Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΟΡΕΣ

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ 40 ΤΡΙΣ ? ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ '' ΑΓΟΡΕΣ '' .......ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ‏


Τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις σε όλα σχεδόν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για την οικονομική κρίση και τα χρέη κάθε χώρας. Πολλοί απο εμάς ακούμε καθημερινά τον όρο "αγορές".
Σε αυτές τις αγορές σύμφωνα τους "κορυφαίους" οικονομολόγους χρωστάνε λίγο πολύ όλα τα κράτη.
Κανείς τους όμως δεν τολμάει να πεί δημόσια απο ποιούς αποτελούνται αυτές οι "αγορές".


Όλοι οι οικονομολόγοι σταματούν την ανάλυση τους σχετικά με το ποιοί μας δανείζουν στην λέξη "αγορές".


Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι όλες οι "μεγάλες" δυνάμεις(ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία κτλ) χρωστούν τρισεκατομμύρια. Δείτε περισσότερες λεπτομέρεις στο
 ρολόϊ του παγκόσμιου χρέους του "Economist"



Κάποιοι λοιπόν έχουν υποθηκεύσει μέσω δανείων την ανθρωπότητα και προσπαθούν να την υποδουλώσουν φέρνοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.


Αυτή τη στιγμή τα σχέδιά τους βρίσκονται σε τελικό στάδιο,
το οποίο περιλαμβάνει την απαξίωση στα μάτια των ανθρώπων, των απανταχού εθνικών κυβερνήσεων.


Οι τραπεζίτες στους οποίους χρωστάει η ανθρωπότητα είναι γνωστοί σε κύκλους οικονομολόγων και έχουμε δημοσιεύσει τα ονόματα στο παρελθόν. Δείτε τα ξανά:

Rothschilds of London
Lazar Brothers of Paris
Israel Moses Seif of Italy
Warburg Bros of Hamburg
Lehman Brothers of New York
Kuhn Loeb of New York
Chase Manhattan of New York(Morgan)
Goldman Sachs of New York


Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι Διεθνείς Τραπεζίτες; Είναι όλοι τους Εβραίοι στην καταγωγή.


Για αυτό κανείς οικονομολόγος δεν τολμά να πεί ποιοί αποτελούν στην πραγματικότητα τις αγορές.


Για να μην ξεσηκωθούν οι λαοί εναντίον τους μόλις καταλάβουν το βρώμικο παιχνίδι που έχουν παίξει εις βάρος της ανθρωπότητας.


Μάλιστα πριν ένα χρόνο περίπου ο πρώην διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας είχε μιλήσει στην ΝΕΤ για το ποιοί αποτελούν τις αγορές. Δεν μίλησε βέβαια για την καταγωγή τους.

ΧΑΛΑΡΑ

Sunday, 20 May 2012 12:50
 
«Στο ψυγείο» μπαίνουν οι δύο μετροπόντικες της Θεσσαλονίκης, που, αν όλα πάνε καλά και... δεν τους φάει η σκουριά, θα αρχίσουν να δουλεύουν και πάλι το καλοκαίρι του 2013! Θα παραμείνουν δηλαδή παροπλισμένοι για τουλάχιστον ένα χρόνο.


Seleo.gr News

ΤΕΛΟΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές η "Κοινωνική Συμφωνία"


Λόγω διπολισμού δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.

 
Αρχίζει διάλογο με ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους Πράσινους.

 
Τα συμπεράσματα της...  1ης πανελλήνιας συνάντησης στελεχών

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι εργασίες της 1ης πανελλήνιας συνάντησης στελεχών της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου και εξετάστηκε η θέση του κόμματος μπροστά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Η συνάντηση στελεχών προχώρησε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ συνεχίζει τη λειτουργία της με βάση τις θέσεις της και τις αρχές της αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πολιτικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο.
Προχωρά σε διάλογο στις οργανώσεις της, αλλά και με τους κοινωνικούς φορείς εν όψει του πρώτου συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεν θα κατέβει αυτόνομα σε αυτές τις εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν σε συνθήκες διπολισμού.
Πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της απευθύνει πρόταση συνεργασίας, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης, προς όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές και αριστερές δυνάμεις.
Ξεκινά από αύριο διαδικασίες διαλόγου με τις δυνάμεις αυτές, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ, στους Οικολόγους Πράσινους, σε δίκτυα και ομάδες πολιτών για τη δυνατότητα διερεύνησης προγραμματικής σύγκλισης και προεκλογικής συνεργασίας των δυνάμεων αυτών.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/05/blog-post_2903.html#ixzz1vQWY3kwk

ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΑΙ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Εξι οι νεκροί απο το σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην Ιταλία

ΦΩΤΟ REUTERS

- Μία γυναίκα 100 χρόνων και μία 37χρονη πέθαναν από καρδιακή προσβολή
- Τουλάχιστον 50 οι τραυματίες
- Πανικός στους δρόμους της Μπολόνια και άλλων πόλεων από τον ισχυρότατο σεισμό
- Απίστευτες εικόνες απο τις ζημιές σε πολλά κτίρια
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών απο το σεισμό 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε τη νύχτα στη βορειοανατολική Ιταλία. Οι νεκροί είναι 6 εκ των οποίων οι τρεις εργάζονταν σε εργοστάσια στη περιοχή της Μόντενα και της Φεράρα.

Οι περισσότερες καταστροφές σε κτίρια σημειώθηκαν στην Finale Emilia, στην ευρύτερη περιοχή της Μόντενα.



ΤΣΕΛΣΙ ; ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ



Διεθνές Ποδόσφαιρο/Champions League

Δημοσίευση : 20/05/201

Ο,τι και να πει κανείς για την παρουσία του Ντιντιέ Ντρογκμπά στον τελικό είναι λίγο. Ο Ιβοριανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Τσέλσι και του αξίζει δικαιωματικά μια υπόκλιση.

Ο κορυφαίος σέντερ φορ ήταν, όπως είναι λογικό, πολύ χαρούμενος μετά το παιχνίδι:

«Ήταν της μοίρας γραφτό. Το πεπρωμένο μας. Πιστεύω πολύ σε αυτά! Προσεύχομαι συνεχώς. Ήταν γραφτό εδώ και πολύ καιρό. Ο Θεός ήθελε να το πάρουμε. Η ομάδα μας είναι εκπληκτική. Θέλω να αφιερώσω το τρόπαιο σε όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα στην Τσέλσι και σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Η ζωή είναι υπέροχη. Το γκολ της ισοφάρισης άλλαξε όλο το παιχνίδι. Είμαι ευτυχισμένος» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα.
Ντρογκμπά: «Ήταν πεπρωμένο μας»
  

20 - 5 - 12

Ετσι το ήθελε ο Θεός...

 
Η Τσέλσι ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά πήγε κόντρα σε όλους και σε όλα, όμως είχε μαζί της τον Θεό του ποδοσφαίρου κερδίζοντας με 4-3 την Μπάγερν στα πέναλτι και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Με ήρωες τον Ντρογκμπά (ισοφάρισε στο 88' στέλνοντας το ματς στην παράταση και ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι στην ρώσικη ρουλέτα) και τον Τσεχ (απέκρουσε πέναλτι του Ρομπεν στην παράταση, αλλά και του Ολιτς στην ρώσικη ρουλέτα, αλλά είχε και σωρεία αποκρούσεων στο ματς), οι μπλε του Λονδίνου σήκωσαν ψηλά στον γερμανικό ουρανό το τρόπαιο του Champions League, αφήνοντας... ξερούς τους Βαυαρούς που ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι, χαμένο πέναλτι, αλλά και μοιραίους τους Ρομπέν, Ολιτς και Σβαϊνστάιγκερ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012


Fantasy/Sci-fi Fiction: Όταν η φαντασία αποτυπώνεται στο χαρτί


'Ολα εκείνα τα έργα που μας έχουν κρατήσει Συντροφιά, που μας έχουν ταξιδέψει σε Γαλαξίες πολύ πολύ μακρινούς που έχουν καταφέρει ακόμα και να μας τρομάξουν με τα δυστοπικά τοπία τους και τα αρχαία όντα τους που κείτονται αιώνια και αρνούνται πεισματικά να πεθάνουν.


Pun Intended...

Όταν ήμουν στο δημοτικό τα αγαπημένα μου βιβλία ήταν εκείνα που περιέγραφαν με λέξεις και εικόνες τις αλλόκοτες αλλά και γοητευτικές ιστορίες από την ελληνική μυθολογία. Σε κάποια τάξη, δε θυμάμαι ακριβώς, είχαμε και το σχετικό μάθημα πάνω στους βασικούς μύθους. Τους γνώριζα ήδη όλους. Δεν ξέρω πως.
Δεν περηφανεύομαι για τις σχολικές μου επιδόσεις, δεν ήμουν ποτέ άριστη μαθήτρια. Τέτοια θέματα όμως τα κατείχα από πάντα. Δεν ξέρω πως.
Σιγά σιγά τα διαβάσματά μου ωρίμασαν και με αυτά και γω μαζί τους. Οι μυθολογίες και τα παραμύθια έδωσαν τη θέση τους σε λαογραφικά κείμενα ή βιβλία που εξερευνούσαν και ανέλυαν διάφορους θρύλους. Διάβαζα για νεράιδες, για ξωτικά, για βρικόλακες και λυκάνθρωπους. Ίσως έφταιγε η εφηβεία. Ίσως όχι.
Στα τέλη της χιλιετίας άρχισα δειλά δειλά να ανακαλύπτω την Μέση Γη. Μέχρι τότε, ενώ ήξερα για τον Βρετανό "παραμυθά" δεν είχα διαβάσει τίποτα εκτός από ένα μικρό έργο του Tolkien, το "ο Γεωργός ο Γίλης από το Χαμ". 
Η αφορμή ήταν, όπως και για πολλούς άλλους, η κινηματογραφική μεταφορά της πιο διάσημης τριλογίας επικής φαντασίας. Του Άρχοντα. Όχι μόνο των Δαχτυλιδιών, γενικά.
Προτού να δω τις ταινίες είχα καταφέρει να διαβάσω τοΣιλμαρίλιον, το Χόμπιτ και φυσικά την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Το τελευταίο μέρος, την Επιστροφή του Βασιλιά, την παρακολουθήσα στην κινηματογραφική της πρεμιέρα πρώτη σειρά από την οθόνη.