Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ

Ταξίδι στο χωροχρόνο μέσα από μια σκουληκότρυπα

 
Ταξίδι στο χωροχρόνο μέσα από μια σκουληκότρυπα
 

Οι επιστήμονες δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο

Το να μεταπηδά κανείς από τον ένα γαλαξία στον άλλο μέσα από διαστημικά τούνελ μπορεί να ακούγεται κάπως... τρελό, όμως οι επιστήμονες δεν έχουν αποκλείσει ακόμη αυτό το ενδεχόμενο.

«Πώς όμως θα μπορούσε να «δουλέψει» κάτι τέτοιο;» αναρωτιέται ο Marcus Woo σε πρόσφατο άρθρο του για το BBC.

Το Σύμπαν είναι τεράστιο και το να ταξιδέψει κανείς με την ταχύτητα του φωτός στο κοντινότερο αστέρι απαιτεί χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών.

Όσο για μια στάση στην... άλλη πλευρά του γαλαξία μας;

Για ένα τέτοιο ταξίδι χρειάζονται πάνω από 100.000 χρόνια.
 

ΤΡΩΤΕ ΦΡΟΥΤΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΖΩΗ

Επτά φρούτα και λαχανικά την ημέρα σώζουν ζωές

 
Επτά φρούτα και λαχανικά την ημέρα σώζουν ζωές
 

Αυξάνονται οι πιθανότητες μακροζωίας σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι βρετανοί ερευνητές αξιολόγησαν τα στοιχεία από 65.226 άνδρες και γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά έτρωγαν καθημερινά, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να πεθάνουν σε οποιαδήποτε ηλικία.

Εφτά μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα μάλιστα αποδείχθηκαν οι πλέον ευεργετικές μειώνοντας το κίνδυνο θανάτου από καρκίνο και καρδιαγγειακά. Ως μερίδα νοείται ένα μέτριο φρούτο ή μια χούφτα μικρότερων φρούτων και λαχανικών.
 

ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;;; Ποιο είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αρσενικό που ΓΕΝΝΑΕΙ τα μωρά του;;;

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;;; Ποιο είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αρσενικό που ΓΕΝΝΑΕΙ τα μωρά του;;; (PHOTOS+VIDEO)
 
Ο ιππόκαμπος ή αλλιώς το γνωστό «αλογάκι της θάλασσας» είναι ένας παράξενος θαλάσσιος οργανισμός. Όχι μόνο γιατί μένει με την ίδια «γυναίκα» όλα τα χρόνια της ζωής του αλλά κυρίως γιατί το αρσενικό... γεννάει τα «μωρά» της οικογένειας!

Μάλιστα καλά διαβάσατε! Ο ιππόκαμπος κυοφορεί (αν μπορούμε να το θέσουμε τοιουτοτρόπως!) τα αβγά και όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή φέρνει στον κόσμο τα μικρά... ιπποκαμπάκια, περιχαρής και υπερήφανος πατέρας!
 

Ο ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ

Το δύσκολο παρελθόν της Χιλής! Είναι μία από τις πιο σεισμογενείς χώρες του πλανήτη - Ποιο είναι το ΡΗΓΜΑ που προκαλεί ΤΡΟΜΟ;

Το δύσκολο παρελθόν της Χιλής! Είναι μία από τις πιο σεισμογενείς χώρες του πλανήτη - Ποιο είναι το ΡΗΓΜΑ που προκαλεί ΤΡΟΜΟ;
 
Η Χιλή είναι μία από τις σεισμογενείς χώρες παγκοσμίως καθώς βρίσκεται πάνω στην τεκτονική πλάκα Νάζκα, μια ωκεάνια πλάκα που αποτελεί μια μεγάλη λωρίδα από το "δάπεδο" του Ειρηνικού Ωκεανού.
 
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το ρήγμα Νάζκα - το οποίο γεωγραφικά εξαπλώνεται σε δύο χώρες - το Περού και την Χιλή, θεωρείται πολύ δραστήριο αφού δίνει έναν ισχυρότατο σεισμό κάθε πέντε χρόνια και παράγει μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς.