Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η REAL ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης στο θρόνο της Ευρώπης

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο τελικός του Champions League


Η Ρεάλ Μαδρίτης στο θρόνο της Ευρώπης

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης απέναντι στην Ατλέτικο και στέφθηκε για 11η φορά Πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν νίκησε στα πέναλτι 5-3 την Ατλέτικο και κατέκτησε το Champions League μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου.
Ο τελικός του Champions League κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, ενώ η παράταση ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.
Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 15' με γκολ του αρχηγού της Σέρχιο Ράμος από θέση οφσάιντ και η Ατλέτικο, που έχασε πέναλτι στο 47' με τον Γκριεζμάν, ισοφάρισε στο 79' με τον Καράσκο.
Το 1-1 δεν άλλαξε ούτε εκεί και στη διαδικασία των πέναλτι, ο Χουανφράν αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του και ο εξαφανισμένος σε όλο το ματς Κριστιάνο Ρονάλντο, ντύθηκε… ήρωας, χαρίζοντας μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα στην ομάδα του.

Έτσι ξεκίνησαν


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Ταξίδι στη γοητευτική Άνδρο

Με φόντο το γαλάζιο ορίζοντα...


Ταξίδι στη γοητευτική Άνδρο

Μετά τη Νάξο, η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και αποτελεί αγαπημένο και κοντινό προορισμό από την Αθήνα.
Πανέμορφες παραλίες, γραφικά σοκάκια, αρχοντικά νεοκλασσικά και τρεχούμενα νερά, συνθέτουν την εικόνα αυτού του νησιού των Κυκλάδων που αποπνέει αρχοντιά. Η Άνδρος αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και οικονομικά κέντρα στην αρχαιότητα, ενώ κατά τον 19ο αιώνα ανέπτυξε ένα μεγάλο στόλο που επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο τον 20ο αιώνα, κάτι που έχει αφήσει το στίγμα του στο νησί μέχρι και σήμερα.
Οι πιο τουριστικές περιοχές στην Άνδρο είναι η Χώρα και το Μπατσί, ενώ έχει πλήθος από αξιοθέατα που προσθέτουν ακόμη ένα λόγο για τον οποίο έχει υψηλή τουριστική κίνηση. Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, ωστόσο, θα δει κανείς μία πιο παρθένα και ακατέργαστη πλευρά του νησιού με ήρεμες παραλίες που σας καλούν να τις εξερευνήσετε. 

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ - ΤΡΕΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

Περίφημοι εφευρέτες στα πιο παράξενα δημιουργήματά τους!

Όταν το εφευρετικό μυαλό αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο


Περίφημοι εφευρέτες στα πιο παράξενα δημιουργήματά τους!

Οι εφευρέτες έχουν αλλάξει τον κόσμο με τις γενναίες ιδέες τους και τις ακόμα πιο τολμηρές μηχανές τους, κάνοντας τον τεχνολογικό πολιτισμό να πάει πολλά βήματα παρακάτω.
Κι ενώ οι περισσότεροι απόλαυσαν σπουδαίες καριέρες που απλώθηκαν σε πολλές δεκαετίες και άφησαν μεγάλη κληρονομιά σε διάφορους τομείς ανθρώπινης δράσης, σήμερα τους θυμόμαστε για μια ή δυο κολοσσιαίες συνεισφορές τους στην ανθρωπότητα.
Αν και ο δαιμόνιος νους τους ασχολήθηκε με πάμπολλα, τα οποία υποχώρησαν ωστόσο κάτω από το βάρος των μνημειωδών εφευρέσεών τους, παρά το γεγονός ότι και τα ελάσσονα αυτά δημιουργήματα δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα σε όρους χρηστικότητας, καινοτομίας ή θεότρελης παραξενιάς!