Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 293 Ε

Καλώς να δεχτούμε τη γενιά των 293 ευρώ !!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Θυμάστε με πόσο λύπηση, στενοχώρια και απορία αναφερόμασταν στην γενιά των 700 ευρώ…;;;; Σαν χθες ήταν που ακούγαμε στα μέσα εκφράσεις όπως «Κατάντια», «Πως θα ζήσουν οι νέοι με τόσα λίγα χρήματα», «Φτάσαμε στον πάτο», «γυρνάμε 30 χρόνια πίσω» και άλλα τέτοια συμπαθητικά…
Ε λοιπόν, για να μην βαρεθούμε και μείνουμε στάσιμοι σε μια κατάσταση… κάποιοι εντός και εκτός συνόρων φρόντισαν το 700 να γίνει πολύ γρήγορα 500 για να φτάσει τελικά στα 293 ΕΥΡΩ!!! Αυτή είναι η νέα γενιά που θα δημιουργηθεί μέσα στη νέα χρονιά!!! 
Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 3.000.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν για ακόμη μια φορά τους μισθούς τους να ψαλιδίζονται, ενώ δραματικές θα είναι οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις.
Στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος εκτιμούν πως σύντομα αναμένονται μειώσεις στις αποδοχές του 50% των   μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που θα φτάσουν 10%!!!
Ο νέος εθνικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586 ευρώ για πλήρη απασχόληση και στα 293 ευρώ για part time εργασία!!! Με λίγα λόγια θα δουλεύουμε 6 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα και ίσως και κάθε Κυριακή (αν το αφεντικό θέλει να ενταχθεί στο νέο εργασιακό καθεστώς που προτείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης) για να παίρνουμε τελικά στο τέλος του μήνα λιγότερα από 300 ευρώ!!!!!! Και με αυτά θα ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουμε χαράτσια, ενοίκια, βενζίνες, ξύλα, τέλη, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, σούπερ μάρκετ, γιατρούς, φροντιστήρια και άλλα!!
Μη σε παίρνει από κάτω, μπορεί να πεινάσουμε, να βυθιστούμε στο σκοτάδι και στην αμάθεια, να παγώσουμε και να αρρωστήσουμε αλλά όπως εμπιστευτικά γράφει η αναφορά της Τραπέζης της Ελλάδος οι μισθοί θα αρχίσουν να «ξεπαγώνουν» με έστω οριακές αυξήσεις από το 2014!!
Κουράγιο… ένας χρόνος είναι θα περάσει!!!
Πηγή: Τύπος της Κυριακής 

7 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Φτιάξτε την τέλεια γαλοπούλα .

Πώς να φτιάξετε την τέλεια γαλοπούλα (1)

Τι πρέπει να περιλαμβάνει η γέμιση της γαλοπούλας και τι προϋποθέτει η προετοιμασία της; Πόσο αλάτι πρέπει να προσθέσετε και τι άλλα μπαχαρικά για να τη νοστιμίσετε; Πώς πρέπει να την ψήσετε για να βγει τραγανή, αλλά ταυτόχρονα χυμώδης και γευστική;
Μήπως φέτος είναι η σειρά σας να φτιάξετε για πρώτη φορά τη γαλοπούλα για το γιορτινό σας τραπέζι; Ακόμη κι αν δεν είναι η πρώτη σας φορά, μήπως έχετε αμφιβολίες για το πώς θα την ψήσετε καλύτερα; Ποιες είναι οι καλύτερες τεχνικές ψησίματος για μια πεντανόστιμη γαλοπούλα; Το μόνο που χρειάζεστε είναι να διαβάσετε τους παρακάτω 7 μύθους που αφορούν τη γαλοπούλα και… να τους καταρρίψετε.
  • Μύθος 1: Θα πρέπει να αγοράσετε τη γαλοπούλα σας φρέσκα και όχι κατεψυγμένη
Το να αγοράζετε τη γαλοπούλα σας κατ ‘ευθείαν από ένα τοπικό αγρόκτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στηρίξετε την κοινότητά σας και να βεβαιωθείτε για την προέλευσή της. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να φοβάστε την κατεψυγμένη γαλοπούλα, καθότι αν αποψυχθεί σωστά, θα αποδειχθεί εξίσου γευστική και μαλακή με τη φρέσκια (ίσως και περισσότερο)…
  • Μύθος 2: Το αλάτισμα του δέρματος της γαλοπούλας δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με το να τη βυθίσετε σε άλμη
Πώς να φτιάξετε την τέλεια γαλοπούλα (2)
Για μια μέση νοικοκυρά (ή νοικοκύρη), το να βυθίσει το κρέας σε αλμυρό νερό είναι το κλειδί για μια τέλεια γαλοπούλα. Ο λόγος είναι ότι ειδικά το κρέας των πτηνών στεγνώνει πολύ γρήγορα. Το αλάτι έχει την ικανότητα να τροποποιεί τις πρωτεΐνες, κάνοντας το κρέας να κρατά μέσα του περισσότερο νερό, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο ζουμερό. Μπορείτε λοιπόν, αντί να αλατοπιπερώσετε -όπως κάνετε κάθε φορά- το δέρμα της γαλοπούλας σας, να δοκιμάσετε είτε να τη βυθίσετε σε άλμη, είτε να τοποθετήσετε αλάτι με ένεση απευθείας στο κρέας της, με τη βοήθεια μιας σύριγγας από αυτές που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική.
  • Μύθος 3: Θα χρειαστείτε τόνους από βότανα και μπαχαρικά
Κρατήστε τα καρυκεύματα καλύτερα για τη σάλτσα. Οποιοδήποτε μπαχαρικό κι αν προσθέσετε θα μείνει μόνο στην επιφάνεια της γαλοπούλας. Η άλμη είναι εκείνη που φροντίζει κυρίως, για το μεγαλύτερο μέρος του αρώματος και της γεύσης του κρέατος της γαλοπούλας. Πριν βουτυρώσετε τη γαλοπούλα σας, περάστε με ένα πινέλο μαγειρικής την επιφάνειά της με λίγη σάλτσα σόγιας (για περισσότερο βάθος στη γεύση, αλλά και για να διατηρηθεί η αλατισμένη γεύση του δέρματος) και πάπρικα για πιο ιδιαίτερο άρωμα.
  • Μύθος 4: Χρειάζεται ειδικό ταψί για να την ψήσετε