Εκκρίνεται από ειδικούς αδένες του φάρυγγα των εργατριών μελισσών και από αυτή την άποψη διαφέρει από το μέλι, αφού αυτό δεν εκκρίνεται από το σώμα των μελισσών. Είναι πλούσια πηγή νερού (60% έως 70), πρωτεϊνών (12% έως 15%), αμινοξέων, ζάχαρης (10% έως 16%), λιπιδίων (3% έως 6%), βιταμινών (2% έως 3%) και μεταλλικών στοιχείων.

Είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι έχει κάποια ευεργετική επίδραση και στον άνθρωπο, αλλά από την άλλη είναι ευρέως αποδεκτό πως ο βασιλικός πολτός είναι δυνατόν να προκαλέσει αλλεργίες στον άνθρωπο, με συμπτώματα που κυμαίνονται από κνίδωση και άσθμα, μέχρι και θανατηφόρο αναφυλακτικό σόκ.

Ο βασιλικός πολτός έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει πολυάριθμες λειτουργικές ιδιότητες όπως, αντιβακτηριακή δραστικότητα, αντι-φλεγμονώδη δράση, αγγειοδιασταλτική και υποτασική δραστικότητα, απολυμαντική δράση, αντιοξειδωτική δραστικότητα, αντι-υπερχοληστεριναιμική και αντικαρκινική δράση.

Σε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, διπλή-τυφλή μελέτη, υγιείς εθελοντές εισήχθησαν και χωρίστηκαν σε μια ομάδα με βασιλικό πολτό και μια ομάδα ελέγχου. Προσλαμβάνονταν τρεις χιλιάδες mg του βασιλικού πολτού ή εικονικού φάρμακου σε 100 ml υγρών/ημέρα για 6 μήνες. Τα κύρια αποτελέσματα ήταν οι μεγαλύτερες μεταβολές σε ανθρωπομετρικές μετρήσεις και βιοχημικούς δείκτες στην ομάδα με τον βασιλικό πολτό, όπως των ερυθρών αιμοσφαιρίων, του αιματοκρίτη, της γλυκόζης νηστείας, του δείκτη τεστοστερόνης και της ψυχικής υγείας, από την έναρξη έως 6 μήνες μετά την χορήγηση.

Η βιολογική δράση του βασιλικού πολτού οφείλεται κατά κύριο λόγο στις φαινολικές ενώσεις που περιέχει, όπως τα φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή έχουν αναφερθεί ότι εμφανίζουν ένα ευρύ φάσμα βιολογικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της αντιβακτηριδιακής, αντιικής, αντι-φλεγμονώδους, αντιαλλεργικής και αγγειοδιασταλτικής δράσης που αναφέρθηκε παραπάνω. Επιπλέον, τα φλαβονοειδή αναστέλλουν την υπεροξείδωση των λιπιδίων, τη συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων, την διαπερατότητα και ευθραυστότητα των τριχοειδών, καθώς και τη δραστηριότητα των ενζυμικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κυκλο-οξυγενάσης και της λιποξυγενάσης.

Ο βασιλικός πολτός χρησιμοποιείται για το άσθμα, την αλλεργική ρινίτιδα, την ηπατική νόσο, την παγκρεατίτιδα, τα προβλήματα αϋπνίας, το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, τα έλκη στομάχου, τη νεφρική νόσο, στα κατάγματα των οστών, στις διαταραχές του δέρματος, καθώς και στην υψηλή χοληστερόλη.

Επίσης, χρησιμοποιείται ως γενικό τονωτικό για την υγεία, για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης, και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μερικοί άνθρωποι εφαρμόζουν βασιλικό πολτό απευθείας στο δέρμα τους, ως τονωτικό ή στο τριχωτό της κεφαλής τους για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ωστόσο, είναι γνωστές οι αρνητικές επιδράσεις του βασιλικού πολτού σε κάποιο μέρος του πληθυσμού που το καταναλώνει, προκαλώντας συχνά δερματίτιδες, άσθμα και θανατηφόρο αναφυλακτικό σοκ.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε, είχε ως στόχο να προσδιορίσει τα κύρια αλλεργιογόνα του. Ο υψηλός επιπολασμός των θετικών δερματικών δοκιμασιών με βασιλικό πολτό αναφέρθηκε μεταξύ πληθυσμών, σε χώρες κατανάλωσής του. Εντοπίστηκαν θραύσματά του στις κυριότερες πρωτεΐνες του βασιλικού πολτού 1 και 2 (MRJ1) και (MRJ2). Εν κατακλείδι, τα κύρια αλλεργιογόνα του βασιλικού πολτού ήταν τα MRJ1 και MRJ2 στο πληθυσμό ασθενών.

Σε δοκιμές με δερματικά τσιμπήματα που έγιναν με εκχύλισμα βασιλικού πολτού, συμπεριλαμβανομένου του μελιού, μόνο το ποτό του βασιλικού πολτού παρουσίασε θετική αντίδραση με μορφή αναφυλαξίας. Συνεπώς, ο βασιλικός πολτός θα πρέπει να θεωρείται ως αιτιολογικό αλλεργιογόνο τρόφιμο με επαγόμενη αναφυλαξία.

Τέλος, στόχος σε μια άλλη έρευνα ήταν να προσδιοριστεί αν το αντίσωμα IgE- μεσολαβεί για τις αντιδράσεις άσθματος και να εντοπιστούν τα αλλεργιογόνα συστατικά του βασιλικού πολτού. Έγιναν δοκιμές με τσιμπήματα του δέρματος, ανοσοδοκιμασίες για συγκεκριμένα αντισώματα IgE χρησιμοποιώντας ορούς ασθενών και αντι- IgE δεύτερα αντισώματα.

Το συμπέρασμα ήταν να εμφανίζονται συμπτώματα του άσθματος και αναφυλαξίας σε άτομα, μετά την κατάποση του βασιλικού πολτού. Επομένως, υπήρξαν αντιδράσεις υπερευαισθησίας στο μεσολαβούμενο IgE-. Η κλινική σημασία των αντισωμάτων που βρέθηκαν στους ορούς των υποκείμενων ελέγχων δεν είναι γνωστή, αλλά μπορεί να προκύψει σε απόκριση με κοινά εισπνεόμενα αλλεργιογόνα που δείχνουν διασταυρούμενη αντιδραστικότητα με βασιλικό πολτό.

Επομένως, στη κατανάλωση βασιλικού πολτού συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αφενός παρουσιάζεται θαυματουργός στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, αφετέρου προκύπτουν πολλές αλλεργικές αντιδράσεις, που πολλές φορές μπορεί να αποβούν μοιραίες, φέρνοντας ακόμη και το θάνατο.

Πηγή: mednutrition.gr


Διαβάστε περισσότερα: RC-CAFE http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz2RNoMwjRn

Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΟΥΝ

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Έδωσαν τα λεφτά της πενταήμερης και αγόρασαν τρόφιμα για άπορους

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Τρίπολης, με τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενταήμερη εκδρομή τους, αγόρασαν τρόφιμα για τους άπορους της πόλης τους...

όπως αναφέρει το Thebest. Τα βασικά είδη διατροφής τα οποία συγκέντρωσαν οι μαθητές, έχοντας την υποστήριξη του διευθυντή και των εκπαιδευτικών του Λυκείου, τα προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης.