Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

MADE IN USA

Παιδική κατασκήνωση στην Αμερική

 
Παιδική κατασκήνωση στην Αμερική

Παιδική κατασκήνωση στην Αμερική

Παιδική κατασκήνωση στην Αμερική

ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Με το πρόβλημα των «Χωριών του Καρκίνου»
αναγκάζεται να ασχοληθούν οι Αρχές της Κίνας εξαιτίας της έκτασης που έχει πάρε.ι

«Χωρία του Καρκίνου» είναι η ονομασία που έχει δοθεί σε περιοχές της Κίνας, όπου η μόλυνση είναι τέτοια ώστε να οδηγεί σε ραγδαία αύξηση των περιστατικών καρκίνου και κυρίως του στομάχου.

Το πρόβλημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις με όλο και περισσότερα χωρία να παίρνουν το προσωνύμιο «καρκινογόνα» και τους ακτιβιστές να προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και τις Αρχές, μέσω των κοινωνικών μέσων.

Σε σύμβολο του αγώνα, έχει αναδεχθεί το χωριό Huangjiawa, στην περιοχή Weifang της επαρχίας Shandong, μετά την ανακοίνωσε ότι έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνων του στομάχου σε παγκόσμιο επίπεδο.



Τα πηγάδια του χωριού πιστεύεται πως είναι μολυσμένα με τοξικά από παρακείμενο εργοστάσιο αλουμινίου. «Δέκα χρόνια πριν, το νερό στα ποτάμια μας ήταν τόσο καθαρό, πιο καθαρό μάλιστα απʼ ό,τι το νερό του δικτύου είναι σήμερα», λέει ο Zhang μιλώντας στους Financial Times.

Η κατάσταση στο χωριό, υπέπεσε στην προσοχή του ακτιβιστή Deng Fei, που έχει πάνω από 3 εκατ. followers στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα. Έτσι διέδωσε τα νέα.

Τον προηγούμενο μήνα οι Αρχές αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την ύπαρξη των «Χωριών του Καρκίνου» με το υπουργείο Περιβάλλοντος να παραδεχτεί ότι η παραγωγή και χρήση επικίνδυνων χημικών εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα στην Κίνα, όταν σε πολλά κράτη έχει απαγορευτεί.

«Τα τοξικά χημικά έχουν προκαλέσει πολλές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης για το περιβάλλον που συνδέονται με το νερό και τον αέρα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.











ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013


Δύο πίθηκοι σερβίρουν ποτά σε εστιατόριο του Τόκιο (ΒΙΝΤΕΟ)



Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από τότε που σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Τόκιο, προσλαμβάνοντας για σερβιτόρους δύο πίθηκους...

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία καλωσορίζει τους πελάτες, μετακινείται αστραπιαία ανάμεσα στα τραπέζια και παίρνει τις παραγγελίες για τα ποτά.

Ο μικρότερος δίνει ζεστές πετσέτες στους πελάτες για να καθαρίσουν τα χέρια τους πριν παραγγείλουν τα ποτά τους.

Οι πελάτες του εστιατορίου δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση και δίνουν για φιλοδώρημα στους δύο πιθήκους φασόλια σόγιας.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δήλωσε ότι η ιδέα να χρησιμοποιήσει πιθήκους για σερβιτόρους τού ήρθε όταν η μαϊμού που έχει ως κατοικίδιο άρχισε να αντιγράφει τις κινήσεις του, ενόσω εργαζόταν στο εστιατόριο.
 
 

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Μάθημα οικολογίας από μια χελώνα

Η δυσμορφία της οφείλεται σε ένα σκουπίδι...

Ένα καλό μαθήματα για τους ασυνείδητους που αδιαφορούν για την απόρριψη των σκουπιδιών, αποτελεί η ιστορία και η εικόνα μιας χελώνας από το Missouri των ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η συγκεκριμένη χελώνα παρουσιάζει μια δυσμορφία στο καβούκι της. Όχι, δεν πρόκειται για κάποια γενετική ανωμαλία, ούτε για κάποιο άγνωστο είδος χελώνας.

Η δυσπλασία αυτή δημιουργήθηκε εξαιτίας ενός σκουπιδιού το οποίο βρέθηκε στο διάβα του ζώου.

Επρόκειτο για μια πλαστική συσκευασία έξι «δαχτυλιδιών» που χρησιμοποιούνται στις εξάδες διαφόρων ποτών και αναψυκτικών.

Όταν η χελώνα ήταν σε νεαρή ηλικία, το σκουπίδι σφήνωσε στο κέλυφός της. Με το πέρασμα του χρόνου, ενώ το ζώο μεγάλωνε, αυτό δεν μπορούσε να συμβεί στην περιοχή γύρω από το πλαστικό «δαχτυλίδι».

Εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε ζώο που δεν διέθετε καβούκι, πιθανότατα θα πέθαινε. Ωστόσο, το καβούκι της χελώνας κατάφερε να την προστατεύσει, αν και ορισμένα όργανά της δεν λειτουργούν σωστά.

Τελικά, η χελώνα βρέθηκε το 1993 και μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο St. Louis, όπου και το σκουπίδι αφαιρέθηκε. Ονομάστηκε «Peanut» και σήμερα ζει στο Κέντρο Διατήρησης του Missouri.