Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Αυτό είναι το ΑΝΕΚΔΟΤΟ που περιγράφει ακριβώς την κατάσταση της ΕΛΛΑΔΑΣ σήμερα! Διαβάστε!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ένα δωδεκάχρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του: Μπαμπά, τι είναι η πολιτική;
 
Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια...
ωρίμανσης, του απαντάει με ένα παράδειγμα:

- Κοίταξε παιδί μου... Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια. Πάρε για παράδειγμα τη δική μας.
 Η μαμά, είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι..
Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού.
Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.
 Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της.
Τέλος, το μωρό που έχουμε σπίτι συμβολίζει το μέλλον της χώρας. Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει;
 - Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του.

Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα, ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί.
 Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στην μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται. Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός!
Από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους...πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια να... ! Κάγκελο ο πιτσιρίκος!!!

- «Τι να κάνω;» σκέφτεται, «να ξυπνήσω την μαμά; θα δει τον μπαμπά με την υπηρέτρια, να διακόψω τον μπαμπά; ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το μωρό;;;
Εγώ δεν ξέρω να το κάνω...» Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο. Το επόμενο μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στον γιο:

- Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές;
- Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα.
Και τι συμπέρασμα έβγαλες;
- Όταν η κυβέρνηση κοιμάται,
το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη,
 η κοινή γνώμη αδιαφορεί,
και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά!

BENTLEY ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Πόσο αντέχει μια Bentley στα χιόνια;;;

Πόσο αντέχει μια Bentley στα χιόνια;;; (VIDEO)
 
Δεν είναι η μόνη εταιρεία που εκμεταλλεύεται τις ακραίες καιρικές συνθήκες του Αρκτικού Κύκλου για να επιδείξει τις δυνατότητες των μοντέλων της και να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε κατόχους ή μη πολυτελών μοντέλων της μάρκας.

Πριν μερικά 24ωρα σας παρουσιάσαμε τα αντίστοιχα «Driving Experience» της Porsche στη Φινλανδία - στην ίδια χώρα διεξάγεται και το «Power On Ice» της Bentley. Η απίστευτες εμπειρίες πίσω από το τιμόνι μοντέλων της Bentley που χορεύουν σε χιονισμένες διαδρομές και παγωμένες λίμνες, είναι γύρω από τη πόλη του Κουουσάμο.

Το τετραήμερο αυτό πρόγραμμα έχει και έναν ξεχωριστό εκπαιδευτή: τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στα ράλι, Γιούχα Κάνκουνεν! Ο θρυλικός Φινλανδός έχει εδώ και χρόνια δεσμούς με τη Bentley, άλλωστε με αυτόν πίσω από το τιμόνι έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας σε πάγο, με μία Continental Supersports Convertible. Πριν από δύο χρόνια, στα παγωμένα νερά της βαλτικής, στους -30 βαθμούς Κελσίου και με το ταχύμετρο να πιάνει 330.7 km/h!

Αυτός λοιπόν ο κύριος, παραδίδει μαθήματα. Χρήματα να έχεις...
 
 

ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ το μουσείο που βρίσκεται...120 μέτρα κάτω από τη γη!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ το μουσείο που βρίσκεται...120 μέτρα κάτω από τη γη! (PHOTOS)
 
Στα ορυχεία αλατιού Salina Turda Salt Mines που βρίσκεται στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας θα δείτε το μεγαλύτερο μουσείο-αλατωρυχείο του κόσμου. Το ορυχείο ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα, με το χέρι κυρίως και όχι με τη χρήση εκρηκτικών υλών, ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα μουσεία-διαμάντια στον κόσμο
Οι επισκέπτες καλούνται να κατέβουν 120 σχεδόν μέτρα μέσα στη γη, προκειμένου να δουν από κοντά να ξεδιπλώνεται μπροστά τους όλη η ιστορία των ορυχείων αλατιού της χώρας. Παλιά μηχανήματα και εργαλεία, μάσκες και κατάλληλες στολές βρίσκονται σε προθήκες στο χώρο, ενώ όλο το υπόγειο σκηνικό αναδίδει την αύρα του παρελθόντος... Ο φωτισμός αλλά και οι εκπληκτικοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες δημιουργούν ένα απόκοσμο τοπίο που εκπλήσσει.
 

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΙΘΑΝΟ! Η κυβέρνηση της Ισλανδίας ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ χρέη νοικοκυριών και ρίχνει άκυρο στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!
 Εδώ στην Ελλάδα τι περιμένουμε;

ΑΠΙΘΑΝΟ! Η κυβέρνηση της Ισλανδίας ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ χρέη νοικοκυριών και ρίχνει άκυρο στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! Εδώ στην Ελλάδα τι περιμένουμε; (VIDEO)
 
Το κόστος του σχεδίου αποτιμάται άνω των 900 εκατ. ευρώκαι θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ήταν από τις πρώτες ειδήσεις, πλήν φυσικά των ελληνικών. Εμείς στο arouraios.gr φυσικά το βάζουμε, αλλά θα το διαβάσουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Με τη βοήθεια σας όμως θα το διαβάσουν εκατομμύρια, οπότε παρακαλούμε διαδώστε το. Στην αρχή της συνέντευξης ερωτάται ο Πρόεδρος της Ισλανδίας, τι έφταιξε για την κρίση.
 
Ο ίδιος απάντησε ότι μας είχε σερβιριστεί η θεωρία ότι όσο πιο απορρυθμισμένη και ελεύθερη η αγορά, όσο πιο πολύ ιδιωτικοποιείς, όλοι θα ευημερούν και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Αυτό όμως ήταν μια ιδεολογιά που μας το παρουσίαζαν ως οικονομική επιστήμη. Βέβαια, συνέχισε ο Ισλανδός Πρόεδρος, όταν κατέρρευσαν οι τράπεζες, καταλάβαμε ότι αυτή η φόρμουλα ήταν δηλητηριώδης και επικίνδυνη.
 
Η Ισλανδία έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα ελάφρυνσης χρέους για τα νοικοκυριά. Οι επικριτές λένε ότι το πρόγραμμα, αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, θα μπορούσε να βλάψει την πιστοληπτική της ικανότητα, ακόμα και να τρομάξει τους ξένους επενδυτές. Αλλά ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας πιστεύει ότι ο κίνδυνος αξίζει. «Τα άμεσα ωφέλη θα φτάσουν σε σχέδον 80% των ισλανδικών νοικοκυριών, αλλά τα έμμεσα οφέλη που θα φτάσουν στον καθένα. Θα αυξηθεί η οικονομική ανάπτυξη και η αγοραστική δύναμη», δήλωσε ο David Sigmundur Gunnlaugsson.
 
Η Ισλανδία ανακάμπτει με αργούς ρυθμούς από την βαθύτερη οικονομική κρίση της Ιστορίας της, αλλά πολλά νοικοκυριά επιβαρύνθηκαν με υποθήκες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αποπληρώσουν, συμπιέζοντας τις καταναλωτικές δαπάνες και την οικονομική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να παράσχει στους ιδιοκτήτες ακινήτων σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε άμεσες απομειώσεις του χρέους των στεγαστικών δανείων και να δώσει σχεδόν άλλο τόσο σε φορολογικές απαλλαγές για διάστημα τριών ετών. Η συμφωνία αυτή ισούται με το 9% της Ισλανδικής οικονομίας που αποτιμάται σε δέκα δισεκατομμύρια ευρώ
 

arouraios.gr

ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ ΩΜΟΣ ΑΚΟΜΑ

Η λίστα της ντροπής! Πόσοι Έλληνες είναι άνεργοι, τρέφονται σε συσσίτια και ΔΕΝ έχουν ρεύμα;;; (Σοκάρουν τα στοιχεία)

Η λίστα της ντροπής! Πόσοι Έλληνες είναι άνεργοι, τρέφονται σε συσσίτια και ΔΕΝ έχουν ρεύμα;;; (Σοκάρουν τα στοιχεία)
 
Ακριβά έχουν πληρώσει οι Ελληνες πολίτες την οικονομική κρίση, καθώς η μείωση στα εισοδήματα των εργαζομένων και η βαθιά ύφεση της χώρας, έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την επανασύνδεση του ρεύματος σε αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να το πληρώσουν, η εφημερίδα υπολογίζει και αναφέρει πόσοι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης:
 
350.000 αποκοπές ρεύματος γίνονται κάθε χρόνο
 
Το 60% των νοικοκυριών αποκτά ξανά ρεύμα
 
140.000 καταναλωτές (ανάμεσα τους καταστήματα που έκλεισαν, κλειστά εξοχικά και νοικοκυριά) δεν επανασυνδέονται
 
1.000.000 διακανονισμούς τον χρόνο για απλήρωτα χρέη κάνει η ΔΕΗ
 
460.000 καταναλωτές έχουν μέχρι σήμερα ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, άτομα με μηχανική υποστήριξη, πολύτεκνους, τρίτεκνους, υπερήλικους κ.λ.π.). Το 2011, επίσημες πηγές ανέφεραν ότι οι δυνάμει δικαιούχοι πλησίαζαν το 1 εκατομμύριο.
 
50.000 άτομα εκτιμάται ότι τρέφονται καθημερινά στα συσσίτια των δήμων: Αυτοί ανήκουν στους «δυνάμει προστατευμένους» από το κράτος ώστε να μην τους κοπεί το ρεύμα ή να τους επανασυνδεθεί.
 
100.000 μερίδες φαγητού καθημερινά υπολογίζεται ότι δίνει η Εκκλησία: Ανήκουν επίσης στους δυνάμει «προστατευμένους».
 
iefimerida.gr

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ

Ψωροκώσταινα – Η ιστορία της γενναιόδωρης ζητιάνας που έσωσε δεκάδες ορφανά από την πείνα


Δημοσιευμένη  εικόνα



Σήμερα το παρατσούκλι της χρησιμοποιείται απαξιωτικά για να αποδώσει την κακομοιριά και την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας. Η ίδια όμως υπήρξε μια ηρωική και αξιέπαινη Ελληνίδα.



Η Πανωραία Χατζηκώστα, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, έζησε στα δύσκολα της ελληνικής Επανάστασης.
Το 1821, μετά την καταστροφή του Αϊβαλιού από τους Τούρκους, μεγάλο μέρος του πληθυσμού του σφαγιάστηκε και το υπόλοιπο βρήκε σωτηρία στα Ψαρά. Τόσο τον άντρα της, Κώστα Αϊβαλιώτη πλούσιο έμπορο, όσο και τα παιδιά της, τους έσφαξαν μπρος τα μάτια της οι Τούρκοι. Η ίδια πάμφτωχη και ολομόναχη, βρέθηκε αρχικά στα Ψαρά απ’ όπου πήρε και το προσωνύμιο Ψαροκώσταινα και έπειτα στο Ναύπλιο.
Εκεί ξεκινά ένας δυσβάστακτος αγώνας επιβίωσης για την άλλοτε αρχόντισσα, καθώς για να βγάλει το ψωμί της αναγκάζεται να κάνει την αχθοφόρο και την πλύστρα.
Παρά τα προβλήματά της όμως, παίρνει υπό την προστασία της ορφανά παιδιά αγωνιστών, τα οποία για να τα θρέψει, γυρνά από σπίτι σε σπίτι και ζητιανεύει. Τα χαμίνια της παραλίας την παίρνουν στο κατόπι και την φωνάζουν Ψωροκώσταινα.


Η ΕΚΑΛΗ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΕΜΕΙΣ

H Eκάλη σηκώθηκε από τον καναπέ! Σκληρή επίθεση κατοίκων στον Γιάννη Στουρνάρα!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Την έντονη αντίδραση κατοίκων της Εκάλης προκάλεσε η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στο «Βήμα της Κυριακής», όπου τους χαρακτήριζε ως 'Αbsentee Landlords' (που πρόκειται για έναν οικονομικό όρο για τους ιδιοκτήτες που περιορίζονται στα εισοδήματα από ενοίκια και απουσιάζουν από επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα), και διαμήνυε πως τώρα ήρθε η ώρα και αυτοί να πληρώσουν.

Για να απαντήσουν στον Γιάννη Στουρνάρα κάτοικοι της Εκάλης συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς και υπογράφεται από το σύνολο των συμβούλων, που εκλέγονται στην Εκάλη.

«Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει κ. Υπουργέ εν αντιθέσει με κάποιους 'τεχνοκράτες' αγνώστων απολαβών και φορολογικών υποχρεώσεων», απαντούν στην επιστολή τους οι κάτοικοι, παραθέτοντας αναλυτικά τι πληρώνουν.

Παράλληλα, αναφέρουν μία λίστα με ζητήματα που το ΥΠΟΙΚ έχει αποτύχει να διεκπεραιώσει και καλούν τον υπουργό να δώσει «πειστικές εξηγήσεις γιατί πρέπει να πληρώσει η Εκάλη απέναντι σε άλλες ακριβές περιοχές του λεκανοπέδιου...».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Ως 'Absentee Landlords' χαρακτήρισε συλλήβδην τους κατοίκους της Εκάλης ο κ. Στουρνάρας με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής της 1.12.2013. Θα θέλαμε λοιπόν εντελώς επιγραμματικά να τον πληροφορήσουμε τα εξής:

»Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει κ. Υπουργέ εν αντιθέσει με κάποιους «τεχνοκράτες» αγνώστων απολαβών και φορολογικών υποχρεώσεων.

»Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει:



ΤΟΣΤΙΕΡΕΣ ΡΟΛΟ

Η τοστιέρα του μέλλοντος!




Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, περίπου το 2015, πολλά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα θα έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα η τοστιέρα μπορεί να μην είναι ένα ορθογώνιο αντικείμενο με 2 πλάκες, αλλά ένα ευλύγιστο θερμαντικό φύλλο.
Η τοστιέρα που σας παρουσιάζουμε είναι η Halo, μια πρόταση μιας ομάδας ταλαντούχων σχεδιαστών. Είναι ένα αυλύγιστο φύλλο πάχους 7 mm με το οποίο καλύπτουμε το τοστ, ψήνεται και στη συνέχει το τυλίγουμε σε ρολό καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο στην κουζίνα μας.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η τοστιέρα το μέλλοντος χρησιμοποιώντας φωτεινές ενδείξεις μας ενημερώνει όταν το τοστ είναι έτοιμο. Τοποθετώντας το τοστ η επιφάνεια χρωματίζεται μπλε και μετατρέπεται σε κόκκινη καθώς αυτό ψήνεται!

Perierga.gr - Η τοστιέρα του μέλλοντος
Perierga.gr - Η τοστιέρα του μέλλοντος