Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ

ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΑΙΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Τέρμα πια η ζάχαρη! Υπάρχουν εναλλακτικές και είναι πολλές…

Τέρμα πια η ζάχαρη! Υπάρχουν εναλλακτικές και είναι πολλές... (6)

Υπάρχουν γύρω μας άφθονες εναλλακτικές για να καταργήσουμε πλήρως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας και να την αντικαταστήσουμε με άλλα, πιο υγιεινά προϊόντα. Αρκεί να ψάξουμε.
Όταν φτιάχνουμε καφέ ή κάποιο γλυκό ή όταν στύβουμε έναν χυμό και μας φαίνεται ξινός, μηχανικά και χωρίς δεύτερη σκέψη, προσθέτουμε ζάχαρη σε μικρότερες ή και μεγαλύτερες δόσεις.
Γνωρίζουμε όμως, ότι η ζάχαρη και παχαίνει και τη στοματική μας υγιεινή βλάπτει, άλλα και μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας. Εντούτοις, σπάνια σκεφτόμαστε τρόπους για να την αντικαταστήσουμε.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν γύρω μας, άφθονες εναλλακτικές, για να καταργήσουμε πλήρως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας. Αρκεί να ψάξουμε.
Από σιρόπια και φυσικούς χυμούς, μέχρι καρυκεύματα και σκόνες, οι επιλογές είναι πολλές και μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με το γούστο και τις ανάγκες μας…
  • Σιρόπια
Νέκταρ Αγαύης
Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη, αλλά η συγκεκριμένη φυσική γλυκαντική ουσία, μπορεί να γλυκάνει υγιεινά το τσάι μας, τον καφέ ή κάποιο από τα αγαπημένα μας ροφήματα. Παράγεται από το φυτό Αγαύη (απ’ όπου παρασκευάζεται κι τεκίλα) και έχει γεύση που μοιάζει με το μέλι. Μπορεί κάλλιστα να υποκαταστήσει τη ζάχαρη, αλλά με μέτρο, ώστε να μην έχουμε και πάλι τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα της υπερβολικής δόσης.
Σιρόπι σφενδάμου
Φυτικό και άκρως ευεργετικό, το συγκεκριμένο σιρόπι περιέχει περισσότερα από 50 αντιοξειδωτικά. Το σιρόπι μπορεί να συνοδεύσει μούσλι και ροφήματα και ταιριάζει με τηγανίτες, κρέπες, βάφλες, γιαούρτι με φρούτα κ.ά. Είναι επίσης ιδανικό και ως γλυκαντικό στο τσάι, τον καφέ και το χυμό φρούτων. Διαφέρει δε από το μέλι καθώς όταν θερμανθεί δεν χάνει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.
Μέλι
Τέρμα πια η ζάχαρη! Υπάρχουν εναλλακτικές και είναι πολλές... (3)
Πολύτιμο, ευεργετικό και υγιεινό, το μέλι συνδυάζει και γεύση και σημαντική διατροφική αξία. Χαρίζει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, ενώ ρυθμίζει σημαντικά και τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Η κατανάλωσή του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και μας προσθέτει… χρόνια. Ιδιαίτερα αναγνωρισμένη είναι και η θεραπευτική του αξία στη δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού. Μπορείτε να το προσθέσετε σε ένα ζεστό ρόφημα για να μαλακώνει ο πόνος του λαιμού σε περίπτωση κρυώματος. Είναι επίσης ιδιαίτερα γευστικό όταν προστίθεται σε σαλάτες σαν σος ή μαζί με κάποιο άλλο dressing.
Μελάσα
Σκούρο παχύρρευστο σιρόπι με πλούσια εξωτική γεύση, η μελάσα προέρχεται από τα ζαχαροκάλαμα. Είναι ιδανική για σάλτσες ντομάτας, συνταγές με κιμά, όσπρια, γλυκά φρούτων και μαρμελάδες. Σημαντική είναι και η θρεπτική της αξία, καθώς είναι πηγή σιδήρου, ο οποίος συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της πνευματικής λειτουργίας. Ταυτόχρονα, είναι πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου. Είναι δηλαδή ένας καλός σύμμαχος μιας ισορροπημένης διατροφής.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Ανθρωποι που δεν θα πιστεύετε πως υπάρχουν…

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ανθρωποι που δεν θα πιστεύετε πως υπάρχουν… κι όμως ζουν ανάμεσά μας

Η γυναίκα Λεοπάρδαλη και το εγγόνι της

Δημοσιευμένη  εικόνα


Αυτά το άτομα, ότι κι αν είναι αυτά που φοράνε

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ο άνθρωπος που συνελήφθη ντυμένος αγελάδα

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

10+1 αλλόκοτα και μυστηριώδη μέρη του πλανήτη

Δημοσιευμένη  εικόνα




Από τις «Πύλες της Κολάσεως» μέχρι τις «Κατακόμβες των Καπουτσίνων».
Το αναπάντεχα μυστηριώδες, το αλλόκοτα απόκοσμο ή απλώς το φρικιαστικό μπορεί να εντοπιστεί σε μπόλικες γωνιές της υφηλίου. Μπορεί ακόμα και να υπάρχει δίπλα στο σπίτι μας, στοιχειώνοντας την κανονικότητα της ζωής μας. Τα μέρη αυτά ωστόσο παραείναι τρομακτικά, είτε εξαιτίας του τρόπου που εμφανίζονται στα μάτια μας είτε λόγω της σύνδεσής τους με πιο σκοτεινές πλευρές της ζωής. Είναι δηλαδή πολύ αλλόκοτα για να αγνοηθούν! Ας τα δούμε, με τη θέα τους να προκαλεί μια μεταφυσική ανησυχία ακόμα και μέσα από την οθόνη του υπολογιστή…

Έλος Manchac

Δημοσιευμένη  εικόνα
Φαντάσματα, μαζικοί τάφοι, αλιγάτορες και τα πιο τρομακτικά στην όψη δέντρα που έχει φιλοτεχνήσει ποτέ η φύση! Ο τρομακτικός βάλτος στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ συνοψίζει όλες τις φρικιαστικές ιστορίες για τη Νέα Ορλεάνη και τις πρακτικές που έχουν λάβει κατά καιρούς χώρα εκεί…

Ψυχιατρείο Cane Hill

Δημοσιευμένη  εικόνα
Το Cane Hill ήταν ένα άσυλο φρενοβλαβών στο Croydon του Λονδίνου που λειτούργησε μέχρι το 1991, όταν ξαφνικά φύλακες, γιατροί και τρόφιμοι εγκατέλειψαν το κτίριο άρον-άρον. Κάποιοι από τους νοσηλευομένους μεταφέρθηκαν σε άλλες εγκαταστάσεις, το ίδρυμα παραμένει ωστόσο ανέγγιχτο, με τον ιατρικό εξοπλισμό να δίνει μια αλλόκοτη νότα στο «κολαστήριο» άλλων εποχών…

Ερείπια της Bhangarh

Δημοσιευμένη  εικόνα
Η Bhangarh είναι μια εγκαταλειμμένη πόλη στο Rajasthan της Ινδίας. Είχε χτιστεί προς τιμή ενός πρίγκηπα, ως ενθύμιο των πολέμων του, ενώ σήμερα θεωρείται το πλέον στοιχειωμένο μέρος της αχανούς χώρας! Η πόλη πρωτολειτούργησε το 1573, εξαιτίας της κατάρας όμως που πλανιόταν πάνω από τα σπίτια(!), εγκαταλείφθηκε οριστικά από τους κατοίκους το 1783. Το μέρος θεωρείται μάλιστα τόσο στοιχειωμένο που απαγορεύεται να εισέλθει κάποιος μετά τη δύση του ηλίου…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ

Στην Ελλάδα συνελήφθη για παράνομο τηλεοπτικό σταθμό, στο Λας Βέγκας αναγνωρίζεται ως καινοτόμος

Δημοσιευμένη  εικόνα

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ο Χρήστος Βαλασέλλης ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη με την κατηγορία της παράνομης εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος στη Μυτιλήνη, μαζί με τον Μανώλη Γιαννακέλο που είναι επίσης κατηγορούμενος για παραχώρηση του χώρου.


Ο κ. Βαλασέλλης λειτουργούσε πειραματικά ένα νέο λογισμικό με την επωνυμία Jayzee, το οποίο μάλιστα θα παρουσίαζε ο ίδιος στη διεθνή τεχνολογική έκθεση για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο Λας Βέγκας, τον ερχόμενο Απρίλιο. Μια ανώνυμη καταγγελία όμως στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την ενεργοποίησε άμεσα με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Χρήστου Βαλασέλλη και την κατάσχεση του λογισμικού.

Μαζί με τον Χρήστο Βαλασέλλη συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της ''Τηλεόρασης Μυτιλήνης'', Μανόλης Γιαννακέλος, επειδή είχε παραχωρήσει στον κ. Βαλασέλλη τον οικίσκο εκπομπής του τηλεοπτικού του σταθμού όπου και γίνονταν οι πειραματισμοί του νέου λογισμικού. Οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος του παρέπεμψε να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ζήτησαν όμως αναβολή και η υπόθεση μετατέθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Μας αντιμετώπισαν σαν ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου''...ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τεχνολογική ανάπτυξη το κράτος του αντιμετωπίζει σαν ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου'' δήλωσε μιλώντας στο ''LR'' ο Χρήστος Βαλασέλλης.