Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Αλλα 30 δισ στις τράπεζες δίνει η κυβέρνηση

- Νέο πακέτο βοήθειας - Συνολικά έχουν πάρει 87 δισ - Τους ζητούν να βάλουν πλάτη στην οικονομία ενισχύοντας την ρευστότητα - Πυρά υπουργών για τη νέα ενίσχυση των τραπεζών 'Αλλη μια ανάσα δίνει η κυβέρνηση στις τράπεζες με την απόφαση να δοθεί νέα εγγυοδοσία ύψους 30 δισ. Η κίνηση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική υπο την προϋπόθεση όμως οτι και το τραπεζικό σύστημα θα παίξει ξανά ενεργό ρόλο στην πραγματική οικονομία της χώρας ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα. “Θα πρέπει επιτέλους οι τράπεζες να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία με κάθε τράπεζα για τον σκοπό αυτό", είπε παίρνοντας τον λόγο στο υπουργικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με την θέση αυτή φέρεται να συμφώνησε ο πρωθυπουργός. Τότε ήταν που ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο οτι σύντομα θα έρθει στην Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει και νέα εγγυοδοσία προς τις τράπεζες ύψους 30 δις έτσι ώστε κι εκείνες από την πλευρά τους να μπορούν να χρηματοδοτηθούν με δάνεια από την ΕΚΤ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε επίσης οτι στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου θα προβλέπεται και η περαιτέρω ενεργοποίηση και ενίσχυση του ρόλου του κυβερνητικού επιτρόπου για τις τράπεζες. Δυο υπουργοί, η κα Διαμαντοπούλου και ο κ. Χρυσοχοϊδης επέμειναν στο θέμα της ρευστότητας λέγοντας οτι θα πρέπει να διαμορφώσουμε δεσμευτικούς όρους προς τις τράπεζες για να αναγκαστούν να ενισχύσουν την ρευστότητα. Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε οτι θα πρέπει επιτέλους οι τράπεζες να στρέψουν την προσοχή τους στην πραγματική οικονομία. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: "Κάθε φορά που κλείνει μια υγιής επιχείρηση είναι μια μεγάλη ήττα". "Οι τράπεζες δεν μπορούν μόνο να παίρνουν αλλά και να δίνουν. Είναι αναγκαίες οι συγχωνεύσεις μεταξύ τους", είπε και ο Χρήστος Παπουτσής. newsit

Εξωφρενικό!!! Μισό Εκατομμύριο Ευρώ για την Ιδιωτική φύλαξη των κτιρίων του Υπουργείου

403 Χιλιάδες Ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο η φύλαξη απο !!! ιδιωτική εταιρεία των κτιρίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτό που αξίζει περισσότερο είναι οτι η έγκριση για την διένεργεια διαπραγματεύσεων για ...... την ανάθεση και την συνέχεια του έργου έγινε στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 , δηλαδή όταν χιλιάδες συνταξιούχοι πήραν μειωμένο το δώρο τους , όταν χιλιάδες ΄΄κακοί΄΄ εργαζόμενοι του Δημοσίου πήραν μειωμένα τα δώρα τους , όταν... όταν .....

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Αν είσαι βουλευτής, αποκτάς μαλλί «κομοδινί» με 25 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ: Οι άνδρες βουλευτές έχουν έκπτωση και για μανικιούρ - πεντικιούρ...
Ε ναι λοιπόν, το μυστικό διέρρευσε...
Οι άνδρες γενικότερα, και οι βουλευτές ειδικότερα, είναι πλέον σημαντικό «target group» για τα κομμωτήρια, όχι μόνο για κούρεμα αλλά και για βαφή! Απόδειξη τούτου, το φυλλάδιο προσφορών που κομμωτήριο του κέντρου φρόντισε να φτάσει στα χέρια όλων των βουλευτών. Για να σας αποδείξουμε ότι το φυλλάδιο απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό σε άνδρες, αρκεί να πούμε ότι οι προσφορές για το ισχυρό φύλλο προηγούνται αυτών για τις κυρίες. Επιπλέον, το κείμενο ξεκινά με τη φράση «με πολύ διακριτικό τρόπο…». Ποιος άραγε χρειάζεται μεγαλύτερη διακριτικότητα κατά τη βαφή ή το μανικιούρ, η βουλευτίνα ή ο βουλευτής;

Και μια που είπαμε για μανικιούρ, ε ναι, υπάρχει προσφορά ειδικά για τους κυρίους βουλευτές: μανικιούρ 12 ευρώ, πεντικιούρ 12 ευρώ. Όσο για τη βαφή σε άνδρες, κοστίζει 25 ευρώ για τους βουλευτές. Για τους απλούς πολίτες δε γνωρίζουμε να σας πούμε.

newsbeast

ΧΩΡΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

23 Μαρ 2011

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τα 40 .

10. Ψάρεμα στα παγωμένα νερά του Καναδά

Αν είχατε ποτέ την επιθυμία να ψαρέψετε από μια τρύπα πάγου, στο Οντάριο του Καναδά θα μπορέσετε να την πραγματοποιήσετε. Ταξιδέψτε μέχρι το Αλγκόμα στο βορειότερο άκρο της λίμνης Σουπέριορ, βγάλτε τα σύνεργα σας και περιμένετε μέχρι να πιαστεί κάτι νόστιμο στο αγκίστρι σας για να το ψήσετε σε μια αυτοσχέδια φωτιά.

9. Skydiving στην Αγγλία

Η ελεύθερη πτώση από τα 3,5 χιλιάδες μέτρα δεν είναι εύκολο πράγμα. Αν έχετε όμως έναν εκπαιδευμένο δάσκαλο και δεθείτε μαζί του, η πτώση από το αεροπλάνο μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική, καθώς δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξετε το αλεξίπτωτο.

8. Βόλτα με τις καμήλες στο Μαρόκο

Δε νοείται να πάτε στην Αφρική και ειδικότερα στο Μαρόκο χωρίς να επισκεφτείτε την έρημο Σαχάρα. Ο μόνος τρόπος, ουσιαστικά, να το κάνετε είναι με τις καμήλες και να ακολουθήσετε τα καραβάνια μέσα από το Τζεμπέλ Σάγκρο μέχρι το Ερτζ Σεμπί. Κάθε βράδυ θα κατασκηνώνετε σε μικρές οάσεις, κάτω από φοινικόδεντρα, δίπλα στη φωτιά που θα σιγοκαίει.

7. Ταξίδι με μηχανή στην Πρώτη Λεωφόρο του L.A.

Τα τοπία τα οποία προσπερνάει κανείς κάνοντας βόλτα με μηχανή από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο είναι απλά μαγικά. Επιβλητικές επαύλεις, αμμουδερές παραλίες, ειδυλλιακά βουνά αποτελούν μόνο κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα θεάματα της διαδρομής.

6. Πεζοπορία στο Έβερεστ

Το trekking στην νότια βάση του Έβερεστ στο Νεπάλ είναι μια περιπέτεια που θα σας μείνει αξέχαστη. Ξεκινήστε από το Κατμαντού και μετά ακολουθήστε το δρόμο προς τη Λούκλα και πάνω στην κοιλάδα Κούμπου. Η θέα με τις χιονισμένες βουνοκορφές θα σας κόψει την ανάσα, τα μικρά χωριά και τα παζάρια στο Νάμχε θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ θα νιώσετε δέος όταν συναντήσετε στο δρόμο σας τα βουδιστικά μοναστήρια.

5. Βόλτα στο Σινικό Τείχος

Το Σινικό Τείχος απλώνεται σε 10.139 χιλιόμετρα (από το Σαναϊγκουάν μέχρι το Λοπ Νουρ)και είναι το πιο μεγάλο ,σε μήκος, ανθρώπινο έργο. Είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να γνωρίσετε την κουλτούρα της χώρας και να θαυμάσετε τα υπέροχα τοπία που θα συναντήσετε στη διαδρομή. Η φυσική σας κατάσταση, βέβαια, πρέπει να είναι άριστη για να καταφέρετε να διανύσετε όλη αυτήν την απόσταση.

4. Εξερεύνηση στο Μάτσου Πίτσου
Περπατώντας στις Περουβιανές Άνδεις (μήκους σχεδόν 45 χιλιομέτρων), θα συναντήσετε τα θαυμαστά ερείπια της πόλης των Ίνκας, Μάτσου Πίτσου. Είναι πραγματικά μια εμπειρία ζωής καθώς θα εντυπωσιαστείτε από την αρχιτεκτονική του αρχαίου πολιτισμού μέσα στη ζούγκλα. Τα ερείπια του Μάτσου Πίτσου είναι ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου, σύμφωνα με την περσινή ψηφοφορία από ανθρώπους όλου του πλανήτη.

3. Bungee jumping στη Ζιμπάμπουε

Η βόλτα κοντά στους καταρράκτες Βικτόρια στη Ζιμπάμπουε θα σας κάνει να εκτιμήσετε τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Το Bungee jumping, όμως, από ένα υψηλό σημείο μιας γέφυρας κοντά στους καταρράκτες, θα προσθέσει ακόμα περισσότερες θετικές εντυπώσεις στο ταξίδι σας. Μέχρι πρόσφατα ήταν το πιο ψηλό σημείο για Bungee jumping στον κόσμο, με μήκος «διαδρομής» 110 μέτρα!

2. Κυνήγι με τους ταύρους στην Ισπανία

Το ετήσιο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα συγκεντρώνει τα βλέμματα του πλανήτη. Περίπου έξι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμος κι ο κόσμος να τρέχει και κρύβεται στα σοκάκια για να γλιτώσει. Αν και ακούγεται κάπως… μαζοχιστικό, το τρέξιμο που ρίχνεις για να ξεφύγεις από τους εξαγριωμένους ταύρους στιγματίζει – με την καλή έννοια- τις διακοπές σας.

1. Cage diving στη Νότια Αφρική

Ξεχάστε τα σαγόνια του καρχαρία. Θα είστε μέσα σε ένα κλουβί με μια μπουκάλα οξυγόνου στην πλάτη σας και ο συμπαθητικός και αγαπητός καρχαρίας θα κόβει βόλτες γύρω σας, επιδεικνύοντας τα λευκά και κοφτερά του δόντια. Αλλά δε θα μπορεί να σας αγγίξει κι εσείς θα έχετε μια συγκλονιστική εμπειρία που θα ανεβάσει όσο καμία άλλη την αδρεναλίνη.

Το μυστικό όπλο του Τέσλα και το τσουνάμι



Ο Nikola Tesla δημοσίευσε τον Απρίλιο του 1907 στην εφημερίδα "Ο Κόσμος του Τζόζεφ Πούλιτζερ", ένα άρθρο που περιέγραφε μια συσκευή που θα μπορούσε να εκρήγνυται κάτω από το νερό με ενα μεγάλο εκρηκτικό φορτίο , και θα προκαλεί ένα τεράστιο κύμα (τσουνάμι) που θα καταπίνει τα εχθρικά πλοία. Αυτή η εφεύρεση του Τεσλα στηρίχθηκε στη λογική, αν μια τορπίλη εκραγεί με τηλεχειρισμό δίπλα απο ενα θωρηκτό το παλιρροϊκό κυμα θα το βουλιάξει αμέσως και οποιοδήποτε πλοίο υπάρχει κοντά μη μπορώντας να αντιδράσει, θα είναι ευκολη λεία.
Αρχικά απορρίφθηκε. Ενώ η ιδέα απορίφθηκε τότε, την περίοδο του ψυχρού πολέμου υοθετήθηκε απο το Αμερικανικό ναυτικό.






ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Το έλα να δεις στην συνάντηση Κατσέλη - Ψωμιάδη - Εισβολή εργαζομένων στην αίθουσα της περιφέρειας


"Πεινάμε, γι' αυτό διαμαρτυρόμαστε", φώναζαν οι περίπου 100 εργαζόμενοι στην ΦΙΛΚΕΡΑΜ ΤΖΟΝΣΟΝ οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και πε΄ριπου 4 μήνες και έχουν τεθεί και σε διαθεσιμότητα.

Η κα Κατσέλη βρίσκεται για δυο ημέρες στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Ολα έγιναν περίπου στις 10 το πρωί. Ξαφνικά μπήκαν στην αίθουσα περίπου 100 άτομα (όλοι εργαζόμενοι στην ΦΙΛΚΕΡΑΜ ΤΖΟΝΣΟΝ) και ανάρτησαν πανώ ζητώντας από την υπουργό να φύγει.
Τελικά με παρέμβαση της υπουργού έγινε συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και κλείστηκε ραντεβού για αύριο στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

newsit

ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ


Στη «μάχη» κατά των σκουπιδιών οι νέοι συμβασιούχοι της Θεσσαλονίκης


Στη «μάχη» κατά των σκουπιδιών μπαίνουν τις επόμενες ώρες οι πρώτοι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα με τα απορρίμματα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί όλη την πόλη καθώς το υπάρχον δυναμικό και τα οχήματα δεν επαρκούν, αυτή τη στιγμή, για να βελτιώσουν την κατάσταση στους δρόμους.

ΟΧΙ ΣΕΧ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ

Κάνεις καθιστική ζωή; Μην κάνεις σεξ!


Οι απότομες «εκρήξεις» έντονης σωματικής δραστηριότητας, όπως το σεξ, μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου θανατηφόρου καρδιακού επεισοδίου.

Στην ομάδα υψηλού κινδύνου είναι εκείνοι που έχουν συνηθίσει να ζουν μια καθιστική ζωή και δεν ασκούνται τακτικά ή για τους μεσήλικες που δεν κάνουν σεξ συχνά ούτε ασκούνται σωματικά με άλλο τρόπο.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ταφτς και του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μελέτησαν (μετα-ανάλυση) 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούν πάνω από 6.000 άτομα, σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στη σωματική άσκηση, το σεξ και τον κίνδυνο εμφράγματος ή ξαφνικού καρδιακού θανάτου.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αγύμναστοι άνθρωποι κινδυνεύουν 3,5 φορές περισσότερο από έμφραγμα ή ξαφνικό θάνατο, όταν καταβάλλουν ξαφνικά έντονη σωματική προσπάθεια (π.χ. για τζόκινγκ). Ο αντίστοιχος κίνδυνος κατά τη διάρκεια του σεξ ή λίγο μετά είναι 2,7 φορές μεγαλύτερος.

ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Το οπλοστάσιο των συμμάχων στην επίθεση κατά του Καντάφι - Δείτε όλα τα όπλα που χρησιμοποιούνται


Στον πόλεμο κατά του Ιράκ και κυρίως κατά της Σερβίας, ο κόσμος άκουσε για πρώτη φορά δυο λέξεις: “Έξυπνα όπλα”.

Ηλεκτρονικά συστήματα που τυφλώνουν τον αντίπαλο, πύραυλοι που πετυχαίνουν το στόχο από τεράστια απόσταση με ακρίβεια εκατοστών, αόρατα αεροπλάνα που τα καταλαβαίνεις μόνο όταν είναι ακριβώς από πάνω σου, δορυφορικά συστήματα που καθοδηγούν με ακρίβεια...
Και αυτά είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το οπλοστάσιο της Δύσης.

Από το Σάββατο που τέθηκε σε ισχύ η επιχείρηση “Αυγή της Οδύσσειας”, και ξεκίνησαν οι επιθέσεις κατά του Καντάφι, βλέπουμε σε καθημερινή βάση όλο και περισσότερα έξυπνα όπλα, που παραλύουν και ισοπεδώνουν κάθε αντίπαλο.

Σήμερα το onalert σας παρουσιάζει τα βασικά όπλα από την τεράστια φαρέτρα των συμμάχων. Θα δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις και τις δυνατότητες, που διαθέτουν οι χώρες του ΝΑΤΟ σε αέρα θάλασσα και στεριά.

ΤΟΜΑΧΩΚ
Ο Βασιλιάς των επιθέσεων μέχρι στιγμής. Ο πύραυλος που έχει σμπαραλιάσει τη Λιβυκή αεράμυνα.
Το “τσεκούρι του πολέμου” (στη γλώσσα των ινδιάνων αυτό σημαίνει tomahawk) βγήκε σε δράση το 1983 σαν απάντηση των Αμερικανών στον τεράστιο ανταγωνισμό των εξοπλισμών με τους Σοβιετικούς.
Πρόκειται για ένα long range (μεγάλου βεληνεκούς) πύραυλο που μπορεί να εκτοξευθεί τόσο από πλοία επιφανείας, όσο και από υποβρύχια και αεροπλάνα.
Κατασκευαστής είναι η General Dynamics και πλέον η Rayethon/Mc Donnell Douglas.
Ο Tomahawk, είναι ένας υποηχητικός τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος χαμηλού υψόμετρου που μπορεί να πλήξει τον στόχο του κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Έχει μήκος 6,25 μέτρα (με τον προωθητήρα) και 5,56 μέτρα (χωρίς τον προωθητήρα). Ζυγίζει περίπου 1300 κιλά και το επιχειρησιακό του βεληνεκές αγγίζει τα 1350 ναυτικά μίλια (περίπου 2.500 χιλιόμετρα). Η ταχύτητα που αναπτύσσει φτάνει τα 880 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Το μεγάλο προσόν του tomahwak είναι ο τρόπος που πετάει μέχρι να πλήξει τον στόχο του. Το υπερσύγχρονο σύστημα GPS που διαθέτει και το κομπιούτερ του που διαβάζει την επιφάνεια του εδάφους, αυξομειώνει το ύψος του πάνω από βουνά και πεδιάδες και το κρατάει πάντα χαμηλά από την επιφάνεια. Αυτό τον καθιστά αόρατο από τα εχθρικά ραντάρ και την εχθρική αεράμυνα. Ουσιαστικά λένε πως “όταν τον δεις είσαι ήδη νεκρός”. Το “τσεκούρι του πολέμου” αιφνιδιάζει τον εχθρό.
Οι ΗΠΑ έχουν στο οπλοστάσιο τους περισσότερους από 8.000 τέτοιους πυραύλους οι οποίοι μπορούν να φέρουν και γόμωση με πυρηνικά.
Στον πόλεμο του Κόλπου το 1991 εκτοξεύθηκαν 288 Tomahawk, στη Σερβία το 1999 εκτοξεύθηκαν 218, στον δεύτερο πόλεμο στον Κόλπο εκτοξεύθηκαν 725, ενώ στη Λιβύη σήμερα μέχρι στιγμής 200 Tomahawk, έχουν πλήξει στόχους του Καντάφι.


F-15
Από τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο απογειώνονται κάθε λεπτό και περιπολούν έτοιμα να καταρρίψουν, οποιοδήποτε μαχητικό αεροσκάφος των Δυνάμεων του Καντάφι πετάξει, τα F-15 strike eagle.
Το F-15 eagle είναι ένα υπερσύγχρονο – 3ης γενιάς- δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος, παντός καιρού. Σχεδιάστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ το 1967, πέταξε σε δοκιμές το 1972 και μπήκε σε ενεργό δράση για την αεροπορία των ΗΠΑ το 1976. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον για άλλα 14 χρόνια, μέχρι το 2025 θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ αφού συνεχώς εξελίσσεται και οι βελτιωμένες του εκδόσεις ακολουθούν η μια την άλλη.
Το F-15 strike eagle έχει πλήρωμα έναν ή δύο πιλότους. Κατασκευαστής του είναι η McDonnell Douglas/Boeing IDS. Το μήκος του είναι 19,43 μέτρα και το βάρος του ξεπερνά τα 20.200 κιλά.
Απογειώνεται κυρίως από αεροπλανοφόρα. Η ταχύτητα που αναπτύσσει αγγίζει τα 2,5 Μαχ (2.600 χιλιόμετρα ανά ώρα) ενώ το μέγιστο επιχειρησιακό του ύψος φτάνει τα 20.000 μέτρα. Η αυτονομία του μπορεί να φτάσει και τα 5.500 χιλιόμετρα.
Εκτός από τα υπερσύγχρονα κομπιούτερ του, που και τυφλώνουν αλλά και εγκλωβίζουν στόχους με απίστευτη ευκολία, το F-15 φέρει 1 πυροβόλο Vulkan Μ61Α1 των 20mm τοποθετημένο στη δεξιά του πλευρά. Η δύναμη πυρός του γίνεται τεράστια αφού το F-15 strike eagle είναι εφοδιασμένο με βλήματα Sparrow, Amraam και Sidewinders


F-16
Πραγματικά γεράκια είναι τα F-16 σε όσους πολέμους έχουν λάβει μέρος αλλά και σε καιρούς ειρήνης. Πρόκειται για ένα ελαφρύ μαχητικό – πολλαπλών ρόλων αεροσκάφος με απίστευτες ικανότητες στις κλειστές αερομαχίες. Οι τεράστιες δυνατότητες του σε ταχύτητα, ευελιξία, ικανότητα στροφής και περιστροφής, καθιστούν το F-16 από τους πιο δύσκολους και πιο δυνατούς μαχητές στον αέρα.
Κατασκευαστής του είναι η General Dynamics. Έχει μήκος 14,8 μέτρα και βάρος 12.003 κιλά. Η ταχύτητα του ξεπερνά τα 2 Μαχ (2.100 χιλιόμετρα ανά ώρα) και το μέγιστο επιχειρησιακό του ύψος αγγίζει τα 15.240 μέτρα.
Όπως είπαμε το F-16 είναι αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αναχαιτιστικό – καταδιωκτικό και σαν βομβαρδιστικό . Φέρει πληθώρα οπλικών συστημάτων. Και μπορεί να γίνει ένα θανατηφόρο γεράκι. Πύραυλοι Sidewinder, Amraam, Maverick, Penguin, Harm είναι ένα μέρος του οπλοστασίου που διαθέτει.
Στην “Αυγή της Οδύσσειας” τα F-16 απογειώνονται από αεροδρόμια της Νότιας Ευρώπης και περιπολούν στον ουρανό της Λιβύης έτοιμα να ορμήσουν ξαφνικά όπως τα γεράκια...


F-18
Μια “άγρια μέλισσα” για το Ναυτικό των ΗΠΑ, περιπολεί έτοιμη να κεντρίσει θανατηφόρα οποιοδήποτε αεροσκάφος του Καντάφι κάνει το λάθος να μπει στα ραντάρ της.
Το F-18 δεν αστειεύεται. Πρόκειται για ένα επιθετικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων που συνήθως απογειώνεται από αεροπλανοφόρα μαζί με το F-15
Κατασκευαστής είναι η Boeing. Το F-18 Super Hornet είναι εξοπλισμένο με εωτερικό πολυβόλο των 20 mm και μπορεί να μεταφέρει μεγάλο εύρος πυραύλων αέρος αέρος – αέρος εδάφους- αέρος επιφανείας.
Το Super Hornet έκανε την πρώτη το πτήση το 1995. Η μαζική παραγωγή ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1997 και μπήκε σε υπηρεσία στο Αμερικάνικο Ναυτικό δυο χρόνια μετά αντικαθιστώντας το F-14 tomcat.
Έχει μήκος 18.31 μέτρα και βάρος 21.320 κιλά. Επιχειρεί σε μέγιστο ύψος τα 15.000 μέτρα και η ταχύτητα που αναπτύσσει φτάνει τα 1,8 Μαχ (1.900 χιλιόμετρα ανά ώρα)
Η γκάμα του οπλοστασίου του είναι τεράστια: Sidewinder, Amraam, Asramm, Maverick, Harpoon και οτιδήποτε άλλο μπορεί ο ανθρώπινος νους να φανταστεί από πυραύλους και όπλα, χωράει μέσα σε ένα F-18



EUROFIGHTER
Το καμάρι της Ευρωπαϊκής πολεμικής αεροπορίας. Ένα μαχητικό αεροσκάφος 4ης προς 5ης γενιάς που σκορπά τον τρόμο. Ιδανικό για αερομαχίες με τεράστια δύναμη πυρός είναι σαν ένας “λυσσασμένος σκύλος” δεμένος με αλυσίδα και αλίμονο σε όποιον βρεθεί απέναντι του όταν θα είναι ελεύθερος...
Στον ουρανό της Λιβύης στην επιχείρηση των συμμάχων αποτελεί την δύναμη που σκορπά τον τρόμο. Ένας ευρω-τυφώνας.
Το eurofighter έχει μήκος 15,96 μέτρα και βάρος πλήρες φορτίου 15.550 κιλά. Η ταχύτητα του ξεπερνά τα 2 Μαχ (2.100 χιλιόμετρα ανά ώρα και το μέγιστο επιχειρησιακό του ύψος αγγίζει τα 15μιση χιλιόμετρα από το έδαφος.
Το κύτος του είναι κατασκευασμένο από συνθετικά ανθρακονήματα και τα φτερά του από τιτάνιο, λίθιο και χυτό αλουμίνιο.
Η δύναμη πυρός είναι τεράστια. Ένα πυροβόλο Mauser των 27mm και πύραυλοι Asraam, sidewinder, Amraam, Meteor, Scalp, Harm και Penguin κάνουν το Ευρωπαϊκό τζετ να τρομάζει κάθε αντίπαλο.


TORNADO
Ο Αγγλο-γερμανικός κυκλώνας που βομβαρδίζει και ισοπεδώνει τα πάντα. Στις πρώτες εξόδους των συμμάχων στον ουρανό της Λιβύης τα tornado κλείδωσαν και κατέστρεψαν πολλά επίγεια ραντάρ της αεράμυνας του Καντάφι.
Πρόκειται για ένα βαρύ και δυνατό αεροσκάφος σε ρόλους κυρίως βομβαρδισμού. Η ταχύτητα του ξεπερνά το 1 Μαχ (1,3) και τα όπλα του είναι εντυπωσιακά: Storm Shadow, Brimstone, ALARM, AIM-9 Sidewinder, Paveway II, Paveway III, Enhanced Paveway, General Purpose Bombs,ενώ φέρει και πολυβόλο Mauser των 27mm


B2 spirit
Το απόλυτο βομβαρδιστικό. Απογειώνεται από τις ΗΠΑ, χτυπάει σαν φάντασμα με τεχνολογία stealth στη Λιβύη και επιστρέφει.
Αυτή τη στιγμή 20 τέτοια βομβαρδιστικά αεροσκάφη αποτελούν το καμάρι των ΗΠΑ. Πετούν σε μεγάλα ύψη με υποηχητική ταχύτητα και μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες βομβών. Η περιοχή που βομβαρδίζουν ισοπεδώνεται στην κυριολεξία. Λόγω του σχήματος και των υλικών τους κανένα ραντάρ δεν τα εντοπίζει. Έχουν ακτίνα δράσης που ξεπερνά τη λογική. Στη “αυγή της Οδύσσειας” διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.


Rafale και Mirage
Τα καμάρια της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας. Αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων 4ης γενιάς. Ιδανικά λόγω της γεωμετρίας των φτερών τους για μεγάλες ταχύτητες σε κλειστές αερομαχίες, διαλύουν τον εχθρό με κάθε τρόπο.
Το χαρακτηριστικό των Rafale είναι το μικρό ίχνος που αφήνουν στα ραντάρ. Το Γαλλικό μαχητικό της dassault, έχει μήκος 15,27 μέτρα, βάρος (γεμάτο φορτίου) 19.000 κιλά και η ταχύτητα που αναπτύσσει ξεπερνά τα 2 μαχ. To Rafale φέρει τους θανατηφόρους πυραύλους Scalp
Το Mirage είναι ένα δοκιμασμένο μαχητικό που κάνει τη διαφορά. Η ταχύτητα του ξεπερνά εκείνη του “αδερφού” του, Rafale και φτάνει τα 2,2 Μαχ. Το μήκος του είναι 14,40 μέτρα και το βάρος του 10.200 κιλά.



TRIDENT
Η τρίαινα που χτυπά θανατηφόρα. Τα υποβρύχια trident είναι κλάσης Ohaio και το ναυτικό των ΗΠΑ τα χρησιμοποιεί σε κάθε επιχείρηση. Είναι πυρηνοκίνητα και έχουν μήκος 170 μέτρα. Η ταχύτητα τους στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 12 knots, και κάτω από το νερό έχουν αγγίξει και τα 20 knots. Έχουν πλήρωμα 15 αξιωματικούς και 140 ναύτες. Το κάθε ένα υποβρύχιο μπορεί να μεταφέρει 154 πυραύλους Tomahawk.
Τα υποβρύχια trident βρίσκονται εν καταδύσει ανοιχτά της Λιβύης στη Μεσόγειο και συνεχώς εκτοξεύουν πυραύλους κατά στόχων του Καντάφι, παραλύοντας τα πάντα. Κανείς δεν ξέρει από που τον χτύπησαν...


onalert

ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΑΞΙΑ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Μετέτρεψε τον εαυτό του σε… Transformer


Οι απανταχού φαν των Transformers αν μη τι άλλο θα ενθουσιαστούν με την είδηση ότι ένας άνδρας από τη Καλιφόρνια κατάφερε να μετατρέψει τον εαυτό του σε έναν ζωντανό Transformer με κράνος και ρόδες!

Το απόλυτο gadget κάθε θαυμαστή των Transformers που σέβεται τον εαυτό του είναι δημιουργία του Drew Beaumier, ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε το κατασκεύασμά του στους κριτές του American Idol, αφήνοντάς τους με το στόμα ανοιχτό!

Του πήρε πάνω από 8 εβδομάδες συνεχόμενης δουλειάς και δοκιμών μέχρι να δημιουργήσει το πρώτο κουστούμι Transformer. Για να το φτιάξει χρειάστηκε ένα αυτοκινητάκι Power Wheels, διάφορα εξωτερικά εξαρτήματα και πολλή, πολλή κόλλα!

Όλα ξεκίνησαν με τη διάλυση του αυτοκινήτου και την επανατοποθέτησή των τμημάτων του με κόλλα και μεντεσέδες σε μια αθλητική ολόσωμη φόρμα, για να μπορεί να τη φοράει σαν στολή. Το κουστούμι περιλαμβάνει και ρόδες, που είναι τοποθετημένες στα χέρια και τα πόδια, έτσι ώστε όταν σκύβει να μετατρέπετε σε αυτοκίνητο και να κυλάει στο δρόμο.

Όταν είναι όρθιος, η στολή θυμίζει τον διάσημο ήρωα της ταινίας Optimus Prime. Για τον 25χρονο Drew η ιδέα να δημιουργήσει ένα τέτοιο κουστούμι ήταν ότι πιο επικερδές θα μπορούσε να σκεφτεί. Μέχρι στιγμής, από τις παραστάσεις που δίνει στους δρόμους του Hollywood, έχει εισπράξει πολλά περισσότερα από τα 300 δολάρια που είχε ξοδέψει για να το κατασκευάσει.

Από τη στιγμή που έφτιαξε το πρώτο Transformer μέχρι και σήμερα, διαθέτει στολές για Ford Mustang, μια κόκκινη Harley Davidson, μια αστυνομική μοτοσικλέτα, ένα κίτρινο Volkswagen Beetle και μια ροζ Escalade. Τα μελλοντικά σχέδια του Drew είναι να κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό τις στολές που έχει σχεδιάσει μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012.



prptothema

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Τι σκέφτονται οι άνθρωποι! Τεχνητό σύννεφο κατά της ζέστης στο Κατάρ!!


Για την καταπολέμηση των υψηλότατων θερμοκρασιών μηχανολόγοι μηχανικοί του Πανεπιστημίου του Κατάρ πρότειναν τη δημιουργία τεχνητού σύννεφου, που θα δροσίζει τους παίκτες στους αγώνες του Μουντιάλ 2022…
Η συγκεκριμένη ομάδα παρουσίασε σχέδιο με το τεχνητό σύννεφο, που θα ίπταται πάνω από τα γήπεδα και θα προσφέρει δροσιά σε όσους βρίσκονται μέσα σε αυτά.
Το σύννεφο, δηλαδή, θα λειτουργεί ως ένα είδος air condition, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από 100% άνθρακα, θα είναι γεμάτο από ήλιο και θα τροφοδοτείται από 4 μηχανές που θα δουλεύουν με ηλιακή ενέργεια.
Μέχρι στιγμής η FIFA δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα, ενώ το κόστος του συγκεκριμένου σχεδίου φτάνει στα 500.000 δολάρια το κομμάτι.

soccerplus.gr

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ


Elizabeth Taylor:Εφυγε από τη ζωή η Κλεοπάτρα της μεγάλης οθόνης


Η μεγάλη ηθοποιός του Χόλιγουντ "έσβησε" σε ηλικία 79 ετών
Εχει προταθεί για βραβείο Οσκαρ 5 φορές ενώ το κέρδισε τις 2 από αυτές.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Εν μέσω συνθημάτων η συνέντευξη Τύπου της Λ.Κατσέλη στην περιφέρεια Κ.Μακεδονίας


Μέσα σε συνθήματα και αποδοκιμασίες από απολυμένους εργαζόμενους στην εταιρεία «Φίλκεραμ Johnson» πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι εργαζόμενοι κρατώντας πανό επιτέθηκαν φραστικά στην υπουργό.
Στη συνέχεια μια αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την κ. Κατσέλη, η οποία τους ζήτησε να έχουν συνάντηση την Πέμπτη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΔΟΛ