Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΠΩΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ



Ρε τι έπαθε ο καημένος !

Είναι μόνη αυτόν τον καιρό. Μένει στο διπλανό διαμέρισμα.
Συναντιόμαστε πολλές φορές στο ασανσέρ.
Ξαφνιάστηκα όταν χθες το απόγευμα μου χτύπησε το κουδούνι.
Μέσα απ` το ματάκι της πόρτας είδα την πανέμορφη γειτονοπούλα μου.
Άνοιξα με τρεμάμενα γόνατα.
Με κοίταξε και μου είπε:

«Μόλις γύρισα σπίτι και είμαι ξαναμμένη!

Έχω μεγάλη ανάγκη να περάσω καλά, να μεθύσω και να κάνω σεξ όλο το
βράδυ! Έχεις να κάνεις τίποτε απόψε το βράδυ;»
Αμέσως απάντησα: «Όχι, είμαι ελεύθερος... Δεν έχω απολύτως κανένα σχέδιο!»
Τότε μου είπε: «Ωραία! Θα μπορούσες να προσέχεις τον σκύλο μου;»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

 
 
Η Εισβολή του Γερμανικού Στρατού στην Θεσσαλονίκη έγινε την 9η Απριλίου του 1941. Στον Βαρδάρη ο Μητροπολίτης Γεννάδιος, ο στρατιωτικός διοικητής Ν. Ραγκαβής , ο δήμαρχος Κ. Μερκούριος και ο καθηγητής της νομικής του Α.Π.Θ. Περικλής Βιζουκίδης παραδίδουν τα κλειδιά της πόλης στον ταξίαρχο Βερστ, εκπρόσωπο στου στρατάρχη Λίστ.

Φιλογερμανοί οργανώνουν υποδοχή των στρατευμάτων κατοχής κατά μήκος της οδού Εγνατίας (όπως τα περιγράφουν τόσο ο Ντίνος Χριστιανόπουλος όσο και ο Γιώργος Βαφόπουλος ) .



Στα μέσα του ίδιου μήνα οι Γερμανοί τις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου Παύλος Μελάς ( έχει έκταση 450 περίπου στρεμμάτων και τα πρώτα του κτίρια κατασκευάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία περίπου το 1905 ) τις χρησιμοποιούν για να εγκαταστήσουν ένα από τα φοβερότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα.
(οι Γερμανοί ίδρυσαν στην Ελλάδα 36 στρατόπεδα συγκέντρωσης , που ήταν όργανα πολιτικής τρομοκρατίας και κατά την διάρκεια της κατοχής εκτέλεσαν 48.000 Έλληνες ( Στην Θεσσαλονίκη 1.480). Αυτό το εφιαλτικό στρατόπεδο ήταν μια ανεξάντλητη δεξαμενή αίματος για τους Γερμανούς, τους Βουλγάρους και τους έλληνες συνεργάτες τους. Εδώ η φυλάκιση δεν είχε διακρίσεις και οι εκτελέσεις ήταν ρουτίνα. Η πρώτη εκτέλεση έγινε στις 19/8/1941 και η τελευταία στις 19/10/1944.

Η Αποχώρηση από την Θεσσαλονίκη του ηττημένου Κατοχικού Γερμανικού Στρατού έγινε την 30η Οκτωβρίου του 1944 ανατινάζοντας σημαντικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης . Η πόλη έζησε 1.296 Μαύρες Κατοχικές Ημέρες Συνολικά κατά την Γερμανική Κατοχή τα Θύματα και Απώλειες της Ελλάδος που μπόρεσαν να καταγραφούν είναι:
Νεκροί πολέμου 1940-41 13.327
Εκτελεσμένοι (σε ολόκληρη την Ελλάδα) 56.225
Θανόντες όμηροι (στα γερμανικά στρατόπεδα) 105.000
Νεκροί από βομβαρδισμούς 7.120
Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης
(σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία) 20.650
Νεκροί στη Μέση Ανατολή 1.100
Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού 3.500
Σύνολο 206.922
Νεκροί από πείνα & σχετικές ασθένειες 600.000
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 806.922
Απώλειες από υπογεννητικότητα 300.000
Σύνολο απωλειών 1.106.922
Και δεν υπολογίζονται οι οικονομικές και πολιτιστικές καταστροφές που είχε η Ελλάδα και που επίορκοι πολιτικοί που κυβέρνησαν όλα τα επόμενα χρόνια, μέχρι και σήμερα θέλουν να τις αγνοούν. Αν αυτό δεν είναι Ολοκαύτωμα τότε τι είναι??????
Νικόλαος Μήττας

Seleo.gr News

ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Στη Ζάκυνθο τo ηλιακό καταμαράν «Turanor Planet Solar»

Συνημμένη Εικόνα: 1.jpg




Στο λιμάνι της Ζακύνθου κατέπλευσε χθες, Κυριακή, το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος του κόσμου.


Το «TURANOR Planet Solar» είναι το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος που έχει ναυπηγηθεί ποτέ, με μήκος 32μ. και πλάτος 15μ., ενώ τα πτερύγια με τα φωτοβολταϊκά πάνελ καταλαμβάνουν έκταση 500 τ.μ..

Είναι το μοναδικό σκάφος ηλιακής ενέργειας που έχει επιχειρήσει να κάνει τον περίπλου της Γης και έχει καταφέρει να κάνει στο μικρότερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο σκάφος ιδίου τύπου τον διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού.

Το ταξίδι αυτού του πρωτότυπου σκάφους ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, οπότε και ναυπηγήθηκε στο Κίελο της Γερμανίας. Έξι μήνες μετά, το «TURANOR Planet Solar» ξεκίνησε από το Μονακό για τον πρώτο περίπλου της Γης από ηλιακό σκάφος.

Έπειτα από περίπου 530 ημέρες ταξιδιού, το «TURANOR Planet Solar» διέσχισε το κανάλι του Σουέζ και κατευθύνθηκε προς τη Ζάκυνθο.

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει ήδη πλεύσει 31.189 μίλια, μέσα σε 559 ημέρες, με πλήρωμα 6 ατόμων και κόστος κατασκευής και ταξιδιού πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τη Ζάκυνθο θα καταπλεύσει για το Μονακό, όπου και θα ολοκληρώσει αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα.


Συνημμένη Εικόνα: 2.jpg

Συνημμένη Εικόνα: 3.jpg

Συνημμένη Εικόνα: 4.jpg

Συνημμένη Εικόνα: 5.jpg

Συνημμένη Εικόνα: 6.png

ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΣΟ ΟΣΟ

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012


Γερμανοί "Κροίσοι" με σπίτια στα ελληνικά νησιά


Διαβάστε τι αναφέρει γερμανικό δημοσίευμα για την εκμετάλλευση των ευκαιριών στην Ελλάδα, εξαιτίας της κρίσης

Τις ευκαιρίες που προέκυψαν στην ελληνική αγορά λόγω κρίσης εξετάζουν τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, με σκοπό να αγοράσουν ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδα die Welt υπάρχει αύξηση των γερμανών τουριστών προς τη Ρόδο για να εξερευνήσουν δυνατότητες αγοράς ακινήτων σε μειωμένες τιμές.
"Για τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς που ονειρεύονται το δικό τους σπίτι στην ηλιόλουστη Μεσόγειο η μείωση τιμών καθιστά ελκυστικά τα ελληνικά ακίνητα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

48χρονος ταξιτζής κρεμάστηκε στο υπόγειο του σπιτιού του


Η εθνική ανθρωποθυσία συνεχίζεται και δυστυχώς γινόμαστε κοινωνοί... μιας ακόμα τραγωδίας.

Το Σάββατο το απόγευμα... όπως μας πληροφόρησε συγγενικό πρόσωπο, ο Τάσος, ο καλοκάγαθος ταξιτζής της Αργυρούπολης, κατέβηκε στο υπόγειο του σπιτιού του, πήρε το σχοινί και κρεμάστηκε.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νέα τραγωδία. Αυτοκτόνησε 78χρονος στη Καβάλα


Σοκ στην Καβάλα από την αυτοκτονία 78χρονου ο οποίος μη αντέχοντας τη κρίση και τον εξευτελισμό έδωσε τέλος στη ζωή του.

ΟΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

ΣΟΚ: Βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού βασιλιά Αριστόδημου με τους αμύθητους θησαυρούς! Γιατί φρουρείται από το υπ. Αμυνας;

05 Απριλίου 2012
ΣΟΚ: Βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού βασιλιά Αριστόδημου με τους αμύθητους θησαυρούς! Γιατί φρουρείται από το υπ. Αμυνας;
Αμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων!!!
Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!! Ναι όσο απίστευτο και να φαίνεται, βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου, ο οποίος για αιώνες τώρα ήταν βασική επιδίωξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και εκατοντάδων επίδοξων θησαυροκυνηγών, οι υποίοι είχαν κυριολεκτικά ανασκάψει την ανατολική πλευρά του ιερού όρους της Μεσσηνίας, Ιθώμη, όπου κατά τον Παυσανία είχε ταφεί ο εν λόγω βασιλιάς.Πολλοί πίστευαν από τα παλαιότερα χρόνια, ότι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος είχε θυσιάσει την κόρη του,σύμφωνα με χρισμό του μαντείου των Δελφών, προκειμένου να απελευθερωθεί η Μεσσηνία από τους Σπαρτιάτες, ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αριστοδήμειο της Ιθώμης και για το λόγο αυτό έδωσαν στο χωριό αυτό το όνομα του θρυλικού βασιλιά.

Νεότερες μελέτες ιστορικών είχαν αποφανθεί ότι ο περιβόητος τάφος με τους αμύθητους θησαυρούς, βρίσκεται κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού ''Βαλύρα'', όπου κατά την ιστορία διάβηκε ο λυράρης της αρχαιότητας Θάμυρις και συνέβη το γνωστό περιστατικό της ρίψης της λύρας στο νερό μετά της τύφλωσή του από τις εννέα Μούσες.
Έκτοτε η περιοχή αυτή οργώνονταν κατά καιρούς από λαθροανασκαφείς, οι οποίοι εφοδιασμένοι με ανιχνευτές μετάλλων προσπαθούσαν τις νύχτες να εντοπίσουν τον θησαυρό που θα τους έκανε βαθύπλουτους. Εις μάτην όμως, γιατί παρά τις δεκάδες τρύπες που δημιούργησαν σκάβοντας, ο θησαυρός ήταν αδύνατον να εντοπιστεί.Όμως όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος, όπως λέει και ο σοφός λαός.
Και η στιγμή που ήρθε ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μια ομάδα ανθρώπων της περιοχής που αγαπούν την πολιτιστική παράδοση της περιοχής τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την προστατεύσουν και να την προβάλουν.
Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!
Η ομάδα αυτή των ανθρώπων του πολιτισμού της Ιθώμης, αξιοποιώντας αρχαίες γραφές σύμφωνα με τις οποίες, κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού ΄΄Βαλύρα'' ή κατά την σύγχρονη ονομασία ''Μαυροζούμενα'', υπάρχει η πύλη του Άδη, εκεί που δηλαδή περνούσαν οι ψυχές των αποθανόντων για τον άλλο κόσμο στην αρχαιότητα, την εντόπισαν έχοντας ο βοηθό τους την σύγχρονη τεχνολογία GPS και έφθασαν μετά από πολύ κόπο στο επίμαχο σημείο, καθώς ήταν καλυμμένο από οργιώδη βλάστηση και μια πέτρινη πλάκα η οποία είχε ελαφρώς μετακινηθεί στο διάβα των αιώνων.

Η είσοδος στην φερόμενη ως πύλη του Άδη άφησε την ερευνητική ομάδα εμβρόντητη καθώς βρέθηκαν σε μια φυσική σπηλιά,διαστάσεων εδάφους 7,63 Χ 8,45 m , η οποία περίτεχνα είχε μετατραπεί σε υπόγειο θολωτό τάφο.
Στο βορινό μέρος υπάρχει μαρμάρινος τάφος με την επιγραφή ''Αριστοδήμω Μεσσηνίων Βασιλεί'' , ο οποίος είναι ανέγγιχτος και τριγύρω διάφορα ειδώλια από ατόφιο χρυσάφι, λήκυθοι οι οποίες περιέχουν χρυσαφένια ομοιώματα κλώνων ελιάς, χρυσαφένια κτερίσματα και χρυσοελεφάντινο αγαλματίδιο του Ιθωμάτα Διός.
Αμέσως η ομάδα ενημέρωσε τις αρχές ασφαλείας του νομού,τον καθηγητή αρχαιολογίας κ.Πέτρο Θέμελη οποίος κατέφθασε αμέσως από την Αρχαία Μεσσήνη, τον υπουργό Πολιτισμού και τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να προστατευθεί πάση θυσία ο μεγάλος και ανεκτίμητος αυτός θησαυρός.
Σύμφωνα με μεταλλειολόγο που συμμετείχε στην ομάδα, η αξία σε χρυσό των ευρημάτων εκτιμάται σε περίπου ένα δισ. ευρω, ενώ συμπεριλαμβανομένης της αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής τους αξίας, κατά τον κ.Θέμελη, τούτη ανέρχεται στο 100/πλάσιο!!!
Το περιστατικό αυτό που συνέβη λίγο πριν το μεσημέρι εχθές Σάββατο, σύμφωνα με ασφαλείς και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μας, έχει προκαλέσει σεισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.
Ήδη η περιοχή έχει περικυκλωθεί από ένοπλους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι καμουφλάρονται σε κάθε σημείο πρόσβασης στην περιοχή για την πιθανότητα ληστείας.
Ακόμα έχουν επιστρατευθεί και σύγχρονα συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης που διέθεσε το υπουργείο άμυνας.
Σύντομα θα επανέλθουμε στο μεγάλο αυτό θέμα με νεότερα στοιχεία και λεπτομέρειες.
ithominews