Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Το τελευταίο ταξίδι του "Ποιητή των Οριζόντων"

Δημοσιευμένη  εικόνα


- 10 Φεβρουαρίου 1975: Το τελευταίο ταξίδι του Νίκου Καββαδία


Λίγοι ποιητές έχουν ταξιδέψει τόσο το αναγνωστικό κοινό όσο ο «ιδανικός και ανάξιος εραστής» Νίκος Καββαδίας.

Ένας ποιητής ο οποίος δεν προβλήθηκε ποτέ στο τότε σύστημα της εποχής του και έμεινε μέχρι τον θάνατο του ένας αθεράπευτα ρομαντικός καλλιτέχνης. 10 Φεβρουαρίου του 1975, ο Νίκος Καββαδίας «έφυγε» για το τελευταίο του μεγάλο ταξίδι στο Άπειρο και την αιωνιότητα...


Λίγα λόγια για την ζωή του

Ο Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου τι 1910 στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, στην οποία επέστρεψε σε μικρή ηλικία και το 1921 μετακόμισε στα λιμάνια του Πειραιά. Στη συνέχεια προσπάθησε να μπει στην Ιατρική Σχολή αλλά λόγω του βαριά άρρωστου πατέρα του αναγκάστηκε να δουλέψει. Στην αρχή δούλεψε σε ένα ναυτικό γραφείο και μετά τον θάνατο του πατέρα του ακολούθησε το επάγγελμα το οποίο τον απογείωσε σαν ποιητή δίνοντας του τον αστείρευτο ρομαντισμό της θάλασσας: έγινε ναυτικός...

Το 1933 κυκλοφορεί την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Μαραμπού». Στην συλλογή αποτυπώνονται όλες οι εμπειρίες του από τα ταξίδια του, οι σχέσεις των ναυτικών με τις οικογένειες τους, τις γυναίκες στα λιμάνια και γενικά την δύσκολη ναυτική ζωή.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Για το συντηρητικό κατεστημένο των Αθηνών, η ποίηση του ήταν πολύ τολμηρή και έτσι το βιβλίο τυπώθηκε σε 245 αντίτυπα με έξοδα του ίδιου, με ποιήματα όπως «Ο Θερμαστής», «Ένα μαχαίρι» κτλ. Το 1939 παίρνει το δίπλωμα του ασυρματιστή και στη συνέχεια φεύγει για το μέτωπο της Αλβανίας. Αριστερών αντιλήψεων ο ίδιος, εντάσσεται στο ΕΑΜ και λίγο αργότερα γίνεται μέλος του ΚΚΕ, δημοσιεύοντας Αντιστασιακά ποιήματα όπως το «Στον τάφο του ΕΠΟΝίτη».

ΑΡΗΣ 1΄ ΚΕΡΚΙΔΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Παγκόσμια πρωτιά οι οπαδοί του Άρη!










Στην κορυφή του Top 5 της εβδομάδας που πέρασε με τις πιο «καυτές» κερκίδες του κόσμου, βρέθηκαν οι φίλοι του Άρη, για την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
Είναι γνωστό ότι το «Κλ. Βικελίδης» είναι μία από τις πιο θερμές έδρες των ελληνικών γηπέδων και οι φίλοι των «κιτρίνων» φρόντισαν να το δείξουν για μία ακόμα φορά την προηγούμενη εβδομάδα. Ιδίως στο clasico της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσαν να μη δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προσπάθεια που... ανταμείφθηκε, αφού όχι μόνο συμπεριλήφθηκε από το UltrasWorld στο Top 5 της εβδομάδας, αλλά βρέθηκε και στην πρώτη θέση!
Την πεντάδα συμπληρώνουν:
2. Οι οπαδοί της Γαλατασαράι που ταξίδεψαν στην Προύσα για το παιχνίδι με την Μπούρσασπορ.
3. Οι οπαδοί της Γκρέμιο, στο ματς με την Κίτο για το Κόπα Λιμπερταδόρες.
4. Οι φίλαθλοι της Ναϊμέγκεν, στην αναμέτρηση με την Φίτεσε.
5. Η κερκίδα των οπαδών της Διναμό Δρέσδης, για το παιχνίδι με την Ντούισμπουργκ (Β' κατηγορία Γερμανίας).



by M.X.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟ ΟΣΟ

Eξοχικές κατοικίες στο "σφυρί" λόγω κρίσης - Οι προσφορές δεν έχουν προηγούμενο

2013-02-10
Φωτογραφία για Eξοχικές κατοικίες στο σφυρί λόγω κρίσης - Οι προσφορές δεν έχουν προηγούμενο
Περί τις 30.000 εξοχικές κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί λόγω οικονομικής κρίσης και... εφορίας. Η αδυναμία χιλιάδων Ελλήνων να συντηρήσουν δεύτερα σπίτια αλλά και το μόνιμο «χαράτσι» στα ακίνητα που έρχεται μέσω του Ενιαίου Φόρου, προκαλεί υπερπροσφορά κατοικιών στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει «κρεμαστεί» στα διεθνή και ελληνικά site πώλησης ακινήτων και οι προσφορές δεν έχουν προηγούμενο. Ανάλογα με την επιφάνεια του σπιτιού, αλλά και την περιοχή οι τιμές έχουν υποχωρήσει από 20% έως και 50% κάνοντας την ελληνική αγορά ιδιαίτερα ελκυστική για τους ξένους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία και εφημερίδες κάνουν συχνά εκτενή ρεπορτάζ για την παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα, τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, τις προσφορές ανά περιοχή. Πρόσφατα η ψηφιακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Ζώντας σαν Θεός στην Ελλάδα» αναφερόμενο στις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές για εξοχικά σε σύγκριση με άλλες μεσογειακές χώρες.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, μεσιτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα διαθέτουν στα δημοφιλέστερα νησιά όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Σύμη πολλές εξοχικές κατοικίες προς πώληση. Πολλές φορές πρόκειται για πολυτελή σπίτια με μοναδική θέα στη θάλασσα που πωλούνται όσο ... όσο. Το περιοδικό αναφέρει επίσης ότι με τη νέα νομοθεσία που απαγορεύει την πώληση ακινήτων που είναι αυθαίρετα, εξασφαλίζονται οι ξένοι αγοραστές από ενδεχόμενους κινδύνους στο μέλλον. Βέβαια, συστήνεται η πρόσληψη ενός ξενόγλωσσου δικηγόρου ή συμβολαιογράφου ειδικά για περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης.

Πτώση στα μεγάλα

Οι περιπτώσεις όπου τα εξοχικά πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οι αλλοδαποί αγοραστές μπορούν να βρουν σπίτια όλων των ειδών και για όλα τα βαλάντια. Από διαμερίσματα των 2 δωματίων με κόστος κάτω από 100.000 ευρώ μέχρι πολυτελείς βίλες πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τα μεγάλα ακίνητα οι τιμές που ζητούνται προκαλούν έκπληξη, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι το 2009 ήταν εξωπραγματικές.

Σύμφωνα με μεσίτες της περιφέρειας, η προσφορά εξοχικών κατοικιών αυξάνεται διαρκώς ενώ το τελευταίο δίμηνο, εξαιτίας της συζήτησης που γίνεται για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και στα αγροτεμάχια, παρατηρείται το φαινόμενο του «ξεπουλήματος» και σε γη. Κυρίως οικόπεδα σε περιοχές με υψηλή αντικειμενική αξία τα οποία δύσκολα θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν αλλά παρ' όλα αυτά θα επιβαρυνθούν με το νέο φόρο.

Οι ιδιοκτήτες πουλάνε ακόμη και χωράφια σε εκτός σχεδίου περιοχές σε ένα σκηνικό που θυμίζει «μεγάλο παζάρι» αφού οι πωλητές ρίχνουν τις τιμές αλλά οι αγοραστές δεν δελεάζονται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν 3.000 - 3.500 απούλητα εξοχικά στην Πάρο, στην Μύκονο πάνω από 2.000 εξοχικά, στη Σαντορίνη 1.500 ... 2.000, στην Κέρκυρα 3.000 - 4.000 εξοχικές κατοικίες. Επίσης, στην Κρήτη πάνω από 5.000 απούλητα σπίτια και στη Ρόδο, Κάρπαθο και Κω 2-3 χιλιάδες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ

Αιγυπτιακό άγαλμα που βρέθηκε σε Φωτογραφία απο το Curiosity στον Άρη

2013-02-09
Φωτογραφία για Αιγυπτιακό άγαλμα που βρέθηκε σε  Φωτογραφία απο το Curiosity στον Άρη
Ψάχνοντας της φωτογραφίας απο το Curiosity στον πλανήτη ΑΡΗ βρήκα την παρακάτω φωτογραφία που με μια μεγέθυνση φαίνεται ανάμεσα στα βράχια ενα Αιγυπτιακό άγαλμα.

Εδώ είναι η σύνδεση με την αρχική φωτογραφία

http://www.nasa.gov/images/content/207023main_vincent-20071220.jpg
aneksigita-fainomena
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αιγυπτιακό άγαλμα που βρέθηκε σε  Φωτογραφία απο το Curiosity στον Άρη - Φωτογραφία 1Αιγυπτιακό άγαλμα που βρέθηκε σε  Φωτογραφία απο το Curiosity στον Άρη - Φωτογραφία 2Αιγυπτιακό άγαλμα που βρέθηκε σε  Φωτογραφία απο το Curiosity στον Άρη - Φωτογραφία 3Αιγυπτιακό άγαλμα που βρέθηκε σε  Φωτογραφία απο το Curiosity στον Άρη - Φωτογραφία 4

ΤΑ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΑ ΣΚΥΛΙΑ

Εξωγήινα σκυλιά .
Alien σκυλιά Κοιτάζοντας (23)
Alien σκυλιά Κοιτάζοντας (16)
Alien σκυλιά Κοιτάζοντας (34)
 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Χαμόγελα στο γυμναστήριο .
5 ξεκαρδιστικές στιγμές στο Γυμναστήριο (40 pics)
555 ξεκαρδιστικές στιγμές στο Γυμναστήριο (40 pics)

ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Εκτός περικοπών οι πολιτικοί! Κανείς δεν άγγιξε τις διπλές συντάξεις βουλευτών και δημάρχων

Την ώρα που πάνω από δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι έχουν δει τις συντάξεις τους να περικόπτονται, βουλευτές και τοπικοί άρχοντες εξακολουθούν να παίρνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους...

Κι αυτό γιατί δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου η διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4093/12 και προβλέπει τη μείωση των συντάξεων κατά 20% ή 30% των βουλευτών και τοπικών αρχόντων και δεν αναμένεται να εφαρμοστεί ούτε στο τέλος Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Τύπου της Κυριακής", οι περικοπές στις συντάξεις των βουλευτών και δημάρχων θα υπολογιστούν διαφορετικά από τις μειώσεις που έγιναν στους άλλους συνταξιούχους.

Η διάταξη που αναφέρεται στην παράγραφο Θ του ενός και μόνο άρθρου του ν. 4093/12 και η οποία δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει ότι οι καταβαλλόμενες κατά την 1η Ιανουαρίου 2013 κανονιζόμενες συντάξεις των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%.

Το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 30%, εάν τα ανωτέρω πρόσωπα λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη, συμπεριλαμβανομένης και της βουλευτικής ή της χορηγίας.

Η διάταξη ορίζει, ότι ένας πρώην δήμαρχος ή βουλευτής που παίρνει δύο συντάξεις, μία βουλευτική, έστω 3.000 ευρώ και μία εξ επαγγέλματος, έστω 1.800 ευρώ, η βουλευτική ή δημαρχιακή σύνταξη θα κοπεί κατά 20% και θα πέσει στις 2.400 ευρώ.

Αν υπάρχουν συνολικά τρεις κύριες συντάξεις, τότε η βουλευτική κόβεται κατά 30% και από 3.000 ευρώ θα έπρεπε να πέσει στα 2.100 ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Αυτή η μείωση όμως δεν έγινε στις 31 Ιανουαρίου και δεν αναμένεται να γίνει ούτε στη σύνταξη του Μαρτίου, αφού πλέον προγραμματίζεται να γίνει στη σύνταξη Απριλίου, που θα πληρωθεί στο τέλος Μαρτίου.

Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που δεν έχει γίνει αυτή η μείωση, δεν μπορούν να προχωρήσουν και οι άλλες μειώσεις, δηλαδή η μείωση του ΛΑΦΚΑ και η νέα μείωση κατά 5% - 20%, καθώς όπως προβλέπει η διάταξη, οι επόμενες μειώσεις του Μνημονίου θα υπολογιστούν αφού πρώτα γίνει η περικοπή 20% ή 30%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο λόγος που δεν ... πρόλαβαν να κόψουν αυτές τις συντάξεις, είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να στείλουν και να συγκεντρώσουν τα μητρώα των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτική, δημάρχου, νομάρχη και κοινοτάρχη, ταυτόχρονα με δεύτερη ή τρίτη σύνταξη.

Πηγή: newsit.gr

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Ο κύβος ερρίφθη-«Κλείδωσε» η επιβολή ενιαίου φόρου σε ακίνητα και αγροτεμάχια

Στην τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου συμφωνήθηκε η επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, αλλά και στα αγροτεμάχια...

O φόρος θα επιβληθεί στη συνολική αξία της περιουσία των Ελλήνων που εκτιμάται με βάση τις σημερινές αντικειμενικές τιμές σε 1,3 τρισ. ευρώ ενώ η επιβολή του ενιαίου φόρου θα επιβληθεί με προοδευτική κλίμακα και θα έχει συντελεστές από 0,1% ως 1,5% και η μέση επιβάρυνση θα διαμορφωθεί στο 0,15% επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Κι όπως φαίνεται δεν θα εξαιρείται κανένα ακίνητο, ούτε εντός ούτε εκτός σχεδίου.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η διακομματική Επιτροπή, ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών εντός σχεδίου ακινήτων ανέρχεται σε 5.569.336, εκ των οποίων αφορολόγητοι θα παραμείνουν 2.769.177 πολίτες, που εμφανίζονται στην Εφορία να έχουν ατομική ακίνητη περιουσία, μικρότερη των 50.000 ευρώ.

Με τον ενιαίο φόρο θα επιβαρυνθούν 2.800.159 ιδιοκτήτες εντός σχεδίου ακινήτων, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των φορολογουμένων που θα επιβαρυνθούν με φόρο επί των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που διαθέτουν.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη, ότι ακίνητα αντικειμενικής αξίας από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ διαθέτουν 1.356.081 πολίτες, ενώ ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ διαθέτουν 27.198 φορολογούμενοι.

Για τα ακίνητα των νομικών προσώπων, η αντικειμενική αξία των οποίων ανέρχεται σε 250 δισ. ευρώ, οι φορολογικοί συντελεστές θα διαφοροποιούνται ανάλογα με την φύση των ακινήτων, αλλά και την έκτασή τους.

Πηγή: iefimerida.gr