Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Ο γενναίος Χάρης και η απαξίωση της αριστείας...


Δημοσιευμένη  εικόνα




Ο Χάρης Ιωάννου είναι μαθητής της Γ Λυκείου. Διαθέτοντας, προφανώς μεγάλη έφεση στην τεχνολογία, δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό γάντι για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Κάποιος καθηγητής του πρότεινε να την υποβάλει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων, όπου ο Χάρης απέσπασε πανηγυρικά το πρώτο βραβείο.

Κατόπιν, η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας έκρινε ότι... η συμμετοχή του άξιζε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 24ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα τον Σεπτέμβριο. Εκεί, ο 17χρονος μαθητής απέσπασε ξανά το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Μηχανική, κερδίζοντας και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.


Η περίπτωση του Χάρη δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη και ανήκει στις εξαιρέσεις των Ελλήνων που διαπρέπουν διεθνώς με τις καινοτομίες τους, τις εφευρέσεις τους, την παραγωγικότητα και τις δημιουργικές τους κατακτήσεις. Ο Χάρης ετοιμάζεται ήδη να πουλήσει την πατέντα του κερδίζοντας χρήματα αλλά και προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια σε χιλιάδες ανθρώπους. Συχνά βέβαια, καταξιωμένοι επιστήμονες, φοιτητές, επιχειρηματίες ή και αθλητές καταφέρνουν να διακριθούν. Τα μίντια ανακοινώνουν με υπερηφάνεια τη διάκριση κι εμείς αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι .

Πόσο όμως, δικαιολογημένη είναι αυτή η ικανοποίηση, που συνεπαίρνει την πολιτισμική μας συνείδηση και ενισχύει την εθνική μας αυτοπεποίθηση;

Μία σειρά από στατιστικές έρευνες διαφόρων διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, δείχνουν ότι οι Έλληνες μαθητές πλασάρονται στις τελευταίες θέσεις, παγκοσμίως. Έτσι προκύπτει και το θλιβερό συμπέρασμα για την ποιότητα της ελληνικής εκπαίδευσης, σε όλες της τις βαθμίδες. Παρ΄ όλη όμως, τη βεβαιότητα για την κατάντια του συστήματος πληροφορούμαστε με έκπληξη, πως σε Ολυμπιάδες μαθημάτων και σε διεθνείς διαγωνισμούς τα ελληνόπουλα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Ανακαλύπτουμε λοιπόν, πως κάτι παράξενο συμβαίνει στην κοινωνία των νέων και στην ελληνική εκπαίδευση. Από τη μία, ο μέσος όρος είναι από τους χειρότερους σε όλο τον δυτικό κόσμο και από την άλλη, τα άτομα, οι μονάδες, οι χαρισματικές προσωπικότητες αξιολογούνται ως άριστοι των αρίστων. Είναι φανερό λοιπόν, ότι για κάποιους λόγους, είμαστε τελευταίοι στο μέσο όρο των επιδόσεων και πρώτοι στις ατομικές επιδόσεις.

Όλα αυτά δείχνουν πως μάλλον βρισκόμαστε σε πλάνη, όταν πανηγυρίζουμε τις ατομικές ή συλλογικές διακρίσεις ομοεθνών μας. Οι έρευνες του ΟΟΣΑ αξιολογούν τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές δεξιότητες. Από αυτό καταλαβαίνουμε πως το σύστημα που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα για να μορφώσουμε τους Έλληνες είναι τελείως ανεπαρκές. Οι δείκτες καινοτομίας, γλωσσικής αγωγής, τεχνολογικής κατάρτισης, ικανότητας επίλυσης προβλημάτων, αισθητικής καλλιέργειας και αθλητικής παιδείας είναι αποκαρδιωτικοί. Πως λοιπόν να συνδέσουμε την οποιαδήποτε μαθητική, επιστημονική, αθλητική επιτυχία των Ελλήνων με τα εφόδια που η κοινωνία τους παρείχε για να τους μορφώσει; Πως μπορούμε να αισθανθούμε ότι ως Έλληνες ανήκουμε μαζί με τους διακριθέντες σε ένα κοινό σύστημα αξιών, άσκησης δεξιοτήτων και καλλιέργειας των ικανοτήτων.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η Αγία Τριάς των μεταλλείων χρυσού: Παπακωνσταντίνου - Τσοχατζόπουλος - Πάχτας

Δημοσιευμένη  εικόνα



Οι κάτωθι υπογράψαντες τις αδειοδοτήσεις και μεταβιβάσεις των μεταλλείων χρυσού κ.κ Τσοχατζόπουλος, Παπακωνσταντίνου και Πάχτας δηλώνουμε ότι πάνω από όλα, και από την τιμή της Ελλάδος, βάζουμε την δική μας τιμή. Η οποία τιμή, τιμή δεν έχει. Είναι άτιμη η τιμή μας.



Δηλώνουμε επίσης ότι αγοράζουμε υποβρύχια, και ξεπουλάμε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών Χαλκιδικής, Κιλκίς, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, μαζί με τα χωριά τους, τον αέρα τους, τα νερά τους και την αξιοπρέπειά των κατοίκων τους.
Πού θα πάει, θα φύγουν οι μπάσταρδοι οι κάτοικοι. Δεν φταίμε εμείς. Τι δουλειά είχαν να κτίσουν τα χωριά τους πάνω σε χώμα που έχει κάτι μικροψήγματα χρυσού. Φταίμε εμείς που για να πάρουμε μισό (0,5) γραμμάριο χρυσό πρέπει να κάνουμε σκόνη έναν τόνο χώματος, άρα πρέπει να ξεκοιλιάσουμε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΒΟΥΝΩΝ με αρχέγονα δάση, να διώξουμε τα άγρια σπάνια ζώα, να εξαφανίσουμε τα νερά, και αν μείνει κάτι να το μολύνουμε; Να μολύνουμε αέρα, νερά και χώμα (ξεχάσαμε τίποτα;); Ά, τους ανθρώπους. Αυτούς, που σύμφωνα με καθηγητή της κοινωνικής ιατρικής θα πάθουν πολλά δεινά στην υγεία τους, σωματική και ψυχική. Και πνευματική, γιατί το να υπηρετούν εργαζόμενοι την εταιρία που καταστρέφει τον τόπο τους, να δουλεύουν σαν σεκιουριτάδες στα αφεντικά τους και να χλευάζουν τους κατοίκους που δεν θέλουν τα κυάνια, τι είναι; Είναι δουλεία και δουλοπρέπεια.

Φταίμε εμείς που για το καλό της πατρίδας μας ρε γαμώτο, τα ξεπουλάμε σε τιμή ευκαιρίας; Δηλαδή μάγκες είναι; Τα χαρίζουμε, ζήτω η Ελλάς, για να μην μας πιάσουν κορόιδα, κάτι Μπομπολάδες, κάτι Καναδέζοι ολιγάρκες (για να μάθουν δηλαδή να αρκούνται στα λίγα, όχι σε αυτά που παίρνουν, σε αυτά που δίνουν) του χρήματος.

Δηλώνουμε μετά βεβαιότητος ότι θα διώξουμε από την Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς Ροδόπη και Έβρο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς κατοίκους, και όσους συντηρούνται από αυτούς και όλους όσους τους έχουν πελάτες, γιατί μια τέτοια χώρα δεν αξίζει να έχουν κατοίκους που δεν θά' χουν εισόδημα.
Είναι δύσκολο να το καταλάβετε αλλά ΕΤΣΙ θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Για λογαριάστε:
Στις δέκα (10) που χάνονται, θα φτιάχνουμε μία.(1). Είμαστε μάγκες όμως γιατί θα πείσουμε τους Έλληνες ότι θα γίνει ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΈΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Γι' αυτό δεν θα χαθούν θέσεις Ελλήνων. Ούστ σιχαμένοι απάτριδες, όπως βρίζουν οι πληρωμένοι γραφιάδες-προπαγανδιστές της εταιρίας μας. (των οποίων οι θέσεις, είναι θέσεις εργασίας;)

Και όλα αυτά κύριοι της εξουσίας και της λατρείας του χρήματος, κύριοι της εσωτερικής τρόικας, για είκοσι χρόνια, που θα καταστραφούν τα πάντα, άνθρωποι, φύση, οικονομία. Και όταν θα τους ρωτάς τους πρόσφυγες από που είναι θα ντρέπονται να μιλήσουν. Γιατί μια χούφτα ανθρώπων κατέστρεψε τον τόπο τους για μια χούφτα αργύρια. Και οι "χρυσοθήρες " του Καναδά θα "κουδουνίζουν το χρήμα στις τσέπες τους" και θα τραντάζονται από το γέλιο.
Και θα έχει φτάσει ο καιρός για να σταματήσουν τα νήματα που κουνούσαν πάνω απ' το κεφάλι σας.
Σας λυπάμαι βαθειά κύριοι της εξουσίας, της κλεπταποδοχής, και της βρώμικης ζωής σας.


Επίλογος απο τις ειδήσεις - Δήλωση-βόμβα από τον Πάνο Καμμένο:


“Δεν θα πάρω σπόνσορα την εταιρεία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική για να σωπάσω”
Ο Πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Πάνος Καμμένος μιλάει στον REAL FM με το Νίκο Χατζηνικολάου. Θέμα της συζήτησης είναι οι πρόσφατες αποχωρήσεις βουλευτών από το κίνημα.

Π.Κ.: Ακούστε κ. Χατζηνικολάου, όποιος θέλει να φύγει. Όποιος δεν αντέχει να είμαστε ένα κίνημα το οποίο δεν θα πάρει σπόνσορα από τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική για να σιωπήσει, όσα λεφτά κι αν δεν έχει, δεν θα συμβιβαστεί με τραπεζίτες, όσα λεφτά κι αν δεν έχει και δεν θα μπει στο σύστημα, στο παλαιοκομματικό σύστημα που κατέρρευσε μαζί με τη μεταπολίτευση.

Ν.Χ.: Σας πρότειναν τέτοια πράγματα οι βουλευτές αυτοί; Σας πρότειναν δηλαδή να έχετε χορηγό ας πούμε, τον ιδιοκτήτη των ορυχείων;

Π.Κ.: Υπήρχαν προτάσεις και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα για να πάρουμε χορηγούς, να μας βοηθήσουν χορηγοί, οι οποίοι βεβαίως θα ζητούσανε συγκεκριμένα ανταλλάγματα. Δεν έφυγα από τη Ν.Δ., καταψηφίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να κάνουμε ένα κίνημα το οποίο θα εξαρτάται από τον κάθε εργολάβο.


Μούγκα οι έγκυροι έλληνες πατριώται σχολιασταί, αι έγκυραι ελληνικαι εφημεριδαι, τα έγκυρα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα, και οι ελληναράδες νταβατζήδες που έχουν φέρει την χώρα έως εδώ και την απελπισία στον κόσμο. Απ' την απληστία τους όμως εξαγρίωσαν τον κόσμο και αλίμονο τους τώρα πια.

Πηγή: RAMNOUSIA

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

2012... ατάκες που έγραψαν ιστορία!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το 2012 φτάνει στο τέλος του και το gazzetta.gr συγκέντρωσε τις καλύτερες ατάκες ανθρώπων από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο που συζητήθηκαν περισσότερο...

Ο Πρόεδρος της Μονπελιέ Λουϊ Νικολίν επιτέθηκε στον Αντιπρόεδρο της Μίλαν Γκαλιάνι, σχετικά με το ενδιαφέρον της ιταλικής ομάδας για τον Γιανγκά – Μπιβά , χαρακτηρίζοντας τον «Κότζακ» από τον ήρωα της ομώνυμης αστυνομικής σειράς με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Τέλι Σαβάλας.


«Ο Κότζακ ποτέ δεν μου τηλεφώνησε. Ο Γκαλιάνι να πάει να παίξει σε ταινίες και να μην μας ενοχλεί».


Μέσα στο 2012 πολλοί παίκτες εκτέλεσαν πέναλτι όπως ο Πανένκα. Ο Τσεχοσλοβάκος μεγάλος άσος του παρελθόντος, ωστόσο εμφανίστηκε αρκετά μετριόφρων. «Ο Πελέ είχε πει ότι για να εκτελεί κάποιος με αυτό τον τρόπο πέναλτι, είναι είτε ιδιοφυϊα, είτε βλάκας. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου βλάκα».


Ο Ιμπραϊμοβιτς μιλώντας για τον Μπαλοτέλι. «Μου αρέσει ο Μπαλοτέλι. Είναι πιο τρελός και από μένα. Μπορεί να πετύχει το νικητήριο γκολ και μετά να βάλει φωτιά σε ένα ξενοδοχείο».


Ο Πρόεδρος της Παλέρμο Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι μιλάει για τα οικονομικά προβλήματα της Μίλαν. «Χρειάζονται χρήματα για να αποκτήσει κάποιος τον Μπαλζαρέτι. Η Μίλαν δεν έχει χρήματα ούτε για να πάρει μπριός για πρωϊνό...»



Ο Ολεγκ Μπλαχίν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά την ήττα της Ουκρανίας από την Αγγλία στο Euro 2012, του είπε: «Πάμε έξω για να μιλήσουμε σαν άνδρες!»
 


Ο Πρόεδρος της Μονπελιέ ξαναχτυπά και κατά τη διάρκεια της πορείας της ομάδας του προς τον τίτλο της Γαλλίας, δήλωσε: «Η Μονπελιέ πρωταθλήτρια Γαλλίας; Εάν ήμουν η Μαρσέιγ, η Λιόν, η Παρί, η Ρεν ή η Λιλ, θα μαχαίρωνα τον εαυτό μου με ένα λουκάνικο! Θα είναι μεγάλη ντροπή γι' αυτούς», είπε ο Νικολίν.


Ο πρώην διευθυντής της Γιουβέντους Λουτσιάνο Μότζι, που ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση των στημένων, είπε μετά την 30η κατάκτηση του τίτλου από τη Γιούβε για τον Πρόεδρο της Ιντερ Μάσιμο Μοράτι: «Εάν ήταν στο χέρι θα κάρφωνα το τρίτο αστέρι της Γιουβέντους, στο μέτωπο του Μοράτι».


Ο Ντιέγκο Μαραντόνα συνεχίζει να... μαλώνει με τον Πελέ για το ποιος ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου. «Εάν ο Πελέ νομίζει ότι είναι ο Μπετόβεν του ποδοσφαίρου, εγώ λόγω πάθους είμαι ο Ρον Γουντ, ο Κίθ Ρίτσαρντς και ο Μπόνο του ποδοσφαίρου».


Οταν ο Μπαλοτέλι ρωτήθηκε γιατί δεν πανηγυρίζει ιδιαίτερα τα γκολ, είπε: «Οταν σκοράρω δεν πανηγυρίζω γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Οταν ο ταχυδρόμος παραδίδει τα γράμματα, πανηγυρίζει;»


Ο Αλεξ Φέργκιουσον απαντά στον προπονητή της Νιούκαστλ Αλαν Πάρντιου για την κριτική που δέχτηκε για όσα είπε για τον διαιτητή της μεταξύ τους συνάντησης. «Ξέρω ότι είναι ατυχία, αλλά είμαι ο προπονητής της πιο διάσημης ομάδας σε όλο τον κόσμο. Οχι της Νιούκαστλ, μιας μικρής ομάδας στη Βόρεια Αγγλία».


Ο πρώην προπονητής της Αργεντινής Αλεχάντρο Σαμπέγια για τον Λιονέλ Μέσι. «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και μοιάζει σα να είναι από άλλο πλανήτη. Ποτέ δεν ξέρεις εάν έχεις δει το καλύτερο από αυτόν ή εάν έχει φτάσει στο ψηλότερο επίπεδο, επειδή είναι μια κατηγορία από μόνος του».


Ο προπονητής της Εθνικής Κορέας για την ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα». «Μόνο από συμπάθεια μπορείς να ψηφίσεις άλλο παίκτη. Δεν υπάρχει πιθανότητα να χάσει ο Μέσι το τρόπαιο».


Ο Αργεντινός προπονητής Κάρλος Μπιγιάρδο για τον Μέσι. «Η μπάλα είναι γι' αυτόν σαν έξτρα κόκκαλο στο κορμί του. Τρέχει με τη μπάλα σα να μην την έχει μαζί του. Για να τον σταματήσεις, πρέπει να τον κλωτσήσεις!»


Ο ατζέντης Μίνο Ραϊόλα τα χώνει στον Μισέλ Πλατινί. «Ο Γάλλος Πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ είναι το αφεντικό της Μαφίας. Ο Πλατινί δεν έχει κάνει ποτέ κάτι σημαντικό για το ποδόσφαιρο».


Ο προπονητής της Γαλατασαράι Φατίχ Τερίμ πριν από τον αγώνα της ομάδας με την Κλουζ σχετικά με την κακή πορεία των Τούρκων. «Τα στατιστικά είναι σαν τις μίνι φούστες. Δεν τα αποκαλύπτουν όλα».


Ο ιδιοκτήτης της Στεάουα Τζίτζι Μπεκάλι για τους ομοφυλόφιλους. «Οι gay δεν μπορούν να είναι σε ποδοσφαιρικές ομάδες. Οι παίκτες κάνουν μπάνιο γυμνοί. Μου αρέσουν οι ομοφυλόφιλοι αλλά δεν προσλαμβάνω κανένα. Αν βάλεις έναν στην ομάδα, δεν θα ξανανικήσεις ποτέ».


Ο ποδοσφαιριστής της ΚΠΡ Αντέλ Τααράμπτ μάλλον δεν θεωρεί τη Μίλαν μεγάλη ομάδα. «Εάν πάω στη Μίλαν θα μου ανοίξουν οι πόρτες για μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα».


Ο Ανελκά χτυπά όσους το παίζουν μορφωμένοι και επικρίνουν τους ποδοσφαιριστές . «Είμαι εναντίον των ανθρώπων που χτυπούν το ποδόσφαιρο και πιστεύουν ότι επειδή διαβάζουν τόνους βιβλία ή έχουν κάποια γενική μόρφωση, είναι και έξυπνοι. Μιλάω Γαλλικά, Ισπανικά, Αγγλικά και άρχισα και Κινέζικα. Το Πυθαγόρειο θεώρημα και τα έργα του Μολιέρου δεν έχουν χρησιμότητα για μένα».


Ο Πικέ κάνει τη σύγκριση μεταξύ Μπαλοτέλι και Πίρλο. «Παίκτες σαν τον Μπαλοτέλι μπορούν να κερδίσουν έναν αγώνα, αλλά με ποδοσφαιριστές όπως ο Πίρλο μπορείς να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα».

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2012

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Ανασκόπηση 2012! Το δίσεκτο έτος που στιγμάτισε την Ελλάδα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το 2012 σαν δίσεκτο έτος επιβεβαίωσε πλήρως τον τίτλο του και αποδείχθηκε μία από τις χειρότερες χρονιές της σύγχρονης Ελλάδας, με σκηνές πρωτόγνωρες. Η ζωή των Ελλήνων...

άλλαξε ριζικά και μαζί με αυτή άλλαξαν και όλα όσα ξέραμε, όπως ο πολιτικός κόσμος που δονείται συθέμελα. Το ΝewsIt σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που μας αφήνει!

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται σε πλατείες, πάρκα σε κάθε γωνιά της χώρας και αγοράζει σακιά με διάφορα οπωροκηπευτικά και άλλα λαχανικά! Σπτρώξιμο, λίστες πολιτών με παραγγελίες, ανακοινώνσεις μέσω internet, πλατείες όπως η Συντάγματος γεμάτες πατάτες και άλλες τέτοιες πρωτόγνωρες εικόνες.

Αυτές οι εικόνες συνθέτουν το λεγόμενο κίνημα της πατάτας. Μπροστά στην κρίση οι παραγωγοί βλέποντας τα προϊόντα τους είτε να σαπίζουν είτε να τα δίνουν για ένα κομμάτι ψωμί, αποφάσισαν να τα διαθέσουν κατευθείαν στους πολίτες χωρίς μεσάζοντες. Έτσι με ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης συγκεντρώνοντας σε πλατείες και είτε τα προσέφεραν σε χαμηλότατη τιμή στους πολίτες είτε κάποιες φορές τα χάριζαν κιόλας.






Η κρίση έφερε βέβαια και αλλαγές στις λεγόμενες κοινωνικές δράσεις, με τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φροντιστήρια και με τα συσσίτια που πλέον είναι καθεστώς. Η μόνη διαφορά είναι ο κόσμος που έχει ανάγκη αυτών των κοινωνικών δράσεων. Πλέον δεν είναι μόνο ναρκομανείς ή περιθωρειακά στοιχεία, αλλά ο γείτονάς μας ίσως.

Το 2012 ήταν η χρονιά που το πολιτικό σύστημα άλλαξε και αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής που ακόμα δεν έχει φανεί! Μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης είχε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση έγινε στις 6 Μαΐου με τα κόμματα που υποστηρίζουν το Μνημόνιο να υφίστανται σημαντικές απώλειες, ενώ αντίθετα τα κόμματα που ήταν εναντίον της λιτότητας να κερδίζουν την παρτίδα.

Ωστόσο, κανένα κόμμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και μετά από πολλές μέρες διαβουλεύσεων και πέρα-δώθε στο Προεδρικό Μέγαρο αποφασίζεται επανάληψη των εκλογών στις 17 Ιουνίου και μέχρι τότε αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος.







Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και στις 17 Ιουνίου με τα κόμματα να μην μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα συνεργάζεται με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση δημιουργείται τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας.

Από τις πολιτικές εξελίξεις το 2012 ξεχωρίζει η είσοδος στη Βουλή της Χρυσής Αυγής που προκάλεσε και προκαλεί ακόμα θόρυβο. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής από ποσοστά της τάξεως του 0,29% σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις εισήλθε στη Βουλή με καλό ποσοστό, ενώ η εξέλιξή της είναι ραγδαία καθώς από το καλοκαίρι και μετά σε όλες τις δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτο κόμμα σταθερά.

Η είδηση ήρθε μετά όμως με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Με την είσοδό της στο ελληνικό κοινοβούλιο πολλαπλασιάστηκαν τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας εναντίον μεταναστών, τα οποία έπαιρναν μορφή χιονοστιβάδας και πολλές φορές ήταν η αφορμή για εξευτελιστικά δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο.

ΤΑ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ 2012

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Τα 100 καλύτερα γκολ του 2012 σε… 17 λεπτά! (video)

Λίγες ώρες απέμειναν για τον ερχομό του νέου έτους και ήδη οι φίλοι του ποδοσφαίρου αναπολούν τις μεγάλες στιγμές του 2012 για το άθλημα...

Στο video που ακολουθεί και διαρκεί 17 λεπτά μπορείτε να θυμηθείτε κάποιες από αυτές μέσα από τα 100 καλύτερα γκολ που μπήκαν στα γήπεδα ποδοσφαίρου τη χρονιά που φεύγει.

Θαυμάστε αστέρες της «στρογγυλής θεάς», όπως ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο Ροναλντίνιο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ρανταμέλ Φαλκάο, ο Τιερί Ανρί, ο Μισέλ Μπάστος, Στεφάν Ελ Σαράουι, Αντρές Ινιέστα και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι. Ποιο τέρμα είναι στην πρώτη θέση; Δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το μακρινό ανάποδο «ψαλίδι» του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο φιλικό της Σουηδίας με την Αγγλία.

Δείτε το απολαυστικό video:


Πηγή: onsports.gr

ΜΟΝΟ 71

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι υπογράφουν την πρόταση για Προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου

Συνολικά 71 βουλευτές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης υπογράφουν την πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή που θα...

εξετάσει το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με τον τρόπο που χειρίζεται τη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα από τη ΝΔ υπέγραψαν 36 βουλευτές, από το ΠΑΣΟΚ 22 και από τη ΔΗΜΑΡ 13 βουλευτές.

Αξίζει να σημειωθεί είναι πως την πρόταση δεν υπέγραψαν οι τρεις πολιτικοί αρηχγοί, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Tην πρόταση, επίσης, δεν υπέγραψαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς.

Πηγή: newpost.gr

ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΝΚΛΟΝΙΣΕ ΣΤΟ 2012

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο το 2012

Στιγμές που πέρασαν και μας συγκλόνισαν, που μας έκαναν να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό, που μας έδωσαν γροθιά στο στομάχι. Πολλά έγιναν στον κόσμο το 2012. Το...

NewsIt θυμάται τις πιο σημαντικές διεθνείς στιγμές της χρονιάς που μας αφήνει.

Ο εμφύλιος στη Συρία που κανείς δεν ενδιαφέρεται να τελειώσει. Το ναυάριο του Costa Concordia ανοιχτά της Φλωρεντίας. Οι εκλογές σε Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες, οι αιματηρές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες με πιο πρόσφατη εκείνη στο σχολείο Sandy Hook του Κονέκτικατ.

Το κλάμα του Μπαράκ Ομπάμα για τα θύματα του Νιούταουν, αλλά και τα δάκρυά του μετά την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ. Μια εκλογική νίκη "ανάγκασε" και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κλάψει. Μόνο ο Φρανσουά Ολάντ έμεινε ψύχραιμος...

Πολλά συνέβησαν μέσα στο 2012. Ο κόσμος δεν είναι ίδιος. Όπως δε θα είναι και στις 31.12.2013...

Το ναυάγιο του Costa Concordia
13 Ιανουαρίου, βράδυ. Ήρεμα νερά, ειδυλλιακή βραδιά. Μόνο που έγινε εφιάλτης για τους 3.229 επιβάτες και τα 1.023 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia. Μάλλον για τα 1.022 μέλη του πληρώματος, γιατί ο καπετάνιος, αντί για τελευταίος ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε το καράβι. Ακόμη κανείς δεν έχει καταλάβει πως ο Φραντσέσκο Σκετίνο έριξε στα βράχια το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, έξω από τις ακτές του νησιού Τζίλιο. Άλλοι είπαν ότι πλησίασε τόσο κοντά στις ακτές για να «υποκλιθεί» στο νησί, άλλοι ότι δε φορούσε τα γυαλιά του κι άλλοι ότι ήταν απασχολημένος με ξανθή καλλονή από χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ. Οι εικόνες από το ναυάγιο του Costa Concordia μοιάζουν ακόμη και τώρα εξωπραγματικές. 32 αθώες ψυχές χάθηκαν άδικα, ο Σκετίνο δικάζεται αλλά χωρίς να έχει μπει ούτε μια μέρα στη φυλακή και το κουφάρι του πλοίου βρίσκεται ακόμη λίγα ναυτικά μίλια έξω από το Τζίλιο. Τις πρώτες μέρες είχε γίνει αξιοθέατο για τους τουρίστες. Τώρα πια, η μπογιά του πέρασε...

Μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν
Η πιο αιματηρή μαζική δολοφονία που γνώρισαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρωινό της 14ης Δεκεμβρίου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των κατοίκων του Νιούταουν, της πιο ήσυχης (μέχρι τότε) πόλης των ΗΠΑ. Η τραγωδία δύσκολο να αποτυπωθεί με λόγια. Τι να σκεφτείς όταν πρέπει να περιγράψεις πως ένας διαταραγμένος 20χρονος πήρε τα όπλα της μητέρας του, αφού τη σκότωσε, και πήγε στο δημοτικό σχολείο της πόλης του για να δολοφονήσει εν ψυχρώ 20 παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών και έξι δασκάλες του. Θα σκότωνε περισσότερα παιδιά, αλλά κάποιος πρόλαβε να ειδοποιήσει την αστυνομία. Και ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του κι αυτοκτόνησε. Ο Άνταμ Λάνζα θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο στυγνούς δολοφόνους των ΗΠΑ. Τα γιατί που τον οδήγησαν ως το μακελειό του Κονέκτικατ, πολλά. Αλλά πια, δεν έχουν σημασία. Κυρίως για τους οπαδούς της οπλοκατοχής, που δε φαίνεται να αλλάζουν γνώμη. Άλλη μια «καυτή πατάτα» για την κυβέρνηση Ομπάμα.

Ο «Τζόκερ» σκορπά το θάνατο σε σινεμά του Ντένβερ
Ιούλιος και βγαίνει στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Batman. Μια πρεμιέρα που βάφτηκε με αίμα, σε ένα από τα περιστατικά που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ και τον κόσμο. Ο Τζέιμς Ίγκαν Χολμς ντύθηκε «Τζόκερ», έβαψε τα μαλλιά του πορτοκαλί, εισέβαλε σε κινηματογράφο της πόλης Ορόρα του Ντένβερ, έριξε καπνογόνο για να προκαλέσει πανικό, όπλισε και εκτέλεσε εν ψυχρώ 12 ανθρώπους. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν κι ένα 6χρονο παιδί. Ήταν η πρώτη από μια σειρά επιθέσεων κατά άμαχων που «πάγωσαν» τις ΗΠΑ. Ακολούθησε το μακελειό σε ναό των Σιχ στο Γουισκόνσιν. Εκεί, ένας 40χρονος νεοναζί, πρώην στρατιωτικός, Γουέιντ Μάικλ Πέιτζ άνοιξε πυρ και σκότωσε έξι ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Φυσικά, κορυφώθηκε με τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ από τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα.

Η Δύση δεν ξέρει που είναι η Συρία...
Για τον εμφύλιο στην Αίγυπτο πολλοί νοιάστηκαν. Έπεσε ο Μουμπάρακ. Για την εξέγερση στη Λιβύη «σηκώθηκαν» τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Κάτω και ο Καντάφι. Για τη Συρία; Σιγή ασυρμάτου. Και ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ακλώνητος. Σα να μη γίνεται εμφύλιος. Σα να μη σκοτώνονται παιδιά. Σα να μη στοχοποιούνται ακόμη και εκείνοι που περιμένουν στην ουρά για μια φρατζόλα ψωμί. 450.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Γενάρη του 2011 όταν το κύμα της Αραβικής Άνοιξης έφτασε στη Συρία. Κάθε μέρα σχεδόν βγαίνει στο φως κι ένα video από μια κτηνωδία. Είτε αυτό θα είναι αεροπορική επίθεση σε παιδική χαρά με θύματα παιδιά, είτε επιθέσεις κατά άμαχων, είτε εκτελέσεις ανταρτών από στρατιώτες ή στρατιωτών από αντάρτες. Ένα από τα πιο συγκλονιστικά video που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν εκείνο που θύμιζε γιατί κάθε εμφύλιος είναι σπαραγμός. Ένας ανήλικος αντάρτης ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει μια γυναίκα που συναντά για πρώτη φορά στη ζωή του. Μόνο που όλος ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει τους Σύρους σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Για εκείνους έχουν μόνο ευχολόγια και συμβουλές. Καμία δράση. Καμία θέληση να τελειώσει το μαρτύριο και το καθημερινό λουτρό αίματος.

ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι γλώσσες που μιλούν περισσότερο οι άνθρωποι πάνω στη Γη! Ποιά είναι η πιο δημοφιλής;
Ημερομηνία: 31 Δεκεμβρίου 2012
Οι γλωσσες που μιλουν περισσοτερο οι ανθρωποι πανω στη Γη! Ποια ειναι η πιο δημοφιλης;
Κι όμως ίσως είναι διαφορετικές από αυτές που νομίζουμε. Τα αγγλικά καταλαμβάνουν μόλις την τέταρτη θέση στη λίστα πίσω από τα κινεζικά και τα ισπανικά και τα hindi. Από τη λίστα απουσιάζουν τα γαλλικά, παρόλο που χρησιμοποιούνται από πολλούς σαν δεύτερη γλώσσα. Να τονίσουμε ότι τα δημογραφικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς προς όφελος των γλωσσών που ομιλούνται στις αναπτυσσόμενες χώρες.

10. Γερμανικά (118.000.000)

Οι 10 περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο | dailyarticle.gr
Ομιλούνται εκτός από τη Γερμανία, στην Αυστρία, την Ελβετία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν σαν επίσημη γλώσσα αλλά και από γερμανικές μειονότητες σε άλλες γειτονικές χώρες.

9. Ιαπωνικά (123.000.000)

Οι 10 περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο | dailyarticle.gr
Οι περισσότεροι ομιλούντες την ιαπωνική είναι κάτοικοι Ιαπωνίας. Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί Ιάπωνες στην Ν. Κορέα, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Είναι επίσης επίσημη γλώσσα στα νησιά Παλάου.

8. Πορτογαλικά (220.000.000)

Οι 10 περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο | dailyarticle.gr
Αν και μικρή χώρα η Πορτογαλία, η γλώσσα της είναι ευρύτατα διαδεδομένη λόγω του αποικιακού της παρελθόντος. Τα πορτογαλικά είναι επίσημη γλώσσα της Βραζιλίας αλλά και σε χώρες της Αφρικής όπως η Αγκόλα, η Μοζαμβίκη, το Πράσινο Ακρωτήριο ή του Ινδικού όπως το Ανατολικό Τιμόρ.

7. Bengali (250.000.000)

Οι 10 περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο | dailyarticle.gr
Χρησιμοποιείται κυρίως στο Μπαγκλαντές αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας.

6. Ρώσικα (250.000.000)

Οι 10 περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο | dailyarticle.gr
Επίσημη γλώσσα, εκτός από τη Ρωσία, στις περισσότερες δημοκρατίες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης. Μεγάλο πλήθος ρωσώφωνων ζουν στην Ουκρανία, το Καζακστάν και τη Λευκορωσία.