Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

THE DOORS - RIDERS ON THE STORM




Ο ήχος του τραγουδιού είναι από την αυθεντική στούντιο ηχογράφηση της εποχής..

Riders on the storm
Riders on the storm
Into this house we're born
Into this world we're thrown
Like a dog without a bone
An actor out alone
Riders on the storm

GARY MOORE - SEPARETE WAYS



ΑΤΜ - ΠΡΟΣΟΧΗ

OΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για να μην σας ΚΛΕΨΟΥΝ στο ΑΤΜ:
Ποια είναι τα ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ που έχουν στηθεί;

OΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για να μην σας ΚΛΕΨΟΥΝ στο ΑΤΜ: Ποια είναι τα ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ που έχουν στηθεί;
 
Η φαντασία και η επινοητικότητα των κλεφτών δεν σταματά. Ο κίνδυνος να σας αφαιρέσουν χρήματα την ώρα που εσείς θα προσπαθείτε να κάνετε ανάληψη από το ATMγια να περάσετε Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά μεγαλώνει.
Δείτε τον οδηγό επιβίωσης, όπως συντάχθηκε με τη βοήθεια τραπεζικών στελεχών τα μάτια των οποίων έχουν δει πολλά.
Προσοχή στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ, οι επιτήδειοι καιροφυλακτούν.
Και στήνουν παγίδες για να «διαβάσουν» το ΡΙΝ και με συσκευές και την μαγνητική επιφάνεια της κάρτας, ενώ με ειδικές μεταλλικές τάπες μπλοκάρουν την έξοδο των χρημάτων.
Οι απάτες στα ΑΤΜ αυξάνονται και οι τράπεζες ζητούν από τους πελάτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψουν για τις γιορτές σε κάποιο δημοφιλή χειμερινό προορισμό.
Μάλιστα τα τραπεζικά στελέχη εξηγούν πως σε πολλούς από τους δημοφιλείς προορισμούς τα ΑΤΜ είναι «αφύλακτα» καθώς βρίσκονται εκτός τραπεζικών καταστημάτων, και μπορούν εύκολα να «παγιδευτούν» από τους επιτήδειους.

ΟΤΑΝ Ο ΥΠΝΟΣ ΧΤΥΠΑ

ΌΤΑΝ Ο ΥΠΝΟΣ ΧΤΥΠΑ... εκεί που δεν το περιμένεις!! ΠΕΡΙΕΡΓΑ μέρη και περίεργες στάσεις στον ύπνο για τους ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ!! (PHOTO)

ΌΤΑΝ Ο ΥΠΝΟΣ ΧΤΥΠΑ... εκεί που δεν το περιμένεις!! ΠΕΡΙΕΡΓΑ μέρη και περίεργες στάσεις στον ύπνο για τους ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ!! (PHOTO)
 
Όταν ο Μορφέας σε καλεί στην αγκαλιά του το λιγότερο που σκέφτεσαι είναι το μέρος όπου θα πάρεις τον υπνάκο σου. Αυτό ισχύει για ανθρώπους αλλά και για ζώα, που επιλέγουν για τον ύπνο τους τις πιο αστείες στάσεις σώματος αλλά και σημεία που δεν φαντάζεστε. Γιατί όταν τα μάτια κλείνουν, το κεφάλι και το σώμα γέρνουν αδιακρίτως, όπου κι αν βρίσκονται εκείνη τη στιγμή.
 


ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΗ

«Στο σφυρί» λοιπόν τα ακίνητα του δημοσίου, και μαζί με αυτά, η ίδια η πατρίδα…

Δημοσιευμένη  εικόνα

 Του Γιώργου Τσακίρη

Η δημόσια γη «στο σφυρί»

Τελευταία εξέλιξη (λίγων μόλις ημερών) στο «σήριαλ» του ξεπουλήματος της γης και των ακινήτων της χώρας, αποτελεί η δημοσίευση στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, τριών καταλόγων με ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, ιδιοκτησίας τόσο του εν λόγω Ταμείου, όσο και της ΕΤΑΔ.



Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα λοιπόν και στο υποσέλιδο με την επωνυμία «Αξιοποίηση Γης» (sic), έχουν αναρτηθεί υπό τον τίτλο «Κατάλογος Ακινήτων», ως άλλο … ουζερί-ψαροταβέρνα (και ζητώ ειλικρινή συγνώμη από τους επαγγελματίες του είδους) λίστες ακινήτων με την εξής γενική περιγραφή:

«Κατάλογος Ακινήτων
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκίνησε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο για την εκμετάλλευση των ιδιόκτητων ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου.
Το πεδίο εργασιών περιλαμβάνει πάνω από 80.000 ακίνητα του δημόσιου τομέα που επί του παρόντος τα διαχειρίζονται ή ανήκουν στην ΕΤΑΔ, σε ΔΕΚΟ ή σε διάφορα Υπουργεία. Τα ακίνητα θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν προς εκμετάλλευση βάσει κριτηρίων (Ελεύθερα Ακίνητα, Αστικά Ακίνητα, Μη αστικά Ακίνητα) και εμπορικών παραγόντων (μέγεθος, τοποθεσία, βασικές νομικές δεσμεύσεις, πιθανές χρήσης ακινήτου).

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! Υπήρχαν γίγαντες στην αρχαιότητα και μας το έκρυβαν! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Σε αρκετούς λαούς υπάρχει κοινή η παράδοση γιγάντων που ζήσανε κάποια στιγμή στο παρελθόν και άφησαν πίσω τους τα μεγαλιθικά κτίσματα. Απ' ότι φαίνεται όμως αυτά δεν είναι μόνο μυθολογία. Στο Γκαργκαγιαν στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο σκελετός ενός γίγαντα με ανάστημα 5.18 μέτρων... Στη Νορβηγία αναφέρθηκαν ευρήματα παρόμοιων σκελετών. Ακόμα και σε κάποιο σπήλαιο της Ελλάδας, φημολογείται ότι υπάρχει ακόμα ένας τέτοιος γιγάντιος σκελετός.



Ο βασιλιάς Αίαντας του Τρωικού πολέμου ήταν ένας γίγαντας όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αττικά. Γράφει ότι βλέποντας τον σκελετό του, η επιγονατίδα του ήταν περίπου όσο ο δίσκος που ρίχνουν τα παιδιά στο πένταθλο.
Η Ελληνική μυθολογία περιγράφει λεπτομέρειες για τις συμμαχίες στους πολέμους των γιγάντων και την σταδιακή αντικατάστασή τους από άλλους Θεούς. Η γιγαντομαχία λέγεται ότι έληξε κοντά στην σημερινή Μεγαλόπολη όπου ο Δίας κατεύκαυσε με κεραυνούς τους γίγαντες. Σήμερα εκεί υπάρχουν τα ορυχεία λιγνίτη της Δ.Ε.Η. και κάποιοι υποστηρίζουν ότι συχνά βρίσκονται μέσα στον λιγνίτη και τεράστια κόκκαλα!
Στήν Ύδρα, στο σπήλαιο του Αγ. Κυπριανού (μετά το Ζάστανι και πρίν το Μώλο) αναφέρεται ύπαρξη γιγάντιου ανθρώπινου σκελετού.


Δημοσιευμένη  εικόνα

Παρόμοια οστά λέγεται ότι είναι θαμένα και στον περίβολο του ναού του Αγίου Νίκολάου στις Σπέτσες.



Η ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Έλλειψη μελισσών «απειλεί τις ευρωπαϊκές καλλιέργειες»!!
Όχι όμως και την Ελλάδα...

Δημοσιευμένη  εικόνα


Σε περισσότερες από τις μισές χώρες της Ευρώπης, οι μέλισσες δεν επαρκούν για την επικονίαση των καλλιεργειών, προειδοποιεί διεθνής ερευνητική ομάδα. Η έλλειψη όμως δεν αποδίδεται τόσο στη μείωση των μελισσών, όσο στην επέκταση των καλλιεργειών που προορίζονται για βιοκαύσιμα: σόγια, καλαμπόκι, ελαιοκράμβη. Στην Ελλάδα, πάντως, οι μέλισσες δείχνουν να υπερεπαρκούν, παρά την προώθηση των ενεργειακών καλλιεργειών.


Τα τελευταία χρόνια, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αναφέρουν ανησυχητική συρρίκνωση του πληθυσμού των μελισσών, πρόβλημα που οδήγησε την ΕΕ στην απόφαση να επιβάλει μορατόριουμ στα εντομοκτόνα που βασίζονται στη νικοτίνη.

Σύμφωνα όμως με την τελευταία μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS ONE, το διάστημα 2005-2010 τα μελίσσια αυξήθηκαν κατά 7% στις 41 ευρωπαϊκές χώρες που εξετάστηκαν.