Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΒΡΑΔΙΑ ΟΣΚΑΡ

Στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος» το Όσκαρ καλύτερης ταινίας

 
Στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος» το Όσκαρ καλύτερης ταινίας
 

Οι νικητές που κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο για το 2014

Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κατά τη διάρκεια της απονομής των φετινών βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες απέσπασε η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» με το «Gravity» να κερδίζει συνολικά επτά βραβεία, ανάμεσά τους και Σκηνοθεσίας για τον Αλφόνσο Κουαρόν.
 


Το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Κέιτ Μπλάνσετ για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν», ενώ το Α' Ανδρικού Ρόλου ο Μάθιου ΜακΚόναχι για το «Dallas Buyers Club».
 


«Όταν ήμουν 15 χρονών με ρώτησαν ποιος είναι ο ήρωάς μου. Είπα ο εαυτός μου σε δέκα χρόνια, αυτόν προσπαθώ να φτάσω. Δέκα χρόνια μετά με ξαναρώτησε: Τον έφτασες τον ηρωά σου; Όχι, ακόμα τον κυνηγάω, του απάντησα. Από τότε, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα κυνηγάω κάποιον: τον εαυτό μου. Τουλάχιστον έχω κάποιον να κυνηγάω» είπε ο ΜακΚόναχι.

Το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Τζάρεντ Λέτο, όπως αναμενόταν, για τον ρόλο του ως Ρεϊγιόν στο «Dallas Buyers Club».

Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Λουπίτα Νιονγκ΄Ο για την ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος», που δήλωσε πως, «δεν θα ξεχάσω ότι αυτή η μεγάλη χαρά για μένα συνδέεται με τόσο πόνο για κάποιους άλλους».

Το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου πήγε στον Τζον Ρίντλεϊ, επίσης για το «12 Χρόνια Σκλάβος», ενώ ο Σπάικ Τζόνζι έφυγε με το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το «Her».

Όσκαρ Κοστουμιών κέρδισε η Κάθριν Μάρτιν για τον «Υπέροχο Γκάτσμπι», ενώ η σύζυγος του Μπαζ Λούρμαν ανέβηκε ξανά στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Σκηνογραφίας, μαζί με τη Μπέβερλι Νταν.

Όσκαρ Μακιγιάζ και Μαλλιών κέρδισε το «Dallas Buyers Club».

Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε «Η Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο.

Το Όσκαρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήγε στο «Mr. Hublot», ενώ αυτό για το μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων στο «Frozen».

Η ταινία «Gravity» κέρδισε τα Όσκαρ Οπτικών Εφέ, Ηχητικού Μιξάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Μουσικής.

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους αναδείχθηκε το «Helium», ενώ Όσκαρ Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ κέρδισε το «The Lady in Number 6: Music Saved My Life», που περιγράφει την ιστορία της γηραιότερης κρατουμένης στρατοπέδου συγκέντρωσης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία πέθανε πριν από λίγες ημέρες.

Το Όσκαρ για το καλύτερο Ντοκιμαντέρ κέρδισε το «20 Feet from Stardom».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου