Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Περπατώντας στα σύννεφα ανάμεσα σε αερόστατα
 Ευαγγελία Αναστασάκη
     
perierga.gr - Περπατώντας στα σύννεφα!

Ανάμεσα σε δύο αερόστατα θερμού αέρα τα μέλη της ομάδας Skyliners ακροβατούν πάνω από τα σύννεφα κάνοντας μια διαδρομή που κόβει την ανάσα!
Ένα σχοινί δένεται από το ένα αερόστατο στο άλλο και όταν αυτά φτάσουν στην ίδια ευθεία, ο τολμηρός ακροβάτης ξεκινά την τρομακτική διαδρομή του.

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ

Η Νίκη της Σαμοθράκης στην αρχιτεκτονική

 
Η Νίκη της Σαμοθράκης στην αρχιτεκτονική
 

Εντυπωσιακό σχέδιο

Ο Ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας και αρχιτέκτονας Vasily Klyuki, ανέβασε στα social media το όραμα του για μία εντυπωσιακή σειρά κτιρίων με το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης να κοσμεί τις προσόψεις!
 



ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Καρναβάλι ξεκίνησε από την Αρχαία Ελλάδα!

Το Καρναβάλι ξεκίνησε από την Αρχαία Ελλάδα!
 
Αυτό το άρθρο είναι μια μικρή μελέτη σχετικά με την προέλευση των καρναβαλικών εθίμων των ημερών μας, που εντοπίζονται στον Ελλαδικό χώρο.Οι ρίζες των εθίμων αυτών εντοπίζονται στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Διονυσιακές εορτές όπως τα Ανθεστήρια, εορτές της Θράκης κτλ.

Ανθεστήρια: Αττική Διονυσιακή εορτή
Τα Ανθεστήρια ήταν ετήσια γιορτή της αναγέννησης της φύσης και γιορτή των νεκρών προς τιμή του Λιμναίου Διονύσου και του Xθόνιου Eρμή. Γίνονταν στην Aθήνα κατά τον μήνα Aνθεστηριώνα (τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου) επί τρεις ημέρες. Tο όνομα της γιορτής πιθανολογείται από το ανθέω και το σχετίζουν με το έθιμο της δεύτερης μέρας των χοών να στεφανώνουν τα τρίχρονα αγόρια με λουλούδια.

Eπειδή τα Aνθεστήρια δεν ήταν γιορτή των λουλουδιών είχε υποστηριχθεί παλαιότερα η άποψη πως και το όνομα Aνθεστήρια της όλης γιορτής δε σχετίζεται με τα άνθη, αλλά με το ρήμα «αναθέσσασθαι» που σημαίνει την ανάκληση των ψυχών (όμως η συγκοπή της πρόθεσης ανά δεν είναι χαρακτήρας της ιωνικής διαλέκτου) και σχετίζουν την ετυμολογία με την τρίτη ημέρα της γιορτής που ήταν αφιερωμένη στις ψυχές των νεκρών.

Συνοπτικά τα δρώμενα των τριών ημερών των Ανθεστηρίων ήταν τα εξής:
 

ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ

Έρωτας στα χρόνια του Woodstock

 

Έρωτας στα χρόνια του Woodstock

 

Το αγαπημένο ζευγάρι που έγινε εξώφυλλο το 1970

Ο έρωτας του Nick και της Bobbi Ercoline τη χρονιά που ξεκίνησε το φημισμένο μουσικό φεστιβάλ (1969) απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό και έγινε εξώφυλλο στο πρωτότυπο άλμπουμ «Woodstock» το 1970, καθώς επίσης και αφίσα της ομώνυμης ταινίας.

Από όλες τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τότε εκείνο το σαββατοκύριακο του Woodstock μία ξεχωρίζει από όλες τις άλλες.

Είναι η εικόνα ενός νεαρού ζευγαριού, αγκαλιασμένου σφιχτά κάτω από μια κουβέρτα, το οποίο στέκεται ανάμεσα σε μια «θάλασσα» ανθρώπων που βρίσκονται ξαπλωμένοι στο υγρό έδαφος.
 

ΒΡΑΔΙΑ ΟΣΚΑΡ

Στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος» το Όσκαρ καλύτερης ταινίας

 
Στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος» το Όσκαρ καλύτερης ταινίας
 

Οι νικητές που κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο για το 2014

Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κατά τη διάρκεια της απονομής των φετινών βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες απέσπασε η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» με το «Gravity» να κερδίζει συνολικά επτά βραβεία, ανάμεσά τους και Σκηνοθεσίας για τον Αλφόνσο Κουαρόν.
 


Το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Κέιτ Μπλάνσετ για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν», ενώ το Α' Ανδρικού Ρόλου ο Μάθιου ΜακΚόναχι για το «Dallas Buyers Club».
 

RIO BRAZIL 2014

Δείτε τις φωτογραφίες από το Βραζιλιάνικο καρναβάλι

 
Δείτε τις φωτογραφίες από το Βραζιλιάνικο καρναβάλι

Εντυπωσιακές εικόνες από το πιο διάσημο αποκριάτικο γλέντι του κόσμου

Πρόκειται για την αποθέωση των γυναικείων σωμάτων, της χαράς, του χορού, του πάρτι και της μουσικής… αλλά και του ποδοσφαίρου!
 


Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για κάτι άλλο, εκτός από το καρναβάλι της Βραζιλίας και του Ρίο, που θα φιλοξενήσουν φέτος το καλοκαίρι και το μουντιάλ.

ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Τι το ήθελες το πλύσιμο;



 

Μία αιθέρια ύπαρξη φόρεσε τα απολύτως απαραίτητα (το σωστό θα ήταν ότι έβγαλε όσα την ενοχλούσαν, βέβαια) και έπλενε μία μηχανή μεγάλου κυβισμού για χάρη του αντρικού πληθυσμού που την παρακολουθούσε!

Βέβαια, εκεί που έκανε τα… κόλπα της, η μηχανή γύρισε κατά πάνω της και την πέταξε κάτω με το θέαμα να προκαλεί γέλιο!
Ελπίζουμε, βέβαια, η κοπέλα να είναι καλά στην υγεία της!

Δεν ξέρουμε αν θα το ξαναδοκιμάσει στο μέλλον, μετά από αυτό που της έτυχε!
Δείτε το περιστατικό: