Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΧΡΩΣΤΑΤΕ - ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ

Εφορία: "Δεχόμαστε και ακίνητα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών"


Φωτογραφία για Εφορία: Δεχόμαστε και ακίνητα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών
Στην εκχώρηση των ακινήτων προς το Ελληνικό Δημόσιο θα προσφεύγουν οι πολίτες όταν δεν θα έχουν άλλο τρόπο να εξοφλήσουν τα πάσης φύσεως χρέη τους Έτσι θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών με την αξία του ακινήτου που θα αποτιμάται κατά περίπτωση βάσει ειδικής μεθοδολογίας, όπως προβλέπει το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων.

Όπως προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους θα έχουν τις εξής επιλογές:

1. Να μεταβιβάσουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο τα χρέη περνούν στο νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξόφληση των οφειλών που έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στο Δημόσιο.

,

2. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αν μεταβιβάσει ο φορολογούμενος-οφειλέτης στο Δημόσιο ακίνητο μεγαλύτερης αξίας από τη συνολική οφειλή και υπάρχει διαφορά υπέρ του ελληνικού δημοσίου μεταξύ της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται και της ληξιπρόθεσμης οφειλής, το υπερβάλλον ποσό ΔΕΝ επιστρέφεται!

ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΜΕΙΣ - ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΟΙ

«Καθαρά» από χρέη θα πουληθούν τα ηλεκτρικά δίκτυα της Ελλάδας


Φωτογραφία για «Καθαρά» από χρέη θα πουληθούν τα ηλεκτρικά δίκτυα της Ελλάδας
Χωρίς χρέη θα πωληθούν τα 11.183 χιλιόμετρα των ηλεκτρικών δικτύων της χώρας, δηλαδή ο ΑΔΜΗΕ (κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ), που αποτελεί και τον «πιλότο» για τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος διαχειρίζεται υπό μονοπωλιακό καθεστώς το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θα απαλλαγεί από τα ανοίγματα και τις επισφάλειες που έχει.

Αυτά, μαζί με τις δραστηριότητες που έχει σήμερα στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, θα μεταφερθούν στον λειτουργό της αγοράς (ΛΑΓΗΕ) ή σε κάποια θυγατρική του, προκειμένου ο ΑΔΜΗΕ να παραδοθεί χωρίς βάρη στον ιδιωτικό τομέα.

Το νέο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, με το ΥΠΕΚΑ (σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ) να ετοιμάζει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Αυτή θα προβλέπει ότι το άνοιγμα του ΑΔΜΗΕ θα έχει μεταφερθεί σε άλλη εταιρεία το αργότερο ως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντός του Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω διαδικασίες, ώστε να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ. Το υπόλοιπο 34% του ΑΔΜΗΕ (που όπως είπαμε είναι θυγατρική της ΔΕΗ) θα το αποκτήσει το Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να είναι σαφές αν η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού θα αποζημιωθεί σε ρευστό ή με κάποιο άλλο τρόπο.

Το θέμα της μεταφοράς των χρεών του ΑΔΜΗΕ σε άλλη εταιρεία έχει τεθεί και από την τρόικα, καθώς θεωρείται ότι διαφορετικά θα επαναληφθεί το ναυάγιο για ΔΕΠΑ.

Πώς επηρεάζουν τα δάνεια

Η νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ και τη μεταφορά των χρεών του, είναι το ένα θέμα. Το άλλο αφορά στα δάνεια που κατά καιρούς έχει πάρει ο διαχειριστής. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσά κοντά στα 450 εκατ. ευρώ. Αυτά θα προσμετρηθούν στην αποτίμηση του 66% και προφανώς θα απομειώσουν την αξία του.

Παρʼ ότι δεν υπάρχει ακόμη έκθεση αποτίμησης από ανεξάρτητο εκτιμητή της αξίας του ΑΔΜΗΕ, τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπολογισμοί σύμφωνα με τους οποίους η τρέχουσα αξία του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν ξεπερνά τα 500-580 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στον ισολογισμό του 2012, το ενεργητικό της εταιρείας υπολογιζόταν στα 1,545 δισ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαιά της έφταναν τα 935 εκατ. ευρώ.

ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΥΑΛΟ

Οι 10 εξυπνότεροι άνθρωποι

Δημοσιευμένη  εικόνα



Σύμφωνα με τη λίστα που κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα superscolar.org, ο Τέρενς Τάο είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Η λίστα με τις δέκα μεγαλύτερες ευφυΐες είναι μεν υποκειμενική, σημειώνεται όμως πως η εν λόγω ιστοσελίδα θεωρείται έγκυρη και βασίζεται στο IQ που έχει επισήμως καταμετρηθεί καθώς και στα βραβεία και τις διακρίσεις που έχουν κατακτήσει οι δέκα διάνοιες.


Άλλωστε, υπογραμμίζεται και από τους ίδιους τους συντάκτες της ιστοσελίδας, πως η λίστα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως “Ευαγγέλιο”, “αφού η έννοια της εξυπνάδας είναι κάτι υποκειμενικό κι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες πέρα από το IQ που καθορίζουν πόσο έξυπνος είναι κάποιος”.

Πρόκειται λοιπόν για έναν ενδεικτικό κατάλογο με δέκα ανθρώπους που αν μη τι άλλο, ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματα τους.

1. Τέρενς Τάο, μαθηματικός

Το “παιδί θαύμα”. Γεννήθηκε το 1975 στην Αυστραλία. Σύμφωνα με το Smithsonian Online Magazine, ο Τάο διδάχθηκε βασική αριθμητική από την ηλικία των δύο ετών .

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το 1986 σε ηλικία 10 ετών παίρνει μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο, το 1987 το αργυρό και το επόμενο έτος σε ηλικία 13 ετών κερδίζει το χρυσό μετάλλιο.

Είναι ο μικρότερος μαθητής που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Μαθηματικών Ολυμπιάδων. Το 2006 πήρε το βραβείο “Fields” (βραβείο Νόμπελ στα Μαθηματικά).

Έχει ασχοληθεί με την Αρμονική Ανάλυση , την Συνδυαστική , Μερικές Διαφορικές εξισώσεις , Αναλυτική Θεωρία Αριθμών.

IQ:230

Ηλικία:36

2. Κρίστοφερ Χιράτα, αστροφυσικός

Δημοσιευμένη  εικόνα

Στα 13 του κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής, στα 14 μπήκε στο πανεπιστήμιο και ήδη από τα 16 του δουλεύει στην NASA πάνω σε projects για τον αποικισμό στον Άρη. Σήμερα είναι μόλις, 30 ετών.

IQ:225

Ηλικία:30

3. Κιμ Ουνγκ Γιονγκ, φυσικός

Δημοσιευμένη  εικόνα

Είναι ο κάτοχος του ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες για τις τέσσερις γλώσσες (Κορεάτικα, Γιαπωνέζικα, Αγγλικά και Γερμανικά) που μιλούσε άπταιστα, στην ηλικία των… δύο ετών. Έχει εργαστεί στη NASA ως έφηβος και έχει εκπαιδευτεί στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, από την ηλικία των 8 ετών.

IQ:210

Ηλικία:50

USA ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Όσα φέρνει η ώρα: Αμερική ώρα μηδέν!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Αναστέλλεται η λειτουργία της αμερικανικής κυβέρνησης, λουκέτο στο κράτος. Εφόσον τα συμφέροντα δεν τα βρουν ανοίγει ο δρόμος για διεθνείς εξελίξεις



Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσινγκτον), ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διακοπής λειτουργίας του κράτους, όταν το αμερικανικό Κογκρέσο απέτυχε να συμφωνήσει για την ψήφιση του προϋπολογισμού που θα εξασφάλιζε την χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Η διακοπή της λειτουργίας σημαίνει ότι 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα βρεθούν σε υποχρεωτική αργία και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο θα κληθούν να δουλέψουν χωρίς αμοιβή.
Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού τους δυναμικού.

Εν ολίγοις η λειτουργία της κυβέρνησης στις ΗΠΑ αναστέλλεται και εφόσον συνεχιστεί η συγκεκριμένη διαφωνία δεν αποκλείεται να αναλάβει η FEMA (Federal Emergency Management Agency, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών), ένας οργανισμός που έχει την εξουσία να αναλάβει την διακυβέρνηση των υπερχρεωμένων Η.Π.Α., παραβλέποντας τις εξουσίες του Προέδρου και το Σύνταγμα, σε περίπτωση ειδικών καταστάσεων.

«Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα», δεν διστάζει να παραδεχτεί ο υπάλληλος των παγκοσμιοποιητών, Μπαράκ Ομπάμα.

Υποτίθεται ότι η αιτία της συγκεκριμένης αναταραχής στην άλλη μεριά του Ατλαντικού είναι η διαφωνία για το θέμα της υγείας. Σίγουρα όμως το παρασκήνιο είναι βαθύ και τα συμφέροντα εντός Ηνωμένων Πολιτειών πολλά και πολλές φορές αντιμαχόμενα. Η παγκόσμια διαπλοκή συμφωνεί μόνο σε ένα: Στην υποδούλωση της ανθρωπότητας.

Όλα είναι στον αέρα, λοιπόν, με τις σκιές της παγκόσμιας χούντας να απλώνονται για τα καλά πάνω από τα κεφάλια μας.

Δημοσιευμένη  εικόνα


Θα είναι άραγε αυτό το γεγονός η απαρχή του αναμενόμενου και από εμάς σκόπιμου καθοριστικού χτυπήματος στην οικονομία του πλανήτη και πιθανόν της ανάληψης της εξουσίας από την παγκόσμια κυβέρνηση πολιτικών, προκειμένου να οδηγηθούμε εν τέλει στο ένα κέντρο εξουσίας των πολυεθνικών, οι οποίες εδώ και καιρό συγχωνεύουν τις δυνάμεις τους;

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δυστυχώς δικαιώνονται οι εκτιμήσεις μας σε σχέση με τα παγκόσμια τεκταινόμενα. Κίνδυνος ελλοχεύει και στην περιοχή μας, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Ερντογάν αποτελούν πλήγμα για τον κοσμικό κεμαλικό εθνικισμό, ο οποίος ίσως επιχειρήσει να αντιδράσει, δημιουργώντας αναμπουμπούλα ενδεχόμενα με Ελλάδα και Κύπρο, τώρα που προχωράει το θέμα της ΑΟΖ.

Περιμένουμε αναγκαστικά τις εξελίξεις. Ακόμα κι αν τελικά βρεθεί λύση, η παρούσα κατάσταση αποτελεί πρόβα τζενεράλε για όσα έπονται και δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Αλλιώς κοιμόμαστε κι αλλιώς ξυπνάμε, όπως έδειξε το παράδειγμα της Κύπρου.

Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος…



Δημοσιευμένη  εικόνα



ΠΗΓΗ:pygmi.gr



ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σίλλερ, ο Ρισπέν

Ο Γερμανός, Φρειδερίκος ΣΙΛΛΕΡ, Λυρικός, Ποιητής, Δραματουργός και Φιλόσοφος, αφού μελέτησε τους Αρχαίους Έλληνες, Όμηρο, Ευριπίδη κλπ., εξεδήλωσε τον θαυμασμό του, προς την Αιώνια Ελλάδα με το ποίημά του ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ (Verdammter Grieche):



- Όπου και να γυρίσω την σκέψη μου,

- Όπου και να στρέψω την ψυχή μου.

- Μπροστά μου σε βρίσκω

- Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά μου.

- Μπροστάρης και αξεπέραστος.

- Δημοκρατία, Ισονομία, Ισοπολιτεία ζητώ

- Εσύ μπροστά μου. Μπροστάρης και αξεπέραστος.

- Αθλητισμό γυρεύω, το γιατρικό του κορμιού μου.

- Εσύ μπροστά μου. Μπροστάρης και αξεπέραστος.

- Καταραμένε Έλληνα. Καταραμένη γνώση. Γιατί να σε αγγίξω.

- Για να καταλάβω πόσο μικρός είμαι, πόσο ασήμαντος και μηδαμινός.

- Γιατί, γιατί δεν με αφήνεις, στην ησυχία μου και στην ξενοιασιά μου;



Ο Γάλλος, Ιωάννης ΡΙΣΠΕΝ, Ποιητής, Πεζογράφος, Θεατρικός Συγγραφέας και Ακαδημαϊκός, έγραψε το πιο κάτω, εκπληκτικό κείμενο, για την Ελλάδα:

- Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.

- Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.

- Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη.

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.

- Από την ιατρική σας, από την φαρμακευτική σας.

- Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα).

- Από τη Φυσική σας, Χημεία. Από την αστρονομική σας.

- Από την πολιτική σας, από την καθημερινότητα σας.

- Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάνετε το τρίγωνο

- Οκτάγωνο, την ευθεία καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας

- Τους δρόμους σας, τα παιχνίδια, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία

- Κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την Δημοκρατία και την

- Πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους

- Δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας,

- Γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια Ελληνική λέξη, σβήστε από την

- Καθημερινότητα σας κάθε Ελληνική λέξη, αλλάξτε τα Ευαγγέλια, αλλάξτε

- Το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην

- έχει την Ελληνική γεωμετρία. Σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους

- Τους μυθικούς και ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε

- το όνομα της ιστορίας σας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας,

- Αλλάξτε τον τρόπο γραφή σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό. Διαγράψτε

- την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε. ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

- Πολύ σωστά, δεν γίνεται, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε

- Ούτε μια πρόταση. Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του, πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.


Και τα δύο κείμενα είναι γραμμένα, πριν 200 χρόνια. Είμαι βέβαιος, ότι είναι άγνωστα στο ευρύ Ελληνικό κοινό, όπως ήταν άγνωστα και σε εμένα. Πως να τα μάθουμε. Πως να τα γνωρίζουμε, όταν παντού συναντάμε, Ανθέλληνες, Μισέλληνες και ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ. Είναι ντροπή και κρίμα για το κατάντημα μας.

Η ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ