Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Τα νησιά Διομήδη

Τα νησιά Διομήδη

Τα νησιά Διομήδη, είναι 2 μικρά νησιά, τα οποία βρίσκονται στην μέση του Βερίγγειου Πορθμού, ο οποίος χωρίζει την Αλάσκα από την Σιβηρία. Ο Μεγάλος Διομήδης ανήκει στην Ρωσία και είναι γνωστός ως νησί Ρατμάνοβ και ο Μικρός Διομήδης ανήκει στην Αλάσκα (ΗΠΑ) και είναι γνωστός ως νησί Κρούστενσεν. Τα 2 νησιά έχουν μεταξύ τους απόσταση 3.8 χιλιομέτρων. Ανάμεσα στα δύο νησιά (2 χιλιόμετρα περίπου από το καθένα) βρίσκεται η Διεθνής Γραμμή Ημερομηνίας κι έτσι η διαφορά ώρας μεταξύ τους είναι περίπου μία μέρα (20 ώρες). Γι αυτό το λόγο τα δύο νησιά είναι και γνωστά ως: νησί του Αύριο (Μεγάλος Διομήδης) και νησί του Χθες (Μικρός Διομήδης.




 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΥΟ

«Πλιάτσικο» στα δάση για καυσόξυλα!

 


Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι δασικές υπηρεσίες και τα δασαρχεία σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς τα πρώτα περιστατικά παράνομης υλοτομίας έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. 
Η βόρεια Ελλάδα, σχεδόν στο σύνολό της, η Θεσσαλία, περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και της δυτικής Ελλάδας είναι οι κυριότερες περιοχές όπου καταγράφονται αυτό το διάστημα τα μεγαλύτερα προβλήματα. 

ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί ο Έλληνας δεν έχει δουλειά!!!


Ο Γιάννης ..όπουλος άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του....
(MADE IN JAPAN) για τις 6 το πρωί . 
Έφτιαξε τον καφέ του σε ένα «μπρίκι»
(MADE IN TURKEY)

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του  μηχανή
(MADE IN GERMANY)

Έβαλε το πουκάμισό του
(MADE IN SRI LANKA),

Τα jeans με φίρμα
(MADE IN SINGAPORE)

Παπούτσια
(MADE IN ITALY)

Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή
(MADE IN INDIA)

ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOODA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜYLNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΙΣΡΑΗΛ

ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Έριξε μία ματιά στο «laptop» κομπιούτερ του
(MADE IN MEXICO)

Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του
(MADE IN TAIWAN).

Μετά κλείδωσε την πόρτα
(MADE  IN USA),

μπήκε στο αυτοκίνητό του
(MADE IN FRANCE)

το γέμισε με βενζίνη
(από SAUDI ARABIA)

και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.


Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή
(made in MALAYSIA),

ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του
(MADE IN BRAZIL),

ένα ποτήρι κρασί
(MADE IN FRANCE)

και άνοιξε την τηλεόραση
(MADE IN INDONESIA).

Μετά σκεφτόταν γιατί δεν μπορούσε να  βρει μια δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz26qgguByp

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ

Η παπαδιά έγινε τραγούδι. Άντε και ταινία! (video)

Δημοσιευμένη  εικόνα




"Πρεσβυτέρα" ο τίτλος του άσματος



Να το δείτε που η παπαδιά θα γίνει και θρύλος. Κάποιος, λέει, πλησίασε τον Τόμσεν και του φώναξε " Α ρε παπαδιά που σας χρειάζεται"! Τους στίχους της "Πρεσβυτέρας" έγραψε η Αναστασία Δούμα και το άσμα ερμηνεύει ο Νικόλας (σκέτο).


kamarinia.gr

ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ

30 χρόνια χωρίς τον Μάνο

Συνημμένη Εικόνα: manos-loizos.jpg





  • Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατό του. Η απώλεια του Μάνου Λοΐζου παραμένει αισθητή.



Ο σπουδαίος μουσικός, ο οποίος έχει μετατραπεί σε σύμβολο αγώνα που πίσω του κρύβονται τα ιδανικά όσων παλεύουν για κοινωνική δικαιοσύνη, άφησε την τελευταία του πνοή στις 17/09/82 σε ηλικία 44 ετών μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο (το δεύτερο που είχε υποστεί).

Ο Μάνος Λοΐζος ήταν μουσικός, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής. Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1937 στην Αλεξάνδρεια και πέθανε σε νοσοκομείο στη Μόσχα, στις 17 Σεπτεμβρίου 1982.

Είχε κυπριακή καταγωγή ο πατέρας του, Ανδρέας Λοΐζου, καταγόταν και ήταν κάτοικος των Αγιών Βαβατσινιάς -χωριό της Λάρνακας Κύπρου- και η μητέρα του, Δέσποινα Μανάκη, καταγόταν από τη Ρόδο).

Από μικρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική: στην ηλικία των επτά ετών μελετά βιολί,αρχικά ερασιτεχνικά κι έπειτα στο Εθνικό Ωδείο της Αλεξάνδρειας.
Αφού αποφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο το 1955 ήλθε στην Αθήνα με σκοπό να σπουδάσει. Αρχικά γράφτηκε στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά στις αρχές του 1956 την εγκαταλείπει με σκοπό να φοιτήσει στην Ανωτάτη Εμπορική. Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα φοιτά στην Σχολή Βακαλό θέλωντας να σπουδάσει ζωγραφική.

Το 1960 εγκαταλείπει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο και εργάζεται περιστασιακά προκειμένου να επιβιώσει: άλλοτε σαν σερβιτόρος, άλλοτε σαν γραφίστας σε διαφημιστικές εταιρείες, άλλοτε σαν μουσικός σε μπουάτ.

Ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Στα τέλη του 1961 αρχές του 1962 συμμετέχει σε μία πρωτοβουλία συγκρότησης του Συλλόγου Φίλων της Ελληνικής Μουσικής.

Την άνοιξη του 1962 χρησιμοποιείται από τον Μίκη Θεοδωράκη σαν διευθυντής της χορωδίας του του Συλλόγου Φίλων της Ελληνικής Μουσικής στις παραστάσεις της Όμορφης Πόλης. Ο Μάνος Λοΐζος φιλοξενείται στο σπίτι της πρώην συζύγου του καθηγητή των γαλλικών που είχε στην Αλεξάνδρεια, της Διδώς Πετροπούλου, η οποία εργαζόταν στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Αυτή θα συστήσει τον νεαρό μουσικό στον Μίμη Πλέσσα ο οποίος μεσολαβεί στη δισκογραφική εταιρεία Φιντέλιτυ.

Το 1962 ηχογραφεί το πρώτο του σαρανταπεντάρι Το τραγούδι του δρόμου σε στίχους Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και ερμηνεία από τον Γιώργο Μούτσιο.
Τον Μάρτιο του 1965 παντρεύεται την πρώτη του σύζυγο Μάρω Λύμνου. Μαζί της αποκτά και μία κόρη την Μυρσίνη.

Όταν επιβλήθηκε η Χούντα των Συνταγματαρχών έφυγε για την Αγγλία τον Σεπτέμβριο του 1967, για να επιστρέψει πάλι στην Ελλάδα στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Το 1971 γνωρίζει την δεύτερη σύζυγό του την ηθοποιό Δώρα Σιτζάνη. Το 1972 θα αποτελέσει ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος (ΕΜΣΕ), που συστήνεται για την καταπολέμηση της κασετοπειρατείας και της λογοκριασίας. Το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου θα συλληφθεί στο σπίτι του στο Χολαργό και θα κρατηθεί για δέκα ημέρες.
Το 1978 θα παντρευτεί την ηθοποιό Δώρα Σιτζάνη και την ίδια χρονιά θα γίνει πρόεδρος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος.

Τον Οκτώβριο του 1981 μπήκε στο Γενικό Κρατικό νοσοσκομείο με περικαρδίτιδα και νεφρική ανεπάρκεια και στο τέλος του χρόνου ταξίδεψε στη Μόσχα για ιατρικές εξετάσεις. Στις 8 Ιουνίου του 1982 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται για ένα μήνα σε νοσοκομείο.
Τον Αύγουστο ταξίδεψε για νοσηλεία στη Μόσχα, όπου στις 7 Σεπτεμβρίου υφίσταται δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο. Πεθαίνει δέκα ημέρες αργότερα στις 17 Σεπτεμβρίου του 1982.

Συνεργάστηκε με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Φώντα Λάδη και τον Γιάννη Νεγρεπόντη και Δημήτρη Χριστοδούλου στους στίχους και με τους ερμηνευτές Στέλιο Καζαντζίδη, Μαρία Φαραντούρη, Χάρις Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Καλαντζή, Δήμητρα Γαλάνη κ.ά.

Τελευταίος δίσκος του ήταν τα "Γράμματα στην Αγαπημένη" σε στίχους του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ με απόδοση στα ελληνικά του Γιάννη Ρίτσου. To 2007 χαρακτηρίστηκε από το μουσικό χώρο ως έτος Μάνου Λοΐζου τιμώντας τα 70 χρόνια από τη γέννησή του και τα 25 χρόνια από το θάνατό του.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2012

Ειδήσεις που περνούν στα ψιλά... για να μην ανοίξουν φτερά οι Έλληνες!

Ειδήσεις που περνούν στα ψιλά... για να μην ανοίξουν φτερά οι Έλληνες!
Το παράδειγμα για την Ελλάδα... που δεν θέλουν να γνωρίζουμε...

Ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα που έλαβα με προεκτάσεις και απόδειξη πως η Ελλάδα μπορεί ΑΝ ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας...

Αν την αφήσουν φυσικά οι "μάγκες του πόκερ" που κάνουν τα πάντα για να μη χάσουν την κουτάλα...
με τις κορώνες περί "ακυβερνησίας" και πως τάχα "δεν μπορεί η Ελλάδα να φύγει από τα μνημόνια"...

Αποδείξεις? Ορίστε!:

"Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισλανδίας προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αναβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα μπαίνοντας στην κατηγορία ΒΒΒ-. Όπως υποστηρίζει ο Fitch η Ισλανδία πλέον βρίσκεται στην κατηγορία "επενδύσεις" γεγονός που την κατατάσσει σε "αξιόπιστο δανειολήπτη". 

Απλά και καθαρά...! 

Αλήθεια πως έγινε αυτό? 

Αυτοί χρεωκόπησαν το 2008 έτσι δεν είναι? Τι έγινε στο μεταξύ? Εφάρμοσαν κάποιο καλό και διδακτικό μνημόνιο? Και είχαν μπει και στο ΔΝΤ αν θυμάμαι καλά...αλλά κάποια στιγμή τους έστειλαν από εκεί που ήρθαν! 

Τρομάζω λίγο τώρα...καλά πως μπόρεσαν και το έκαναν αυτό? Δεν φοβήθηκαν? Δεν φοβήθηκαν μήπως πεινάσουν, δεν έχουν πετρέλαιο, φάρμακα, προφυλακτικά και άλλα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης? 

Τα συνημμένα περιγράφουν όλο το ιστορικό....όμως έχουν αξία και οι...λεπτομέρειες: 

Μικρή λεπτομέρεια 1 
Η Ισλανδία προστάτεψε τους πολίτες της μιλώντας στους δανειστές εξʼ ονόματος των πολιτών της και όχι στους πολίτες της εξʼ ονόματος των δανειστών (σαν κάτι άλλά καλόπαιδα) 

Μικρή λεπτομέρεια 2 
Η Ισλανδία έχει δικό της ΝΟΜΙΣΜΑ!!! 

Μικρή λεπτομέρεια 3
Η Ισλανδία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πληρώσει το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ!!! 
ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 4 (για τα εγχώρια παπαγαλάκια) 

Βασικές οικονομικές δραστηριότητες στην Ισλανδία: Αλιεία και κτηνοτροφία (όχι βαριά βιομηχανία, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ που εμείς δεν έχουμε (!) γι αυτό πρέπει να προσκυνούμε Μερκοζί, Σόιμπλε και τους εν Ελλάδι αντιπροσώπους τους) 

ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 5 (και τελευταία) Χαρακτηριστικό του νησιού είναι οι θερμοπίδακές του που χρησιμοποιούνται για οικιακή θέρμανση. ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ = ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΑ ΠΕΔΙΑ. 

Σημείωση: Στην Ευρώπη δύο χώρες έχουν τα μεγαλύτερα γεωθερμικά πεδία: Η Ισλανδία και η Ελλάδα! 

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;