Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΞΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 5 2011
Έτοιμη η μεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδας! (pics)
H σήραγγα μήκους 6 χιλιομέτρων, που παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών, ολοκληρώθηκε μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες εργασιών.
Η μεγαλύτερή σήραγγα της Ελλάδας αλλά και των Βαλκάνιων, μήκους 6 χλμ, η οποία παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών, διανοίχθηκε σήμερα, καθ' ολοκληρία, καθώς «συνάντησαν» η μία άκρη της την άλλη, μετά από έκρηξη που προκλήθηκε στο σημείο συνάντησης.
Εορταστικό χαρακτήρα στην καθολική διάνοιξη της σήραγγας, έδωσαν η Παραχωρησιούχος Εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. και η Κατασκευαστική Κοινοπραξία Μαλιακός - Κλειδί, καθώς μετά την διάνοιξη ακολούθησε γιορτή, στο Βόρειο Μέτωπο της Σήραγγας στο Ομόλιο.
Οι εργασίες για την κατασκευή της, ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2008, και από τα δύο μέτωπα ταυτόχρονα - από το Νότιο Μέτωπο δηλαδή το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών και από το Βόρειο Μέτωπο το οποίο βρίσκεται στο Ομόλιο.
Σήμερα, μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες εργασιών, τα δύο μέτωπα συναντήθηκαν, στη μέση, στα 3 χιλιόμετρα δηλαδή, και έτσι άνοιξε απ’ άκρη σε άκρη η μεγαλύτερη οδική σήραγγα.

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥ

Την Τετάρτη θα βάλει μπρος τις μπουλντόζες ο Μπουτάρης


Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απο τις αλλαγές στην χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων σε Ικτίνου και Ζεύξιδος και την τοποθέτηση πασαλακίων στην οδό Μητροπόλεως, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, αποφάσισε...

να δώσει ο ίδιος απαντήσεις για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει για την προάσπιση του δημόσιου χώρου. Η συνέντευξη θα δοθεί την Τετάρτη 1στις 12.00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
γράφει το φίλιο thestival.
Προφανώς θα βάλει μπροστά τις μπουλντόζες που θα γκρεμίσουν τα τραπεζοκαθίσματα στην Αριστοτέλους (όπως έλεγε το ΚΑΡΦΙ της7ης Μαϊου).

ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ & ΑΤΤΙΚΗ












-Εκδότης: Έσοπτρον
-Συγγραφέας: Γιαννόπουλος, Ιωάννης Θ.
-ISBN: 960-7228-50-4
-Έτος Έκδοσης: 1999
-Σελ.: 332




Περιγραφή:
Υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που νιώθουν συχνά ότι η πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο απ' αυτό που κάποιοι θέλουν να νομίζουμε, κάτι πολύ πιο συγκλονιστικό απ' ότι περιλαμβάνει η αλλοτρίωση της καθημερινότητας και ο συνηθισμένος τρόπος ζωής. Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που προβληματίζονται πραγματικά, διαβάζουν και ενημερώνονται γι' αυτή την άλλη - μυστική - όψη των πραγμάτων. Ελάχιστοι δε, είναι εκείνοι που κατάφεραν ν' αφήσουν τα ήσυχα λιμάνια της συνήθειας και να ανοιχτούν έμπρακτα στα αβέβαια και συχνά επικίνδυνα πελάγη της περιπέτειας και του αγνώστου.
Το βιβλίο αυτό είναι προϊόν ενός ανθρώπου που ανήκει στην τρίτη κατηγορία - εκείνη των επιτόπιων ερευνητών, πράγμα που του προσδίδει μια αξία ανεκτίμητη. Η «Μυστική Αττική» δεν είναι απλά ένας «ταξιδιωτικός οδηγός» σε άγνωστους τόπους δύναμης και στους λαβύρινθους της Κοίλης Γης. Δεν είναι απλά ένας άρτια στοιχειοθετημένος «χάρτης» μυστηρίων και ανεξήγητων φαινομένων. Δεν είναι απλά ένα λαογραφικό και ιστορικό ντοκουμέντο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

H πιο πολυσύχναστη παραλία στον κόσμο

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Χιλιάδες Κορεάτες συνωστίζονται στην παραλία Haeundae, μήκους 1,5 χιλιομέτρου.
Η παραλία είναι ίσως η πιο πολυσύχναστη στον κόσμο. Βρίσκεται στη πόλη Busan και φημολογείται πως είναι η ομορφότερη παραλία στην Κορέα. Γι'αυτόν το λόγο κάθε Σαββατοκύριακο δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Busan, αλλά και τουρίστες, την επισκέπτονται, αρπάζουν ένα σωσίβιο και κάνουν βουτιές. Δείτε φωτογραφίες και παρακολουθήστε το βίντεο για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τον πανικό που επικρατεί.
 
 e-radio.gr/


ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/#ixzz1Nq5Laa00